Grått och svart

Igår igår morse då jag var tvungen att röra mig utomhus okristligt tidigt såg jag en sak som fick mig att fundera... Det var en kvinna som gick framför mig. Hon hade en kortklippt mörk frisyr med undantag för själva luggpartiet som var färgat vit-grått. Och det var ett ganska stort luggparti. Min fråga är nu; varför gör man så? Vem har från början initierat den här looken? Den syns ju titt som tätt på äldre kvinnor (50+). Ser de själva inte att de ser ut som skunkar i håret?
//T

Maskerad igen

Alltså, har fortfarande inte kommit på vad för filmperson jag ska vara på 30-årsfesten om 2 veckor.. J:s nya idé är att vi ska gå som herr och fru Storch, ni vet det där paret som är på bröllopsresa i Sällskapsresan... Det sorgliga är att det är just nu vår bästa idé.. Så jag ber återigen om hjälp.. Snälla! Jag kan ju inte gå som fru Storch!!!
//T

Min reserv

Då är jag hemma igen. Har varit borta i över en vecka (8 dagar för att vara exakt). Började med en tur till Oslo. Jäklar vilken lägenhet Josse har ihop med Karin nu!! Nästan som ett radhus kändes det som. På fredagkvällen var vi på Håkan (behöver väl inte ens skriva Hellström för i det finns bara en Håkan?). Här kommer recensionen: Underbart. Härligt. Fantastiskt. Överväldigande. Håkan är definitivt nummer ett på min "lista". Typ som min reservpojkvän.

Sen på söndagen drog jag vidare till Estland. Höll till 1,5 timme utanför Tallinn. Gick en skitbra kurs om FN:s snabbinsatser för att beskriva det lätt. Jag vill också åka ut på FN:s snabbinatser numera.

Fast inna jag hinner göra det så tror jag nog att jag hinner åka till Frankrike. Jepp, ni läste rätt. Idag var J och R här och tillsammans bokade vi 4 biljetter ToR till Nice två veckor i Juli. Vi hyr ett hus en timme väster om Nice och Cannes, när till Saint Maxime och norrut ligger vingårdar (iaf i våra tankar). Så nu har jag något att se fram emot i sommar!!

Nä, nu ska jag ta på mig lite snyggare kläder än mysbyxor och linne. Ska till AK på inflyttningsfest. Ska få träffa hennes kärlek för första gången också. Vore konstigt annars eftersom hon har flyttatihop med honom och det är en inflyttningsfest...

Ha en trevlig lördagkväll!!

Update Estonia

Är pa en jättebra kurs!! Lär mig en hel del och förstar sammanhangen. Känns väldigt skönt. Nu ska vi in fran kafferasten och sen ska vi ha var första "övning" som är en table top. Pa torsdag sa ska vi tom vara utomhus för att öva. Det blir säkert skitkul!
Hörs!
//Therese

-2 to take off

Halv tolv går tåget mot Oslo. Ska välja någon bra film som jag kan se på tåget på datorn. J har ju en del i skåpet här hemma.Var och hämtade flygbiljetterna till Tallin också förut och nu har jag desperat föröskt få ner 8 dagars packning i en mediumstor resväksa. Lite mindre än medium tror jag. Det går inte så bra. Vi ska ju bla ha en utomhusövningsdag på kursen så jag måste ha med mig kläder för det och en jacka extra kan ta en del plats. Längtar verkligen tills jag är framme i Oslo nu. Vlken bra spontangerj vi gjorde den där dagen för ett antal veckor sedan Josse. Du frågade bara lite förbifarten om jag ville haka på och jag kollade kalendern och vips så var det bokat och klart!

