Vardag

Det är så det känns. Allt bara rullar på inga tankar eller händelser som föranleder ett "måste skriva på bloggen" därav en väldigt sporadisk uppdatering.

Igår var det iaf väldigt trevligt.
Hanna och Vickan var över en sväng och åt matcheesecake. Ikväll blir lika trevligt för då ska jag upp en sväng till Ulle och få kvällsfika. Först ska jag dock tvätta några maskiner och hinna slänga in dem i torktumlaren. Åker till Stockholm imorgon bitti och upptäckte att väldigt mycket av mina kläder ligger i tvätten.
Nä, men det var väl allt...
//T

Lite glad sådär

Visst är det härligt när en sån där gladkänsla kommer i magen helt apropå? Fick sån nu här efter lunchen. Har varit väldigt duktig på jobbet idag, allt verkar bra inför kursen i helgen, är helt enkelt i fas med det mesta. Det är nästan såpass att jag kan tänka mig att göra en frivillig budgetuppföljning på några projekt!
//T

Bättre minne idag

Så där, nu har jag sett Singelmammorna. Glömde ju av det förra veckan men idag satte jag tom ett "larm" på tv:n så den bytte kanal av sig själv. Nu är det dags att gå och lägga sig. J lämnar för Bryssel imorgon kl 05 så vetta fasiken hur mycket man får sova med en resfebrig karl bredvid sig. men å andra sidan är sova något som jag borde ta upp som specialistkompetens i CV:t. Slutba

Avveckling

En liten fråga: när är det ok att slå av på takten på ett jobb man ska sluta på? När ska man så att säga börja avveckla sig själv? Redan nu så tar jag inte på mig några nya, stora uppdrag men resten liksom. Idag om en trekvart hoppas jag att jag får namn på de som ska ta över mina arbetsuppgifter men hur fort ska jag då lämna över? Hmm om det finns någon därute med svar på dessa frågor, snälla svara!
//t

Positiv stress

Tror jag upplever det just nu faktiskt. känner att det är mycket att göra men jag har ändå kontroll på det. Känns ritkigt kul att bita tag i det i eftermiddag när mitt besök åkt hem. Imorgon bär det av mot Fjällbacka och årets kräftskiva. jag längtar redan efter att få sätta tänerna i de små djuren. Och tro inte att det är såna där jätteröda fulkräftor. Nej, detta är riktiga kräftor, havskräftor. Mmmmm nu dreglade jag lite på tangentbordet..
//T

Alternativ karriär?

Nu när jag flyttar så kommer jag först att flytta hem till mamma och pappa igen. Pratade med min mamma för en stund sedan och hon frågade om vi inte skulle ta och göra om mitt rum hemma nu när jag kommer. Jag skulle få välja färger och så eftersom det var jag som skulle bo där nu i början. Nytt golv skulle även det komma på fråga. En ny säng skulle nog också kunna fixas om jag vill. Så nu ska jag kanske spackla och sånt där för första gången i mitt liv. Spännande värre att flytta hem till föräldrarna!
//T

det här med uppdatering alltså..

Såg nu att det är "längesedan" jag uppdaterade.. men å andra sidan verkar jag inte vara ensam io den här sfären att uppdatera med lite längre mellanrum just nu. Finns helt enkelt inget att skriva direkt...

Idag har jag dock kommit på att jag behöver lite hjälp och därför lägger jag ut en blinkning om detta på bloggen. Jag är en belöningsmänniska. Så när jag fick veta att jag skulle på intervju så sa jag till mig själv att om jag får jobbet så ska jag köpa mig en fin filofax/agenda. Nu fick jag ju jobbet och jag skulle bli hemskt bevsiken om jag inte håller vad jag lovat till mig själv. Men vart hittar jag fina agendor? Filofax har en röd som kan duga men jag är sugen på att se lite mer innan jag bestämmer mig. Kan ni hjälpa mig?
//Therese

Förberedelsefas?

Idag har jag rensat min garderob igen! Vad är detta? Har jag börjar förbereda mig inför flytten redan? Det börjar så smått gå upp för mig att jag ska flytta inom en månad. Eller flytta och flytta. Jag kommer ju bo hemma hos mamma och pappa i början men ni förstår vad jag menar. Det känns lite scary men samtidigt känner jag jippie! Kommer ju jobba väldigt centralt i Götet så jag visualiserar en bild där jag går i min snygga höstjacka, ett par snygga klackar och en latte-to-go i handen. Ser ni det också?
Btw.. några bra tips på ställen man skänker bättre begagnade kläder?
//T

