Perioral dermatit

Jepp, det har jag. Har sedan augusti haft en torr fläck på hakan. Trodde att det bara varit en reaktion på väderomslag eller lite spår av finnar eller något sånt ni vet. Men när det inte ville försvinna så gick till slut till tant doktorn imorse. Det tog henne en minut att diagnostisera mig. Perioral dermatit. En hudinflammation som tydligen drabbar väldigt många unga kvinnor. Och innan jag fler dumma kommentater kring "unga kvinnor" så menas det kvinnor mellan 20-30 :-) och där räknas jag in, lätt!
Nu ska jag äta antibiotika i 10 dagar och så ska det vara borta. Som tur var hinner jag avsluta kuren i god tid innan jag ska till Kongo vilket är bra då man inte får sola när man äter just den medicinen.

Ska heller inte använda starka rengörningsprodukter eller krämer (numer gäller ACO:s parfymfria grejer..) Så nu får alla lova mig att om ni får en torr fläck på hakan eller upp mot kinderna (ibland runt ögonen) som inte vill försvinna så går till doktorn och få lite penicillin.

Annars har jag tillbringat hela dagen på Värmlands Museum på enhetsdag. Mycket bra dag faktiskt. Imorgon är det fredag och jag ska dricka lite (med betoning på lite) vin med en kompis jag inte träffat på väldigt länge.
Ha det!
//T

Jag ger snart upp..

Detta har expressen.se som förstanyhet just nu kl 18:18... Jag orkar inte ens bemöda mig att kommentera det vidare...

Suck..

Var precis på toa. När jag var klar och stod och tvättade händerna såg jag mig själv i spegeln. Mina ögon såg väldigt trötta ut och hade en sån där glansig hinna på sig. Sen när jag torkat händerna och skulle gå ut från toa insåg jag att jag glömt låsa. Nej, jag är inte riktigt helt hundra idag..
//T

It's official

Det är en nackspärr till... Jag som aldrig haft en enda förut och nu två stycken på en månad ungefär. Men J var snäll igår. Han smörjde med tigerbalsam på både nacken och mitt knä. Skyndade mig även att boka en av de lediga massagetiderna här på jobbet på fredag. Skäms inte alls fast jag hade en tid förra veckan också.
Nu ska jag ta tag i min fullspäckade dag.
Godmorgon på er förresten (lite för mycket Schulman kanske?)
//T

Aj 2

Har samma känsla i nacken (typ en punkt som gör jätteont) som förra gången (den första) jag hade nackspärr. Inget bra tecken. Dessutom gör knät fortfarande ont. Hmm... måste ha en svacka i min karma eller något. Nu väntar jag på J som ska komma hem och laga mat. Hoppas han kommer snart!
//T

Mathandling

Någon mer än jag som börjar överge det där med lapp med det ni ska ha när ni åker och handlar? Jag håller nog på att bli vuxen som kan ha det i huvudet numer. Lite stolt är jag :-)
//T

Sluta vara så besvärlig!

Om jag säger vad jag vill ha och när så fixa det bara! Ställ inte till med onödiga problem! I just den här situationen är jag beställare och du utförare! Fatta!!!

Aj

Har fått något ont i knäet. När jag böjer mig ner för att plocka upp något på golvet tex så gör det jätteont. Även cykling och gå ner i trappor gör ont. Sist jag hade detta ontet så hade jag ont i ca två veckor och hux flux en dag var et borta! Hoppas på något liknande denna gång fast lite fortare.
Någon som har något bra knep?
//T

Ville bara...

...säga att jag har skrivit de två första små styckena på min d-uppsats. Om jag skriver två små stycken varje dag så borde jag har något att lämna in innan jul eller hur? Det har verkligen legat som en väldigt tung sten i magen, detta med uppsatsen. Men bara man börjat så brukar det kännas lättare. Så det är där därför jag "skryter" om mina två små stycken.
Nu är det snart CSI.
//T

Hummerpremiär

För er häruppe i norra Sverige kanske titeln på inlägget inte säger er så mycket. För mig som är ifrån Sveriges framsida och påbrå från fiskarsläkt innebär hummerpremiären en av höstens höjdpunkter. Försöker få tag på pappa  och höra om/när han ska gå ut och lägga tinorna. Tänker säga till honom att han får se till att få lite mer än förra året då det blev så få humrar att jag inte fick någon med mig upp till Karlstad.

