Varför?

Varför är det ett stort "A" på Läkeroltabletter? Det borde ju vara ett "L" eftersom de heter Läkerol och görs av Leaf? Någon som vet?
//Therese

Konstig knapp?!

Nu under lunchen diskuterades en särskild tangent på tangentbordet. Nämligen den som heter "Insert". Det är den som sitter närmast till höger om backspace-kanppen (också känd som sudda-ut-knappen). Ingen vet riktigt vad den här Insert-knappen ska användas till. I ett program som bara vi på jobbet har används den tydligen för att byta rad. Mest känd är den här knappen för att "äta upp" bokstäver. Tex så skriver man i en text och när man senast suddade lite kom man åt den där Insert. Man upptäcker ett litet fel inne i ett stycke. man flyttar markören och börjar skriva rätt. Bara för att Insert är intryckt så flyttas inte hela texten framåt i den takt man skriver utan texten som är efter det mans kriver nytt äts upp!!! Oerhört frustrerande.

Iaf nu vill vi iaf veta ifall någon har en bra förklaring till vad Insert används till. Vi är mycket tacksamma för snabba svar.

Andra kommandon vi tycker om:
ctrl + z =ångra
ctrl + x = klipp ut
windowsknappen + d = lägga nmer fönstren så man ser skirvbordet
alt + tab = växla mellan fönster

Nu ska jag testa dessa kommandon!
Bye bye
//Therese

Sommarkalas och inredning

Hos Hannas livsviktiga så hittade jag en länk till Nordljus! Hur har jag kunnat missa detta mecka med inredningsgrejer? Den länken har hamnat på favoriter kan jag säga...

Nu är också sommarkalaset bokat! 28 juli! Nu hoppas vi bara på fint väder. Så nu kan alla som jag redan pratat med detta om boka in det definitivt. Inbjudningskort kommer inom en vecka!! Hi hi!! 

Nu ska jag förbereda mig lite inför mitt Brysselmöte nästa vecka! Ha det gött så länge!
//Therese

Fetaost!

Hello!
Nu är jag tillbaka. Med en bränna och full inkorg på jobbet. Samos var jättehärligt! Vi fick verkligen ut det vi ville av semestern. Dvs sol och bad hela tiden. Så nu sitter jag här med en solbränna i början av sommaren för en gångs skull. Den ska jag föröska vårda :-)

När man är borta och utkopplad en hel vecka inser man vad man missar i bloggvärlden. hjälp vad ni på andra bloggar skrivit! Skulle behöva en hel dag för att uppdatera mig! Måste även berömma Hannah som hållt den här bloggen vid liv under veckan. I'm proud of you.

Idag ser det lite ut som att det är regn i luften här i Kristinehamn. Är det så i Karlstad också? Jag ahde ju tänkt och gå på utomhusträningen i museiparken idag nämligen. Men det är ju inget kul att body balanca ifall det spöregnar! Någon kan väl lämna väderrapport från Karlstad.

Nu har jag skrivit ett lagom långt första inlägg efter (första) semestern. Känns skönt att vara tillbaka. Nu ska jag på lunch och sedan fortsätta med jobbet. Det är så himla kul just nu. Får vara lite extra-projektledare nu efetrsom jag täcker upp för en som är på semester. Härligt!
Ha det gôtt!
//Therese

The quiz

Om man nyss har träffat någon kan man ta hjälp av detta quiz. Gå in på www.myspace.com/saferide  och lyssna på den underbara låten quiz och inse att det är flera som är med i jag är rädd för fötter klubben... Självfallet kan man lyssna på låten om man inte träffat någon oxå, få den är så jä**a bra!

Nu är det Nirvana på mtv, det är inte varje dag. Kommer fortfarande ihåg hur upprörda alla nirvanafans blev i högstadiet när någon hade skrivit in i Glöd "Varför lyssna på Nirvana när man kan dammsuga". Det är viktigt att våga sticka ut?

Jag är inte snabbast i stan...

Men jag har fattat att Säkert är artisten som kommer att förgylla denna sommar. För alla inklusive mig själv som inte hunnit köpa skivan kan man gå in på www.myspace.com/sakert och lyssna på ett ljudprov. Vecka 30 är det Yran, gissa vem som kommer att spela? Just det! Jag får med mig både H och fröken Beijer, förstå vad roligt. Även min msikknarkande syster kommer självfallet att vara med. För den som funderar på att åka norrut kliv in på www.yran.se och bli övertygade att det är värt den långa resan.  För mig som aldrig skulle drömma om att tälta på en leråker och dricka Sofiero tillsammans med nittonåringar i stuprör och pilotbrillor (inget fel med detta) är denna festivalen helt perfekt.

Vet inte vad ni tycker nu vänner. Borde vi byta namn på denna blogg efter den fantastiska artikeln i kvällspressen om tjejer i Karlstad?
Nu ska jag sticka till gymmet
ha de!
//Hannah

Lösning?

Om man har små pappersbitar som trillat in mellan tangenterna på tangentbordet, hur får man bort dem?
Svar emottages tacksamt...

//Therese

Packa fixa dona

Oj oj vad länge sedan det var! Nästan en vecka sen. Jag skyller på mycket jobb och reseförberedelser. Vad resten av vännerna skyller på vet jag inte...

