En vanlig måndag!

Jag borde ha anat ugglor i mossen, när jag vaknade av mig själv 5 minuter innan kockan skulle ringa. Allt var bara för bra... inte så galet trött, inget regn. Självfallet skulle jag gå och sparka tån med full kraft i väggen på väg in i badrummet. Lagen om allts jävlighet. Så idag kommer jag halta som Lotta. Annars Karin, ska jag gå ut och skaffa mig en bra dag!
//Hannah

Jag är så jävla trött!

Jag är så trött att jag befarar att även om jag datat Brad Pitt, hade jag inte orkat ligga ikväll. Tur att man har goda vänner som har gjort pizzadeg och handlat smågodis när man kommer hem asatrött från plugget. Men just nu blev jag aningen aggro på mannen i fotöljen som bara vill kolla på snooker.

En hel dag av SPSS gör detta med vem som helst. Imorn lördag kan jag se fram mot en lång dag av plugg och jobb. Den som sa att studenter har det fritt och glassigt ska jag köra ner en påse skridskor i halsen på!

hej då alla blogglovers
//hannah


Vad Hannah vill ha!

45220-21

Inte ens en tusenlapp skulle jag behöva lägga ut för att denna ska bli min. Tyvärr är det den tjugotredje och mycket kvar av månaden... men jag fyller ju tjugo fucking five snart, något måste jag ju unna mig.

Porr...

Dröm om vår förvåning när vi läste på www.aftonbladet.se att någon skapat en porrsite som hette www.försäkringskassan.se  på aftonbaladet skrvs det om att försäkringskassan var mycket förargade över detta. Vi skyndade att kolla om sidan fortfarande var aktuell. Döm inte! ni skulle också vara nyfikna på vad det var man ville sälja in till människor som är surfar på försäkringskassans hemsida. Vi antar att det var för att de fiffiga hemsidemakarna befarade att de som är hemma sjukskrivna har tid att kolla på "hemmafruar påsatta vid poolen" och andra klassiker...

Den som vill får

Idag börjar det. Packandet och flyttandet av lådor alltså. Därför tänkte jag bara säag till mina kompisar att ni som känner för det får gärna titta förbi och hålla mig sällskap i packandet.
//Therese

Striden går vidare!

Har precis fått nummret till konsumentombudsmannen. ´Tack vare att jag träffade en kompis och började prata om kurser och böcker och så, så fick jag reda på att det är flera stycken som haft problem med Lycknis. Flera har kontaktat rådrummet och några har t.o.m sökt ersättning från företaget för att de inte levererar som utlovat. Skönt att känna att man inte är ensam... Jag rintger så fort jag komemr hem.

snart får vi lunch, tack och lov!

Mössa på!

Jag är lite sen i år. Ni som känner mig vet att jag vanligtvis har mössa från slutet av augusti. Men igår rotade jag fram den ur förrådet, och nu är mitt liv varmare. Om det är minus 10 grader försvinner 50% av kroppsvärmen genom huvudet säger Per. Detta låter ju fruktansvärt, så glöm inte mössan!
//Hannah

Bojkotta Lycknis!

Bara så ni vet, de levererar inte i tid!

Fan va surt när en hel uppgift vilar på en bok man inte har läst på grund av av j**la Lycknis inte håller vad de lovat! Härmed vill jag varna alla studenter, har ni en dedline, köp böcker från bokus eller adlibris istället.
//Hannah

C-uppsats ångest...

Jag tar uppmaningen på allvar, så jag ska oxå skriva några rader.

Nuläge:
Sverige saknar två ministrar. Hoppas Fredde kan hitta några som inta är fuffligare än fuffens. (Sanna, jag hejar på Fredde föra Gurra, vilken dag som helst) Vilken tur att vi har Calle iaf.
Jag har ångest över min c-uppsats. Måtte den idén jag har snurrande i huvudet vara genomförbar.
Mycket smärta i ryggslutet. oklart om det orsakats av body jam+body combat i lördags, eller om det är mina Travolta liknande moves på Nöjes som ligger bakom.
Otroligt nöjd med mina nya köksmöbler! det blev ett vitt bord med svarta stolar. Mina rosa Marimeckoburkar blir en perfekt färgklick...

