Liknelse

VI har precis sagt upp vår lägenhet här i Karlstad. J kunde inte trycka på "skicka" utan jag fick göra det. Han tyckte det var för jobbigt. Innan jag tryckte sa jag att "det här känns som när vi skulle spola ner guldfisken". NI vet det känns lite jobbigt att behöva dra i spolknappen/trycka på "skicka" men man måste göra det.

//T

Håkankris!!!!

Håkan sitter just nu hos Malou på TV4 och han är jättehes!! Dessutom erkände han att han varit det ett tag men gick ändå ut och efterfestade igår med tequila och blev ännu värre i halsen. Nu hoppas jag verkligen att han har en mirakelkur för att vara helt fit for fight ikväll. Annars blir jag nog lite småkinkig. Skärpning Häkan annars så tänker inte jag gå till "second base" med dig!!
//T

Brrr...

Det är så himla kallt på mitt kontor att jag då och då springer iväg på toa för att skölja händerna i varmt vatten. Och då har jag ändå såväl torgvantar som sjal på mig!
//T

På bättre humör

Efter en kopp kaffe och en banan. Idag på tåget ska jag köpa mig en riktig kaffe. Här på jobbet är det nog det värsta automatkaffet jag druckit. Usch! längtar lite till februari då jag ska få byta kontor. Där brygger de nämligen eget kaffe, mmmm..

På tal om kontoret så kanske jag ska se om jag kan få till den där funktionen på mobilen så man trådlöst kan föra över bilder till datorn (HJÄLP!!!) så att ni kan få se bilder på utsikten från mitt fönster som jag utlovat tidigare.
Malin kanske blir lite glad över vissa objekt i bakgrunden :-)

//T

Suck

Ibland blir man bara så trött. En sådan där förlamande trötthet. Folk lyssnar inte, de vill inte förstå, man upprepar 14 gånger men det verkar inte gå in och till slut så går luften ur en.

Nu ska jag nog lyssna på Håkan i lurarna för att bli lite gladare och ladda inför imorgon. Håkan är en riktigt bra kille han, Göteborgare och allt.

//T

SJ:s trognaste kund

Det måste vara jag det. För imorgon åker jag tåg igen. Då bär det iväg till Karlstad ännu en gång. Undrar när SJ kommer uppmärksamma mitt trogna tågåkande? Då borde de nästan ge mig en fin present tycker jag. Undrar vad jag kommer få? Åhh tänk om de ger mig ett Interrailkort! Då hade jag blivit glad. En annan möjlighet är ju att de ger mig ett litet leksakståg men det vill jag ju inte ha. Hmm, jag börjar helt enkelt vänta på att det ska dimpa ner ett Interrailkort i brevlådan tror jag. Hör ni det SJ: ett Interrailkort vill jag ha!!

//T

Eget-något för mig?

SItter på jobbet. Var här redan vid sju imorse. Då var det nästan bara jag. Lugnt och skönt. Nu är nästan alla andra här. Inte alls lika mysigt längre. Starta eget med bara mig själv kanske är en idé. Nä, skulle jag starta något så skulle jag starta det med Josse. Vi skulle nog komplettera varandra väldigt bra. Ska kanske pitcha idén för henne... Josse vad tycker du?
//T

Mental note

När du ska äta en falafel sent en lördagnatt, ta av dig linnet med säkert 1000 paljetter innan du äter.. Förenklar avsevärt eventuell tvättning av linnet...

Det är en djungel där ute..

Ja, bland försäkringar alltså. Phu.. Har nu ringt runt och kollat mina befintliga försäkringar och jämfört dem mot de som jag fått gratis av min arbetsgivare nu en månad. Oj oj... En har jag iaf kommit fram till att jag inte vill ha. Den andra velar jag på nu...

För övrigt var jag på hudmottagningen idag. Har inget obehagligt som tur är utan mina ben led av torreksem och jag fick en salva utskriven som jag ska smörja med varje dag. MEN! De tog även fort en leverfläck! Såg ni Filip och Fredrik när de skulle äta en bit av Fredriks rumpa? Så gjorde de på mitt ben. För att beskriva det för er andra kan ni tänka er samma procedur som när man kärnar ur ett äpple fast i mycket, mycket mindre skala. Sen såg jag den här pyttebiten av mitt kött med en liten svart prick på ligga och simma runt i en plastburk. Var både fascinerande och äckligt. De tog bara bort den för säkerhets skull så spring inte och tro att jag har cancer eller så för det tror ingen annan :-)

Nu ska jag snart börja packa väskan mer ordentligt för att ta mig neråt Götet igen. Men misströsta inte för mycket ni som är värmlänningar. Redan på torsdag kväll är jag tillbaka.

//T

Fredag = Karlstadtripp

Åker uppåt Karlstad i eftermiddag. Detta är vad jag förväntar mig ikväll. Fast J du kan skippa den där med en död fisk på. Den vill jag inte ha.

 Rött vin

 Lite plockmat

//T

Det är skillnad på gammaldags och gammaldags..

Nu har jag spanat in lägenheten som jag och J kan få här nere i i Gbg-trakten. Hade som sagt blivut förvarnad om att den var lite gammaldags. Ja, ja tänkte jag det är ju ändp en 90-årig kvinna som bott där. Men jag var inte förberedd på det som mötte mig! Det var inte slitet på något sätt (gamla människor kan det där med att ta hand om sitt boende) men det har ju inte hänt något i lägenheten på de 30 åren som hon bott där. Hyresvärden sa också att besikningsmannen skulle kanske komma fram till at en uppfräschning skulle behövs göras och då får vi vara med och välja färger mm. Tror ni att besiktningsmannen skulle kunna komma fram till något annat än en definitiv uppfräschning när ni ser bilderna? Fast tapeten som är på toaletten håller iofs på att bli inne igen. kanske ska behålla den :-) I övrigt var det en jättebra lägenhet. De 78 kvadraten var väldigt väl disponerade.

