Sjung om..

Då är det långhelg igen. Alla vi som jobbar vet att detta innebär en obeskrivlig lyckokänsla i magen på måndag morgon då du vaknar och kommer ihåg att du inte behöver gå till jobbet...

I helgen är det både fotbollsmatch, barnvaktning (en av mina främsta kompetenser faktiskt!) och grillning. Så ni hör, jag behöver vara ledig på måndag.

Nu ska ner och titta på J när han han tränar i gymmet. Han är så himla snygg då så ni anar inte!!! Jag ska också "träna". Det innebär att jag sätter mig på en träningscykel och trampar lite förstrött och bläddrar i någon skvallertidning! Fast mest ska jag ju träna ögonen genom att titta på J ;-)

Ha en skön långhelg!!!

//Therese

Vad man kan bli besviken

Här har man hela dagen sett fram emot att få gå på ett svettigt BodyCombat pass med en kanon instruktör som BRUTAL TONY. Han får mig och ett flertal till annars stillsamma tjejer att bli helt galna, inte av kärlek till honom, utan han kan verkligen göra en galen. Så där tokig så att man verkligen känner att man vill slå någon HÅRT. Man får ur sig exakt all ilska mot bland annat våldtäktsmän och människor som misshandlar sin sambo, utsätter sin familj för fara, pojkvänner som inte förstår vad man menar. Och när man kommer därifrån så är man sedan lugn som en filbunke. (Varför heter det så??) Därför blev jag och Malin så besvikna när han inte kom utan var hemma med ett ont knä. Inte för att den andra instruktören inte är bra eller så, men hon är inte BRUTAL TONY....

Hånet mot oss inflyttade

Ingen har ju kunnat undvika att lägga märke till att det lila laget vann SM-guldet i hockeyn.. Jag hade tur som hade en tjänsteresa inplanerad till Skövde igår vilket innebar att jag slapp de flesta kommentarerna i korridorerna. Men jag utsattes för ett om en större hån igår eftermiddag! Iallafall uppfattade jag det som ett hån.

Igår eftermiddag spankulerade jag alltså neråt stan för att spela lite innebandy. Korsar vägen och har ca 3 minuter kvar innan jag är framme vid gympasalen mitt i stan. Tror ni inte då att det svänger ut en cab och en dubbeldäckare precis framför mig!? I caben sitter tre glada män med en glänsande buckla och skriker och ur bussens taklucka tittar tre FBK-spelare fram (eftersom jag är ointresserad av FBK har jag ingen aning om vilka de var) och genom fönstren ser jag resten av laget hånfullt (eller kanske lyckligt..?)smilande med guldhjälmarna på. Fatta att jag kände mig utsatt. här gick jag, en inflyttad skattebetalare och blev offentligt förnedrad!!! Men precis som jag behandlar de flesta andra motgångar här i livet så skarttade jag bara åt det och fortsatte gå.. Men lite brände det i hjärteroten.. Nu ska jag gå och hitta några avdrag som jag kan använda i deklarationen som hämnd.

VF 4ever!!!!!

//Therese

It's back again....

LUGGEN har nu gjort en ny entré i mitt hårliv! Spenderade nu på morgonen nästan 3 timmar hos frisören. resultatet blev enligt mig själv (och andra som hunnit se mig) väldigt bra. Jag har nu en tunnare flikig sak till lugg. Hade hoppats på lite mer Kimberly Stewart-look men hennes är ju bra mycket längre och när man tänker efter så har vi ju inga som helst likheter i vårt utseende i övrigt. resten av håret har kvar det mesat av sin längd men är sådär skönt urklippt. Den blonda färgen får hänga med över sommaren sen är det nog dags att byta.

Helgen har varit finfin! Firade samtidigt mamsens födelsedag och hann även med att spendera en dag ute på Hönö. Resan ner började dock lite illaluktande...

