Psykbryt och semlor...

IDAG och bara IDAG får man äta semla!! Men okej då jag har ätit kanske två innan, men ,men, man kan inte alltid vara perfekt. Jag gillar ju att få presenter  innan julafton också så det så.

Jag har haft psykbryt över ett grupparbete idag. Jag förstår inte att denna typ av tortyrmedel fortfarande får användas på svenska skolor och då framför allt på universitetet!! Det är en sådan outhärdlig smärta att inte få ha kontrollen över hela arbetet själv utan istället vara tvungen att förlita sig på att andra människor gör vad de ska för att arbetet ska ros i hamn. (även om jag tror att min grupp kommer göra det, eller hur Jess & M). Nu kanske ni förstår graden av egenkontroll som jag kräver över mitt liv. Visst låter det lite hysteriskt :-)). Ärligt talat är det nog bara en sådan dag idag då ingenting känns riktigt okej. 

Så jag tar min semla och äter den med andakt, för det är det bästa med denna dag!

Dagens sminktips: Kan inte låta bli att göra en liten lista. Topp tre ögonskuggor (har typ prövat alla kan jag lova!!) 
1. Colour dose- Lancome ( vattenfast cremeskugga, som sitter som berget)
2. Löspuder skuggorna- Face (bäst till fest!!)
3.  Singelskuggor- YSL (schyssta färger, bra hållbarhet)

Musiktips, semlor och rör inte döda fåglar för guds skull!

Detta med webradio måste vara en av de bästa uppfinningarna någonsin! Särskilt då de också uppfunnit en P3-kanal som bara spelar melodifestival-/eurovisionlåtar!! Det håller mig på gott humör iaf.

Idag är det fettisdagen. Men det är ingen som vill göra chokladkaffesemlor till mig.. Ha frågat både Jessie och J. Ett definitivt nej och ett tveksamt svar som jag försöker jobba vidare på. men jag har inga direkta förhoppningar om att lyckas. På något sätt har jag lyckats träffa en kille som är lika envis som jag. Bra eller dåligt? Har inte avgjort det än.

Förutom webradiotipset så är dagens tips att inte ta i döda fåglar!!! Du kan bli jättesjuk!! Min mamma är Sveriges just nu mest nöjda människa (iofs har hon varit det sedan fågelviruset upptäcktes) då hon har uppfostrat sina tre barn till fågelhatare. Vi har aldrig fått ta upp en fjäder vi hittat i naturen, begrava någon fågel som flugit in i en ruta eller liknande. Hennes vanligaste kommentar när det sägs något om viruset på TV är "Vad var det jag sa? Nu ska ni vara glada för att jag inte lät er hålla på med äckliga fjädrar och sånt"
Jag hoppas jag blir som min mamma en dag...
//Therese

Cleopatra!

45220-17Hallå alla BLlovers!
Nu när vi har en ny stjärna på blogg-himlen, tänkte jag att ni kanske ville ha en bild på henne...
Här är hon! Till vardags lite mindre eyeliner, men det var ju fest i helgen. O vilken fest sen...


Alla dessa möten

Hallå där bloggers!!

Efter en tuff helg då jag och P kom hem 07:00 på Söndag morgon har jag suttit på ännu ett av dessa ändlösa möten. Det är jätte kul att vara politiskt aktiv men ibland undrar man varför man gör detta! När kaffet dessutom tar slut innan man hinner införskaffa sig något själv då är det ibland tufft att hålla sig vaken när disskusionerna drar ut på sidospår som man inte trodde existerade.
Jag tror att jag ska ta med mig utrustning för att få koffein intravenöst nästa gång! ( finns det tror ni?)

Att det blev sent i helgen gör inget förrästen då vi hade sååå kul på vår fest. Vi dansade tills fötterna blödde, vi sjöng karaoke tills halsen gick av och vi tittade på schlager tills vår ögon blödde. KAN DET BLI BÄTTRE!! Eller vad säger du Hannah, hi hi!?? (jag kommer sakna dig sååå min lilla pumkin!!)

Dagens sminktips: Jag säger bara en sak efter helgens bravader, Touche eclát från YSL så syns inte de mörka ringarna under ögonen!! 

Etapp två på en underbar resa!

JAG VAR DÄR!!! Med "där" menar jag naturligtvis Löfbergs Lila Arena i lördags kväll. Stämningen var på topp, jag var finklädd och min lilla kusin P hade en blinkande Melodifestival-pin. det kunde bara bli succé och det blev det. Jag sjöng, jag klappade jag skrek!  Om någon hörde någon skrika "We love you Kicki" så var det jag. Alla låtar var bra förutom elefanterna men å andra sidan så blev ju det numret hux flux intressant då han tog av sig pälsvästen. Shit pommes frites vilken kropp!!!

Jag tycker även att det är skandal att Östen med Resten inte gick vidare till andra chansen. De är ju så glada och trallvänliga. Även de behövs!

Eon hade en reklammonter i arenan där de delade ut autografblock. Dessa försökte vi naturligtvis använda när sändningen var slut. Det gick sådär... Jag ropade "Linus" till Niclas Wahlgren när jag försökte påkalla hans uppmärksamhet. Tur att Anna lutade sig fram mot mig och påminde mig om vem det var. Men vi fick signerade idolfoton till slut ändå (massutskrivna A4-färgkopior...). Där ser ni hur mycket jag bryr mig om familjen Wahlgren i vanliga fall men är de med i festivalen så är de. Och kusinen lyckades få elefanternas autograf. De var de enda som inte pratade med pressen så de hade tid. Hon gillade dem inte överhuvudtaget men autografer samlar hon på.

