Vi bor i skogen!

Nej inte riktigt faktiskt, det tar 5 minuter att cykla ner till Östersunds centrum. Men nyss kändes det som om jag bodde i Avliden. Familjen hade precis ätit och satt och sippade på varsin kopp kaffe, när det helt plötsligt låter som om tjurarna slitit sig från Pamplona och numera rusar utför Eriksbergsvägen. Trots viss baktunghet flög jag upp hur solstolen. Hann precis få en glimt av två högbernta brungrå djur. Mammans tvivelaktiga bedömning var Åsnor... efter samspråk med grannen fastslogs det att inkräktarna var två fjolårs älgkalvar. Galet men sant! slå den om ni kan. Nästan lika häftigt som nar baby-Marlon träffade Ronan på Rival...

Recept på en lyckad kväll...

Det var ett ganska bra tag sedan jag kom med recept, eller bloggade om matlagning i största allmänhet, så håll i er. Jag har lyckats marinera majskolvar, skrapat ihop en gucke och allt detta utan så mycket som ett plyttesår... Sen har mamman och systern bidragit med andra delar av middagen, men det var inte så noga.

Ikväll kommer vänner på middag, vi ska grilla i faderns nyinhandlade gasolgrill och sitta ute om inte regnet börjar ösa ner. Attans vad jag ångrar min detox nu, då det ligger en flaska skumpa på kylning brevid en flaska gott rosé. Skam den som ger sig, en vecka ska jag kunna hålla mig iaf. När jag kommer ner till Karlstad befarar jag att allt jag missat i dryck kommer att kunna tas igen i glada vänners lag. Malin, Tessi, Anna och alla ni andra känn er träffade.

Nu är jag beordrad att delta i hatt-paraden. Japp min familj är galen.

kram på er

I Jämtland...

Hallå där!

Temat för veckan ar chocka kroppen. Först har jag "valt" (läs, blivit hotad med arvlöshet om jag inte kommer) att åka till föräldrarnas hus i Östersund. Omställningen från Dublin en underbar stad full av vänner och saker att ta sig för, till Östersund den tråkigaste staden i Sverige är ganska stor. Men jag ä int bitter! Tänkte att jag skulle ta tillfället i akt och gå på en detox-kur. Har aldrig gjort detta tidigare, så prova kan ju inte skada... Återkommer med rapport om detta fungerar.

Jnja, tog nog i lite hårt. Päronens hus är ju ganska mysigt. Har som en del av min rening precis kommit ur bastun, efter att först tagit en lång promenad med familjens byracka. För vem behöver egentligen sol och värme när man har ett nytt lager värmande fett (baby-guinnes och polarna back-boobs) och en spa-avdelning med bubbelkopp och bastu...

nu maste jag nog sluta innan nagon obehörig kastar allt för långa blickar på mitt lilla inlägg. tack pappa för trådlöst internet, nästa inlägg ska bli fran hängmattan. den som lever får se.
kram hannah


In the states

Hej hopp!!
Som sagt var, sa kommer det har ett inlagg utan prickar! Igen..... Men denna gangen fran Jess. :)
Flygningen gick bra, lite blasigt nar vi skulle landa i Newark dock... Ska inte ljuga och saga att jag ahde vilopuls nar vi val taxade in. Det var nog snarare maratonpuls. Men hej, Jag overlevde ju! Det ahr nu gatt tva veckor sedan denna handelse, och jag ar sa himla glad att tiden gar fort, for det innebar hem fort som bara den. Jag saknar alla dar hemma, men en viss K har fortur i kon! Sa har pa midsommaraftonsnatten sa kan jag latt saga att jag saknar Svenska jordgubbar, de har smakar mest plast. Det enda som ajg fortfarande gillar ar tropicana apelsinjuice. Annars ar det mest plassmak pa allt... Vattenmelonen gar ocksa i...

Jag kopte salta pingviner pa taxfree som jag garna tar en om dagen av, sa att de racker hela min vistelse. Overkonsumtion ar ju inte bra... Sa en om dagen har jag portionerat dem till, detsamma med mina Extra tuggummin, silverpaketet. Ett om dagen, i varsta fall tva... Det later som om det inte finns nagot att ata alls har, det ar dock fel. Det finns for mycket det ar det som ar problemet....!
Imorgon bitti tar jag nog bussen in till NY och gar omkring lite, ar ledig sa det ska val passas pa. Provade skitsnygga svarta jeans forra veckan som jag nog ska inforskaffa denna vecka... Det blev lite annan shopping forra veckan. Smink, underklader och bikini. Sa shoppingen ar det definitivt inget fel pa!
Nej horrni, nu ska jag ga och sova, det ar ju en dag imorgon ocksa! GLAD MIDSOMMAR PA ER!!!!
 Kramar till er alla! //// Jess

