Christmas countdown

Nu hoppas jag snart få gå från jobbet. Det ska bli skönt. Jag och J ska fira lill-julafton ikväll. För en som älskar paket som jag gör så går tiden väldigt långsamt tills dess jag får öppna!

Imorgon ska jag hemåt mamsen och papsen. Min minsta lillebror (14 år!) sa igår att han längtade efter mig. Sånt värmer mitt hjärta.

Får se ifall det blir så mycket blogging i julhelgen. Vill iaf önska er en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!!!

//T

Undran om tvagning

Hur gör man om man vill tvätta sina gympaskor? Kan man bara slänga in dem i maskinen på, kanske säg, 30 grader?
Tar tacksamt emot tips. Efter kvällens spinningpass tror jag nämligen det är dags att sanera skorna..

//T

Åhh vad livet är härligt ibland

Särskilt när Frölunda håller på och utklassar Färjestad. 4-0 några minuter innan slutsignal. Det blir en trevlig dag imorgon i Färjestadsland!

Kallt

Det är precis efter lunch och jag sitter och fryser som bara den och är så godissugen att jag snart kreverar.
Hjälp mig!

Oh my God!

Vi kan se våra lönespecar för december idag. Jag kan väl sammanfatta det så här: Det blir en väldigt god jul för mig!!!

//Therese

3:e advent

Idag har jag bara gått lite på stan. Sen körde jag ett Cykel Pulspass på SATS. Tidigt under passet börjar en underlig stank dyka upp då och då.. Först blev jag rädd och trodde det var jag men efter några diskreta sniffningar på mig själv konstaterade jag att det inte var från mig odören kom. Så småningom identifierade jag min cykelgranne. Överviktig man i 35-årsåldern med lite skäggstubb som den som spred doften. Det var inte ens normal svettlukt, det kan man ju ta liksom. Han luktade något surt och fränt. Var tvungen att vrida bort huvudet några gånger faktiskt. Funderar på om det var på grund av lukten som tjejen på hans andra sida bytte cykel...? Nä, nog om fräna lukter. Dags för 3:e adventsversen. Håll tillgodo:
När tredje ljuset brinner
vi juleklappar syr
och alla bakar kakor
och har ett väldigt styr.

//T

Carin 21:30 goes Hällesåker

Var det någon som såg Carin 21:30 igår? Jag hade på det i bakgrunden när jag läste tidning innan jag skulle sova. Döm om min förvåning när hon säger att de har begett sig till den lilla orten Hällesåker för ett repotage! Det är ju stället som är mitt andra "hemma"!

Där har jag bott de senste 20 åren, gått i skolan och spelat fotboll. Jag kände igen varenda bild om de filmade, två av mina gamla fotbollstränare fick prata och "Tappen" fick vara med i TV. Detta är stort ska ni veta. Jag menar, nu har ju ortsnamnet "Hällesåker" blivit nämnt i riks-tv!

När någon frågar vart jag kommer ifrån så brukar jag alltid börja med att säga Göteborg. Om de vet vart det ligger (vilket vissa inte har vetat!!) så säger jag "2 mil söder om Göteborg, mellan Kungsbacka och Göteborg. En ort som heter Lindome". Om de fortfarande har kvar intresset så säger jag också att utanför Lindome finns en ännu mindre ort som heter Hällesåker.. Nu ska jag bara säga "Jag kommer från Hällesåker, as seen on TV".

//Therese


I'm good!