Förresten, vi var och hämtade vårt nya soffbord igår och det är jättefint!! MMS:ade mamma förut när jag pratade med henne i telefon och hon tyckte tom att det var jättefint. Jag och min mamma brukar annars inte ha samma smak. SÅ det måste betyda att jag blivit lite "vuxnare" i min smak eller att bordet verkligen är ett bord som tilltalar många. Iaf, jämt gôrsnyggt är det!
Nu ska jag rusa upp på vinden och hämta stora resväskan. Kanske skriver i veckan får se, annars hörs vi om ett tag.
Ha det!
//T

Sin egen lyckas smed

Jag gjorde allt själv helt enkelt. Så nu har jag själv gjort flera människors jobb och jag är jäkligt stolt över mig själv. Händer inte jätteofta men idag så. Och nu är det klart att jag ska till Tallin på kurs nästa vecka. Hoppas det är en bra kurs.
See you!
//T

Frustration

Jag gillar mitt jobb, det är inte det men ibland känns det bara jobbigt. Det som känns jobbigast är att det blir såna arbetsinsatser trots att det är en "skitgrej" som ska fixas... Har lagt 3 dagar på en sak som bara går på dryga 70 000... Jag lägger knappt en halv dag på saker som går upp mot 1,5 miljoner... Jag fattar inte vad som inte gått fram? Jag har förklarat att det är bråttom (helst i förrgår liksom), jag har upptäck att folk inte gjort det de ska göra vilket ahde resulterat i att hela alltet kanske gått i stöpet. Det är inte ens min uppgift att hålla reda på det. Så nu sitter jag här och är jättetrött. Det ultimata bakslaget vore nu att få ett nej på ansökan. 3 dagars arbete totalt bortkastat i såna fall.

Nu ska jag nog börja se fram emot min Oslo-helg. Josse, har du balkon som man kan dricka vin på i det fina vädret?
//T

Banan

Åt precis en banan. Var lite deja vu upplevelse. Och mycket riktigt, när jag tänkte efter så insåg jag att jag ätit 4 bananer idag. Banan is the shit!
//T

Estland eller inte?

Förhoppningsvis kommer jag åka direkt från Oslo på söndag till Tallin. Är en kurs där som både jag och min chef vill att jag ska gå. Måste bara se till att det är någon vettig ekonom här idag som kan kolla budgeten som jag knåpat ihop. Men håll tummarna för att jag får spendera nästa vecka i Tallin!
//T

Sa jag det?

I ett samtal mellan mig och J idag yttrade jag frasen "bry inte ditt söta lilla huvud med det du". Sen skämdes jag lite.... Men å andra sidan hade jag ju rätt. Det han inte förstod just då behövde han faktiskt inte bry sig om. Nä, jag hade rätt!!
//T


Äntligen!!

Nu har Kerstin fått sin andra kotte verkar det som. Ett stort grattis!!

Inte annat än att man blir lite sugen själv.. Men man ska nog vänta ett tag till. Eller så ska man bara ta det som det kommer. Såg Debatt förra veckan om gamla mammor. En kvinna uttryckte sig väldigt bra där tyckte jag. Hon sa att skaffa barn ahde bara bliviot ännu en del i självförverkligandet. Alltså först utbildning, jobb, bil hus, barn och så vidare till nästa sak. Jag är faktiskt beredd att hålla med henne. Många tänker nog så, inklusive jag själv då och då...  Nä jag får nog hålla mig till att låna andras barn ett tag till.
//T

Jag klarade det!

Jag blev frisk till mammas kalas! Eller rättare sagt så frisk som näden krävde. Tack och lov för att ens pappa har typ helårsprenumeration på Coccilana! Den räddade helgen så jag inte hostade på all maten!
Idag är jag på jobbet och visst hostar jag då och då men inte alls i samma omfattning. Så nu är friskifieringen igång :-)

//T

Jag blir så trött!!!

Jag kan vara sjuk närsomhelst förutom nu!! Men sanningen är att jag faktiskt är sjuk. Har precis kommit ur duschen och är helt slut nu. Var tvungen att lägga mig i sängen en sväng till. Godnatt då...
//T

Snor del 2

Alltså, det borde inte kunna rinna mer snor nu! Eller det kannke är hjärnsubstans som börjat sippra ut? Iaf så tror jag att snoret känner att det börjar bli lite trångt i skallen för det har nu även antagit formen av tårvätska och börjat läcka ur ögonen. Jag kommer verkligen se snygg ut på mammas 50-årskalas på lördag: snorig, rödögd och en skinnflådd näsa. Grattis mamma!
//T

Snor

Förkylningen har gått in i ett nytt stadie tror jag: snorstadiet. Nyser och snyter mig nästan konstant. Hoppas intresseklubben har antecknat?
Nu måste jag nog gå in på en ny
favvoblogg och läsa lite. Han skriver väldigt tänkvärda struntsaker. Hittade honom via bloggkommentatorerna som också är en helt underbar blogg. Men så kommer de ju från Göteborgstrakten också :-)

