Sådär ja

Nu har jag hämtat mig från schlagerfiaskot i helgen. Nu är jag nämligen på jobbet igen och kan inte tänka på såna triviala saker :-) Åker till Stockholm imorgon. Ska hänga där resten av veckan. Ska bli kul. Alltså kursen/utbildningen. Själva Stockholm tycker jag inte är värt att hänga i julgranen direkt. Så om någon bryr sig (tror nämligen inte att jag är en mästerbloggare som många måste följa slaviskt) så kommer det inte bli så mycket bloggande i veckan. Jag ska istället lära mig en massa om Kosovo.
Ha det gött!
//T

Skräll?

Snarare fiasko! Inte visste jag att det bodde såpass många människor i SKåne som alla röstade på den där Frida så hon gick vidare till final i Mello 08. Jag menar inga andra i Sverige förstår ju ens vad hon sjunger (eller vad hon gör). Hon hade dessutom kvällen särklass värsta scenkläder. Patrik ISaksson däremot hade en låt som lätt hade kunnat vinna alltihopa. Nä, en gammal schlagerräv är jag men senaste Eurovision så bestämde jag mig för att halvstrunta i Mello 08 och ikväll var första deltävlingen som jag sett hela. Och det räckte om det är så här det ska vara..

Är faktiskt sugen på att införa juryn igen för svenska folket kan ju uppenbarligen inte hantera det här... Frida är ju ett SKÄMT!! Nu kan ju iofs några andra kontra med att Mello inte är något som man ska ta på allvar men ändå, man kan ju föröska göra det bästa av allt..

Nä, nu ska jag läsa vad tidningarna skriver.
Over and out in anger
//Therese

Mmmmm

Den här rätten håller just nu på att slutföras av J i köket och det luktar helt underbart i hela lägenheten. Själv har jag tagit på mig rollen som den som går och tänder ljus lite överallt (mental note: måste till IKEA och köpa fler värmljus) och dukar.

Trevlig kväll!
//T

Sverige är ett avlångt land

Idag på lunchen diskuterade vi att olika ord kan ha olika betydelse och olika ord för samma sak kan användas med olika frekvens beroende på vart i landet man är. Ett av orden som diskuterade var "platt". För mig och en annan tjej betydde det såväl "slät" som "tunn". Men enligt SA ordlista så betydde det tydluigen bara tunn... Det hade hennes sambo vänligt men bestämt upplyst henne om.

När jag är på stranden så leker barnen med spann och spade (jag kan också leka). Men det tror jag beror på att jag har mina rötter där jag har dem (eller vad säger du Kerstin?). Här säger ni säkert hink och spade.

Jag kunde dock "glänsa" lite med mina värmländska ord. Två stycken ahde helt missat det elementära värmländska ordet "töligt". Kände mig som värsta Fredrik Lindström då jag satt där och förklarade och uttalade ordet.

Nu ska jag avsluta det här inlägget med ett av mina absoluta favoritord: adekvat

Bara några tankar

  • Varför använder man inte ordet jumper längre?
  • Jag vet inte om jag skulle vilja ha någon av läkarna i Greys Anatomy som min läkare, de verkar hänga väldigt mycket på barer och sedan jobba dagen efter..
  • Visst är det lustigt att de kläder som förr bara fanns i vissa småbutiker på vissa orter i landet nu går att köpa i vilken simpel MQ-butik som helst men fortfarande ska det vara så speciellt att ha just de märkena?Är exklusivitet inte samma sak som "begränsad mängd och tillgänglighet"?
  • När ska jag klippa mig? Och ska luggen få komma tillbaka.
  • Jag kommer bryta mitt solarieförbud för att kunna vara brun den 5/7 då vi ska på bröllop och klänningen jag ska ha verkligen behöver lite brunhet på huden. Men moral och principfasthet är ju mina mellannamn annars så någon gång kanske man får lov att bryta dem?

Sådär, bara lite grejer som upptar skallen. Skönt att fått ner dem på "papper"
See you!
//T


Krankenheit

Gick hem från jobbet idag. Kroppen är supertrött. Har legat och sovit sen lunch ungefär. Ingen feber som tur är, då hade jag nog känt mig ännu ynkligare.. Men imorgon är jag nog pigg och glad igen
Biss dan
//T

Drinktips

Jag behöver någon mer drink än Dry Martini som innehåller just Martini. Snälla, lite tips..
//Therese

Jag bara måste!

Vad fasiken hade ACO i skidskytte-VM att göra överhuvudtaget. Hon har inte presterat några resultat under säsongen och är gravid i fjärde månaden. Hon har inte den där kraften att ta i säger hon. Nähä, undrar varför!? DU ÄR GRAVID KVINNA!! Det är ingen som tror att du skulle kunna ta VM-guld med bebis i magen men i Sverige är alla så rädda för att det ska kallas för diskriminering om hon inte fått starta (tror jag). Startar får man göra ifall man har chans till emdlajs eller är något nytt stjärnskott som kan placera sig någorlunda högt upp. En kvinna som inte preseterat under säsonegn och dessutom nu är gravid =  ingen start för hon kommer inte, vad alla än må tro, prestera mer för att detär VM.
Så nu har jag fått sagt det. Känns skönt och befriande!
//Therese

Va!?