På utelistan:
Kille från Stockholm, han får inte komma hit och hälsa på. Känns som slöseri med tid. Gårdagens telefonsamtal gjorde det mycket klart att vi aldrig kommer att vara på samma sida...
höst rusk, utan riktig höstkyla.
Att jag tappade bort mina nya fingervantar vid första användningstillfället.

På innelistan:
Att min goda vän Mats kom förbi och snicksnackade lite på jobbet igår (det var en evighet sedan).
Att Annas Momme kom och lämnade nyckeln till jobbet igår. i bakfyllevillan hade jag glömt att ta med min egen.
Att jag snart får åka till Köpenhamn
att jag snart blir ett år äldre och ska fira med ett litet kalas.
Per, för han är liksom en av de bästa jag känner!

Nu ska jag hem och kolla om böckerna kommit från lycknis. har de inte det så vill jag utfärda en varning till alla studenter att köpa böcker där.

kram till er alla blogglovers
//Hannah

Vuxenångest

Tror jag kan ha fått en släng av vuxenångest. Den brukar ju komma smygande när vuxenpoängen slår i taket. Anledningen denna gång är att jag i helgen gjorde "the most" vuxnaste grejen jag någonsin gjort. Jag köpte soffor!!! Ahh.. hjärtklappning!!! Men fina är de!!! Bruna, stora och härliga. Tråkigt att man inte får dem förrän jul iofs men den som väntar på något gott...
Nu vill jag uppmana resten av kd-chicksen att skriva lite också...
Kram på er alla
//Therese

Skämtet

Var det någon mer än jag som såg skämtet till presskonferens för drygt en timme sedan? Fredrik Reinfeldt hade skickat ut ett pressmeddelande där han akkalde till presskonferens för  att "det har framkommit nya omständigheter runt tsunamikatastrofen". Och vad har hänt? Jo, någon sorts band (ingen visste hur de såg ut) hade hittats i ett skåp och banden var i oläsbart skick. Man visste dock att de rörde mailtrafik under tsunamihelgen för de var märkta med en etikett som sa "Tsunamimail". Nu ska katastrofkommissionens ordförande gå igenom materialet och se om det hade spelat någon roll för deras utredning.

Man såg på journalisterna hur löjligt de tyckte att detta var och till slut så var det en som ställde den enda frågan; "ni har kallat till presskonferens men vad är det egentligen som är så upprörande med detta?" Efter detta bröjade presskonferensen handla om mer intressanta saker för då kom nästa fråga; "Nu när vi ändå är här, vad anser du om Maria Borelius fastighetsaffärer?".

Hi hi hi säger jag bara!!! Skyll inte på mig jag rösatde annorlunda!!!

Dagens notering: Eller egentligen gårdagens då jag var och hälsade på en bebis på sjukhuset. Vad stod inte i bokhyllan där om inte en mamma-bebis-bok skriven just av Mara Borelius!!

Nu ska jag snart hem och skratta!!!
Ha en bra helg!
//Therese

Fredagen den 13:e

Vad skrönorna än säger så är inte fredagen den 13:e mer otursförföljd än andra dagar. Med tanke på vart jag jobbar så borde jag veta... Kolla in länken och se själva; www.srv.se
//Therese

Tjat tjat

Ja, jag vet... Jag tjatar om det här med lägenhet men om ni inte är intresserade kan ni läsa något annat. Just nu är det soffproblematik i mitt liv.. Vad ska vi ha för soffa? Och hur kommer det gå då vi båda två är envisa som två getter? Kommer det att finnas en soffa med stort S som vi båda faller för eller kommer det bli en kamp som slutar i en kompromisslösning? Hmm... oavsett så är det definitivt nu. Själva ihopflyttandet alltså. Mitt kontrakt är nu övertaget av en annan tjej from 1/11.

En annan sak har slagit mig också.. Hur hanterar man hemska ovanor som den andre kanske har? Nu tror jag inte att J har några ovanor som jag inte vet om men det finns ju faktiskt en hypotetisk risk... Hur gör jag då? Skriker jag rakt ut "Vad gör du? Sluta med det där" eller får jag bita i det sura äpplet och tyst acceptera mitt misstag med att inte ta reda på såna här saker i förväg? Ni ser det kommer bara fler och fler funderingar.... Nu ska jag rensa skallen tror jag
Tjipp och hej!
//Therese

Vinden har vänt!