Så summa summarum, mycket lyckad kväll. Och för er som bryr er; det blev Isabelle Christensen-klänningen. Hannah och schlagesgurun Malin godkände den.

Nästa lördag får jag banda. Lagfest med fotbollen. Det kan man ju inte missa.
Ha det gött!
//Therese


OS-Guld!

Ja Sverige har officiellt tagit sju OS-guld, grattis till oss! Men jag vet att vi inofficiellt har tagit åtta... det åttonde sista i grenen vänner. Detta lag-guld har mina underbara vänner kämpat ihop, tappert till sista kvinna. Det är svårta att ta upp några enskilda prestationer, men för att ni ska förstå hur mycket jag uppskattar er ska jag försöka.

En av mina underbara vänner, vi kan kalla henne Maria för att hon heter så. Hon har för att hjälpa mig ringt till min barnmorska, suttit i telefonkö i tjugo minuter, för att försöka fixa mina små lyckopiller! alla som försökt nå de svenksa primärvården förstår vilken bedrift detta är...

Eftersom jag är lite virrig och inte riktigt vet vad jag ska bli när jag blir stor har jag bestämt att åka till Dublin ett tag, för att kolla om jag passar bättre där... men var har jag gjort av alla mina saker? jo de ni ; ) jag har en rad supergulliga vänner som tillfälligt adopterat både fotölj, byrå och skrivbord. jag har inte så mycket saker men det känns mycket tryggt att de få grejer jag har, har det bra hos Jess, Tess och Malin... På tal om Malin, hon körde ett hårt träningspass för min skull i lördags. Bättre flytt-kvinna får man leta efter. Vi ska inte glömma någon alla har tagit medalj på sitt vis. Cleo, Cleo är Cleo, det vill säga en härskarinna på vänner fronten! Trots att mitt hjärta är ganska helt nu, hoppas och vet jag att jag får kinesa på din soffa  igen om lusten faller på. Och på tal om "vanliga" os-guld, Tack för igår Marie! hoppas att jag kan flytta tillbaka till mitt rum igen när jag kommer tillbaka, att ha en granne som du skulle göra vem som helst lycklig...

Vissa kanske tycker att det är töntigt att skriva ett inlägg om hur mycket man uppskattar sina vänner, säger bara. De har inte mina vänner!
På tisdag blir det ett sista vänner för min del för ett tag, ses då om inte förr.
Till alla mina lovelings, puss och tack!
//Hannah

Jävla SAS!

Jag har galet lite tid att blogga! Men måste ju få ett ord med i spelet. Försöker hitta en rimlig biljett till Dublin, inte lätt! vill inte betala en massa. Tänkte åka på stand-by... går det? hoppas det iallafall. Annars får jag helt enkelt flytta till Arlanda. Ska till stockholm på onsda iaf, sen vidare. kanske borde byta resmål. Nej nu ska jag hem och packa ihop mitt liv.
So long!
//Hannah

Lokala nyheter kl 19:00

Hallå där!!
Kolla in nyheterna kl 19:00 då jag misstänker att min kompis Fredrik som jag skrev om tidigare kommer att vara med i en intervju med Lena PH. För honom är ju detta hur stort som helst, då det är hans största idol.
Jag funderar samtidigt på vem som är min största idol, ja förutom Hannah då! Det får nog bli  Robyn, men det är klart att jag beundrar Vin Disel också kanske inte för hans lysande skådespelartalang ..men ändå.

Är det någon på bloggen mer än jag som följer floor filler förrästen? Jag hejar självklart på Lina då hon undervisar på samma dansstudio som jag, men det är många duktiga dansare med. Det är synd att det inte finns så mycket pardans här i Karlstad annars hade jag slagit till och gått en kurs i Lindy hop eller Rumba direkt!! Jag får försöka slå ett slag för att det införs en kurs i någon pardans på dansstudion!!

Dagens sminktips: Trenden till våren är mer kvinnlig och elegant än tidigare ,både när det gäller kläder och smink. Detta ger ett perfekt tillfälle för att pröva ett mycket rött läppstift tex till en helsvart outfit, men tänk då på att inte ha för mycket ögonmakeup i så fall, då detta lätt ger en "påskkärring -look"

Jag vann!!!

Ingen kna ju ha missat att det är melodifestival här i Karlstad imomrgon. Det betyder att hela stanär full av evenemang!! Nu på lunchen fick vi vara med i en tävling som Telia hade. Man fick titta på en video i en telefon och så skulle man kunna vilket år som artisten var med i melodifestivalen!! Jag vann!!! Jag fick se Roger Pontare "När vindarna viskar mitt namn" och han var med år 2000!!! Gissa vad jag fick? Nej, ingen ny mobil. Inte heller en nyckelkedja eller biljetter till tävlingen imorgon. Jag fick en värdecheck på 10 kr och kan med den ladda ner valfri schlagerlåt till min telefon!!! Fast jag är överlycklig ändå!!! För jag vann!!

//Therese

PS tips på vilken låt (svensk) som jag ska välja mottages tacksamt DS

45220-16

Lägger in en bild på min alldeles egna "havre-motor" *Socka*
Ja, jag vet att du tycker dom luktar illa Therese, men en bild är väl ok?!!

//Marie

45220-16

Don't shoot the messenger...