Jag skulle få åka bill med min rara kompis Johanna här på jobbet. Vi såg verkligen fram emot vår roadtrip till Götet. Så hon, jag och katten Pitch opackade in oss i henne lilla golf och satte av. Alla vet ju att Värmland = massaland och finns det något som luktar illa så är det ju pappersindustrin. Näväl, när vi närmade oss Grums så spred sig den välkända lukten i bilen men har man spenderat ett antal år här uppe så vänjer man sig. Vad vi sedan märkte var att lukten inte försvann trots att den borde... Vi började sniffa frenetiskt innan Johanna kom på att det måste vara katten! Hon var lite besviken på att den inte kunde hålla sig mer än i 2-3 mil. Men sagt och gjort. det var abar att svänga av vid Billeruds golfbana och "byta" på katten.

Den situationen kommer jag att komma ihåg som en av de mest komiska i mitt liv. Jag satt mest (läs bara) och fnissade i framsätet medan Johanna orädd fällde sitt säte och satte sig därbak med Pitch. Om någon undrar över den plötsliga nedskräpningen vid en grusplan vid Billeruds golfplan kan ni kontakta Johanna... men jag måste berömma kvinnan. Hon skötte situationen klanderfritt! Sedan var det bara att fortsätta. Tack för det trevliga sällskapet Johanna! Vi bestämmer lunchen någon gång nästa vecka.

Veckans kommentar: "Men om jag försöker få in den bakifrån"
Sagt av Johanna då hon skulle få tillbaka katten i buren efter den lilla "olyckan". Hon säger att hon sa "han" och inte "den". Men jag hörde ett den Johanna, så det så!

//Therese

Dags för nästa pass..

Ska strax iväg med min träningsvärkande kropp till ett Body Step-pass med Jörgen. Förra veckan körde han järnet. Har laddat med en banan idag. Hoppas jag klarar det...

Idag går jag runt och ler i korridorerna. Sjunger "silvret ska hem, silvret ska hem.." för presschefen, lägger syrliga kommentarer i fikarummet och funderar på om jag hinner köpa en VF-tshirt nu när jag är hemma en sväng i Götet. Jag är kung idag!!!

Ska iväg och frivilligjobba (för fotbollslaget) på en fritidsgård idag. Sista passet som tur är. Hela kvällen går ju! Jag måste hem och packa och göra iordning påskägg och diska innan jag sticker vid lunch imorgon!! Men jag är en übereffektiv kvinna (jo, det stämmer faktiskt. Fråga J så får ni höra) så det går nog bra.

Om step-passet är tråkigt så kan jag ju alltid ägna mig åt att fundera på lämplig lunchlåda... Sallad eller salald? Hmm, dags att dra sig nu. Hörs sen!
//Therese

Plåga, smärta...

Hade tänkt skriva. Men jag har precis kommit från Body Pump.. Orkar knappt lyfta min armar. Bara dessa stackars ord har tagit mig åtskilliga minuter att skriva.. Men vad gör man inte för att få mumsa massa påskgodis?

Eder ödmjuka och muskelspända Therese

Kandisspaning...

Jag motte Lassie!

I onsdags borjade det florera rykten pa jobbet att Sephen Dorff skulle komma till butiken. Han skulle mota en personal shopper vid fyratiden. Sjalv jobbar jag oftast pa damavdelningen som ligger tva vaningar fran the personal shopper svite. VAD GORA! jag ville ju kolla in om han va nage att ha... Fiffig som jag ar fejkade jag for arbetskamraterna att jag skulle ner pa lagret och hamta varor, nar jag kom ner sa jag till min chef som jobbade pa herravdelningen (brevid lagret och the personal shoppers svite) att hon behovdes pa damavdelningen da forsaljningen inte gick sa bra. Inget biter pa min chef som dalig forsaljning, he he...