Jag ska flytta. Ihop med J. Den 1/11. I en nyrenoverad 3:a. Mitt i stan. Den är på 88m2. Jag är glad! Jätteglad!!! Men lite nervös.. Jag ska ju faktiskt bli sambo på riktigt... Men på något sätt så känns det ganska lugnt och helt naturligt att bli sambo med J. Han sitter just nu och ritar upp vår lägenhet i någon 3D-program så vi liksom kan möblera den lite innan. Ibland är det väldigt praktiskt att ha en IT-kille.
Sen vill jag bara passa på att tacka den 95-åriga tanten som flyttat till hemmet och därmed lämnade den här lägenheten. Jag vill också tacka hyresvärden som bestämde sig för att renovera den.
Tack allihopa. Och ni andra får gärna önska mig lycka till i sambolivet. Har ni några tips eller skräckhistorier eller fällor som jag ska undvika så skriv!!!!! Vill ju vara så väl förberedd som möjligt!!!
//Therese

Ska bara upprepa/uppdatera

Som jag redan skrivit så ska jag åka till London i slutet av november. Nu har tom någonstans att bo där! Vi bokade hotellet i förmiddags. Bor precis vid Piccadilly Circus. Blev lustig nog samma hotell som jag bodde på när jag var där senast, för elva år sedan...

men nu börjar jag ladda. fatta vad juligt och pyntat det kommer vara när jag är där!! Jag är nämligen en (som Hannah säger) julknarkare! Jag erkänner det själv men jag tänker inte gå ett tolvstegsprogram för att bli av med det!!! Bara så ni vet.

Nä nu måste jag sluta. Ska snart iväg på lägenhetsvisning.
Kram och trevlig helg på er!!
//Therese

Kanelbullens dag

Den 4:e oktober är ju sedan ett par år kanelbullens dag. jag tycker det är jättebra (och gott) att vi uppmärksammar detta bakverk numer.

Så här kommer en luring till mina kära vänner och till vår lilla get togheter ikväll; gissa vad vi ska göra när ni kommer till mig ikväll?
//Therese

Sola skiner inte i Karlstad

Marie jag håller med dig, idag är dagen då vi ska slappa!

Jag började dagen med att klippa och färga håret. nu är det kort och mörkt med trianglar av koppar på sidorna som syns när jag skakar på huvudet. Jag är så nöjd! Nu är jag hos Malin och får lunch och kaffe i henes nyrenoverade kök, som bara är SÅ fint. Har mailat med min darling Nina som numera jobbar för Loreal i Köpenhamn, hur coolt som helst. Ska dit på en liten jul-lunch med vännerna från Dublin. Det är toppen att ha vänner lite här och där, så man får åka och se lite nytt sådär...

nu ska jag göra dressing
ha det!

Hektiskt dygn

Då var mardrömsdygnet ÄNTLIGEN över... Jag och Therese har skrivit hemtenta och vi hade bara  24 futtiga timmar på oss. Med tanke på den mycket snäva tidsramen förvandlades jag genast till en total skrivgalning som sprang hemåt för att sätta igång med tentan så fort som möjligt, jag tillät knappt mig själv att gå på toaletten, än mindre ta  någon lunchrast eller några andra matpausar som ägde var längre bort från datorn än cirka en meter. När min sambo kom hem runt klockan 17, och jag var kvar på fråga ett, möttes han av kommentaren - du kan inte vara här hemma! ...hitta på något att göra... nån annanstans... och länge...! Stackarn...Tur att Hanky är en snäll kille=)
Klar med tentan blev jag väl knappast men någon gång efter kl 12 på natten stängde jag av datorn och  försöka slappna av tillräckligt för att kunna somna, det hela resulterade i en mycket orolig sömn med drömmar som handlade om vetenskapsteorier och annat flummigt..
Tur att vi kunde diskutera vissa frågor Therese, du var ett utmärkt bollplank=)
Idag ska jag vila, det är jag värd! Dessutom regnar det, då FÅR man vara inne och slappa.
//Marie