Läste det här och blev helt chockad! Kan det verkligen vara så här? (obs väldigt mycket ironi från min sida)

Filmen igår (Försoning) var grymt bra. Både jag och Ulle sa att det var den bästa filmen vi sett på länge. Så se den!
//T

Att inte hinna med

Visst känns det som om tiden rinner iväg alldeles för fort? Det är onsdag imorgon!! Halva veckan!! Inte bara att tiden försvinner. Just nu känns det även som om jag har så mycket att hämta upp på jobbet. Usch, hoppas vara på banan igen tills på fredag.

Nåväl, biodejt med Ulle imorgon. Det ser jag fram emot!!! Något jag alltid måste ha när jag går på bio är popcorn. Vad är det med biopopcorn? De är helt underbara!!

Nu ska jag ha en egen kväll. J blev hastigt och lustig medbjuden på hockey. Jag ska se lite Christine (någon mer än jag som älskar den serien?) och sen Gossip Girl. Börjar gilla serien.
Dags att sluta babbla och kolla på Christine.
Over!
//T

Studiebesök

Idag har jag varit på SOSalarm. Fick bla kolla in i deras operatörsrum. Shit pommes vilka fullblodsproffs det jobbar där. "SOS 112, vad har hänt? Är det väldigt starka bröstsmärtor? Andas han? Jag skickar en ambulans". Jag vet inte om jag hade varit lika cool som de var.. Men det känns väldigt bra att ha så duktiga personer som hanterar de samtalen. Också väldigt glad att Kilsbostäder inte är prioroterade samtal... Tänk om en läckande toalett skulle fått prioritet över en hjärtattack :-)

Förresten, någon som inte har några direkt speciella planer för onsdag kväll? Jag behöver lite biosällskap. Har två biljetter till Försoning och J vill inte gå med... Någon annan?

Nu dags för lite TV.
//T

Borde sett det komma..

Imorse på tåget till jobbet läste jag i tidningen att nätverket "Pendlare i Värmland" (el liknande) skulle ha möte med SJ om att pendlingen med deras tåg till och från Stockholm fungerar dåligt och att det ofta blir förseningar.

Och vad hände på vägen hem idag från K-hamn? Jo precis efter Väse får vi stoppsignal och lokföraren vet inte varför. Vi blirnaturligtvis stående en stund och sen kan vi inte köra fullfart så jag blev över en halvtimme sen hem till Karlstad. Det är mer än vad hela resan ska ta! Men jag är för trött för att orka bli jätteupprörd, som tur är :-)
Trevlig kväll på er!
//T

Lön för mödan

Jag tror att alla som jobbar har dagar då man känner att "idag har jag inte riktigt förtjänat min lön"... Men allade gångerna jag tänkt så har verkligen vägts upp av all den energi och effektiveitet jag lagt ner på jobbet de senaste månaderna och i synnerhet de senaste veckorna. Men det är ju roligt samtidigt.

Men nu vill jag ta det lite lugnare snart igen.

Ikväll ska jag på bio. Charlie Wilsons war. Hoppas den är bra.
Ses imöra som vi säger här i Värmland
//Therese


Skvaller

Tror jag gillar Gossip Girl. Särskilt med en skål popcorn till :-)

Körde cykel puls förut. Dessvärre var det några skrikapor där idag. Jag avskyr såna! Ni vet såna som ger till ett skrik eller ett "kom igen då" då och då. Okej om ldaren gör det för att peppa men inte deltagare! Sen är jag även funderasm över varför man går på förkoordinerade pass om man ändå inte gör så som ledaren instruerar en mer än kanske 10% av tiden. Kan man inte bara ta en av de vanliga motionscyklarna ute i gymmet då?

Visst är det bra att man har lite att irritera sig på ibland :-)

Tråckla

Om man bara vill kunna sy kuddöverdrag och lättare varianter av gardiner, räcker då IKEAs symaskin Tråckla?

Kunde varit värre

Precis påbörjat sista dygnet med telefonen. Igår var det lite rebeller i Tchad men som tur var hade vi inget folk där, annars hade nog dagen varit mer hektisk. Nu på morgonen har det varit en jordbävning i Kongo. Som tur var i "rätt"region. Där har vi nämligen folk men inte där jordbävningen var. Kongo är lika stort som Västeuropa till ytan så efter en koll på kartan vart det ägt rum så lade sig adrenalinet :-)

Nu är det dags för sconesbakning i vårt nystädade kök. Det är de bästa måltiderna, precis efter grundligt städning (utförd av J, jag hade andra ansvarsområden igår)

//T

På västfronten intet nytt

Än så länge lugnt, vi gillar det så håll tummarna för att det fortsätter.

Ikväll är det återigen På spåret.  Jag ska göra min lilla löjliga På Spåret-dans och förhoppningsvis har jag enbra dag så jag tar en del av frågorna. Snart ska jag iaf få sätta mig i bilen och åka hemåt. Have a nice weekend!
//T

En helg på helspänn

Jahapp! Då har man telefonen igen. Samma visa som vanligt: snälla låt det inte hända något stort!!!!
//Therese