På jobbet

Jepp, ni läste rätt. Sitter på jobbet en söndag. Men i gengäld är jag ledig imorgon. Lite trött idag men som tur var ingen anstormning av telefonsamtal elle händelser. Har kokat lite kaffe som jag tänkte gå och hämta snart. Sen ska jag börja läsa lite om Palestina och konflikten på Västbanken. Jag ska skicka ner en person dit och behöver därför kunna lite om det hela. Sen hoppas jag få besök av den härligaste 2,5-åringen som finns lagom till lunch. Hoppas hon har med sig ballerinakex som förra gången. Själv har jag med mig melon som jag tänkte att vi kunde smaska på. Naturligtvis har hon med sig sin mamma som också får smaka om hon vill.
Nä, dags att uppdatera sig lite på läget i Georgien igen.
See you!
//T

Gårdagens skörd

 Som blev till väldigt goda varma mackor med salt, peppar och en gnutta parmesan på toppen


//T

Nu är det officiellt

Några vet, andra har anat men nu så. Jag har fått ett nytt jobb! Är så fruktansvärt glad! Så om en månad packar jag min väska och drar västerut. Hela vägen till Göteborg. Lite tråkigt att lämna såpass många gamla och nya vänner bakom sig men jag tröstar mig med att det inte är så långt mellan Götet och Karlstad.

//T

Oh no!!

Då har det hänt. Det som jag fruktat i lite över ett år... Beredskapstelefonen har ringt när jag är på toa! Men jag löste det...

Jovars

Sitter här hemma i soffan. Jobbar sent idag och har precis fått reda på att jag kan ta bilen till jobbet. Då slipper jag gå i över en halvtimme i ösregn från stationen sen. Han är alt en pärla den där J. Är bara så fruktansvärt trött. Har haft huvudvärk till och från i snart 2 veckor och det är en trötthet som aldrig försvinner. Tur att jag ska till tant doktorn på måndag. Vem vet det kanske är lite järntabletter eller så som jag behöver.

Nä, får börja räkna ner till att Håkanbiljetterna släpps på måndag!!! Jippie!!!
//T

I can't belive it!!!

Håkan kommer till Nöjes den 31/10!! Josse meddelade mig nästan nyss. Oj, oj vad jag ska stå längst fram! Jag kommer bevaka Ticnet hysteriskt tills de släpper biljetterna. Någon annan som ska med?
//T

Helgen

Lovad ju lite bilder från helgn.
 Jag och bästis-Josse som var en oanad talang på inbakade flätor

 På Koriander och Jonas har joinat tjejerna

 Innan nattamaten var vi tvungna att ta ett nattdopp i älven. Jag tyckte det var skönt. De här två veklingarna började nälla om att de frös, hmprff

//T

Slut, så slut

Är så trött idag. Känner mig sliten. Men jag har en hel del måsten idag så jag har fått bita i. Men nu verkar det vara klart inför han som kommer på besök imorgon. En rutinerad räv desutom så det känns lugnt. Var ju i väg på lite äventyr igår också men det tänkte jag inte nämna mer om förrän jag vet vad äventyret utmynnade i. Sedan satt jag eftermiddag och kväll i bunkern. För er som missat det så är det lite oroligt i georgien just nu... Men det tog inte hela kvällen och natten som tur var.

Ska lägga ut lite bilder sen när jag kommer hem från helgen. oj vad roligt jag hade! Dessutom får ni se världens snyggaste inbakade fläta som Josse gjorde. Hörs ikväll!
//T

Fredagsfeeling

Då är vi vid en av mina favvodagar i veckan: fredag. Idag väntar som sagt finbesök från Oslo. Vi kommer faktiskt in samtidigt till stationen om än med två olika tåg. Sen är det racerhandling på lämplig mataffär så att vi kna hinna till Happy hour på stället vi tänkte äta. Kalla mig snål men deras husets röda är jättegott och när det är så billigt som det är under happy hour så vill man inte missa det.

Annars så är det allmän fredagsfeeling här. Inte så mycket folk. På min enhet är vi bara 4 pers. Men det betyder att det är lugnt och skönt. Snart dags för lunch också. Ugnslax med citronpeppar och görna linser med smulad parmesan. Det blev faktiskt gott!
Okej detta var ett ganska meningslöst inlägg så jag slutar nu.
//T

VM

Nu har jag Veronica Maggios senaste "Och vinnaren är" i Ipoden och hjälp vad bra den skivan är! Den kommer spelas mycket!!
//T

Terri har rätt

Jag gillar Terri Herrera Eriksson på aftonbladet skarpt. Detta är hennes senaste krönika. Slutorden är de bästa nästan och precis det jag vill åt i mitt liv. Min man ska inte "hjälpa till", vi ska dela på allt.
//T

Dödslängtan?

Ja det kan man fråga sig om jag har idag. Jag ska nämligen vara med på innebandy här på jobbet. Det är en sorts kondition man behöver för den sporten som jag känner tat jag inte riktigt har just  nu.. Dessutom har jag glömt vattenflaskan. Så om det inte kommer fler inlägg här så vet ni varför.
//T

Grå dag

Idag är det verkligen en grå dag. Regnigt, lite blåsigt och ingen sol = grått. Som tur är så har jag lyckats uppbåda viss arbetsenergi så lite surdegsliknande gerjer är nu på rull.