Det här inlägget skriver jag åt en tidigare här på bloggen nämnd person, J. Igår när vi vandrade genom snöslasket och jag gnällde lite över att jag blev blöt om fötterna så undrade han ironiskt om jag ville att han skulle ta av sig jackan och lägga den över vatten pölarna så jag inte blev blöt. Efter det här gick han i spinn över denna gentlemannagest! Varför kräver kvinnor att män ska lägga sin fina, rena jacka över avttenpölen? Kan inte kvinnan gå runt pölen istället? Det är alltså detta han vill ha kommentarer på. Jonas och Joel: ni har förmodligen hittat en ny manscahuvinistiskt bundsförvant i J...

Han lugnade ner  sig i den här diskussionen efter ett tag. Men visst sjutton dök den upp nu på morgonen igen. När vi orkar masa oss upp ur sängen för att gå till jobbet säger jag "du får gå upp först" "Varför det?" svarar J. "För att du ligger ytterst" kontrar jag med. "Det är precis som med vattenpölen igår ju. DU kan gå runt mig!". Jag personligen skulle ju aldrig kräva en jacka över en vattenpöl men visst är det inte för mycket begärt att den som ligger ytterst går upp först?
Over and out!
//Therese

Curling- inte min grej!

Åhh va jag inte förstår mig på Curling. Samtidigt vet jag att detta är ett uttalande som just nu är som att svära i kyrkan, då alla bara älskar curling verkar det som! (ungefär som för dig Marie!). Men då är det ju tur att man har en blogg att skriva lite på.

Idag har jag fått min väska som en kompis till mig lyckades rea fynda åt mig på Camelia. Den är bara sååååå snygg. Jag förstår verkligen inte hur man kan bli så lycklig över en väska!! Kan du Hannah kanske förklara detta för mig då det känns som att du känner till detta syndrom.

Nu ska jag åka iväg och fixa lite kopior och så till helgens stämma som jag ska vara ordförande på. scary faktiskt men kul. det kommer folk från nästan hela Sverige känns det som, så det blir nog skoj!

Dagens sminktips: Om du har uppsatt hår till festen så tänk på att dra upp den mörka ögonskuggan som ligger i globlinjen lite extra upp mot ögonlocket längst ut på ögat så slipper du "meslooken. Istället får du en "dontcha -look"!

// Anti -curlingisten.

Avklarad bokrea!

Jag ska börja med att säga att det blev ingen bokrea inatt. "Någon", vi kan kalla honom J, var inte så sugen på att gå ut inatt utan lovade dyrt och heligt och gav mig tom skriftligt på att han skulle masa sig upp klockan sex imorse för att vi skulle vara på plats kl sju. Vi gick från honom 07.13. Mer behöver jag inte säga va?

Iaf allt gick jättebra ändå! Jag fick en massa böcker. Nästan alla som jag skev om i inlägget igår.  Så nu har jag bestämt med en av mina arbetslösa kompisar att vi byter plats nästa vecka. Hon kommer hit ch jobbar och jag sitter hemma och läser böcker!! Erkänn bra deal?

Annars har det inte hänt så mycket idag.. har lite träningsvärk efter gårdagens fotbollsträning på snöig grusplan. Idag är det löpning/spänst/styrka igen i 1,5. Skitjobbigt men något av det roligaste jag vet!!

Nä, nu ska jag iväg och diskutera med en av mina kollegor om blinddaten han ska på. Detta kan bli något av det bästa vi i vänner-gänget gjort!! Tänk om de blir jättekära? Och gifter sig? Och vill ha mig som tärna?  OCh skaffar barn? Som jag kan få? (råkade zappa över på något förlossningsprogram häromkvällen och det var som att hamna i en skräckfilm! Jag kommer aldrig föda egna barn!!!) Måste nog springa in och kolla lämpliga brudtärneklänningar direkt!
Ha det bra!!!

//Therese

Att göra sig förstådd...

Hallå alla BLers!

Vi har fått kritik!!! Vadå för mycket konstiga förkortningar?
PV/FV och sån skit, kan det misstolkas? Själv jobbar jag på HT, har tidigare arbetat på både TG och GH. På ÅB jobbade även XPV... Förkortningar är bra, man vill inte bli allt för tydlig ju. Kvinnor är ju mystiska J, det är inte meningen att du ska fatta allt.

Utlyser härmed en tävling för den bästa förkortningen! Leta i ert innersta och dela med er av era bradiga förkortningar...

Hot!
Skapa nya verb. När man jobbar med case, så casar man (tänk vad man lär sig på ABV).
En klassiker är ju att luncha. Bubblare i våras vara att teta. Blogga känns även det hot.
Not!
När klockan ringer 06.00 pip!
Imorrn är det tenta...omtenta i RK, hur är det möjligt?

Nu ska jag ordbajas, eller slå på min verbala-inkontinens. Önskar alla en trevlig dag!

Ps. Anja, Anja, Anja! det finns kvinnor som gör mig extra stolt att vara svensk. igår hade jag ståpäls o fjärilar i magen, det är få killar som kan få mig att känna så...ds

Bull-koma!

Min mage står i fyra hörn! Jess har gjort det igen, bakat bullar som kan göra vem som helst knäsvag. Nu sitter vi här och har lite lätt magknip, men det var det värt.

Dagens bästa!
Klar med det första caset, yes!
Jesses bullar.
Slänga iväg kläder och pryttlar jag inte behöver. Det är en sjukdom jag ärvt efter pappan, vi slänger och blir höga.
Pers surdegsbaguetter.