 Hallen, foto taget från ytterdörren

 En del av köket med utsikt mot hallen. Och ja, luckorna var så gula som de ser ut.

 Toalett och badrum som låg "i fil". Dvs man kna välja att bara gå på toa eller bada i badkaret. Ingång till badrummet även från det tredje rummet.

//T

Pirr i magen

Bara några timmar tills jag ska få kolla på en lägenhet. Är förvarnad om att det är lite gammaldags ang tapeter mm men det ska man väl klara av att se förbi. Pirr pirr
//T

Härlig, grå tisdag

Ja, tänk att en tisdag kan vara härlig fast vädret är alldeles grått och vinden viner utanför. Anledningen? Jo, det är kanske så att bostadssituation här nere har löst sig. Inget helt klart men definitivt positiva vibbar :-) Återkommer med lite mer info om någon dag eller två.

Ett litet tips vill jag ge er som är i Karlstad i helgen. Harmonia Spa erbjuder prova-på-behandlingar i helgen. 100:- stycket! Själv har jag bokat in mig på såväl ansiktsbehandling och massage. Mmmmm.. Dessutom samtidigt som Ida och efteråt en härlig lunch tillsammans. Ska bli så kul att se henne igen!

//T

Nytt

Trots att jag absolut inte behöver köpa soffor, tallrikar eller annan inredning så kan jag inte låta bli att springa förbi Ulrica Messings Port House som öppnar idag. Ska bli kul och se vad det är för grejer och prisnivå.

Annars så skiner solen (förmodligen för att J kommer idag!!) och det är en allmänt bra dag faktiskt.
//T

Update:
Affären var inget särskilt faktiskt.. Ganska tråkig och mycket saker som finns på andra ställen. Men jag såg både Messing och hennes Torsten. Dock lyckades jag och Sara inte lista ut vad man skulle göra för att få dricka lite mousserande som vi såg gömt i några kartonger..


Int möe å säj

Är det värmländska jag skrivit på där ovan? Kommer på mig själv med att fortfarande använda vissa värmländska uttryck fast jag är i min hemmamiljö igen. Men 7 år sätter väl sina spår... Å andra sidan pratade jag i helgen med Annica som inte kunde låta bli att påpeka att min dialekt ändrat sig.. Så jag är väl något mellanting.

Annars är det som rubriken antyder. Finns inte så mycket att skriva eller säga just nu. Nu är det dags för lunch iofs om ni är intresserade.
//T

Ajjjjj!!

Mitt huvud spränger som attan. Kom upp och fick ätit frukost imorse men sen kom jag inte längre än till sängen igen. Så nu jobbar jag hemma och förmodligen får jag mer gjort här än vad jag får på kontoret pga av äcklig dålig internetuppkoppling där..
Nu hör jag iaf att mitt kaffe är klat. Ska gå och ta mig en slurk och hoppas på att skallen blir bättre av det och en tablett.
//T

Pust

Det är lite för lugnt just nu.. Jag får inte de svar jag behöver från folk vilket gör att jag sitter i ett dödläger. Avskyr sådant. Jag vill ha en full att-göra-lista där man kna bocka av sak efter sak under dagen.
Inte så idag tyvärr...

Kändisspaning

Jorå, ser ni. Även i Göteborg kan man spana in kändisar. Som nu imorse då jag såg en av mina gamla idoler på centralen. Kenneth Andersson. Fortfarande lika snygg. Men inte så konstigt, han var ju faktiskt fotbollsspelare. Min  teori, som faktiskt stämmer, (med vissa undantag läs bröderna Lundqvist) är att de snygga killarna spelar fotboll för de kan med att visa upp sig. De fula killarna väljer hockey så de har en hjälm att gömma sig bakom. Jag menar, hur många reklamkontrakt har hockeykillar fått? Se bara på Ljungberg och Beckham. De har ju tom en alternativ karriär som modeller.
Nåja, nog om detta. Jag ville bara berätta att jag såg Kenneth Andersson idag.
Nu fika.
//T

Smälter som smör

När jag ser den alladeles bedårande söta Jesper Blomqvist i Stjärnor på is. Nästan så att jag måste sätta upp honom på "listan"...

En ganska bra dag

Har det varit idag. En timme kvar innan jag pyser hemåt. Börjar bli mer och mer sugen på att hitta en egen lägenhet här nere nu. Men som sagt, lite is i magen är vad som gäller iaf ang köpande av lägenhet. Men jag är lyckligt lottad. Jag har 3 stycken "fritidsmäklare" som skickar en massa tips och tar med bostadsbilagor mm. Känns väldigt bra :-) Men jag mottager naturligtvis tips från alla er andra också om ni har en lägenhet över i Göteborgsområdet.

//T

Första oktober

Jäklar vad tiden går fort. Det är redan oktober! Idag har jag börjat fundera över vilka som vi (jag) ska skicka julkort till. Det gäller att vara ute i god tid och då jag ännu inte har kommit på några bra julklappsidéer så får jag ta tag i något annat ang julen. Den är här fortare än man anar. Om 2 månader börjar julkalendern liksom, inte lång tid alls. Inte utan att man känner sig stressad..

Nä, dags att jobba lite till. Om en timme bär det av till SATS för att testa core puls vilket innebär att man står på en form av balansbräda med fjädring under...

//T