//T

På jobbet

Mår väldigt mycket bättre idag! Tänk vad min lilla medicincocktail kan åstadkomma..
Har dock fullt upp, som vanligt känns det som. När kommer det en dipp i arbetsuppgifter egentligen? Ibland undrar jag om jag kommer förverkliga några av mina små "jobbdrömmar" eller om jag kommer gå den "enkla" vägen, rakt fram alltså. Ja, ja det får väl tiden utvisa.
//T

På soffan

Har numer Ibumetin, Kan Jang, Bafucin och Bislovon inom räckhåll från soffan. Massagen var jätteskön. Oroade mig lite då hon sa att förkylningen kan bryta ut riktigt ordentligt efter en massage men sen tänkte jag att bättre det än att gå och dra på det. Dessutom verkar den ju redan har börjat förlama mig. Nu ska jag titta på nästa skiva av SATC. Tur att man har kompisar med bra DVD-förråd då man är lite krasslig.
//T

Apoteket- here I come

Idag är ju min lediga dag för att jag jobbade förra söndagen. Jag hade stora planer: träna på morgonen, hem och duscha, iväg på massage vid 12 och efter det en trevlig lunch på Wilmas. Istället ligger jag fortfarande i sängen och är sjuk!!! Hostar och har ont i halsen. Så nu har min mamma tvingat mig att gå iväg till apoteket och köpa hostmedicin, kan jang och lite värktabletter. Hon är bra hon min mamma.. Massagen ska jag fortfarande gå på om en stund och lunchen blir också av men det blir ju inte med riktigt samma energi som om man varit kärnfrisk. Men men.

Jag vill också passa på att gratta Jessie som fyller 25 idag! GRATTIS GRATTIS!!!!
//T

Pusta ut

HotSpot igår var jättebra som vanligt. Många som är intresserade av vad vi har att erbjuda. Dessutom har vi ute 3 tjänster just nu så det kändes bra att visa upp. Kvällen var och bra. God mat och väldigt trevligt sällskap. hann dessutom dansa lite innan jag skulle hem och sova för att orka upp idag.

Nu är jag dock så tröt, så trött. Längtar hem till god fredagsmat och ett gott glass rött. Och jag är förtjänt av det också! Hoppas ni andra får en trevlig helg.
//T

Hot Spot

Kom och hälsa på mig och min arbetsplats imorgon på HotSpot. Ni hittar oss i monter 061, centralt och bra percis ovanför trappen när man kommer in genom huvudentrén. See you!
//T

Vanemänniska

Det är lustigt vad folk är beroende av rutiner och vanor. Se på mig själv tex:

  • Jag dricker två koppar kaffe varje vardag. En vid 9-tiden och en vid 14-tiden. Kaffe utöver de tiderna gör mig lite förvirrad och oftast väldigt kissnödig.
  • Jag måste kolla tt.se, aftonbladet, dn, gp och expressen flera gånger varje dag. De är min egen omvärldsbevakning. Står det inte där så är det inte värt att veta.
  • Jag cyklar samma väg till och från stationen varje morgon.
  • Jag måste kissa varje kväll innan jag går och lägger mig även om jag inte är kissnödig. Har provat några gånger att strunta i det men det slutar alltid med att jag får gå upp och klämma ur mig några droppar.

Nä, nu ska jag nog gå och borsta tänderna med start på höger, nedre kindttand, som alltid :-)
//T


Ny energi

Vet inte om det är trailern för Lyxfällan men hjälp vad jag strukturerar på jobbet. Sätter in i pärmar, jämför digital arkivering med appersvarianten, rensar mailen, sorterar mailen förösker få tillbaka kollen helt enkelt. För den har varit frånvarande kan jag säga.. Nu ska jag nog lära mig lite om en kontraktstyp som jag inte riktigt hajat ännu.
//T

Massage

Igår bokade jag en massage som jag fick presentkort på i julklapp.

Har nu dock blivit orolig för att jag ringt till fel ställe och bokat massage.. Måste kolla presentkortet hemma sen.
//T