Dagens sämsta!
Packa ihop hela sitt liv i några lådor...
Inte hinna blogga.

Min förra svärmor tyckte att jag behövde skickas på husmodersskola, tyvärr är hon inte ensam om detta. När man får äta av Jesses bullar och Pers bröd inser jag att jag aldrig kommer att bli gift. Får helt enkelt locka med något annat...

Nu är det bara 6 dagar kvar till D-dagen!
Nu ska jag pudra näsan.
kräm till alla

Bokrea

Inatt är det dags! En av årets stora kulturhändelser; bokrean! Min förhoppning är att jag ska ta mig ner till Bokia i år. Förra året somnade jag och vaknade 00.10 och insåg att jag aldrig skulle orka vakna till liv och gå ner. Men nu hoppas vi att jag kommer dit i år. Iaf nedan följer en lista på vad jag ska köpa.

Vad Therese ska inhandla på bokrean:
Den vita massajens dotter
Blonde (Marilyns biografi)
Något av Aarto Paasilina
En kvinna att älska
Kartguide över New York

Sen blir det kanske en bok som heter Theres också. Vad den handlar om vet jag inte men fin titel ;-)
Önska mig lycka till!

//Therese


Överaskningskalas!

Igår gjordes Vänner-kvällen i hemlighet om till överaskningskalas för Marie. Hon fyller 25 om inte alltför länge och eftersom Hannah lämnar landet (nå't med SÄPO, vet inte riktigt vad) så hade vi lite kalas igår hemma hos mig. Hedersgästen hade ingen som helst aning om det!! Det var jättekul när hon plinga på och jag gick ut och höll för ögonen på henne, ledde in henne i köket och sedan började vi skrika fram "Ja må hon leva".  Sedan tyckte hon om sin present också! Ännu bättre!!!

Kvällen framskred med mycket skratt och snack. Den andra höjdpunkten var när vi på drygt en timme lyckades snickra ihop en blinddate mellan två andra kompisar!!!  Vi bestämde plats och tid sedan är det upp till deltagarna själva att bestämma aktivitet!!

Nu är det dags för seminarie!!
//Therese

Svart får på bloggen??!!!

Jag undrar om jag är den enda som hänger på den här bloggen som INTE är ett stort melodifestival-fan?!! Måste få föra fram denna åsikt innan jag blir galen!! Smörsjungande artister i fula klänningar och dessutom en rockmormor till programledare, det är melodifestivalen för mig...Ahhh, nu känns det genast mycket bättre..:)
//Marie

Dagens visdomsord
Promenerar det ut något från kylen, låt det vara.

Sol och vårande!

Tänker jag börja med så fort tillfälle ges. men jag tänker fortfarande hålla stenhårt på det som min mamma lärt mig: inga vita byxor innan Valborg!! Detta är en osviklig moderegel!!

Anledningen till titel och innehåll på detta inlägg är för att solen skiner som aldrig förr här i Karlstad idag. Detta motiverar starkt en hemgång från jobbet redan vid tre. Hålla J i handen och promenera lite mysigt på stan med varsin latte. Sedan kolla in lite grusskor eftersom ett annat säkert vårtecken visat sig: Utomhusträningen med fotbollen har dragit igång! Denna härliga vår!!!
Sen ska jag nog hem och ta fram min Isabelle Christensen-klänning som jag tänkt ha på festivalen på lördag. Måste ju känna in om det är denna jag ska ha på mig eller om det ska vara något annat. Men ni får hålla med om att det nästan måste vara klänning eller väldigt mycket glitter och paljetter då man ska iväg på sån't evenemang som melodifestivalen!!!

Dagens frukt: Äpple
//Therese

Melodifestivalen är här!

Ja så har melodifestivalen då kommit till stan, och därmed färgas hela vår värld i regnbågens alla färger med betoning av rosa. (så denna sida passar ju fint in i den bilden:-)) Själv har jag en insider i form av en schlagerreporter som har backstagepass plus inträde till samtliga fester under festivael här i Karlstad, hur coolt är inte det då!  Men men man får väl inte följa med honom ändå så man får väl höra skvallret i efterhand.
Denna reporter stailade jag för övrigt om till hans stora idol Lena PH för två år sedan, vid ett större evenemang. Inklusive stativ och egendesignad rosa klänning!  Det var riktigt kul. Så vi får väl se om hans stora dröm om att få träffa denna gudinna går i uppfyllelse.

Jag vill bara avluta med att säga: LENA, YOU ARE THE BEST!!

Dagens tips: Nu vintertid blanda lite fuktkräm i din foundation så att din hud inte krackelerar under dagen!

"Ja jag vill leva la dolce vita........"

Melo06

Sådär ja! Äntligen hittat några minuter för att blogga!! Bara för att upplysa er alla så kan jag nämna att de närmaste fem veckorna kommer jag att leva, andas och äta melodifestival!!! Det är detta evenemang som gör livet på vintern uthärdligt!! Så nu börjar jag:

Lördag 18/2 Starten
Satt full av förväntan och med vinglaset i högsta hugg då jag trodde mig se Lena Ph bli nedhissad från taket. Istället kommer hon bara inpromenerandes! Succé tänkte jag!!! Och det blev det!! Till skillnad från många andra tyckte jag att Lena gjorde jättebra ifrån sig! Hennes humor är klockren! Att startfältet sedan var tusen gånger bättre än förra året gjorde inte saken sämre. Själv hade jag dock velat ha Kuddkrigskillarna eller Hannah Graaf sist istället för sambatjejen men man kan inte få allt man önskar sig.

