Bebis!!!

Igår vid lunch så hände en alldeles underbart rolig grej! Mina kompisar Annica och Jörgen fick en liten flicka!!! Eller liten och liten, hon var ganska stor faktiskt. Grattis till er! I eftermiddag så ska tant Therese få se den lilla sötingen!! Har med mig en hel kasse presenter!!! Är så uppspelt!! Det är så härligt med bebisar så länge man inte har dem själv!
//Therese

Shape it up!

Då var helgen över. Mycket trevlig faktiskt. Hade långväga besök från Uddevalla. Mycket shopping blev det... Men förhoppningsvis kommer jag att ha pengar att köpa mat för ändå. Eller iaf kunna köpa råvaror och laga mat själv. Igår var jag faktiskt duktig. Lagade mat så jag hade matlåda med mig idag. Fick sedan lite hybris antar jag. Fick för mig att göra ett "recept" som jag sett i konsums utmärkta tidning MerSmak. Rostade kikärtor, eget snacks liksom. Eftersom jag älskar kikärtor i mjuk form så tänkte jag att jag skulle tycka om detta också. Så jag plockade fram och fixade och skjussade in i ugnen. Sedan gick jag och satte mig och kollade på Hipp Hipp säsong två. Efter ett tag märker jag att det luktar inte som det brukar i lägenheten. Det luktar bränt som bara den! Öppnar ugnen och hittar några små förkolnade ärtor... Så gick det med det. Med besvikelsen som en hinna över mig  tog jag på mig ytterkläderna och tog min väska och traskade iväg till J. Märker på vägen att det finns en lite konstig odör kring mig själv. Det är det jäkla oset som satt sig i såväl hår som kläder. Försöker desperat vädra av mig lite innan jag är framme hos J men inte hjälper det... Berättar direkt anledningen till min lukt och han skrattar litegrann.

Men ni vet vad man säger; upp på hästen igen. Hade i något svagt ögonblick tidigare lovat att jag kunde baka scones till J om han ville... Han ville. Så det var bara att kavla upp ärmarna igen och sätta igång. Skillnaden var denna gång att det blev succé! Har nog aldrig gjort så bra scones. J berömde dem väldeliga! Har nu även lagt scones på listan på mat som jag klarar av att laga. Övriga grejer som finns på listan är tacos och pizzadeg. J tycker jag är jättebra på att laga mat... Vet inte om jag ska ta det positivt eller som en ironisk kommentar från en som faktiskt har gjort de där svåra sakerna som står i alla kokböcker typ glass med någon god basilikasås...

Imorse när jag vaknade berättade J att han faktiskt kommit ihåg vad han drömt inatt och att det var lite om mig. Jag log lite och undrade vad det var för gulligheter. Han hade drömt att det brunnit hos tanten nedanför honom och att ambulansen kommit. Mitt leende försvann ganska omgående. Han hade vaknat och bara behövt se på mig, än mindre sniffa lite, för att inse var drömmen kom ifrån. Jag gick upp och duschade.

//Therese

Hur raggar man?

Ska man ragga på krogen eller? Själv har jag en raggningsreplik som jag bara längtar efter att få använda. Vad sägs om, det är efterfest i mina brallor, och du är bjuden... Själv tycker jag att den kanske är aningen rättfram. Men samtidigt, vill du följa med hem på te känns ju inte heller helt uppdaterat. Frågan är ju vad man egentligen vill... Hoppas att det är flera som har några bra förslag på repliker, jag vet att J väntar med spänning att jag skall prova ovanstående på lämpligt offer.

I helgen har jag fått:

1. En ny sambo, den förra är ju ute och turistar på varmare breddgrader.
2. Ett frieri, man 80+
3. Mycket ont i kroppen och knoppen, varför känns det som om kroppen har dränerats på allt vatten och håller på att gå sönder innefrån efter en utekväll?

Att det blev något bloggat idag är ett under! Alla som pratat med mig idag vet att jag inte kan prata sammanhängande. Som Per brukar säga, jag bara ler håller med och tänker på något annat. Hoppas att alla mina stackars vänner gjort detsamma idag.

Snat är det nog dax att avsluta denna dag, och hoppas på bättre lycka imorn.
Kram på er alla blogglovers
//Hannah


Helg igen?