Gratinerad hummer med en skål fisksoppa (duger alldeles utmärkt med Arlas färdiga, amn vill ju inte att soppan ska stå i centrum!) och en bit baguette att suga upp spadet med... Mmmmm...
Nä, dags att försöka få tag på pappa igen..
//T


Wedding Singer

Det finns bara en sak att säga: Gå och se den!!!

Den var underbar! Tack så mycket J för att jag fick biljetterna i 25-årspresent! Pöss!
//T

Förberedelser

Förbereder mig inför Wedding Singer med efterföljande 30-års kalas. Sitter och målar naglarna just nu och sen är det dags att försöka få fram de där lockarna som frisören fick fram. Ska gå ut och äta inom en timme. Får blir tidig middag eftersom Wedding Singer börjar redan kl 18. Hoppas alla ni andra har en bra lördag ni med!
//Therese

Fredag igen!

Tjoho! Fredag! Idag ska vi nog ta en "godispromenad" igen. Det är andra gången så ingen vana (ännu). Godispromenad innebär att vi är några som går hela vägen från jobbet till stationen och längs den vägen ligger en alldeles utmärkt godisaffär! Därav namnet "godispromenad". Mycket trevligt.
//T

Uppdatering
Bli ingen godispromenad ner mot stationen.. Alla har lite för mycket att göra så det går inte att gå tidigare idag :-(

Nyklippt!

Då har jag varit hos MalinJacobson & Schmid. Hon klippte och klippte och det låg en massa hår på golvet men egentligen syns det ingen skillnad på längden. Hon klippte mest ur. Men det mest fascinerande är att jag numer är lockig! Jag har gömt en massa lockar i mitt hår! Visst har jag märkt att jag har lite självfall och vissa gånger även fått fram det. Men nu har jag lockar! Är grymt imponerad av Malin och hennes frisörförmågor. Det jag vill ha när jag går till frisören är förändring och det fick jag verkligen!
//T

Smörgåsuppdatering

Smörgåsarna/baguetterna var väldigt bra! Det var förmodligen den allvetande "Carina" som jag träffade idag. hon var väldigt trevlig och visste vad hon snackade om. Ostsmörgåsarna innehöll inte bara vanlig hushållsost utan även en bit brie! Kycklingröresmörgåsarna var även de väldigt delikata!
Bara så ni vet!
//T


Går det bra med ost?

Ringde precis och beställde mackor till ett lunchseminarium som vi ska ha här imorgon. Jag sa även till att jag ville ha 10 av dem vegetariska.
Macktanten: Jaha, 30 smörgåsar. Då får jag höra här först.. Carina, går det bar med 30 smörgåsar ocg 10 vegetariska tills imorgon?
Therese: hummar lite otåligt i luren
Macktanten: Vad menar du med vegetariska?
Therese: Ja, inga skaldjur eller kött.
Macktanten: då får jag kolla här igen. Carina, de menar inga skaldjur eller kött.
Macktanten igen: Vill du ha grönsaker då eller?
Therese: Ja eller kanske någon grönsaksröra eller så.
Macktanten: Carina.....
Macktanten återkommer: Går det bra med ost?
Therese: Ja, det blir jättefint!

Rapporterar imorgon hur de blev...
//T

Gäsp..

Sitter i möte. Inget kul möte, ska ta anteckningar dessutom.Men det är ändå tre gånger bättre än de två andra vi haft i den här mötesserien. Nu ska jag lyssna igen och anteckna..
//T

Inspiration

Känner mig fylld av inspiration Hoppas få mycket gjort idag. Har ni också såna där dagar då det liksom inte går att göra något alls? Man bara känner sig som om man sitter fast i kvicksand. Sen så kommer dagar då man har sprinterskorna på sig och allt går av sig själv?