Tyckte också att det var helt rätt låtar som gick vidare men den låten som satt sig (med tillhörande koreografi) är ju EBB:s Kameleont!! Jag nynnar på den så fort jag kan "jag är en sorts kameleont en blanding av kamel..." ja ni ser!!!

På lördag är det dags för festival här i Karlstad. Naturligtvis har jag biljetter!! Mitt stora problem är dock hur jag ska kunna gå på efterfesten. Kommer att ha en 11-årig kusin sovandes hos mig och det känns lite för elakt att smita ut då hon sover... Kanske kan få J att vara barnvakt... Ska kolla upp detta.. Nåja, det är ett senare problem. Jag ska definitivt ta med mig kameran och fota så ni kan få lite bilder om hur det var att vara på festivalen live! För det vill ni väl?

Trots mitt lovordande av Lena Ph:s humor och programledarroll så var det faktiskt en annan programledare som stod för helgens kommentar...
David Helenius i Let's dance efter Peppes och Malins rumba:
"Malin hur tänker du när du lägger upp koreografin? Tänker du att du ställer helt enkelt Peppe där och sen dansar du utav bara helvete?"

Jag skrattar så jag gråter varje gång jag tänker på det...

//Therese

Premiär!!

Jaha så gör jag då äntligen premiär på denna blogg!! Ni känner mig men jag tänker inte skriva vem det är, det får ni lista ut ändå....mystiskt va!
Jag tröttnade faktiskt på att sitta och kolla på hockey nu och faktiskt känns det som jag överskridit min sportdos ända fram till nästa OS snart! Ja jag kanske inte är någon sportfantast men seriöst hur glammigt är det egentligen med sport, ja om man inte är riktigt känd då förstås. Men det lär jag aldrig bli, inte inom sport i alla fall! Jag har nämligen noll bollkänsla samtidigt som jag faktiskt ska erkänna att jag är en aning bollrädd. Nu är det ju så att det finns sporter utan boll, tänker ni nu, men jag väljer helt enkelt att bortse ifrån det för då har jag i alla fall något att skylla på.

Ja kanske inte världens mest meningsfulla inlägg men men.. Jag ska avsluta med vad som kommer bli mitt signum på denna blogg: dagens sminktips!
Om det är en sak du ska ta med dig på krogen när du ska ut,för att bättra på makeupen så är det LÄPPSTIFT! Denna underbara produkt kan tjäna både på läppar kinder och ögonlock om det så behövs. Resultatet blir tufft och fräscht.

Vet ni vem det är nu...hihi!

Slippa plugga tips...

Ja är det någon som har ett bra tips så är jag idel öra. Att skriva uppgifter om ångest sammankopplat med gruppuppgifter är inte det hottaste jag kan tänka mig nu. Det finns olika typer av människor (jag vet kdchicks, det är Hjert-varning på denna...), men jag menar när man ska lösa uppgifter. De som kommer med idéer, de som jobbar på mitten, de som slutför. Snälla gud kan du inte ge mig en slutförare nu?! Mitt case handlar om hur man ska lösa problemet på en arbetsplats när en medarbetare luktar illa, så illa att de andra inte vill jobba med honom. Försöka hitta aktuell forskning på detta ni...

Men solen skiner nu, kungen är inte här, alla är inte glada. Man kan helt enkelt inte få allt. Snart får jag sticka och träna, detta är min ljuspunkt. Snart har en skoldag passerat, utan något gjort, och aldrig skall den komma åter. Tur e d

Testing, testing...

Jag lyssnar... De andra KDchicksen ville har mera färg, är detta bättre då? eller ska vi bara byta tillbaka till det vi hade i början?

Äntligen måndag!

45220-10Vad gillar vi Lena? Jag föredrar ett mikrofonstativ före henne! Jag vet att stora delar av det svenska folket är med mig... Bara för att man ser bra ut i känning, kan man inte bära upp en hel medlodifestival.

Hade skrivit en massa bra saker om helen, melodifestivalen och annat skoj. Då blir allt bara svart, för att använda en Lorrykommentar. Hur är det möjligt, var det något jag skrev? Nu har jag fått hjälp tack och lov,  tror dock att killen på support seriöst ifrågaätter min mentala hälsa.

Helgens hot! Damkronornas bragd mot USA i fredags. Kollade på matchen på Plaza, rödvin och afterwork-planka går ypperligt till ishockey för den som inte visste det.
Helgens not! Att fröken Hannah inte lär av sina erfarenheter. Jess kasta hit suddet för stora misstag!

Efter alla missar denna härliga måndag morgon måste jag faktiskt börja jobba lite. Men med tanke på hur denna dag börjat så anar jag att den kommer fortsätta i samma underbara anda. Alltså kommer det finnas massa att klaga på för flickan som har svart bälte i gnäll...
piss o kräm på en så länge

Utseendet har ingen betydelse...

Nu kanske mina underbara KDchicks blir gäälna, men jag blev bara för trött på det rosa... Har nu provat nästan alla mallar som finns på blogg.se, vi får se hur länge sidan får ha denna röda kulör. vad tycker ni? Spelar det någon roll?

