Snart

Packar väskan och drar från jobbet lite tidigare idag. Vägen förbi bolaget och köpa ett vin som dracks i Ljungskile förra helgen. Fixa och dona lite hemma. Slänga in en tvätt vid fyrasnåret. En timme senare bör J komma hem. Ytterligare två timmar senare kommer besöket. De möts av lite mousserande i dörren och samtidigt kastas skaldjurslasagnen in i ugnen. En bit in i på spåret kommer det serveras vaniljglass med hemmagjord chokladsås och granatäpple.

Jag tror på en lyckad kväll!!

Mobiler

Tror jag kanske måste skaffa en ny mobil snart. Ibland knastrar det väldigt oroväckande när jag pratar i min fina röda Nokia. Har någon något tips för ny mobil? Eller så kanske jag ska starta en ny trend? Nu när allt blir mer eko och antikonsumtion och bla bla bla så kanske jag ska avskaffa den privata mobilen? Får jag någon med mig på det initiativet? Nä, trodde inte det heller...

//T

En fjäder i halsen?

Fryser på kontoret idag. Sitter mitt "nya" kontor. Har inte flyttat hit på riktigt ännu men jag är lite rädd för om det altid kommer vara så här kallt här också? Hmm återstår att se.

Nu behöver jag lite sjukvårdshjälp av er: två nätter på raken har jag vaknat av att jag hostar. Det känns som om det flugit in någon liten fjäder och satt sig i svaljet/halsen precis där vänster näsborre liksom rinner ut i halsen. Förstår ni vad jag menar? Jag hostar och hostar och sväljer och sväljer men det vill inte försvinna. Sen tvingar jag mig själv att sluta hosta och sen somnar jag om. Vad kan det vara? Jag tar gärna emot sällsynta och livsfarliga förslag (kanske måste till Dr House, man vet aldrig om man kan ha sån tur) såväl som de mer troliga och ofarliga.

//T

Bara så ni vet

Ja jag vet. "It takes two to tango". Men ibland är faktiskt den ena lite bättre på att dansa. Så det så.

//T

Öppet brev till nobelpersonerna i Norge

Kära nobelpersoner som utser pristageren till Nobels fredspris. I år tycker jag att ni ska göra en generell utnämning. de som jag tycker ska ha priset är en grupp människor som oftast ser till att problemen löses snabbt. De är oerhört flexibla och måste besitta en stor kunskap inom sitt område för att kunna hjälpa. De jag pratar om är IT-supporten. Om inte IT-support hade funnits så tror jag vi hade sett en helt ny typ av krig och otäckheter. Nämligen kontorskrigen. Vanligtvis normala, sansade människor blir helt dänga i knoppen när datorn inte fungerar och fredsmäklarna i denna situation heter IT-support.

Ja, jag vet att det ofast görs narr av dem men vilka människor kan med samma lugn och med en dåres envishet lyckas upprepa "har du prövat att starta om datorn?" femtielva gånger om dagen? Om inte de människorna blir helt galna och startar krig så vet jag inte vilka som är berättigade till att göra det.

Eller ta det här exemplet som är hämtat från verkligheten. Jag känner en tjej, vi kan kalla henne Esereht, som bara skulle luta sig lite över tangentbordet och för att nå ett papper. Till sin förskräckelse inser hon att hon kommit åt någon knapp (troligtvis någon med ett F på) och allt på skärmen blir skitstort! Menyraden försvann dessutom och dök bara upp om man flyttade pekaren dit där menyraden brukade hålla hus. Pga vissa ibland icke arbetsrelaterade mail som kan dyka upp från bla Norge så vill hon inte ha det så här förstorat så att kollegor kan läsa utan att behöva vara inne i rummet. Hon vet också att ingen kommer vinna på att hon själv provar att trycka på alla knappar med ett F på (12 stycken). Så hon ringer helt enkelt sin personlige (hon har utsett honom själv. Han ångrar nog att han gett henne sitt nummer) IT-support på företaget. Den helt fantastiske IT-supporten behöver ca 25 sekunder på sig (det är så lång tid det tar för honom att logga in på datorn för han blev störd på kafferasten) och berätta för min vän att det är knappen F11 som hon kommit åt. Problemet löst och Esereht känner sig inte lika panikslagen och vild i sinnet  längre.