Har fått väldigt bra nyheter på jobbet den senaste veckan så jag tror det är därför jag känner mig så uppåt. På tre veckor i oktober så ska jag få vara på övning i Finland, kurs i Warszawa och besök i Kongo. Så nu får man jobba undan massa annat så det inte ligger och skvalpar då man är iväg.

Idag ska jag ju få massage också kom jag på! Och sen få köra CykelPuls. Vilken dag det blir!
Hoppas alla andra har det bra också. Bli friska från förkylningar och sånt (en särskild tanke till dig Skogsfrun)
//Therese

Aouch!!

Jag har köpt en epilator. Det gjorde väldigt ont när jag provade den första gpngen. Min mamma tyckte jag var fjantig när jag jämrade mig. Själv tyckte hon bara att det kittlades lite... Men jag har kommit på en grej som jag ska prova nästa gång! Jag ska bedöva benen med kyla! Så jag ska ta med en kylklamp in i badrummet nästa gång och trycka den mot benen och sedan köra på med epilatorn. Återkommer med resultatet.
//T

Förbaskade internet eller nåt sånt..

För att kunna utföra dagens viktigaste arbetsuppgift måste jag komma in på en hemsida och hämta information. tror ni den hemsidan fungerar? Nejdå!!! Sidan var svajig redan igår då vi var tvungna att ha info om översvämningarna i västafrika. Så nu får jag väl hitta på lite och hoppas att SIDA ger oss pengar ändå :-) (obs det sista var ett skämt. Skulle aldrig hitta på något när det gäller SIDA)

Idag vid två går tåget hemåt mot mamma och pappa. Ska köpa sushi att ha med mig och jag ska även hinna lämna tillbaka en jacka på HM. Slipper ta pendeln från centralen också, mamma plockar upp mig där istället efter sitt jobb. Jippie!!
Nä, nu testar vi sidan igen..
//T

Fortfarande på jobbet

Tji får man nu för att världen hållt sig hyfsat lugn i sommar. Igår jordbävning och idag översvämning. Men roligt är det. Jobbet alltså, inte själva händelserna som sådana. Men nu ska jag nog snart få åka hem. Då är det direkt till middag hos AK. Den börjar egentligen om 10 minuter men dit lär jag inte hinna i tid. Som tur är så kommer J vara där i tid iaf :-)

Imorgon ska jag få åka hemåt till mamsen och pappsen. Ska bli gôrhärligt som vi säger i Gbg. Så ingen blogging under helgen, för er som bryr er alltså.
Ha det bra!
//Therese

Ger han igen?

Hemma hos oss så är det alltid jag som går upp först på morgonen för att jag ska med tåget. J har ju fortfarande förmånen att kunna gå till jobbet.  Ia alla fall så har det den senaste tiden framkommit klagomål på mitt beteende på morgonen. Tydligen så slår jag för hårt i byrålådorna när jag stänger dem.... (det är en malmbyrå från IKEA där lådorna liksom glider in av sig själva igen bara man puffar till dem lite lätt). Nåväl, J upplever detta som ett JÄTTEproblem eftersom det stör hans sömn.. (vadå känslig?)

Imorse var det J som var först upp för bilen skulle tydligen till någon verkstad.. Killen gick runt och nynnade och sjöng. Ibland böjde han sig även ner och sjöng direkt i mitt öra!! Så nu undrar jag om detta var hämnden för det påstådda byråslamret eller var han bara pigg? Man kan bli tokig för mindre.

På tal om att bli tokig, min kontorskompis dricker sitt te så himla högt!! Ni vet man hör sväljandet. Det är nog ett av de värsta ljuden jag vet. *ryser*
//Therese

Sorry igen..

.. för det dåliga bloggandet. en jordbävning har kommit ivägen. Men riktigt kul att jobba på ett ställe som är så på alerten när det händer något! Nu ska jag snart få åka hem hoppas jag. Kanske skriver mer ikväll.
Over and out!
//Therese

Sorry..