På lunchen idag pratade vi om sorlekar, ja om de har någon betydelse menar jag. Riktiga tjockisar spelar ju roll. En god vän berättade om när hon skulle flyga till Malta. I stolen framför sitter en ca 150-200 kgs kille. När maten väl kom, kunde denna enorma koloss inte fälla ner bordet. Han fick vackert vila matlådan på den enorma hängbuken. Han kan inte ha sett sin snopp, inte ens i spegeln, på flera år... De som satt brevid honom tyckte nog att storleken spelade roll, de fick nämligen kraftigt reducerat utrymme från hans sida.

Själv är jag livrädd att bli tjock, livrädd för riktiga tjockisar (Ja Jess, tänk om de sätter sig på mig och gör pickenickdöden!) och livrädd för små ettriga pianister...
//Hannah

Jag är Bottenfrusen!

I K-stad idag är det ruggigt ruggigt och kallt. Snön yr, men inte sådär mysigt som den skulle kunna göra. Nej det är sant Jess, inte så illa som i Barnen från Frostmofjället heller. Bara jävligt illvilliga små flingor som letar sig in under mössor och kappor.

Jag ska ju ut och resa snart, jag vet (snart lägger jag locket på brunnen och säljer geten). Men önskar att jag hade valt att åka med Anna o Jenny till Thailand istället. I brist på stränder kan man ta in stranden i det egna vardagsrummet. Sanden, palmerna ja till och med vågskvalpet finns att köpa på
www.ginza.se  45220-9www.relaxnow.se

Bortglömda uttryck

Tjaba! används nästan aldrig nu för tiden. Skulle jag fråga fadern skull han svara att det försvunnit för att det får personer som brukar det att låta som urblåsta puckon. Tycker ändå att det känns lagom slött och bra vid vissa tillfällen...

Piss och kräm användes flitigt ett tag. Någon gång i början på gymnasiet blev puss och kram, just piss och kräm... Kanske var det en reaktion mot de som alltid kramades och kindpussades i skolan, trots att de sågs senast rasten innan. Ytterligare förklaring överflödig...

För bövelen, även detta ett ruggigt bra kraft ord. Fungerar även att ta till när man jobbar extra på hemtjänsten och vill få någon liten panschis att förstå vikten av det man säger... (nej jag vanvårdar inte mina små tanter och farbröder, ibland passar det bara.)




Indian och värmlänning- samma sak?

Igårkväll ringde min mamma mig. Efter de inledande obligatoriska fraserna frågar människan:  " du förresten, är J kines?" Mina ögonbryn var långt över hårfästet av förvåning. På min fråga om varför hon trodde det så sa hon att min minsta lillebror som är 12 år hade sagt det. "Men lillebror har ju inte ens träffat J" sa jag. "Nej men lillebror tyckte det lät som om han pratade kinesiska eller indianska" sa min kära mor.  Jag hör samtidigt i bakrunden hur lillebror upprepar detta påstående om hur J lät konstig och lite indiansk när lillebror pratade med J i telefon. "Nej mamma, han är inte kines", säger jag. "Han pratar bara värmländska"...

Christer my man...

45220-8Denna är för dig systeryster! Jag vet att du har "Börje" nu, men i ditt hjärta kan du aldrig överge Christer.... Därför tänkte jag vara lite snäll och lägga in en bild på honom. I K-stad väntar vi fortfarande på rapport hur det går med göteborgaren.
//Hannah


Jag- en engagerad vän

Är det något jag tycker om här i världen så är det mina vänner. Det finns inget som betyder så mycket för mig som mina vänner. Något annat jag tycker väldigt mycket om är att retas med ovan nämnda vänner. Dessa två favoritintressen har jag precis kunnat förena!!! Bäva alla ni som räknas som mina vänner! En av er är precis anmäld till P3:s fredagsflörten!!! Mohahaha!!!! (OBS Marie, det är inte du av naturliga skäl)

Vad Hannah vill ha!

45220-545220-4Vill ha, vill ha, vill ha! vill bara berätta det. Va inne på www.philosophy.com och suktade. Allt bara för att Daniella fick fina presentr på alla hjärtans dag... Som sagt, drömma får man!

45220-6Kanske är det dessa jag ska skaffa, ska tydligen dra till sig "den rätta"...

Snälla TA BORT!

Det skulle bli en trevlig lunch, vänner som sällskap och os-hockey. Allt började bra, trots att pojkarna var tio minuter sena och mitt blodsocker i tå-höjd. Vi åt våra matlådor och kollade när Sverige satte tre lättvindiga mål i första perioden. I pausen bjöds det på kaffe, allt frid, fröjd och rättvisemärkt. Tills han dyker upp, den självutnämde skalden från "utanför Arvika" som han så lustigt sade.  Släpp katten, sluta terra oss, vi vill bara luncha i fred o du hemske man med gitarr på magen!

vad gör man? jo man avslutar lunchen lite tidigare och försvinner raskt tillbaka till sin dator i bibblan för att gnälla lite på bloggen
Amen!
//hon som har svart bälte i kritik av andra!


Mums

Mums
Hur smarrigt ser inte detta ut... Har u i matlagning, men de verkar inte allt för avancerat. Tror att detta får bli vad jag ska bjuda på till kvällens "vänner". Ni får ha lite överseende med att jag inte provat på att infoga bilder tidigare. vi får se hur det blir...