Er ödmjukaste
T

PS Jag förväntar mig en inbjudan till middagen DS

Gäsp

Är så himla trött idag. Imorse kändes det som om jag var full. Lullade runt och hade inte riktigt motoriken under kontroll. Lite av den känslan är fortfarande kvar då jag får sitta och försöka komma på vilka ord det är jag ska skriva. Det tar att åka ToR till Stockholm bara över dagen, gå upp kring femsnåret på morgonen med bara 4,5 timmars sömn för man var klarvaken när man skulle somna. Sitta i ett möte där man dessutom ska lära sig saker (vill ni ha CV-granskning hör av er) och sedan går brandlarmet (Ett tillbud har inträffat. Gå mot närmaste nödutgång) för att några borrkillar borrat lite fel i taket. Traskar ut i regnet och sen in igen efter 10 minuter. Springa till tåget, hinna fixa en banan och Ramlösa. Inte sova på tåget för att förra natten inte ska upprepas. Råka ut för att tåget får strömavbrott och en lokförare som glatt meddelar "nu får vi se hur långt vi rullar". Bli glad över att strömavbrottet var kort, börjar spela spel på mobilen. Hinna komma till bana 93 (!!!) innan tåget är framme. Likt en zombie gå mot spårvagnen, hoppa på, gå en stund till och sedan hemma. Väl hemma slå in lite paket, betala lite räkningar och föra över pengar.

Inte undra på att jag är trött idag!

Den onda fåfängan

Hittade en kjol i garderoben. Haft den ett par år men jag tycker den är så fin. Lila och liksom luddig. Trodde aldrig att jag skulle komma i den nu men jag testade. Och vet ni vad! Den satt jättebra. Så den har jag på mig idag på jobbet. Det såg snyggare ut när jag kom (även om jag satt på den fel och var tvungen att snurra lite på den..). För nu har jag fått dra upp strumpbyxkanten över kjolens linning och sedan dragit upp kjolen över rumpan när jag sitter på skrivbordsstolen. FÖR KJOLEN KLIAR NÅGOT SÅ FRUKTANSVÄRT!!! Sent ska syndaren vakna, fåfänga är en dödssynd etc etc med fler lämpliga ordspråk..

Ibland finns inga svar

Jag har lyxtoapapper hemma nu. Det råkade vara på extrapris i affären när jag var och handlade så tro inte att jag brukar ha det. Eldorados duger fint. Men nu har jag iaf lyxtoapapper av märket Edet och med fina små  blommor på. Men nu har jag märkt en sak till. Det luktar! Så jag kollade på paketen. Det är kamomilllotion i pappret! Som alltså gör att pappret blir parfymerat. Nu till frågan: VARFÖR? Det luktar inte så mycket att badrummet fylls av vällukt. Och förmodligen inte såpass mycket att det börjar lukta kamomill där man använder det heller.. Så återigen, VARFÖR? Om någon har svaret så snälla berätta.

//T

J är deprimerad

Han berättade det i telefon förut. Han har läst på Aftonbladet att det är idag det begås mest självmord eller om det vara tt det fanns flest deppiga människor just idag den 19/1. Och han var nog lite deppad. Men J titta hit! Jag och AK har tillsammans hittat en kur åt dig!!

AK säger:

nu kom min förkylning tebax tror jag

Therese säger:
just nu? 20:54?

AK säger:
jopp

AK säger:
eller den kanske smög sig på men jag erkände att den kommit tillbaka 20:54

Men det går nog över... har hittat ett supergrej på apoteket... Olbas Inhalator.... Helt underbart när man inte kan andas

Therese säger:
tipsa (hypokondrikern) J om det. Sånt som skrivs i parentes ska inte sägas högt

AK säger:

Jag lovar

Therese säger:
han är deprimerad också. hjälper det mot det också?

AK säger:

kan det nog göra... E de jobbet eller???

Therese säger:
nej, han har läst på aftonbladet att idag är dagen då det begås mest självmord eller något sånt.. Flest människor känner sig deppiga idag. Måndag skyller han på

AK säger:

Oki... då vet jag... jag brukar inte ta åt mig sånt...

Therese säger:
nej han sa så här "jag känner mig så deppig bla bla" och sen " visste du att flest människor är deprimerade idag och tar livet av sig?". Då frågade jag honom ifall han läst det på AB. Ja sa han då ... Populist...