Hann inte emd några inlägfg igår. Satt inspärrad på ett möte precis hela dagen och sen var det direkt iväg till träning och efter det stupade jag i säng typ.. Tänk att 75 minuters spinning inte känns särskilt mycket längre än 55 minuter.. Känns av gör det iaf idag. När jag satte mig på cykeln och trampade iväg till stationen så märktes det att benen fick jobba igår.

Idag ska jag få träffa bebis! En tjej här på jobbet som kommer med sin 3-månaders dotter. Ska bli jättekul att se henne. Köpte fin present från alla oss på enheten igår på Bröderna Bus. Kan verkligen rekommendera det stället. Känns lite bättre att köpa något där än på typ BR och liknande.

På tal om presenter.. Min lilla lillebror fyller 14 om en dryg månad. Jag kommer missa hans födelsedag för jag är i Finland med jobbet så nu måste jag köpa något extra fint till honom. Har någon några tips? Har iofs inte frågat herrn själv i fråga än men väntar mig inga fantastiska svar direkt....

Nä, nu ska jag jobba!
Höres!
//Therese

Måndag eftermiddag

Måndag igen. Men det gör inget för jag hade så himla roligt i helgen så trots att jag var (snällt sagt) lite trött igår så fick man tillräckligt med energi av helgen för att se fram emot måndagen. Idag har det blivit llitemöten och en massa mail. Sitter fortfarande och fnular på rutiner av diverse slag. Går framåt iaf. Ikväll ska det bli lite träning hade jag tänkt mig men nu drog Lina med mig på det långa Cykel Pulspasset imorgon så kanske kan jag hoppa precis samma pass idag? En stund på aeobicmaskinen och testar min nya låtlista i Ipoden? Eller kanske ett pumppass? Vad tror ni? Pump känns nästan mer nyttigt.. Nä nu ska jag sluta att tråka ut er med mina träningskval.
Måste bara lista dagens händelse:
Plastikkirurgen dömdes till 3,5 års fängelse. För mig hade han gärna kunnat få det dubbla men jag är ganska glad över att det blir lite hårdare domar i våldtäktsmålen.

Ha det nice!
//Therese

Färgblind?

Ibland undrar jag om J är färgblind. Vi har en tvättkorg från Hafa som är så smart att den har två tygsäckar, en grå och en vit. Logiskt är ji mörk tvätt i den gråa och vit tvätt i den vita. Hur kommer det sig då alltid att när jag ska tvätta-och bestämmer mig för att exempelvis köra en 40-graders vittvätt. Börjar rota i den vita korgen och hittar massa svarta (!) klädesplagg där. Hur kan det komma sig? Är han färgblind eller bara disträ? Det är nämligen tvärtom också. Vit tvätt i den gråa korgen. Någon som har liknande "problem"?
//Therese

Jag bara måste kommentera Idol

Läser alla snyftartiklar om de stackars förnedrade och hånade deltagarna. Men herregud! De måste ju ha lite självinsikt!! Man vet med sig om man kan sjunga bra nog för att bli uttagen, ingen idé att chansa liksom. "Hmm idag akn jag nog sätta några toner. Aldrig kunnat innan men idag känner jag att det går". Snälla...

Sen läser ajg om det söta polisen Björn som gick vidare igår. han vill få sin andra dröm, den att bli rockstjärna, uppfylld så därför sökte han till Idol... Även han borde se till empirin innan han ser Idol som den rätta vägen för att bli det. Shit pommes.. De som vunnit har gjort några one-hit-wonders och sen, POFF, borta! Darin och Måns (som inte ens vunnit!!) är väl de som kan göra/har gjort något som är hyfsat bestående av sin tillfälliga kändisgloria.
Sådär! Nu har jag fått ur mig det värsta.
Nu ska jag återgå till rutiner och min längtan efter delisarna ikväll.
//Therese

Fredag!!!