Nu var jag pa plats, jag skulle inte kunna missa honom. Enligt lagen om allts javlihet var golvet fullt av kunder och annan personal som lyckats hitta pa nagon anledning att vara dar just da. Men allt flot pa och tillsist kom han. Pulsen steg, kanske blev jag lite svettig i handflatan kommer inte ihag. Som tur var hade jag pa mig min nya top som jag fatt av chefen till uniform, supersnygg! Han var hot, men kort! Perfekt utsikt over min hylla skulle man kunna saga... Stephen Dorff  heter numera Stephen Dwarf i mina ogon. Han gav mig en lang blick nar jag sa mitt Hi!, sa Hi! sjalv, kollade runt lite och begav sig vidare (knappast mot nya hojder...)

Tydligen hade han varit en riktigt otrevlig diva och kort med allt och alla, for vad skulle han annars vara. Allt jag vet att han har gjort ar ju Britney Spears video och att han blivit lurad i Punked... Kul med lite kandisbesok, hoppas dock att det blir Brad Pitt nasta gang.

Ha det bast!
//Hannah


Nästa...

Då var det dags för nästa födelsedagsbarn!! Idag fyller nämligen vår alldeles egna Jessie 23!! Grattis på dig!! Ska bli jättegott med öl och korv ikväll!!

Första gången...

Första gången var inatt för mig... Jag ringde 112 för första gången i mitt liv. Det spelar ingen roll hur många filmer man sett där de berättar hur det går till när man ringer. Man är lite nervös ändå...

Det hela började med att jag ryckte till och tyckte att det ringde på dörren. Men ibland drömmer man saker och tror fast man tror de är på riktigt. Så jag låg kvar och då ringde det igen. Kollade på klockan och den var 02.10. Hittar morgonrocken och går upp. Min första tanke var att det branni huset och att någon gick runt och väckte alla. Kollar i kikhålet men det är helt svart. Jag skulle ju aldrig få för mig att bara öppna dörren mitt i natten utan att veta vem det är så jag ropar helt sonika "vem är det?". Får inget svar men det låter som om någon står och snyftar/gnyr utanför dörren. Frågar igen och får då svar. Det visar sig att det är min 20-åriga granne. Öppnar dörren och det första hon säger är att hon inte kan andas. Shit pommes tänker jag. Tar fram en stol och sätter henne på den. Börjar fråga när det började (hon hade precis vaknat av det), om det hänt innan (ja, när hon är förkyld så kan det hända) och vad hon gjort åt det då (hon har fått kortison). Då sa jag att det är lika bra att vi ringer ambulansen.

Sagt och gjort. Tog upp telefonen och slog numret. Sa klart och tydligt vem jag var och vart jag bodde och att min granne NN satt i min hall med andningsbesvär. Och så skickade de ambulansen. Tyckte faktiskt att det tog lite lång tid för den att komma. Under tiden fick jag gå upp och låsa hennes lägenhet. Sedan när ambulansen kom gick jag upp och plockade ihop en liten väska med kläder, skor och jacka till henne (hon hade, ganska naturligt, bara pyjamas på sig när hon kom ner.)

Jag kan lugna alla med att det inte var något fysiskt fel på henne. De tog något test i hallen på henne och hon fick alldeles tillräckligt med syre. Så vem vet, det kanske var någon panikattack eller liknande. (Ni som hört om den här tjejen innan förstår säkert varför jag kan tro det...)
Hade lite svårt att somna om sen efter detta... Och nej Sanna, jag mötte inte ambulanspersonalen i morgonrock. Jag hade bytt om till mysdress.

Får se om NN ringer mig idag för att berätta hur det gick.

//Therese


Äntligen!

vad jag har väntat! Idag trillade deklarationen ner i brevlådan =) Hur kan bli glad av att något sådant? Jo antagligen för att man får tillbaka pengar, och det kunde ju inte passa bättre, nu när jag ska spendera sommaren i NYC!!  Kanoners säger jag bara!