Nu åker jag

Så här under vintern är det väldigt många som åker iväg på semesterar hit och dit. Och jag ska inte vara sämre. Jag åker också utomlands idag. Ska på storstads-weekend faktiskt. Har hittat jättebilliga biljetter och boendet är nästan gratis! Jag åker hela 25 mil västerut. Jag ska till OSLO! I maj flyttade min bästis Josse dit och nu ska hon och jag ha inflyttningsfest. Sandra skulle också ha närvarat men tydligen var det en skock dagisbarn som krävde hennes uppmärksamhet. Men lugn Sandra, vi dricker vin för dig också. Undrar om jag ska skicka semestervykort också precis som man gör när man är utomlands på andra ställen?
Hmm
Måste fundera lite på det tror jag...
Bye bye
//Therese


Livet börjar igen?

Precis alldeles nyss lämnade jag in min j**la C-uppsats! Satt uppe till klockan hundra inatt och försökte få den färdig, lyckades sådär. Men nu ska jag släppa tanken på den och låta min överkokta hjärna vila några dagar, för att på fredag gå på opponering och se min baby slitas i stycken opponenentens fradgade käftar. Nejdå, men kanske...

Vidare idag ska jag försöka göra saker jag inte riktigt haft tid med. Jag vill träffa Anna och Mariah, jag har hunnit leka alldeles för lite med dem på senaste tiden. Kolla hur Sandra har det på jobbet. Kanske träffa Per för en pratstund. Träna! efter det ta bort min variant av ett " slutspelsskägg" (jag hoppas att det bringat mig tur med uppsatsen). Jag vet att Jill menar att vi behöver hålla benen varma på vintern med päls, men nu har bägaren runnit över. Nu ska jag återinföra långa duschar då jag hinner raka benen.

Senare i afton är det vänner minus Jess. Undrar vad Marie har planerat för oss. Måste nog ringa Tessi och kolla hur landet ligger innan också.

får passa på att njuta idag, väldigt snart börjar nya kurser och självklart har jag tagit på mig att läsa dubbelt delar av denna termin. kommer att bli lite körigt med tanke på att jag måste jobba extra också, så att jag har råd med mina Rättvisa bananer.
ha en bra dag alla blogglovers!
//Hannah

Jag är ledsen alla miljörättkämpar...

... men det skulle aldrig falla mig in att köpa bananer för 25kr/kg... Så Hannah (och Lisa) om ni jobbar på med det så kan ta tag i något anat problem med världen. Jag funderar på Palestinakonflikten faktiskt... Eller kanske Darfur.. Jag tror mig nämligen numer vara en utmärkt förhandlare. Detta är en av plussidorna med samboskap mellan två storasyskon. Vi måste helt enkelt kompromissa för att komma någonstans! Och min kompromissförmåga har utvecklats något enormt! Fast ofta får jag som jag vill ändå för jag låter J tro att han fått en bra deal när jag egentligen vinner!!! moaha ha ha!!!

För övrigt så är det en hyfsat busy måndag idag. Tar mig ändå tid att skriva här då jag inte gjort det på länge... Dagen asvlutas med ett pumppass och sedan hem till ett väntande bad (en deal som jag fick till genom att låta J ta min cykel hem från jobbet. Själv kan jag ju springa hem i träningskläderna. vad var det jag sa om vem som har det bäst?)

Annars ska jag börja ladda inför min stundande Oslo-resa som går av stapeln mellan fre-sön. Frågor att lösa är tex om hur man packar så mycket alkohol som möjligt utan att en eventuell tulltjänsteman upptäcker det? Finns det en gräns på hur stor smågodispåse man får föra med sig in i, det på smågodis, fattigaste nordiska landet? Ni ser, en del att jobba på.... Dags att sätta igång tror jag!
//Therese

Jag gjorde det, nästan...

45220-32Jag måste bekänna. Igår var jag på butiken, Hemköp för att vara exakt. Har pga pågående uppsatsarbete inta handlat på riktigt sedan innan jul. Nu var jag ute efter mjölk och bananer. När jag inte såg några Rättvisemärkta,tog djävulen tag i mig. Jag ville ju så gärna ha bananer, varför fanns det inte rätt sort! De som fanns kostade bara 10kr/kg! Om man liksom inte har något anant val, kan man inte få då? Men efter ytterligare kringvimsande i fruktdisken fann jag mina Rättvisemärkta fint packeterade för 24,50/kg. Tänk så nära jag var livsbana-B! Det är aldrig för sent att halka menar jag.

Sen har jag lagt in denna fina bilden på ett duschdraperi, mitt nya är nämligen roten till ett bättre morgonhumör och ett gladare badrum. Hur jag kunnat leva utan så länge, är för mig en gåta. Tack vännerna, jag har fått det av er.

Nu ska jag skriva vidare på min underbara uppsats.
//Hannah

Arrrggghhhh!!!

Den senaste veckan har jag hittat två saker som irriterar mig mycket:
1 När folk snor min plastpåse som jag har under cykelsadeln och som jag sätter på sadeln om det regnat och sadeln är blöt. Nu blev jag alldeles blöt i rumpan istället och fläckar på jeansen! Damn you!!!!

2 Bilister som inte använder blinkers! Det är ganska nyttigt för oss cyklister, som är betydligt mer oskyddade än en annan bilist ,att få veta om ni tänker svänga eller inte! Vet hut!

//Therese

PS Hannah: mycket trevlig kväll igår! Du får låna "ärtan" när du vill DS

I'm back

Hallo alla bloggers!!!
Nu är jag tillbaka! haft en lugn och skön jul.  Mycket paket. J undrade om jag var 8 eller 24 när jag berättade om allt jag fått. Jag kontrade med att jag har föräldrar som tycker om mig. Jag vet att du Marie, upplever samma sak ;-)

Julen har nu faktiskt städats ut hemma hos mig (det trodde ni inte va?). Får ju ta det när man har tid... Gunnar (det är, var, min gran) åkte dock ut strax efter nyår... Man kan väl säga att han dog redan i mellandagarna. Jag tror det beror på att han då lämnades ensam i J:s sk omvårdnad. För att sammanfatta Gunnar-tiden så kan jag säga att jag visste inte att en gran kunde ha så mycket barr och tappa precis vart enda ett!!! Herrgud vad barr det var och fortfarande är.... När jag dammsög kunde jag stoppa in en av hans grenar i munstycket och sedan så var det inte ett enda barr kvar!! Nu står den stackarn ensam och naken ute på balkongen och bara väntar på att jag ska komma ut och klippa honom i småbitar och slänga ner honom i sopnedkastet... Nej usch jag klarar inte att prata om det mer, det smärtar för mycket. Jag vill bara säga: Gunnar- I love you forever!!!
//Therese

PS vill de vänner som är i stan komma över imorgon och kolla på Ugly Betty och House? DS 

Måste ha en snyggare bild!

45220-30
Nu har blossa varit på tapeten för länge, lägger till denna istället för att få något nytt snyggt på sidan. Denna hylla önskar jag mig till nästa jul, lika bra att börja planera. Sitter på uni och försöker jobba med uppsatsen som skall vara inne inom kort... går inte så bra faktiskt. men hoppas att kraften kommer att vara med mig. Hoppas alla har haft en god jul och en bra början på det nya året. Några nyårslöften kanske?

Själv hade jag den roligaste nyårsafton jag haft på länge hemma hos Ida och Peter, attans va skoj vi hade! Inte lika roligt att jobba elva timmar dagen efter dock.

Nu måste jag fortsätta. Ha det bäst!
//Hannah