Therese säger:
vill du vara unik så ska man nog dö imorgon i såna fall

AK säger:

hahah

AK säger:

det ska jag komma ihåg

AK säger:
ni får se till att inte läsa AB på thailand

AK säger:

det vore ju tråkigt om han blev deprimerad dör

Therese säger:
Jag ska stoppa ner några Kalle Anka pocket åt honom.Det lär hålla honom lugn ett tag

AK säger:

hahahaha


Så J, vilka Kalle Anka vill du ha?
//T


Yeah baby yeah!

Klart! Vi ska till Koh Samui! Fatta att jag kommer att få bada och vara på ett ställe som ser ut så här?! Och att vi åker om bara 1,5 månad!!! Inte utan att man börjar känna sig lite stressad som Lena (aka Suzanne Reuter) säger i Svensson Svensson.






När det omöjliga händer

Igår lyckades jag bränna fast mat i en teflonform. Ska inte det vara omöjligt? Ja, ja om ni också råkar göra det en gång så har jag ett tips. Låt den stå i vatten ett par timmar sen är det bara att skrubba som attan.
//T

Magiska hemligheter

Såg ni programmet i söndags (?) där de ska avslöja magikernas trick. Om ni såg det, blev ni lika besvikna som jag? Det var väl inga direkta avslöjanden? Man vill ju se de riktiga svåra tricken. Nä en flopp och falsk marknadföring av tv3 tycker jag..
//T

Det spökar

På riktigt eller kanske bara i min hjärna men inatt var det läskigt som attan! Jag sov själv i lägenheten för första gången. Eller iaf trodde jag det. För ett tag var jag övertygad om att det låg någon bredvid mig och andades. Det var så verkligt att jag rös till i sömnen. Vet att hjärnan tänkte att "Har J kommit hit mitt i natten från Värmland?. Känns ganska osannolikt eller? Han som är så trött skulle ju aldrig åka 26 mil mitt i natten."

Jag vågade öppna ögonen ett tag och såg då att det var ju helt platt i andra sänghalvan så det låg ingen där (om det inte var en väldigt smal en..) Men det var läskigt för känslan av att det låg någon där var jättestark och jag hörde andetagen. Fast jag kände mig ändå inte rädd konstigt nog. Det var nog ett snällt spöke.

Egentligen tror jag inte själv att det var spöken hos mig utan att jag haft hörvillor (synvilla fast för öronen) och kanske trott att min egna andning var någon annans. Men erkänn att spökhistorien är roligare?

//T


Nöjd ändå

Ibland saknar jag Karlstad. Det är en väldigt trevlig stad som jag ändå gav 7 år av mitt liv. Men när man läser sånt här så känner man sig ganska nöjd med att ha flyttat och även om GP har lite löjliga nyheter de också ibalnd så ägnar de inte x antal spaltmeter åt vilket grus kommunen sandar cykelbanorna med...
//T

Ensam

Det har tagit mig fem minuter själv i lägenheten för att finna bevis för att människan är ett flockdjur. Jag känner mig så ensam!!! Jag får väl finna tröst i en annan teori nämligen den om att människan också är ytterst flexibel och anpassningsbar så jag vänjer mig väl kanske. Om inte kommer jag vara tvungen att bryta mitt löfte till J. Nämligen det att jag inte ska tvinga honom att ta vilket jobb (läs städare, kioskbiträde o dyl) som helst utan att han ska få lite tid att faktiskt hitta ett passande jobb inom IT-området. Framtiden lär väl utvisa. Men nu är du varnad J...
//T

Musik

Jag är absolut ingen musiknörd eller kan särskilt mycket om musik. Jag är den typen som irriterar alla andra med kommentarer som "men du vet, den där låten med hon den där du vet". Men under 2008 tänkte jag att det skulle bli lite ändring på detta. Det funkar inte längre att bara kunna alla låttexter men inga artister. Men en sak vill jag ändå säga. Musikåret 2008 var väldigt bra! Bäst var Veronica Maggio och Håkan Hellström kom två men sen är det ju en hel radda med massa andra bra låtar och artister, The Killers, Adam Tensta, Little Jackie mfl. Får nog sätta J på att fixa de låtarna jag vill ha men inte har ännu så att jag kan ladda Ipoden inför vår (förhoppningsvis) härliga semester om 1,5 månad ungefär. Det var allt.
//T

Bokat

Hipp som happ i fredags kväll efter några klick på tangentbordet så har J och jag nu bokat en resa till Koh Samui i början av mars. Imorgon ska det lämnas in semesteransökningar. Wish us luck!