Gud va tiden går fort! Det är redan fredag. Känn som om det var igår jag låg och vred mig i sängen med måndagsångest... Beror kanske på att jag varit ute på vift mycket den här veckan. Två dagar på kontoret av fem möjliga..

Nu sitter jag och väntar på att det ska plinga på dörren. Min kära väninna Anna från Uddevalla kommer strax. Vi ska ha en av våra underbara tjejhelger. Shopping, fika, god mat, ansiktsmasker, vin och fest. Visst låter det bra? Sedan skall hon ju också lägga sitt omdöme om J... Tror han blev lite nervös eftersom han gick nu precis då han fick veta att Anna var på ingång :-) Man kanske inte ska berätta att ens kompisar längtar efter att träffa ens pojkvän för att bedöma honom.. Eller?
Nä, nu ropar tvättstugan! Ha en bra helg!
//Therese

For girls eyes only!!!

Fralle, Eine och alla andra av  "manligt" kön, ni kan sluta läsa nu. Ni kommer tyvärr inte att ha något att tillägga detta inlägg. Det ska nämligen handla om det som inträffar oss tjejer en gång per månad...

Veckans vännerkväll är avslutad för en timme sedan ungefär. Ett av ämnena som avhandlades ikväll var just detta med vilka begär man kan få när denna speciella tid ska till att infinna sig varje månad. Topp tre bland begären var chips, choklad och smågodis!! Kvinnliga läsare som vill komplettera listan? Varsågoda!

Therese

Vild i sängen? Jag?

Denna morgon sa J men sin allra ljuvaste stämma "jag tror jag vet varför jag vaknar så ofta på nätterna" Han fick något gutturalt ljud tillbaka från mig som betydde ungefär "jaha, varför då?" "Det är för att du sover här och att du ligger och sparkar på mig" Jag sa naturligtvis förlåt för att han vaknat klockan 3, 4 och 5 imorse pga av min kickboxning men samtidigt påpekade jag att jag inte kunde rå för det. För det kan jag ju inte!! Men han verkade inte ta sin sömnbrist så hårt så snart var det glömt.

En stund senare var det iaf dags att gå upp och jag sträcker på mig lite kattlikt. Råkar nudda vid tavlan som hänger vid sidan av sängen och bang! så rasar den ner! Kändes som om J bara fick vatten på sin kvarn angående min våldsamhet i sängen...

Funderar nu på att starta en stödgrupp för personer som lider av spasmer i sömnen och ofrivillig klumpighet i största allmänhet. Någon som vill vara med?

//Therese

Kdchicks

KdChicks
Tycker att den här väldigt professionellt redigerade bilden också är fin på oss. Och det var tidigare samma kväll, innan jag började lägga mig i alla andras drinkar... =)


Ledig dag!

Jag är typ helt ledig idag... Inte helt bekant med detta fenomen. Några tips på vad man kan göra med en hel dag som man inte behöver plugga på? Imorn börjar det igen, så snart har "problemet" löst sig.
//H

Tips för taskig mage?

Någon som har bra tips för hur man får en glad mage? Min är lite kinkig på mig idag tror jag.... Trots att jag tagit det lugnt med kaffet och matat den med banan... Kanske är sviterna från lördagen som sitter i i två dagar? Så illa kan det väl inte vara? Eller har man vid den aktansvärda åldern av 23,5 (precis på dagen faktiskt!) råkat ut för sin första tvådagarsbaksmälla? Tar gärna emot andras erfarenheter och råd...
//Therese

Färdig!

Äntligen färdig med den förbannade kvällskursen....Borde få ett pris, en semla skulle sitta fint.

Tessi har som synes gjort lite mindre trevliga erfarenheter i helgen, jag med. Det var nästan BLOD! Efter en trevlig kväll med både förfester och klackarna i taket på ett av Karlstads stora uteställen, skulle jag gå hem. Eller snarare halka hem. Från början var det meningen att jag skulle få lite nattamat med mina kära vänner Mats och Erik, men någonstans på vägen blev jag tydligen purken och skulle hem i stället.