Att inse sina begränsningar

Kom precis till jobbet. Snoozade i två timmar!! Dummern (J) hade satt klockan på halv sju!!! Låg och lyssnade på klockradion och hör Roger på morgonzoo säga att vi har nu kommit halvvägs in i denna timmen. Saken var den att jag inte fick ihop i vilken timme det var. Min bästa gissning var halv åtta. Hade inte en tanke på att det kunde vara halv sju!! Sen så har jag så ont i öronen idag (en upplevelse igår som innehöll en metallsåg och en persienn) så jag fick be honom gå upp och sänka ljudet lite. Sen har han mage att skylla på mig att vi somnade om och försov oss pga den låga volymen (som egentligen inte var så låg)!

Så därför J, jag vet att du läser nämligen, inse dina begränsningar! Du kommer aldrig att gå upp när klockan ringer halv sju oavsett volym! (puss puss)

//Therese

Man kan liksom inte tillrättavisa mig!

Va fan! Sen när blev Gläntan ett uppehållsrum ala högstadiet? Tog en paus i bloggandet med min polare Malin. sitter lungt och fint i o för sig med mina små tassar ledigt placerade på bordet. Nu kommer det... Liten gråhårig gubbe i hiskelig falnellskjorta spankulerar fram till mig och ber mig ta ner mina små söta klövs! hur vågar han!!! Jag klarar inte sådant, små självutnämnda cafépoliser.

Alltså personer som borde kölhalas i inre hamn (utan inbödes ordning offcöörs)

Liten grå gubbe med flanellskjorta
Mycket stort ex, med ännu större problem
Cameron Diaz, Justin är min!
Justin, får jag inte honom vill jag ha Cam

fyll gärna på listan!
från Hannah med löööv

Jag har inte kissat på mig!

Denna dag blir bara bättre och bättre! Har precis varit och fikat lite, eller inte så lite faktiskt. Har intagit kaffe med halva kroppen... Kan det vara stressen med alla hjärtans dag som gjort att jag kommit i totalt självspinn? Brukar vanligtvis ha koll på armkar och ben och liknande. Dock inte idag; efter blott en halv kaffekopp far ena armen ut och slår ner resterande kaffe över mina och bordsgrannens ben, FAN! Kommer ni ihåg hur det var att kissa på sig, ja jag vet att alla har gjort det när ni var små kottar. Först är det varmt och härligt, för att det sen bara ska bli kallt och aningen pinsamt...

E stolt över mina kdchicks idag, bra bloggande!
PUSS OCH SNUSK TILL ALLA
//Hannah

Hälsoresan

Har haft en helg i Sunne på SPA med hela familjen inklusive pojkvänner till mig och syrran. Hela familjen har ätit frukt och grönsaker, gått på träningspass och mediterat. Höjdpunkten under vistelsen var nog när min käre fader studsade upp och ner och hit och dit i poolen under ett vattengympa-pass. Han som aldig gympat förut kom ut stolt som en tupp när det var klart och klagade på oss andra som inte var med. Latmaskar var vi minsann allihopa!
Senare under dagen var det dags för min "spraytanning" En synnerligen märklig upplevelse,  man klev in i en slags dusch- kabin utrustad med små munstycken som skulle finfördela solbrännan. Sedan fick man a´la Ross i vänner vända sig om några gånger för ett jämnt resultat. Och en minut senare kom man ut ur kabinen precis lika brun som efter en vecka på Mallis! Eller inte..
Hannah, Hanky och jag kommer på torsdag, ses då om inte förr!
/Kram Marie

Små rosa moln eller årets press!?

Då var den här. Dagen det sägs att alla singlar fruktar. Jag ska bra säga att den är inte så kul för de som är i par heller. Nu har jag iofs tagit itu med min ångest och pratat igenom om vilken press Alla hjärtans dag innebär för mig med J. Han är en mycket förstående man så vi har enats om att laga lite mat och kolla på film. Ett firande som passar mig utmärkt.

Ni kanske har märkt min frånvaro från bloggen? Detta beror på hög arbetsbelastning och på att min granne har låst sitt trådlösa nätverk så jag kan inte glida runt på det hemma längre :-( Surt som bara den. Enligt J så försvann tillsammans med internetet den sista anledningen för honom att komma hem till mig... Kabel-TV hade jag inte från första början så den frestelsen fanns aldrig. Har försökt locka med min kropp istället men han funderar på det förslaget..

Pga av en av de ovan nämnda anledningarna (arbetsbelastningen, inte grannen) måste jag nu avsluta detta inlägg. Men jag lovar att skriva snart igen!!
Puss och kram
//Therese

Ska det inte vara roligt....

Jag trodde det skulle vara roligt att gå på universitetet, man har trots allt valt det själv. Men just nu suger det! Skolan kryllar av folk, svårt att plugga därför. Sen är det denna dag då alla ska vara romantiska och gulliga, mitt bidrag. Jag har pussat Lisa på kinden och kramat Per. Kanske ska jag göra något mera, vi får se. Hur gör djur?

Tror att Sverige vunnit något i OS, massa folk skrek och klappade i händerna i Gläntan på lunchen. Men vad vet jag, jag bara längtar till det är över.

Hoppas mina kära KDchicks har en underbar dag iaf, ja alla andra oxå självfallet. På torsdag ses vi alla hoppas jag. Marie, hur va spat? Hoppas att du och Hanky kommer på torsdag.

kram så länge
//Hannah
ps. vänner onsdag? eller är det framflyttat till torsdag?.ds

Dåligt med bloggande...

Hallå alla blogglovers!

