Va?!

Vad hände? Är det torsdag? Vem har tagit de andra dagarna den här veckan? Vem de än är så lämna tillbaka dem vettja! Inte kand et vara fredag redan imorgon? Det betyder ju att jag ska åka iväg till grannlandet. Vilket innebär att jag ska packa, diska, plocka iordning (vem vill komma hem till något stökigt?). Just nu slog det mig också att jag kommer åka utomlands två gånger på en vecka. Det ni. För bara så ni vet så är Norge utomlands. Kanske bara inte med samma profil som Thailand, men korsar gränsen, det gör jag.
//T

Åhhh!!! Tråkigt!!

Här har jag lekt lite elektriker ikväll och vanligtvis brukar det gå bra men inte ikväll. Vi har en dimmer i vardagsrummet. Den har vi antagit hör till utaget som sitter högst upp på väggen på lagom avstånd till lampkroken i taket. Logiskt eller hur? Så nu har jag köpt en lampa, en helt vanlig plafond så att vi lätt kan få ljus om vi vill. Bytte lite kontakt och sedan var det bara att montera upp den. Spänd av förväntan hoppar jag ner från fotpallen och springer bort till knappen och trycker. Och vad händer? ABSOLUT INGENTING! Trycker av och på och vrider på dimmer åt båda hållen men fortfarande så fungerar det inte. Jag testade tom med en vanlig lampa men inget funkar... Så nu är det felanmält till hyresvärden och jag får fortsätta gå in i blindo på kvällarna och tända en golvlampa längst in. Vilka I-landsproblem man har...

Smärtsamma minnen kommer tillbaka

I mästarnas mästare så ska de göra beeptestet. Det gör ont i mig. Så jobbigt och så mycket psykisk press att inte vara först ut.

Ganska så nedvärderande eller vad säger ni?

Idag var jag på gymmet och skulle prata ett par ord med en PT. Men han var lite upptagen. Av en journalist och fotograf. För så fort den där förlovningen tillkännagavs hade detta par rusat ut på stan och närmsta gym för att få några PT:s åsikt om det stundande bröllopet. För som PT:n sa till mig efteråt, han och Westling är ju verkligen så tighta... Och lever i samma verklighet... Det kändes som att de som valt att arbeta som PT är lite lägre stående varelser och nu när en av dem får gifta sig med en prinsessa får de klättra ett par steg upp på statusstegen. Eller är det bara jag som ser det så här?

Meningen med Facebook?

Ja, vi har ju alla syften med vårt användanden av Facebook. Mitt syfte är att kunna hålla koll på gamla bekantskaper och spana in deras foton och liv just nu (därför hatar jag detta med begränsade profiler trots att jag själv har det). En av mina vänner verkar dock ha ett annat syfte än jag har med sin Feja... Att i sin statusrad skriva hur mycket hon älskar/längtar efter/saknar/sportar med mm med sin "älskie". Jag som inte ens säger "puss" i telefonen skulle absolut inte kunna skriva såna saker på Fejan. Det är inte jag helt enkelt. Jag är en krass realist och sådana sysslar inte med offentligt sötsliskeri.
//T

Mag- vs åksjuka

Hade stora planer för mig själv när jag skulle komma hem från jobbet. Snabbt slänga ihop lite middag och sedan plocka runt i lägenheten. Men vad händer. Jo på bussen hem så blev jag konstig i magen och började må illa.. Så det första jag gjorde när jag kom hem var att sjunka ner i soffan och tugga på lite mandlar och saltlakrits för att reda ut om det var åksjuka (läste på bussen mitt nöt) i kombination med hunger eller om det hemska spyandet drabbat även mig. Efter ungefär en halvtimme på soffan så tror jag det är åksjuka och hunger men jag är fortfarande inte hungrig på middag. Så några mandlar till och lite mer soffhäng så ska jag nog ha rett ut det hela.

//T

Update: Har ätit middag och som tur är verkade det bara vara åksjuka. Tack för det!

Määähhhh!

