Tessans utspel!!!!

Eftersom det är populärt med diverse utspel på bloggarna så tänker även jag göra ett. Så hör upp alla och främst resten av vänner-gänget!!! 

                                                     Tessans utspel
Den här bloggen skapades av Therese, Marie, Hannah och Jessica. Här skulle vi alla skriva och berätta saker. Som verkligheten ser ut idag är den mest frekventa skribenten moi. Härmed så vill jag alltså tillkännage (läs hota) övriga vännergänget att jag går i tankarna att ta över bloggen helt själv! Om det inte blir skärpning under nästkommande vecka med minst 2 inlägg var av er så kommer jag att byta lösenord och inte berätta det = ett övertagande. Nu är det upp till er!
Kram
Therese

En bättre dag

Denna dagen är bättre än den igår. Hittills är det 3 andleningar till varför:
1. Det är fredag
2. Har fått namnet på en person som kan se till att det kommer någon och säljer GP till mig på lördagar och söndagar.
3. Det är morgonkaffe nu och vi ska få paj.

//Therese


Ingen bra dag

Idag är jag så där lite smågrinig, trött och sur. Ingen lust att vara på jobbet. Vill helst bara vara hemma och pyssla. Men men.. Ska ta mig i kragen och bli gladare. Ska ju faktiskt spela innebandy sen. Och ikväll ska jag hjälpa en tjej på jobbet att flytta. Det blir två sätt att få ur sig sina aggressioner. SÅ om någon av mina innebandykompisar läser det här: Passa er för mig idag!
//Therese

Nu har jag varit där

På IKEA alltså. Visst, mycket folk, men långt ifrån det kaos som man väntat sig. Vi pratade med en kille som jobbar där som J känner. Han sa att det hade varit mycket men inte den invasion som de väntat sig. Köpte dock inga stora grejor. Brrödformar (till J:s alla brödbak), påsklämmor och nya knoppar till luckona i köket. Tänk att något som kostar 15 spänn påsen kan göra sån stor skillnad! Vi har ett nytt kök!
Nä, nu ska jag mäta och dona så jag kan lista ut hur vi ska kunna förbättra hallen. SOm den är nu så är den ett förvaringskaos.. Idéer mottages tacksamt!
//Therese

Sanna Kallur är numer min förebild!


Jäklar vilken tjej!
(Bild från AP)

//Therese

Nu är det höst

Bara så ni vet det och rättar in er i ledet. Hur jag vet det?
Jo, för igår sändes sista avsnittet av Morden i Midsomer. en serie som bara sänds på sommaren. När den är slut så är sommaren slut.
//Therese

The grand opening

Då är det dags! Idag slår IKEA upp portarna. Såg nu på morgonen att alla bussar kör med små IKEA-vimplar. Stationshuset är inrett av IKEA, en man började vänta på öppningen utanför IKEA igår kl 11 (han hade med sig en överlevnadsoverall för att klara natten så var inte oroliga) för att få vara först in, ryktet om att IKEA ska använda Skutbergets parkering och bussa folk därifrån visade sig stämma och polisen kommer att bogsera bort alla som felparkerar. Vilken underbar dag! Den största dagen i Karlstad historia!
//Therese

Uppsats here I come!

Fick mail idag av kursanvarig för den inställa D-kursen som sa att jag får skrva uppsatsen och att det förmodligen är en student till som ska skriva och att vi får opponera på varandra om det är så. Annars så kommer min handledare att opponera på mig. Så nu har jag mailat tillbaka och redogjort för det första grova utkastet till uppsatsämne och hoppas på handledare och ett "OK kör på det". Så om allt går som det ska så får jag stå på akademisk högtid om ett år ungefär och ta emot min magsiter ur dekanus hand. Så nu jäklar ska jag ta mig i kragen och börja skriva som attan! Håll tummarna för mig!!!

För övrigt var helgen hos Anna och Andreas i Uddevalla jättebra! Vilken fin lägenhet de hade. Mitt och J:s nya projekt är att få till vår hall... Får se hur det går. Några tips någon?
Kram på er
//Therese

Ska jag aldrig få min magister?