Hektiska dagar

Nu är jag tillbaka i stan!!  Min frånvaro  har bestått i att jag först var på kryssning till Tallin och såg på när Metallica spelade för över 70 000 personer, det var helt sjukt mycket folk och spelningen var suverän! Efter konserten skulle alla 70 000 personer in till centrum vilket är en promenad på cirka en halvtimma från konsertplatsen. Alla gick i ett jättebrett och långt lämmeltåg mitt i gatan (en fyrfilig gata) och alla struntade totalt i bilarna som råkade komma just när spelningen var över. Personerna längst bak började även med en "ljudvågen", dvs alla skek och sträckte upp armarna fram och tillbaka i lämmeltåget som håll på hela vägen i till Tallins centrum och väckte alla som inte varit på konserten. Sjuk upplevelse!
Nästa dag skulle vi hem, vi åkte (till min stora skepsis) med Åbergs- bussresor. Alla mina fördomar om bussresor förverkligades, vilken underlig man den där Åberg var skulle ta jättelång tid att skriva! Men kul hade vi!
Väl hemma skulle vi hämta upp 2 golden retrivrar som vi ska passa i 2 veckor. Alla som vet hur min lägenhet ser ut vet oxå att den inte är speciellt stor. Tur då att vi kunde passa på att bo i mammas och pappas hus på Hammarö när dom ändå är i Skottland. Det är inte dubbelt jobb med 2 hundar, det är fyrdubbelt! Och den ena har fått nåt slags eksem som har gjort att hon har ett jättesår på ena höften så vi fick åka till veterinären med den lånade stackars hunden. Så nu har den en tratt på sig för att inte kunna slicka på såret. Så varje morgon har jag vaknat av en tratt i ansiktet runt 5- tiden när vovvarna tycker att det är dags att vakna. Inte så skönt! Tur att jag har Hanky, skulle inte ha gått utan honom..

Men nu är det snart midsommar och jag ska ta med mig vovvarna, tratten och Hanky och många av mina vänner och fira en riktig traditionell midsommar långt ute på landet vid en sjö! Ha det så bra allihopa


//Kram Marie


Prickarna är tillbaka!

Hej på er!

Nu är jag tillbaka! Kom till Stockholm igar em (japp jag hann till matchen). I morse väcktes jag tidigt av en herre vid namn Marlon, det ar underbart att vara faster. Nu är han på dagis och jag ar fri att fortsatta min hemliga kärleksaffär med familjens espressomaskin. På dessa futtiga små meningar har jag nu lyckats skriva utan prickar på varje bokstav där det ska vara prickar... jag vänjer mig nog snart. Lite läskigt var det att vakna i morse, hade glömt var jag var och var övertygad om att jag var sen till jobbet. Men icke, jag ska vara ledig i flera veckor och bara njuta av livet. Skulle Sanna ha några förslag så är de hjärtligt välkomna. Imorgon styr jag kosan mot Dalarna för lite traditionellt midsommarfirande, få saker är sa mysiga som en midsommarmiddag under äppeltraden i vännernas trädgård.

nu ska jag promenera in till stan och träffa Linda, det var ju sisådar ett halvår sedan vi sågs...
ha en underbar dag alla vänner, vart ni än är
/Hannah

Morr åt ansvarslösa cyklister!!!

Min absoluta gullegris nummer 1, min lille lillebror ligger på sjukhus!!! Han går på fotbollsskola så här på sommarlovet och idag var det första dagen. Då blir han på/överkörd av en cyklist och har fått ett stort jack i benet!!! Så nu ligger han på barnakuten och sys!! Jag skulle allt vilja träffa den där cyklande skithögen och säga honom ett och annat!! Man cyklar inte på den som jag älskar allra mest i hela världen och gör så han får åka till sjukhus!! Då får man en väldigt arg storasyster efter sig!!! Ikväll ska jag prata med lillebror och höra hur det gick till och sen börjar mina efterforskningar på den skyldige. Grrr och morr på dig som inte kan cykla ordentligt!!!
//Therese

Bästa helgen?

Utlyser härmed en tävling: Vem kommer ha den bästa helgen?
Detta är planen för min:
Åker i eftermiddag ut till J:s stuga. Med oss har vi en massa gott som inhandlats på vägen. Hela helgen ska vi vara där. Åka lite båt (hoppas jag), sola, spela kubb, dricka champagne och äta jordgubbar på bryggan, kolla på fotboll, grilla, läsa böcker och tidningar och bara ha det superskönt!!

Slå det ni andra!!
//Therese

Sista natten i min egen säng på 71 dagar.....

Hej alla bloggläsare!
Nästa gång jag skriver ett inlägg kommer det att ske med frånvaron av å,ä och ö. Jag åker nämligen natten till lördag... Sommaren skall tillbringas i West Orange, New Jersey. 20 minuter från Manhattan... Jag klagar inte! Däremot så kommer jag att sakna den svenska sommaren, min säng, mina vänner från alla hörn i Sverige (och Irland) och sist men absolut inte minst min prins K.
Jag bloggar när jag kommer fram så ni kan hålla koll på mig! Massor av kramar till er alla!
Ps. Imorgon är det opponering på uppsatsen hela dagen, och jag har ont i magen och försöker komma på bra ursäkter till varför jag inte skulle behöva infinna mig på universitetet..... Men det går inge bra.... Ses där!

060606

Japp Sveriges nationaldag!

Har i Dublin firade vi den med att se premiaren av the Omen. Celia den lusen lurade mig och sa att det var en thriller.... Ni som kanner mig vet att jag blundar nar jag ser Harry Potter, han vi inte namner vid namn ar faktiskt skitlaskig! Med detta i atanke kan ni ju ana hur mycket av filmen jag sag. Forsta gangen jag sag sjatte sinnet sa min davarande PV att han sett sjatte sinnet och jag bara tredje, eftersom jag blundade typ halva filmen. Jag blundade mera nu... Marie, du skulle nog alska den. Du far ta med dig Hanky och se den.  Till er andra vanner, se X man eller Prime istallet mycket roligare.

nu maste jag pysa
hejda
hannah

Det finns saker som ar skapade for mig!

Japp det gor det. Foundationpuder! Nars ar underbart, att man kan kopa rouge som heter orgasm ar ju ganska pikant. men Foundationpuder ar det basta som hant en lat-tos som mig. Jag vill inte sno Cleos roll som sminktipsare, men detta ar for bra for att inte dela med sig av! Meningen var att vi bara skulle in pa Brown Thomas och lana lite bronzer, jag kom ut 50 euro fattigare.... och det var det vart.

ha en solig dag
/hannah