Jag hade precis kommit förbi insläppet till "BMB" när marken bara hoppade upp och bet mig mycket hårt i sidan. Fan tänkte jag, nu ramlar jag o så gjorde jag det. Kvällen till ära bar jag en kjol modell mini... Tack gode gud för långa kappor och hela strumpbyxor, iaf ibland. Några elaka donnor som gick framför mig skarattade elakt. de var både fula och elaka, ingen bra kombination. Jag låg där en stund och funderade på varför ingen stilig man kom och hjälpte mig upp. Efter lite längre eftertanke kom jag på att jag nog fick lov att resa mig själv, FAN! igen. Nästa utekväll får det vara snöfritt, eller så ska jag ha taxi dörr till dörr!

Ont har jag fortfarande, men inget ska kunna hindra mig från årets första dubbelpass på livskraft!
Ses där vänner, och Marie vi ses hos Tessi på onsdag.
//Hannah

Lärdomar från lördagen

Detta lärde jag mig igår:
1. Efter ett långt festuppehåll kan man inte dricka lika mycket som man gjorde innan. Särskilt inte då den förra festperioden innebar fest 11 veckor i rad...

2. Om du lägger dig på din soffa helt super-jätte-blixtstilla och tänker trevliga tankar så kräks du inte även om du mår skitilla! OBS! Rummet kommer dock fortfarande att snurra precis som en karusell.

//Therese


Brudarna bakom bloggen!!!

Brudarna bakom bloggen!!!

Så här roligt har vi det i Karlstad. Från vänster till höger: Hannah, Therese, Marie och Jessica

Snö överallt!!

Vaknade imorse och finner mig själv insnöad... Iaf enligt min definition. När jag väl kommit till jobbet och skriker ut i korridoren att "vi är insnöade" skakar mina arbetskamrater bara på huvudet och undrar vilken planet jag är från. Inför nästa vinter sk ajag överväga att fråga om jag får jobba hemifrån i ett halvår under vinterperioden.

Igårkväll var det spänst och snabbhetsträning med fotbollen. Det var jobbigt. Mycket mage... men jag får se beach-06 framför mig så går det nog bra. Idag blir det Boot Camp med sekretariatet. Är tydligen lika jobbigt som det låter... Men efter det är det bara härliga grejer kvar :-) Tapas, gott vin och mycket trevligt sällskap i form av J. Kan veckan avslutas bättre? Hoppas alla ni andra får en trevlig helg!
//Therese

Jaja jag är sist....

Hej! Jag fattar poängen... Nu är jag också här, den sista av de fyra, i vännernas gäng!

Såg ett väldigt intressant program ikväll, zappade lite, en familj med 13 barn (!). Helt seriöst. De köpte mat per år för 150 000:-, förstår ni hur mkt pengar det är. MÅNGA besök på Vero..... Man borde visa den i skolan när man pratar om preventivmedel. Det är som den äldsta dottern i Tomten är Far till alla Barnen sa; Man behöver bara gå in i rummet för att vilja köra med dubbla kondomer!

Imorgon är det den stora dagen; Plågis (för att använda ett välkänt Fralle uttryck, och ja alla vi läser FrallesBlogg ) Hon som jobbar med borren...... Ryser vid tanken..... Hoppas att man överlever...

Snöar gör det också. *suck* det är inte lätt.
Nej men vad var det Tessi sa, Om man ler så får man ett leende tillbaka. Åh vad jag ska le hos plågis imorgon!
God natt! // Jess





Ofrivillig "fritid"

Som redan skrivet är, sitter på universitetet. Trodde att jag skulle träffa min plugg-kompis och gå igenom vad vi ska säga på presentationen ikväll. Men jag hade fel! fel! fel! Hon är rädd för att snöain och inte komma hem, ja detta är tydligen vardagsmat när man bor i kranskommunerna. Inte alls roligt, jag vill inte sitta där och prata själv, missförstå mig inte, jag gillar att prata. Men inte såhär. Nu måste jag sitta här till sex och göra inget, man kan inte ladda ner "en natt i Paris" här Jess, tyvärr!
Jag är helt övertygad om att kvällskurser är det värsta man kan ha i studieväg. Alltid när jag är här för att gå på kvällskurs blir jag antingen helt kass i magen, får feberkänslor, allmänna humörsvägningar hör inte heller de till ovanligheterna. Att läsa dubbelt rekomenderar jag inte, men ska man våga sig på det, se till att läsa på dagtid!