Jag har ju en kanddatexamen och precis efter den så halkade jag som på ett bananskal in på mitt jobb. För ett år sedan blev mitt ämne magisterberättigat så jag tänkte plugga samtidigt som jobbet. gick bra! tog de första 10 poängen och så var det bara D-uppsatsen kvar.. Den hade jag tänkt göra klart tills i våras eftersom jag tyckte det var lite väl jobbigt att jobba 100% och plugga 100%. Men av olika anledningar blev det inte av (flytt av länsrätt, dålig motivation, byte av arbetsuppgifter mm). Men nu har jag ett uppsatsämne som har lite anknytning till jobbet, jag har börjat läsa lite och prata med folk som kan ha info. Så idag skulle jag maila till kurssekreteraren. Går in på KaU:s hemsida för att leta upp kursen och ser då till min fasa att den är inställd i höst!!! Så istället för att ställa en enkel fråga om vilken handledare jag skulle få fick jag ställa frågan "vad händer nu?". Som svar får jag ett frånvaromeddelande!!!! Sekreteraren är inte tillbaka förrän imorgon!! Hoppas hon svarar då.. Är det någon av er som har lite råd till mig vad jag ska göra?
//Therese

Helskotta...

... vad trött jag blev nu...
Den här dagen har gått i ett. Möte som avlöste möte och som medförde arbetsuppgifter naturligtvis. Har fått meddela uppdraggivare att vi saknar kompetens för att svara upp på två insatser som de frågade oss om, ska nu skriva beslut för en insats som vi fick finansierat i Somalia och sen ska jag försöka hinna med lite volleyboll i em.
Någon mer som haft en hektisk dag?
//Therese

Vaknat till liv

Nu har jag vaknat till liv efter min dunderbakfylla som jag lade grunden till på Kräftskivan i lördags. Nä, skämt åsido, jag var ok redan på måndagen. Men det var en mycket bra kräftis i år. Dock utan kräftor men det vet ju ni som läser Josses blogg. Det hade blåst för mycket så fiskarna hade inte kunnat fiska kräftor. Däremot hade de räkor och det funkade minst lika bra. Ska se om jag kan lägga upp lite bilder någon dag.

Idag har jag lite ont i kroppen. Inledde min SATS-karriär igår med ett pump-pass. Hoppas kunna hinna med ett litet pass idag med. Tror jag kommer gilla SATS. Har ju bara 1,5 minut dit också, max! Sen ikväll är det fotbollskväll med kvinnlig majoritet. AK och jag samt J. Men grejen är att det är min och AK:s fotbollskväll så J får inte lov att kommentera våra kommentarer. Vem vet, han kanske tar hem någon annan av manlig sort så han inte känner sig så ensam... Det spörs som man säger här i Värmland. hjälp vilker blajigt inlägg det här blev... Jag kan iaf trösta mig själv att jag inte är i närheten av samma blajighet som Josfine Öqvist är i sin blogg... Tack för tipset Hanna...

Over and out!
//Therese

Urklukt!

På en av toaletterna har det de senaste dagarna luktat kål när man går in. Blä!! Ni vet så där som det luktar när man kokar blomkål/brysselkål eller kåldolmar. Första gången trodde jaga tt det var någon som varit där precis innan mig och som hade ätit kålpudding till lunch men nu vet jag inte om lukten finns där av en mänsklig anledning...

//Therese

Smeknamn

På facebook kan man få se vad ens strippnamn skulle vara ifall man valde den karriären... Mitt är Bambi Heaventower!!!! Ha ha ha säger jag bara.. Kan inte riktigt höra det framför mig ifall jag skulle bli kallad det i en intim situation *skrattar*

//Therese

Pratar för sig själv

Jag har en liten (o)vana.. När jag är ute och går själv eller liknande så spelar jag upp samtal i huvudet. Om jag skulle vilja säga en person ett par väl valda ord så kan jag gå och träna i huvudet vad jag skulle säga. Oftast så rör jag läpparna lite också och typ mumlar. Jag är alltså en "prata-för-sig-självare". Sen att jag nästan aldrig säger de sakerna jag tränat på är en annan sak. Om man exvis är irriterad på en jobbarkompis så kan man ju inte riktigt säga allt det man vill. Typ "du är den mest osympatiska och socialt inkompetenta personen jag träffat. Ingen gillar dig och du märker det inte ens. Du är lika smidigt som en fyrkantig kloss som förösker pressa sig igenom ett runt hål". Men jag skulle ju aldrig säga det högt! Men när jag cyklar till tåget då kan jag mumla det för mig själv!