Nu är det snart dags för Lyxfällan, en av veckans tv-höjdpunkter. Jag vet, det är hemskt att "gotta" sig åt andras olycka men när får egentligen vanliga medelsvenssons som jag själv känna oss ganska duktiga för att vi inte har en enda kredit och kan betala alla våra räkningar? Mycket går ju annars ut på att man ska vara så speciell som möjligt. Ungar får alla möjliga konstiga namn, nya hobbys (nakenyoga anyone?) ska det skrytas med och sommarens resa får absolut inte vara en charter. Nä, nu har jag fått nog! Mitt liv ska härmed gå ut på att vara så vanlig som möjligt! Här ska det ätas spaghetti och köttfärssås, bokas charterresor och jag ska vara nöjd! Vilka är med mig?
Här kommer vi! Vi som vågar vara vanliga (VVVV)
Ha en bra kväll!
//T


Filmtips

Har någon sett Heartbreak Kid? Är den bra? Vi överväger att se den ikväll... Som tack för alla mina "modelluppdrag" så har jag fått lite biocheckar så då sitter det ju fint att gå på bio. Tar gärna emot recensioner av Bee Movie också!

//T

Adventsvers nr2

Nu är det snart dags att tända det andra ljuset i adventsljusstaken. Och då får man säga den här versen:

När andra ljuset brinner
Lucia snart är här
Hon bjuder oss på kaffe
och bud om julen bär

//T


Jag tror jag spyr!

Nu får de väl ge sig i Idol? Det börjar bli patetiskt!! Kishti säger att Amanda "utför mirakel". Ja visst, snart går de väl på vatten också. Nä, visst både Marie och Amanda sjunger bra och kan säkert få ge ut någon/några skivor var men kom igen, skaffa lite perspektiv. Det är och förblir ändå bara en dokusåpa. I'm sorry, I'm not so impressed!

Kulproblem

Är det något jag äger så är det julgranskulor. Så nu har jag ett problem. Vilka färger ska jag ha? Vill verkligen ha min röda kulor (den där perfekta julröda nyansen ni vet) men vad ska jag ha till? Jag har ett gäng guldiga också som nog passar bra ihop med de röda. Sen har jag iofs vit-silvrigt glitter. Men det funkar väl? Jag måste också berätta att jag köpte en JÄTTEFIN glaskula igår på Plantagen. Sen så är den målad, röd bakgrund med en vit, söt snögubbe på! Ny julfavorit!

//T

Nu är det ju här i vårt hus

Eller snart iaf. Idag ska tyligen granen in också. Det är den fd granhataren J som tjatat sig till att granen ska in i lägenheten innan glöggpartyt till helgen. Nåväl, jag klagar inte. Hoppas vi hittar en fin en på torget idag efter jobbet.
Igår kom hyacinterna på plats i sina fina vaser, det är nästan så jag vill ta ett kort på vardagsrumsfönstret för att visa hur fint det blev. Men det är så skrytigt så jag låter nog bli. Eftersom det var 5 hyacinter för 50 kr på Plantagen igår så köpte jag naturligtvis det och gissa vad? Jag lyckades komponera en julgrupp som tom blev fin! Jag vet, jag är alldeles förvånad själv!! Det måste vara Skogsfrun (som tyvärr slutat blogga) som överfört lite av sina magiska gröna fingrar på mig eller något. Nu hoppas vi bara att det börjar blomma och lukta gott tills på lördag. Någon som har ett bra färdigt recept på ädeloströra som man kan ha på pepparkakor? Kan ni inte skriva in det i kommentarsfältet då? Annars så får jag hitta på ett eget och det kan bli mer eller mindre bra.

Idag är det inte så mycket kvar på att-göra listan. Ska stryka julgardiner, klä en gran och hinna spinna också. WIsh me luck!
//T


Dagens att-göra-lista

Idag måste det inhandlas hyacinter. Framförallt måste de blomma tills helgen och glöggpartyt. Någon som har bra tips på hur knopparna ska se ut för att man ska få den önskade blomningstiden?

Sen ska det inhandlas julstrumpor för två hemliga julklappar. Tror ni jag kan se till att detta händer idag?
Listan över vad som behöver göras överhuvudtaget vågar jag knappt skirva ner;
diska, damma, stryka julgardiner, fixa adventsljustaken som vägrar lysa, plocka iordning etc etc..

Blir alldeles matt!
Ja, ja förhoppningsvis orkar jag ta tag i en del av det när jag känner hyacintlukt i lägenheten..