Ja det var länge sedan. Mycket pga att jag förra veckan drabbades av vinterns bantningskur, vinterkräksjukan... Fan va sjuk man kan bli, ja jag vet J du var också mycket dålig och det var synd om dig. Själv var jag i måndags rädd att gå ur sängen, då det var ganska osäkert om mina ben skulle bära ut till toa och tillbaka. Men som den partypingla man är, repar man sig och är redo för fest när helgen kommer.

Idag är dock känslan att någon pucklat på mig med en påse skridskor, vad hände i lördags igentligen? Vet att jag dansade tryckare a la mellanstadiet och drack bubbel, trots att jag lovat dyrt och heligt att det aldrig skulle ske igen. Ja ja, kul hade vi i alla fall. Som tur är finns det bildbevis på hur kul vi hade. I min kamera dök det upp en bild där det lustigt nog ser ut som om jag försöker tvångshångla med Tessi...

Gårdagen bjöd på den sedvanliga två-fikan på Waynes, lika trevligt som alltid. Skönt att inte vara den som var mest bakis... Sen skulle jag o sambon och inhandla nytt toapapper, istället blev det spontanbio Att göra en pudel. Kanske var det bara tillfället, bakis och lagom gråtmild, eller så va filmen riktigt bra. Både Carro och jag lipade som barn ner i den gigantiska popcornhinken.

Tror att jag måste jobba lite nu, attans va man missar i skolan på en vecka...
Imorn är det dagen alla singlar fruktar, dagen då alla sluga handlare tjänar massa pengar på töntiga kort, löjliga nallar och blommor man igentligen tycker luktar illa. Själv tänker jag grabba den vid kulorna och fira den på mitt vis. Vem fan behöver PV  o sån skit. Mitt brorsbarn har ju namnsdag, det firar jag! Men om någon vill skicka blommor och choklad så är jag inte den som är den...

Detta blev ganska långt, men det får vara ok efter så lång frånvaro.
//Hannah

Upprättelse för J

Idag har jag blivit beordrad att meddela alla att det var J som inte fick upp mig ur sängen imorse istället för tvärtom som det vanligtvis brukar vara.

För övrigt är detta en riktig skitdag. Jag kommer att ta ut all min aggression på innebandyn sen. Bäva de som är i mitt motståndarlag!!


Rallytider

Och en väldigt skön fredag! Solen skiner, mitt humör är på topp och det är rally i stan. Detta är den stora grejen här uppe i de värmländska skogarna varje år. En riktig folkfest. Själv kan jag inte skvatt om hästkrafter och växellådor men det är väldigt roligt att se stan leva upp lite mer än vanligt. En massa team i sina färgglada sponsorjackor, japaner med kamerorna i högsta hugg och ett ombyggt torg. Men det bästa av allt: uteserveringarna har öppet igen för en helg! Får se om jag hinner förbi en sväng. Om inte annat så ska jag kolla på folket som sitter där på vägen hem från jobbet. Nä, nu får jag jobba på så jag hinner ut i rally-yran! ha det!
//Therese

Dagens fundering

Varför blev jag tröttare av min kaffepaus än jag var innan? Har någon bytt ut det förut koffeinspäckadepulvret i maksinen mot koffeinfritt dito? hmm....
//Therese

Jag vill också ha!!! ...om en 5-6 år alltså....

För det första: min väckarklocka fungerade utmärkt. Dessvärre kommer inte signalen att skrämma upp J ur sängen. Får komma på något annat.
För det andra: jag har drabbats av bebissjukan! Igår var jag och hälsade på den lilla nykomlingen och hennes föräldrar på sjukhuset. Vanligtvis brukar två dygn gamla bebisar vara ganska fula men donnan (hon kallas så) var helt underbar!!! Och jag fick hålla! TVÅ gånger!!! Var hur mallig som helst. Ville ta med henne därifrån men besinnade mig och insåg att det skulle inte gå. Men jag vill ha en egen bebis. Fast som rubriken antyder, om en 5, 6, 7, 8 år sådär. Då tror jag att jag är klar med allt annat jag ska göra. Men just nu lider jag alltså av bebissjukan. Någon som har ett bra botemedel?
//Therese


En ny fas

Ikväll kommer jag att träda in i en ny fas i mitt liv; väckarklocksfasen. Jag har aldrig haft en väckarklocka innan i mitt liv men köpte i söndags en liten söt grej. Fast när jag tänker efter fick jag en klockradio när jag var 15 men jag fattade aldrig hur den funkade. Strunt samma, jag ser detta som min väckarklocksdebut!

Men varför just nu i den aktansvärda åldern av 23,5 år undrar ni? Jo, tills jag var 18 hade jag en mamma som väckte mig varje morgon (och gjorde min frukost) och efter det har jag förlitat mig på mobilen. Men för ett par veckopr sedan kom det en larmrapport från en värmländsk skolsköterska om att dagens ungdomar (ja, jag räknar in mig själv) är stressade för att de alltid har på mobilen, även på natten. Denna rapport blev jag väldigt stressad över! Tänk om jag börjar bli stressad av min mobil? Det vill jag ju inte! Och om jag ska bli stressad så vill jag bli det över roligare grejer än mobilen!

Sedan hoppas jag på en annan positiv bi effekt; att ringsignalen ska vara så hemsk att J  tar sig ur sängen snabbare än vad han gör idag de gånger han sover hos mig..

//Therese

ahhh!!

"Solen skiner, himlen är blå. Vad det är skönt att leva då"

Om bara den j***a snön kunde försvinna så jag kan cykla igen så skulle allt vara perfekt!