London- here I come

Då har vi äntligen gjort det!!! Bokat biljetterna till London. Så bara för att förvarna er i tid så kommer jag inte att kunna skriva något på bloggen mellan den 18-21 november :-)

Ikväll är det vänner-kväll och jag är jättespänd på Hannahs soppa...
//Therese

Utvärdering-dejten

Då var det dags för utvärderingen av fredagens dejt.
Det hela började med att jag lite försenade mötte upp min darling J vid vårt vanliga hörn och sen gick vi med bestämda steg till Via Appia som restaurangen heter.

Väl där började vi med ett glas bubbel samtidigt som vi lusläste menyn. Det blev både förrätt och huvudrätt. Förrätten blev en tallrik med typ alla godsaker de hade. Efter den kände vi båda två att det hade nästan räckt med bara förrätten för så mätta blev vi. Alltså började en viss oro för att orka huvudrätten sprida sig i kroppen. Huvudrätterna (jätteräkor och saltimbocca) var också bra men saltimboccan var strået vassare än räkorna. Den oro vi känt för att inte orka hela huvudrätten visade sig vara befogad. Det var med nöd och näppe vi lyckades klämma i oss ca 70% av maten.

Dejten skulle ju även innehålla ett biobesök men någonstans mellan tuggorna kom vi fram till att vi orkade nog inte det. Så vi gick en sväng på "Kulturnatten" och sen raka vägen hem. 22.15 var lampan släckt och vi sov som två stockar.

Trots att bion uteblev så räknas dejten som en av de mest lyckade i min historia. Jag tror vi kommer träffas igen ;-) Kanske är bra eftersom vi planerar att flytta ihop men man vet ju aldrig :-)

Tjipp och hej!
//Therese

Dejt

Idag känner jag mig nästan som en liten skolflicka. Anledningen är att jag ska få gå på dejt ikväll. Det hela är utformat enligt konstens alla regler. För 1,5 vecka sedan blev jag uppringd av J som frågade ifall han fick lov att bjuda ut mig på en dejt med mat och bio. Igår bokades bord på den nyöppnade restauramgen och just nu funderar jag på vilken film jag vill se. Mest tid upptar naturligtvis tankarna av vad jag ska ha på mig.. Jag vill ju ha möjligheten att bli utfrågad på fler dejter så jag måste ju visa ett gott yttre :-)

Skämt åsido, jag tycker det är jättemysigt att bli uttfrågad på dejt fast man varit ihop i nästan 11 månader. På något sätt tycker jag det visar att man inte tar varandra för givna utan fortfarande bryr sig som när man nyss hade träffats. Hoppas ni andra med PV/FV fortfarande går ut på dejter ni också. Det är supermysigt!! Om inte, bjud ut din PV/FV redan ikväll!!!

//Therese

Dramatik så det räcker och blir över!

Igår var dagen V och dagen M. V för val och M för match.
Jag gick naturligtvis och röstade som alla "riktiga" medborgare bör göra. När det var avklarat började jag förebereda mig för "matchen". Fralle och Sandra med sällskap skulle komma upp och se deras älskade Jitex möta Karlstadlaget Qbik. Mycket spännande måste jag säga. Trots att jag gammal fotbollsspelare själv har jag nog aldrig varit på en damallsvensk match. Sandra och Fralle var mycket entusiastiska ska jag säga. Själv försökte jag imponera lite på dem med kommentarer som "de ser ut att ha svårt att hålla ihop lagdelarna" och liknande. Jag tror det gick hem. Det var en mycket spännande match. Qbik tog ledningen i början av andra men Jitex lyckades kvittera i slutminuterna. Oj vad glada vi blev då! sandra hade rivit sönder sitt flygblad "rött kort till rasismen" och gjort konfetti av det. En himla tur att Jitex nätade så hon fick kasta det för hon började se lite modstulen ut...

Sen traskade jag hem och satte mig framfrö valvakan. Gud va spännande det var! Ett tag stod det 173-176 mellan rött och blått! Sen så gick det som det gick. Men utan att säga vad jag röstade på rakt ut så vill jag bara att alla ska veta att om det går åt helvete nu de närmaste fyra åren så skyll inte på mig ;-)

Nu ska jag börja ladda upp inför min lunch- SUSHI!!!!! Hjälp va gott det är!! tror jag slå till på en mellansushi med 11 bitar!!! Mmmmm....
Hörs!
//Therese

Dags igen

Idag ska jag klippa mig. SO  vanligt har jag drabbats av klippångesten. Ska det bli en lugg igen eller ska jag behålla den utsparade luggen så jag kan fortsätta ha diadem. jag får ju inte glömma av denna jobbiga "mellanperioden" som jag haft då luggen varit varken kort eller lång och man har fått ha tråkhår för att kunan få bukt med den. Bra förslag på klippning mottages.
För övrigt har jag följande att säga:
Vi kommer inom en snar framtid starta ett upprop mot försvårad kurslitteratur. Det är inte nödvändigt att använda ord som inkommensurabel! Använd synonymer! Det är meningen att vi ska lära oss något och inte känna oss dumma. Vi vet att ni författare till studentlitteratur tycker ni är lite smartare än alla andra och vi tror er å måste ni då fortsätta bevisa detta genom ert svåra språk? Nä, trodde inte det heller.

För det andra så måste jag får berätta att jag besökt ett av de finaste köken någonsin. Ni som läser vår vän Fralles blogg har under våren kunnat läsa om hans svettiga köksrenovering. Men det lönade sig. Det har det så fint så det är inte klokt i hela lägenheten! Jag sa att jag kunde flytta in direkt!!!
Det var allt!
//Therese