//T

Mår så illa!!

Idag började med en 6-veckors antibiotikakur för den där ansiktsinflammationen. Glömde ta tabletterna när jag åt lunch förut och svalde dem därför för en dryg halvtimme sen och nu mår jag skitilla!!! Kanske finns en poäng att ta dem i samband med maten för det ska tydligen minska eventuellt illamående. Kanske blev det värre nu också eftersom första dagen ska man ta 2 tabletter? Urk säger jag bara om mitt tillstånd just nu!!

//T


Bilder ifall ni vill se

Då har jag äntligen fört över mina Afrikabilder till datorn. SIsta sprken i baken var att kameran ska lämnas tillbaka imorgon. Så här är några bilder ifall ni vill se:
  När vi kom till första hotellet i Lubumbashi (Kongo) så hade de precis genomfört en kryputrotning. Alltså sprejat någon form av extremt illaluktande gas i alla rum. Men den härrackarn och några till lyckades fly!

 Tro det eller ej men det där lilla båset är ett växlingskontor OCH telefonkiosk!

 En bild av det lokala näringslivet. Vet inte riktigt vad de gjorde med däcken..

 En marknad i slumområdena

 Här växlas det i ovan nämnda växlingskontor!

 Ett av de största lastbilsföretagen heter faktiskt Hakuna Matata! Det är humor!

 Det här är mat som skall ut från WFP:s förråd till behövande. Det var imponerande att se alla säckar och kartonger. Men samtidigt kunde jag inte göra annat än att le och tänka "att de bara orkar" när jag såg detta:

Det var de korten jag tänkte vosa på bloggen. Vill ni se fler får ni väl plinga på och komma in och kolla.
Godnatt!
//T

Åhhh, tack!

Verkar som om min dator överlevt! Råkade spilla en del vatten över laptopen förut men den funkar fint fortfarande och då är det väl lugnt? Eller? Någon med datakunskaper som kan lämna besked om när jag kan blåsa faran över? Själva vattnet kom längst ner till höger vid piltangenterna och de använer man ju inte så mycket ändå....
//T

Produktiviteten själv

Ibland blir man förvånad över hur mycket man kan hinna göra ifall man bara börjar! Idag skulle jag kunna få utmärkelsen "dagens anställd". Idag ska dessutom handla mina julklappar efter jobbet. Listan är klar i huvudet! Känns bra!
Nu ska jag fortsätta producera samt ta en toapaus (to much information?)
//T

Inomlands igen

Då var jag hemma efter den korta utlandsresan. Det var en väldigt trevlig tripp må jag säga! Hotellet var jättefint och bra frukost och igår fick man väldigt gott bubbel hos Josse samt en massa skratt. Även lite upprördhet från min sida igår natt då jag och J skulle gå tillbaka till hotellet. Jag ondgjorde mig över kapitalismen och allt ont som pengar för med sig..

Idag var bussresa hem och naturligtvis var det "alla på en gång" när bussen äntligen kom in. Värst var (som vanligt?) pensionärerna. Jag vet att jag är jätteelak nu men då man står där i kön så är det dagens sanning!

Nu ska jag snart tända första ljuset i adventsljusstaken. Jag brukar alltid läsa det lilla jag kommer ihåg av versrena man kan läsa vid varje ljus. I år kommer jag dock att läsa rätt för jag har fått en snilleblixt. Det finns något som heter Google tydligen och där hittade jag alla verserna. Så här kommer den första:

När första ljuset brinner
står julens dörr på glänt
och alla människor glädjas
att fira få advent

Nu är det dags att ladda upp med chokladkalendern och min söta vykortskalender (får en på posten från mamma) innnan julkalendern börjar. Mitt betyg efter första avsnittet (jodå hotellet hade SVT1) är en klar 5 = utmärkt! Längtar efter att se Elfrid fixa julen.
Ha en bra kväll!
//T