Jag trodde att skriverier om gruset som används som halkbeskämpning i Karlstad var ett lågvattenmärke när det gällde journalistik. Men detta tar nog priset... Expressen kör alltså med "Prinsen förlöste kalvar" som löp på internet! Dessutom under rubriken exklusivt. Det kan inte ha hänt mycket i helgen om de måste skriva det...

Tji fick jag

Jaha.. Allt kan tydligen inte gå bra under en helg. Igår hittade jag äntligen en sådan stor ljuslykta som jag letat så länge efter. Eftersom jag hittade den nere i Ullared så var det ju också ett ganska bra pris. Nu är jag hemma i lägenheten igen. Damsugit, torkat golv så det ska vara fint för min fina, fina ljuslykta. Men vad händer?! Jo, när jag packar upp den ser jag att det är en spricka och liksom lite krossat längst ner i glaset!! Jag öppnade naturligvis paketen igår i affären och tg en snabbkoll för att det inte skulle vara krossat men änd längst ner såg jag inte. Så nu ska jag ringa mamma och fråga vad jag (vi) ska göra.. Men om detta är det värsta som hänt på hela helgen så kan jag nog leva med det. Men lite tråkigt är det allt...
//T

Vilken helg!

Har haft en jättebra helg. Mamma och jag tog en tripp till Ullared igår med bra fynd som resultat. Idag har det varit lite shopping på IKEA och lite bra hlva reaprisetshopping. Det är en av mina dolda talanger. Jag är en superbra fyndare!

Nu i veckan blir det shopping av annan typ. SOlskyddscreme måste inhandlas. Fast det är väldigt dyrt.... Men men man måste ju ha det. Nu är det bara en och en hlv vecka kvar innan jag är i paradiset.

//T

En sån dag!

Idag var dagen som jag oroat mig för sen i december. De två senaste nätterna har bestått av lite halvbra sömn och massa konstiga drömmar och sömngång. Men vet ni vad? Det gick skitbra idag! Jag höll min första egna föreläsning. För 60 pers. Och jag behövde knappt kolla på mitt lilla manus. Det gick av sig själv. Visst fanns det smådetaljer som det behöver slipas på men jag kan ärligt säga till mig själv att I nailed it! Inatt kommer jag sova väldigt gott.

//T

Jag, en badmissbrukare?

Låg som sagt i badkaret förut och filosoferade och tänkte. Undrar om det är fler än jag som har såna problem med att välja vad jag ska ha i mitt badvatten? Det kan alltså ta 10 minuter av noggrant övervägande innan jag bestämt vad jag ska hälla i. Sen fortsatte jag tänka lite och kan det vara så att andra inte har riktigt lika många grejer att välja på som jag och därför gjort det lite lättare för sig? Är det måhända så att jag kanske är en missbrukare av badprodukter? Kan man ens vara det?

Här följer iaf en liten inventering av mitt badförråd: Jag har badsalt som glittrar eller skummar, olika flaskor som man ska skaka innan för att oljan ska blanda sig med något mjukgörande, jag har sådant som ska verka uppiggande och sådant som ska vara avslappnande. Jag har ett flertal olika sorter av badbrus både vad gäller färg, form, storlek och lukt samt ett flertal olika sorter badkulor. Sen har jag ju naturligtvis badankor (en som lyser och ändrar färg när den är i vattnet, kopierat Alva 1 år...) och lampor som man fäster under vattnet.

Så åter till frågan; är jag en badmissbrukare eller kan jag gå run i samhället som en vanlig (väldigt väldoftande) medborgare?
//T

Lätt att bli glad

Tänk att man kan känna ögonblick av lycka för att få hoppa i badkaret. Jag är lite smålycklig ganska ofta nu för tiden då med tanke på hur ofta jag badar. Men i lördags blev jag så glad så jag nästan började gråta. För en heliumballong. Stackars flicka tänker ni nu men om ni också hade velat ha en glansig heliumballong i 23 år så hade ni också nästan börjat gråta. J är bra han.. Hjärtformad är den också med tanke på vad det var för dag i lördags. Jag tar den med mig in i olika rum när jag förflyttar mig. Just nu sitter vi i vardagsrummet. Tror dock inte att ballongen får följa med till tvättstugan snart dock. Lite för stor förstörelserisk där...
//T