Jag håller på att tvätta och packa och fixa som ebn liten blå nu. På lördag förmiddag sätter vi oss i bilen och kör ner till min mamma och pappa. De bor på ett alldeles lagom avstånd från Landvetter flygplats nämligen, ca 20 minuter. Sen på söndag morgon kör de oss till just nämnda flygplats så att vi kan hoppa på planet som ska ta oss till Samos och Pythagorion. Jag längtar! Sol, salta bad, god mat och framförallt ett underbart sällskap i form av J.

Nej, nu hinner jag inte skriva längre. Ska lämpligt nog iväg och vaccinera mig. Min chef tyckte jag skulle göra det och jag såg till att boka in det innan Samos. Man kan ju få hepatit där också :-) Sen direkt iväg till vaxningen. Skönt att slippa oroa sig för bikinilinjen några veckor!
So long!
//Therese

Äntligen helg! Mamma Mia

Nu är det fredag och jag checkar ut om en halvtimme. Då bär det av hemåt Götet för imorgon ska jag och mamma gå på Mamma Mia. Det ska bli jättekul!

Annars kan veckan bara beskrivas med ett ord: mycket... Det har varit mycket mycket hela tiden. Massa bra mycket naturligtvis som tacos i onsdags och AK igår. Fast annar är det emst att det varit mycket på jobbet. Jag hde ju tur iaf att det inte inträffade någon katastrof i världen nu när jag haft beredskapen i veckan. Shit, hade ju kissat ner mig av nervosistet och pretationsångest ifall "nästa tsunami" inträffat... Men men det händ einget så min absolut första beredskap kan få betyget godkänd. Nu är nästa gång om typ en månad. Börja håll tummarna redan nu för att det inte händer något då heller!! 

Nu har jag precis hoppat tillbaka i texten och korrigerat två "nästa"! Jag kan verkligen inte stava det rätt då jag skriver på tangentbord!

Känner att jag kommer sova gott på tåget nu... Snälla, snälla gör så att det inte sitter svettgubbar eller skrikande barn bredvid mig!!!! Men då kan jag bara plocka upp mitt block och börja skissa på en uppatsidé. Har ju som sagt de där 10 poängen som utgörs av en uppsats kvar på min D-kurs i rättsvetenskapen. Men jag tror jag faktiskt kan ha hittat något lite halvkonkret idag... Hmmm får se vad det utvecklar sig till.

Tills sista vill jag bara ge en virtuell slängkyss åt J!!! Vi ses på söndag kväll *smack*

//Therese

Tacofest!!

Som avslutning på säsongens vännerkvällar så är det nu bestämt att det blir tacofest hemma hos Andersson/Larsson imorgon. Då vissa ska upp och göra tentor på torsdagen så bestämde vi ju att ta det vid 17-snåret imorgon. Efter konsultation med Hannah så har jag även bestämt att det blir lättare om jag sköter all handling. Därför måste alla vänner skriva in vad som önskas på tacokvällen!!!!

J har efterfrågat manligt sällskap till matchen som börjar kl 20 så därför kommer Henrik att följa med Marie. Välkommen Henrik ! Ni andra vänner ska inte ta illa upp för att J ville ha manligt sällskap, han tycker om er också men han ville ha någon med lite mer kunskaper än bara vad en offiside är...

//Therese

Utmanad

Jag har blivit utmanad av Kerstin att ta upp 3 favvosaker i mitt hem.


Först så älskar jag dessa små figurer. Hunden fick jag av en kompis då jag fyllde 20. Hon hade köpt den som en "extrapresent" för när hon såg den så tyckte hon att jag skulle ha den för jag gillar små saker. Ängels är inköpt på ett glasbruk i Småland. Den är ett minne från en av de bästa familjesemestrarna jag har haft!


Nummer två är mina lätt rosatonade champagneglas från Boda Nova. Det var bara kärlek vid första ögonkastet när jag såg dem!


Sista bilden var jättesvår att välja. Har en lampa som jag älskar fast den bara är från IKEA, vår underbara balkong och naturligtvis firren. Men till sist blev det ett exempel på våra underbara höga, stora fönster. Huset som lägenheten ligger i är byggt 1938 så fönstren är stora och släpper in massor av ljus. Fönsterbrädorna är i marmor eller någon annan sten. Just denna bilden är på vårt köksfönster.

Nu vill jag utmana Sofia, KK, Sandra och Sanna!
Lycka till!
Kram
Therese

Vad har vi gjort för ont!

När jag var liten trodde jag att det var änglarna som grät när det regnade. Nu vet jag bättre, men frågan kvarstår. vad har vi gjort för att förtjänna detta skitväder? Jag orkar inte mera regn! Behöver sol för att orka plugga det sista, för nu är det motigt som busen... Jag har iallafall köpt schampo som luktar kola, G is for Goddess från Bed Hed, för att pigga upp mig.

Sen har jag gjort en supervuxen grej oxå! H och jag ska åka till mina päron! Vi ska besöka Östersund på under den sommarvecka som faktiskt sägs vara riktigt rolig där uppe, yranveckan. Fatta, snacka om jättekliv...

Nu måste jag sluta innan batteriet dör!