Sen är det även så att universitetets B-lag dyker upp på kvällen. Ja det är sant, alla dryga tanter som jobbar deltid på dagen och vill plugga lite nu, ja för det är så himla roligt (känn min osande sarkasm, och hör deras fåniga värmlänska). Sen finns det vissa som bara är här på kvällen, suspekta data-nördar och utbytesstudenter. Dem behöver man inte vara så rädd för o andra sidan. De brukar inte vara byggda så att det kan krossa ens uppenbarelse under deras enorma kroppshyddor, såsom dryg-tanterna. Tessi, du vet vad jag menar om jag säger att det är sådana som har "fetto jeans". Nu ska jag fika lite.
Glöm nu inte att tänka, imorrn är det fredag!

//Hannah


Jag hann före!!

Med det menar jag att jag hann börja "blogga" före den fjärde medlemmen som ingår i vårt "vännergäng"...Jessica- nu är det bara du kvar!! Jag skulle vilja passa på och hälsa till alla medlemmar i vår kvartett och säga att jag tycker så mycket om er!! Funderade häromdagen på hur och när vännergänget uppstod men jag kommer inte riktigt ihåg faktiskt..En stund av sentimentalitet så här på torsdagseftermiddagen..
Kom ihåg alla stressade människor- simma lugnt..
//Marie

vad är det med alla?

Visst, jag vaknade kanske inte emd ett strålande leende på läpparna imorse men jag var ju inte sur. Men det verkar som om alla andra är det idag. Vad är det med folk? Smile and the world will smile back at you! Kom ihåg det. När du läst det här går du genast och säger till någon du känner att du tycker om dem Jonas: du är inte kapabel till detta så du kan få dra en rolig historia istället ;-)

Skärpning alla! Det finns alltid de som har det värre!

//Therese
PS Hannah: du behöver inte ta åt dig!! DS

Är det Hästens man ska ha eller?

Det skulle kunna vara en fantastisk torsdag. Det är det också, förutom att min nacke har frispel. Måste man ha en anatomisk hästenskudde för att sova som den prinsessa man är? Har fått massage och så, men det är värre varje morgon. Plågsamt, men nog klagat.

Nu ska jag slå på min verbala-inkontinens och få ihop den sista uppgiften till min kvällskurs. Har sisådär lust, men ska det bli några skandaler till helgen kan det vara bra att vara färdig med plugget. Bra är det iaf att universitetet inte kryllar med folk. Vilket även betyder, ingen god vän att fördriva tiden med när man inte vill plugga och lägga pannan i djupa veck. Med tanke på hur länge jag kommer att bli tvungen att plugga, blir jag nog aktuell för botox redan vid 26. Nu går det inte att dra ut på det längre...måste studera.
Ha det bäst!

Dagens bästa! Lunch på Vero, vinst varje gång.
Efterlyser fortfarande de andra kdchicksen!
//Hannah

Trött för mindre..

Igår skulle jag flyga till Sundsvall för att ha möte. Gick upp okristligt tidigt och begav mig med taxin till flygplatsen. Efter incheckningen halkade jag mig ut till planet som skulle ta mig till Arlanda. Sen satt jag där... Tydligen var banan för hal så det gick inte att lyfta. kul, verkligen skitkul.... Konstigt nog så kunde Köpenhamnsplanet lyfta från samma bana... Detta förbryllade oss passagerare en stund, sen somnade vi om. Kom fram till Arlanda iaf. Fick då en positiv nyhet. Anslutningsplanet till Sundsvall var försenat om vi sprang så skulle vi hinna! Kommer fram till rätt gate och får beskedet att det är stängt. Så där står vi precis i en dålig film och glor på planet vi skulle ha suttit på genom fönstret... Men men, SAS är ju så snälla och bokar om oss till 11.40 planet. Som naturligtvis blir försenat... Summa summarum, tre timmar i Sundsvall och 10 flygrelaterade timmar. Kändes så totalt ovärt!!

Dagens positiva: Satt bredvid en kille som hete Björn Goop på flyget till Stockholm igår. Verkligen skittrevlig, förmodligen för att han är uppvuxen i Lindome och Rävekärr. Tydligen travkusk. Kände igen hans efternamn och då sa han att det förmodligen var för hans pappa, Olle Goop. Björn skulle tydligen till Stockholm och spela in en reklamfilm för ATG inför OS. Håll utkik!

Tenta avklarad!