Bekräftad gnällkärring

Igår på vagnen hem så hände det. Jag bekräftade min status som gnällkärring. En kille sätter sig bredvid mig och ur hans hörlurar dunkar "musik" så att hela vagnen kunde höra. Jag tänkte "jag ger honom 3 hållplatser sen säger jag till". Jag tror jag gav honom fyra sen puttade jag lite diskret på honom (han hade ju tagit upp en bok också hur han nu kunde koncentrera sig på den..) och sa vänligt "kan du sänka lite?". Och det gjorde han! Kanske inte så mycket som jag hade velat (betyder stänga av helt) men ändå. Fast nu när jag tänker på det så kanske jag inte ska se det som gnällkärringsbeteende? Jag kanske ska se det som att jag vunnit ännu en fight i min kamp mot konflikträdslan. Att jag lätt skulle ha vunnit över denne lille tanige estettyp om konflikten gått över till handgemäng tycker jag inte har med saken att göra. Nä, konflikträdslan-Therese 2-4

Klart man hann bli lite orolig...

Men när jag läst hela texten så lugnade jag ner mig lite och sparar mina tårar ett par år till. Men redan nu vill jag säga; Det finns bara en Barnaby.

//T

Charmigt

Har i två dagar ställt ut på CHARM på Chalmers. Me verry tajerd in my fötter! Så därför har jag idag bestämt att det ska bli såväl fotmassage som pedikyr när jag är i Thailand

Present!

Idag var första dagen på mitt nya och riktiga kontor. Så härligt att vara på plats! Och vilka kollegor man har! Fick en jättefin liten "inflyttningspresent" i form av en ljuslykta med (Tria)gröna stenar på botten och ett grönt värmeljus.
//T

Nu räcker det!

Det får vara slut alla löjlerier nu! Detta är inte ens journalistik att skriva om gnälliga kärringar!
//T

Återupptäckt

Jag hade glömt av hur gott det är med knäckemacka med smör och citronpeppar på. Mmmmmm
//T

Vad har hänt?

Kommer ni ihåg Ljushitler som jag skrev om i adventstider? Ni fick säkert intrycket av att han är en arbetsskygg, sur gubbe som tar sig själv på för stort allvar. Det var ett helt korrekt intryck. Men nu undrar jag om det inte hänt något... Han har varit, vad heter det nu, snällare den senaste tiden. Kan detta bero på att jag bara kommer terrorisera hans domäner med min närvaro den här veckan ut? Han har kanske insett att han kommer sakna mig när jag byter kontor? Har han ramlat och slagit i huvudet och genomgått en personlighetsförändring? Eller har han kanske fått en tillsägelse i lönesamtalaet som var för ett tag sedan? (Tror på det sistnämnda) Oavsett så är jag iaf jätteglad för att jag utan något knorr fick låna tejp till en flyttlåda. Tro mig, det hade inte varit lika lätt för ett tag sedan...

//Therese

 

Lätt obehagligt... Och irriterande

Hade en ny "notification" (eller "händelse" på svenska) på fejan. Då står det "NN har just svarat på frågan "Tror du att Therese har haft en könssjukdom? " om dig". Vad är det liksom?! Känns som om de är inne och klampar på det lite för privata området med sådana frågor. Men det värsta är att jag inte kan få reda på vad NN svarade om jag inte accepterar den applikationen själv. (Och jag förstår att det är därför de ställer sådana frågor för att folk ska acceptera applikationen för att de är så nyfikna).


Före och efter

Har muntrat upp mig själv lite nu med lite hobby-mäklar-fotografering. Tänkte att några kanske var nyfikna på hur lägenheten ser ut nu för tiden när vi har bott här i ca en månad?

Kommer ni ihåg det här?




Nu ser det ut så här:



En förbättring eller hur?







...

Har haft den bästa helgen med J. Och nu är han på väg mot stationen för att åka tillbaka till Värmland. Måste jag tillägga att det känns ganska så sugigt just nu?