Imorgon kommer min bästis till stan. Hela vägen från Norges huvudstad. Åhh vad jag längtat efter henne!!! Ikväll ska vi städa iordning lillarummet så hon har någonstans att sova också. Måste ta väl hand om henne så hon vill komma tillbaka.

Det är viktigt det där med vänner. De gör att man gråa dagar som denna känner sig lite bättre. Men sen ska man inte glömma att det kan ta slut med vänner också. Det är lika tråkigt som det är roligt att ha dem. Särskilt tråkigt är det när man inte riktigt vet varför det tagit slut.

Nu börjar jag längta efter min lunch. 20 minuter kvar sen hugger jag in på falukorven.
//T

Kal hjässa?

Lilla Sandra har skrivit en kommentar i bloggen under ett inlägg som hon inte ens läst. Iaf så tipsar hon mig om att gå in på hennes blogg och tävla (och här kommer det annorlunda!) ett löshår! Då jag tyckte detta var lite innovativt så klickade jag mig in på hennes blogg och gissa vad? Det är riktigt människohår också! Fint värre alltså. Men nu börjar min smått paranoida hjärna arbeta... Är det verkligen så att lilla Sandra av en slump ramlat in på min blogg och skrivit den här kommentaren? Eller är det så att jag håller på att bli kal på hjässan och lilla Sandra har uppmärksammat detta och vill på ett vänligt sätt påtala detta för mig? Jag tror och hoppas på den första versionen. Annars så måste jag gå in och tävla samt byta bekantskapskrets eftersom de inte sagt något...
//T

F*n Kerstin

Det var någon som hittade lappen före oss!!!
//T

Klapp på axeln

Jepp, jag gick faktikt och tränade. Kanske inte mer än 40 minuter men det var ju ändå något eller hur? Dagens önödiga vetande är också att det 4400 steg från stationen i Kristinehamn till jobbet. Det ni.
Nu ska jag ringa ett samtal och bestämma träff med en som ska till Zimbabwe. Kul ställe...
//T

Att träna eller inte träna

Sitter här och har precis ätit frukost. Är nu i valet och kvalet om jag ska dra på mig träningskläderna och gå till gymmet. Men det lockar liksom inte.. Dessvärre har jag ingen bra ursäkt för att inte göra det. Lägenheten är städad (faktiskt inne på dag 3 efter själva städningen, bra jobbat J och T!), hinner inte tvätta innan jag ska till jobbet, inga viktiga ärenden som ska göras etc. Så jag får väl helt enkelt masa mig ner. Wish me luck...
//T

Om man skulle...

... gå ut och rota lite i papperskorgar och plocka upp och kolla lite på varenda lagom stora papperslapp kanske?
//T

Vad är det?

Nu är det tredje dagen på raken som jag har huvudvärk till och från. Vad handlar det om liksom? Är rysligt trött på det nu iaf!
//T

Ett uiltimatum Karlstad

Ska vi göra en deal Karlstad kommun? Jag börjar sopsortera när ni skickar ut sopbilarna på humana tider? Ni kan höra av er via kommentarsfältet.
//T


Yeesssss!!

Jag har fått ett telefonsamtal med väldigt positiv klang. Nu gäller det att jag gör jag bra IRL också.
//T

Ta mig härifrån!!

Jag är tillbaka på jobbet. men jag vill inte vara här!! Jag vill ha semester och vara ledig. Jag hade dessutom hoppats på en liten mjukstart men tji fick jag, här är det direkt tillbaka i hetluften! Sjutton också!
//T

oj, oj, oj vilken paus

Har märkt att jag tagit en bloggpaus. Nästan helt omedvetet. Har badat, varit hos mamma, på Liseberg mm istället.
Idag regnar det dock i Karlstad så då kan jag blogga. J fyller år idag. 20 enligt honom själv men kollr man i passet så bör det vara 27... Han fick en önskefrukost imorse men äggröra, toast och bacon. Kände mig väldigt huslig. Har iofs känt så halva veckan. Har bakat cupcakes (muffins med glasyr på svenska), gjort en 3 olika recept ur mina läckra kokböcker samt sorterat i kvittoburken. Vad har hänt? Nåja det lär väl lägga sig.. Idag ska jag iaf inte laga mat utan vi ska ut och äta och fira tjugosj... öhh, tjugoåringen samt se Hancock på bio.

Måndag är det dags för jobb igen och jag väntar ett spännande samtal på antingen måndag eller tisdag.. Vet inte om det kommer vara positiv eller negativ verkan av samtalaet. Det gör mig bara än mer nervös...

Nä, om man skulle sätta på sig ansiktet nu innan vi går ut. Ha en bra kväll!!
//T