Då är det äntligen fredag! tog mig en liten sovmorgon med J idag. Efter jobbet och eventuell shopping blir det delis på Valfrids för att fira den här veckans stora händelse. Såg att de fått tilbaka en av de bättre delis-menyerna, mums. Och en flaska rött till det. Nu är det fredagsfika innan vi ska lyssna på vad GD har att säga.
Bye for now
//Therese

Nu gick luften ur mig

Nu slog en oerhörd trötthet till. Phu säger jag bara och sjunker djupare ner i skrivbordstolen. Vart fullt upp hela dagen. Trivs dock väldigt bra med det så missförstå inte. Kommer slockna på tåget hem sen, den saken är säker. Hem, ta fram köttfärs och vila en stund innand et är dags för ett pass cykel puls. SKitkul är det, spinning med pulsklocka och så följer man sig själv på en skärm. Men ingen annan än en själv vet vilken "hastighetsmätare" där framme på skärmen som är ens egen. Kan rekommendera det. Är nu väldigt glad att jag valde SATS som gym. Latheten övervann snålheten så att säga. tror att jag tränar mer om jag bara har 1,5 minut till träningsstället :-)
Nä, nu ska jag sluta att ta upp er tid med meningslöst babbel.
Over and out!
//Therese

Första dagen ensam...

Första dagen som jag bloggar ensam. Skrämmande men samtidigt förväntansfullt. Ähh.. vad jag leker dramaqueen. Sanning att säga så har jag ju faktiskt varit den här bloggen ett bra tag egentligen. Fortsätter som vanligt bara.

Idag har jag mycket att göra på jobbet. Tänk vad energi man kan få när det sker en förändring. Tänkte gå ut med en efterlysning: jag vill se fotbollen på lördag men kan även tänka mig att gå ut och svinga mina lurviga efteråt så om någon ska ut så hör av er!

Nu ska jag göra något så sexigt som att tidsredovisa. Jippie!!!
//Therese

Nu är bloggen bara min, min, min! Övertagande är officiellt!

image52

//Therese

Ja!!! Vad glad jag blir!!

Nu kom chefen in direkt på morgonen. Han sa att han har bestämt att göra mig och en annan tjej till projektledare!!! Jag blev så fantastiskt glad så det är inte klokt! Högre lön, sköta insatser och förmodligen en bättre sits inför en eventuell omorganisation. Det är fortfarande tidsbegränsad anställning men va fasiken det är det enda jag haft hittills i mitt 3-åriga yrkesliv. Lite pirrigt är det naturligtvis också. Det är en massa mer ansvar och sånt där men jag tror och hoppas jag klarar det. Tjoho! Ville bara dela den här nyheten med er. Nu ska jag bara le mig igenom hela den här dagen!!! Tralla la la la!!!

//Therese

På återseende!

yes! jag hann... innan hon tar över denna blogg vill jag endå säga hejdå. Hatten av för Tessi som hinner med att skriva, hon är fakltiskt den rättmätige innehavavaren av denna blogg. Själv kommer jag numera fokusera mera på min facebook. Jag är helt fast, man kan ju få kontakt med alla möjliga människor. Jag vet att jag är lite efter, men det är ju så roligt. jag fattade aldrig lunarstorm, har aldrig varit inne på efterfesten, nattstad, har heller aldrig haft en sida på myspace. Men Facebook är min "nya" grej...

Vem vet, jag kanske kommer att drabbas av bloggabstinens och snart skapa en ny egen blogg. Jag kommer med ett leende följa Tessis förehavanden på denna blogg, hoppas att även ni andra vänner kommer att göra det. Ses vi ikväll? Jag är med iaf.

Ha det underbart!
//Hannah


Respons på mitt utspel

Här kände jag mig nästan lite elak som funderade på att ta ifrån alla andra vänner rätten att skriva på bloggen. Nu verkar det mer som om det känts som ett tungt ok för er att bära. Varför har ni inte sagt något? Tröttnade ni snabbt? Har jag varit för hård mot er? Har jag negligerat er och ägnat för mycket tid åt bloggen istället för er? What went wrong? Det är allt jag frågar mig... Ja, ja, det var trevligt att dela blogg med er. Imorgon vid lunchtid kommer jag att byta lösenord på bloggen och den kommer då vara MIN! (mohahaha kändes på sin plats här). Så om ni nu skulle ändra er och vilja delta i vårt gemensamma bloggliv igen så vet ni tidsfristen för att göra ett nytt inlägg..
Back to Honduras!
//Therese