Någon mer än jag som lider/njuter av denna åkomma?

//Therese


Tjolahopp tjolahej!

Nu är jag tillbaka! 3:e dagen på jobbet och detta låter hemskt att säga men världen är hyfsat katastroffri så det är ganska lite att göra på jobbet. Så då tar jag tag i mig själv och uppdaterar bloggen!

Innan jag gick på bloggsemester så skrev jag ju en lista över vad jag skulle göra under sommaren. Nedan följer resultatet av den listan för er som är intresserade vilket är  typ 2 perskanske :-)

  • fylla 25,   Detta klarade jag av galant! Min morbror sa i sitt tal att han tyckte jag var bra på att fylla år (vilket jag verkligen är!)
  • köpa alkohol i Tyskland,   Gick också mycket bra. Kan berätta att en Peugot 307 tar mycket mer än man tror! Så om alla krogar i Karlstad skulle stänga så finns möjlighet till bloggdrink hemma hos mig ;-)
  • ha ett litet kalajs för att fira 25-årsdagen och dricka den inköpta alkoholen, Jajamensan, checked. Sommarkalas med vännerna ute vid Södra Hyn och sommarstuga.
  • sola, Har fortfarande några nyanser mörkare skinn än vad jag brukar ha i typ november
  • bada samt  Hmmm... enda punkten som blivit lite mindre än andra somrar men nog har jag badat i såväl sött, salt och bräckt vatten.
  • cykelsemestra på Gotland  Genomfördes förra veckan ihop med mamsen och minsta brorsan. Vad jag vet är jag nog den enda som på 5 dagar lyckas GÅ UPP ett kilo efter att ha cyklat 8 mil, gått säkert 1,5 mil, hoppat studsmatta samt lekt i ett äventyrsbad. Vart är världen på väg?

  • Ja, så där har min sommar sett ut. Nu är planeringen inför en vintersolsemester i full gång. Om någon har några andra innovativa förslag än Thailand att komma med så skriv gärna!

    Ha det gôtt!!
    //Therese


    Hotmail?

    Sen undrar jag en sak oxå. Varför fungerar inte hotmailen som den ska? Har någon av er problem att komma in som vanlit. Jag vill inte ha någon hotmaillive eller vad det heter. Jag vill bara kolla mina mail som vanligt...

    Ris och ros!

    Idag är jag ledig, ska göra massa saker är det tänkt. Bla ringa en massa samtal för att säga upp diverse saker. Vilket osökt för oss till Ris och Ros.
     
    Ris till det förbannade bredbandsbolaget som har en tre månaders uppsägningstid, tros att de lovade att jag skulle slippa den om jag flyttade till ett hus där bredbandsbolaget inte fanns. Det har ju liksom inte fungerat på hela tiden jag haft det!

    Ros till tele2, som utan en massa försök att sälja på mig något, enkelt avslutade den tjänst jag hade hos dem. Tack för det Johan på tele2.

    Jag har nog mest rosor att dela ut faktiskt. En stor ros till min kära vän som kom hem med färskt bröd till frukost! Även apotekets hemsida förtjänar en ros. Gott att man kan kolla allt om alla preparat de säljer, med eller utan recept.

    Nu ska jag fixa vidare, det är så mycket att göra när man ska flytta.
    //H

    Djerba

    45220-5045220-49Japp, dessa snodde jag på apollo.se. Hotellet vi ska bo på, sa jag att det ligger brevid ett spa och hamamm... och en bild på den strande där vi ska ligga och steka oss. Längtar så jag nästan spricker.

    Sambo på försök!

    Nu var det ett bra tag sedan, ganska mycket har hänt. Jag ska prova på att bli sambo! Har precis mailat till några som söker bostad och erbjudit min lägenhet. Är så glad, det är liksom typ första gången. Idag har Malin och jag även bokat oss en välförtjänt semester. Vi far till Djerba i Tunisien om två veckor drygt. Jag ska visa bild så fort jag kan.

    Vänner ni får nu bekanta er med tanken att vänner numera kommer att vara på ny plats från och med första september, om allt går som det ska. Och som lök på laxen är det underbart väder, denna min enda lediga dag denna vecka! ibland är livet rättvist för att citera min älskade H.

    kram till er alla, längtar efter vänner!
    //Hannah