Stackars, stackars kändisar

Lyssnade på P3 imorse och blev så ledsen.. Det är så synd om musikkändisarna i Sverige alltså. Tänk vad dumt att polisen skulle vara på Grammis och ta knarkprover på de som de tyckte var lite väl glada.. Nu spekuleras det i att de stackars musikerna inte vågar komma på P3 Guld. Oj oj oj säger jag bara. Några spekulerar också i att polisen är kändiskåta och det är därför som de var på galan.

SKÄRP ER!!! Det kan möjligtvis inte vara så att polisen var där för att det finns mycket knark i musikkretsarna i Sverige? Och jag är ledsen men i mina ögon är musikerna inte mer fredade pga av sin kändisstatus än vad vanliga Svenssons är en lördag på nattklubb.

Morgonpasset verkade också uttrycka en rädsla för att polsen skulle kunna göra tillslag på P3 Guld och därmed skrämma bort många från att komma. Vad är det för stil?! Det är en licensfinansierad kanal och de borde värdesätta att ha ett "rent" arrangemang mer än att riskera att få fler pinsamma pristagare som Kleerup. Så det så!

//T

Bort

Jag vill iväg, bort, flyga någonstans, kanske lite sol och bad. Vet inte vart vet bara att den känslan har infunnit sig. Det är som att sätta en snöboll i rullning. Man börjar tänka "vad skönt det vore att åka bort". Sen börjar man kolla kalendern om det finns några luckor ("jomen mars ser ju bra ut"). Sen börjar man spana in utbudet av resor. Vem vet, man kanske tom reserverar en tvåveckors solsemester. Klart är iaf att jag vill åka iväg någonstans snart. J, vart ska vi åka?
//T

Ja!!!

Pratade med hyresvärden nu ang allt bök med städning efter målare, att inte kunna bo i lägenheten som man ska pga av allt fixning mm. Vi hade tiidgare kommit överens om att vi skulle få en hyresrabatt men den blev faktiskt bättre än jag trodde! De krediterade hela decemberhyran! Jippie!
Sånt gör en glad!
//T


Kunskapsåterhämtning

J har köpt en bok. Den heter något liknande "Allt du borde lärt dig i skolan om inte livet kommit emellan". Den är jättebra! Snabbrepetition av de viktigaste ämnena såsom svenska, geografi, natur och fysik. Just nu har J högläsning ur boken för mig på kvällarna och testar vad jag kommer ihåg. Inte så jättemycket alla gånger men det är jätteroligt att fräscha upp sina kunskaper om adverb och adverbial (ja, vi har inte kommit längre än till svenskakapitlet ännu men J har bara haft boken i 2 dagar..). Ser med spänning fram emot geografidelen. Helst vill jag att vi hoppar till den direkt för annars kommer vi aldrig komma igenom det avsnittet innan fredag då det återigen är dags för På Spåret. Och är det någon gång man behöver kunna geografi så är det i På Spåret. Nu är jag framme i GP:s telefonkö så dags att avsluta här!
//T

Slut på ledighet

Fick en liten uppmaning om att det var dags att uppdatera och jag håller med. Imorgon är jullovet slut. Back to work. Ska bli ganska skönt faktiskt, jag blir lite rastlös när jag är ledig för länge. Men det har varit en väldigt bra jul och nyår. Nyåret var ett av de roligaste på länge. Förutom att J hånade mig (ja, verkligen hånade och inte på något kärleksfullt sätt som hans efterskonstruktion är) för min insats på Singstar. Jag är inte särskilt tonsäker men texter kan jag och showandet kommer ingen annan i närheten av. J är säkert bara avundsjuk...

Annars så börjar vi väl så smått komma iordning i lägenheten så vi bokar gärna in besök *blink blink*.

Detta blev ett väldigt ointressant blogginlägg och jag ä tacksam om ni orkat läsa hit ner... Lovar att bättra mig. Kom ju på ett sånt intressant ämne förut idag men det är ju bortblåst nu.

Nu ska jag betala hemförsäkringen så att stället kan brinna ner och vi fortfarande få ertsättning. Solong!
//T