Hej alla glada! Tentan är nu avklarad. Kännde hur tummar kröktes på flera ställen i Swealand. Jag orkade skriva tenta trots att jag, i mitt nuvarande tillstånd utan PV,  missade den perfekta uppladdningen. Man kan inte få allt. Nu ska jag i alla fall få en lunch med Ida, inte så pjåkigt.
Snart blir det mera...
//Hannah

Första fösröket

Detta är mitt första försök att blogga. Ska bara kolla om det fungerar. Tänkte vänta lite med mina tankar och  visdomar till efter stundande tenta. Imorn gäller det, 10 poäng står på spel. Bara gudarna vet hur det kommer att gå. Önskar att alla håller tummarna imorgon mellan 08.15 och 13.00. Detta kan vara ett bra sätt att slippa arbeta till exempel... Extra tips till Jonas förövrigt, han som är proffs på området. Återkommer med fler rapporter framöver.
//Hannah

Dagens teori

Vill bara delge er alla om en teori som vi har i vårt vänner-gäng. Graviditeter är luftburet virus! Hur kan det annars komma sig att det har varit en fullkomlig explosion av magar och ungar här på mitt jobb och ute på stan?  Vi håller som bäst på att ta fram ett munskydd för alla som precis som vi är trötta på att gå och hålla andan nästan hela dagen.  Ni har blivit varnade...

//Therese

Helgens bravader...

Så där jag. Nu ska vi se om jag får till något eller om jag gör en Jonas och lyckas radera ut allt...
Jag som skriver nu är alltså Therese. En lagom kvinna i mina bästa år. Som ni säkert fattat är jag posterad i Karlstad. Tillsammans med mina alldeles utomordentligt trevliga tjejkompisar har jag startat denna blogg. De kommer att skriva om sig själva further on så att säga.

Idag är det tisdag och jag har miljontals grejer att ta itu med på jobbet. Och då blir det på något sätt alltid att man inte tar itu med något alls! Därför kom jag på att jag skulle skriva om helgen. För min del var den nämligen lite av ett test...

Sedan lite drygt två månader tillbaka har jag en ny man i mitt liv, J. I lördags var det dags för ett av de stora förhållandetesten.. Spelkvällen!!!! Klockan halvåtta skulle vi infinna oss hos Marie (en av de andra bloggarna). Alla hade till uppgift att ta med sig spel. Jag själv hade med mig M.I.G (TP-liknande sak) och Melodifestival! Mina ratades direkt... Istället blev det TP med frågor från 1980-2000. Detta var ju bra eftersom vi alla faktiskt var födda när det frågorna handlade om hände. Vi blev indelade i lag. Jag och J var naturligtvis ett lag. Jag fylldes av skräckblandad förväntan. Tänk om han inte skulle kunna något alls!!

Det började dåligt.. Vi torskade på de tre första frågorna. Då var vi beredda att gå hem. Men sedan hände något. Pluppchans! Och vi tog den! Sedan trillade det in 2 pluppar till i rask takt! Vi var inte sämst!!! Helt otroligt! Att vi sedan inte vann hela alltet är av mindre vikt faktiskt.  Så Jonas, jag vet inte riktigt hur kapitalet ser ut i plånboken hos J men innanför pannloben finns en hel del.

Spelkvällen fortsatte med associationsspelet Brainstorm. Detta kan starkt rekommenderas. Alla inklusive mig själv blev väldigt förvånade över min kunskap om spritsorter. Undrar vad det kommer ifrån? Kanske 3 års universitetsstudier ;-). Däremot blev jag ruskigt bevsiken på kategorin "bröllopsgåvor". Jag radade upp alla grejer jag skulle vilja ha den dagen det är dags att släpa sig nerför altargången; Rörstrands porslin, silverbestick, kristallgrejer, linnedukar och en massa andra fina grejer. Det man fick poäng för var saker som glassmaskin och hushållsassistent! Vad är det för något!! Jag ska göra min egna variant... Brainstorm deluxe... Ska börja fila på det nu tror jag. Hör av mig när det är klart. Hoppas ni vill spela med mig!




Så där ja!

Då var den igång! Karlstadbrudarnas egen blogg! Rapporter om livet uppe i "norr" kommer att lämnas hyfsat regelbundet. Presentation av författarna kommer ske allteftersom. Håll tillgodo!
//Therese

Första inlägget

Välkommen till min nya blogg!