Utöka umgängeskretsen?

Två inlägg på nästan samma gång nu... Mycket ovanligt..
I alla fall:
Undrar om det finns någon därute som vill komma hit och grilla med mig och J? Vi bjuder tom på lite drinkar! Har kollat med alla (fler än ett vill jag påpeka) kompispar men alla är upptagna idag. Kanske ska man utöka sin bekantskapskrets lite till? Jag menar så man verkligen kan vara social en kväll då man känner för det..
//T


We made it!

Kan stolt presentera att verige numera har ett Sök och Räddningsteam som är klassificerat enligt INSARAG guidelines. Betyder nog inte så mycket för er men för mig är det jättestort!!

En glad men lite trött
Therese

Sjukt nervös

Nu är det en kvart tills det drar igång och mina nerver är lite darriga. Ärligt, jag är skitnervös!! Wish me luck!
//T

Kulturell dos

Haft en bra solig helg. Igår var vi ända uppe i Årjäng på Kyrkeruds folkhögskola där J:s syster läst ett år. De hade sin vårvernissage och hjälp vad duktiga (vissa) är där!! Jag blev jätteimpad och särsskilt av syster E.

Idag en jättesnabb sväng på stan och sedan iväg till Hyn för lite morsdagbuffé för J:s mamma. Väldigt gott.

Nu på seneftermiddagen har jag planterat om lite i krukor (alla frön grodde så det blev lite trångt..) samt stt lite nya frön. Får se om J lyckas hålla liv i dem hela veckan eftersom jag är borta. Vi har en stor övning i Skövde så imorgon ska jag infinna mig tidigt på jobbet och vid 19:00 sätta mig i en minibuss med observatörer och köra ner dem till Skövde och sedan skjutsa runt dem resten av veckan och vara trevligt. "And here you see a collapsed house and our rescue team is now stabilising what's left of the buliding". Känns ganska bra :-)
Förmodligen skriver jag först nästa helg igen. Ha det!
//T

Jobb jobb jobb

Idag ska jag jobba riktigt flitigt och snabbt så jag kan komma hem tidigt. Ska ut ikväll till en uteservering (hoppas på sol, elelr iaf inte regn), ta ett eller två glas vin och äta något. Åhh, vad jag längtar! Nu är det bäst att jag börjar jobba så jag kommer hem någon gång.
//T

Stelbent

Jag gillar regler, rutiner och klarlagda arbetssätt. Men jag tror även på viss flexibilitet i verksamheten. Det är vid detta som det krockar ibland i mitt jobb. I min del av verksamheten kan vi behöva göra grejer snabbt. Och alla system är inte anpassade för detta i vår verksamhet. Det hjälper dessutom inte då de flesta jobbar 8-16 och efter det är man helt låst. "Vad säger du? Inträffade det en kris kl 17:00. Nä då får du återkomma imorgon under kontorstid". Typ så känns det. Och det löjliga i det specifika fallet just nu är att det handlar om en sån liten sak som att få skapa 2 mappar så jag kan sortera dokument! Jag tror jag lägger ner...
//T

Update: Precis när jag skrivit klart inlägget fick jag ett mail om att mapparna var skapade

Nästa Sverker

Idag har jag ringt runt till 3 stora biluthyrare för att hitta det bästa priset inför Frankrike. Dessutom har jag kontaktat vårt försäkringsbolag för att se vad vi har i hemförsäkringen och vad vi inte har. Kände mig som värsta Sverker Olofsson i Plus. Vilket för övrigt är ett av mina andra favoritprogram förutom Lyxfällan.

Iaf, i min helt ovetenskapliga (men ack ej oviktiga, pengar står på spel!) undersökning så är Hertz svindyra, Europcar ganska billiga men Avis ännu billigare ifall man har lite olika kredit- och/eller kundkort (tack vare jobbet). Så nu blir det förmodligen en Renault Laguna (el dylikt) som vi ska susa runt i 2 veckor i Frankrike. Jag längtar!!! Avslutar med att lägga in en bild på husets uteplats.. Åh vad härligt!!

//T

Gemensam barndomsdröm

Igår när jag var ute med några kollegor i Skövde och spanade in platserna där vi ska leka jordbävning nästa vecka så upptäckte jag coh kollega M en gemensam barndomsdröm. Vi var i ett stort grustag där det fanns stora högar, ja berg skulle man nästan kunna säga, av smågrus. När jag var liten ville jag bara springa upp för såna där högar. Tyvärr fick jag aldrig det. M hade dock gjort det fast hon inte fick. Så nu planerar vi att ta en bil mitt i natten nästa vecka och åka till grustaget, ta på oss pannlampor och bara springa. Åh, vad roligt det skulle vara!!!!
//T

Men hallå!?!

Vad tror folk egentligen? Och sedan skapa en Aftonbladetnyhet av det? Fy vad pinsamt, jag måste leta upp en skämmighetskudde!!
//T

Jag, en stalker?

Igår stod jag med min lillebror vid Lindome station (Coop-sidan). Vi väntar på att J ska plocka upp oss och vi ska åka till Kungsbacka. Då ser jag på andra sidan vägen en person som jag så starkt känner igen och jag ropar nästan "Hej!". Men jag hinner besinna mig för personen jag ser känner jag  till ansiktet (har ett grymt ansiktsminne) visserligen igen från gymnasietiden men för övrigt har vi bara kommunicerat genom bloggvärlden. Personen var Magdalena. Hon gick över vägen till vår sida och hade sin söta dotter med sig samt vän med barn. Nu undrar ju jag följande: Hur lyder den sociala koden i en sådan här situation? Ska man heja eller framstår man som ett freak då? Eller ska man låtsas som ingenting? Jag försöker hitta svaren hos mig själv men det är ju inte allmängiltigt för alla. För jag hade nämligen tyckt det varit skitkul ifall någon hejade på mig för att de kände igen mig från bloggen. Särskilt kanske ifall det var någon vars blogg jag läser också. Men hur känner ni andra? Och Magdalena, nästa gång jag ser dig där hemmavid våga jag hälsa då?  :-)

//Therese

Dåligt samvete

Skrev ju nedan om att vi blivit snuvade på huset vi trodde vi skulle bo i i Frankrike. Nu verkar det som om han hade fått lite dåligt samvete. Det ringde hos morbror och moster i fredags och då hade mannen pratat med lite vänner i trakten och nu kunde han, för samma pris, förutom huset i Bormes erbjuda oss en segelbåt i Le Lavandou eller en villa (dvs modernt hus!!) i Collobriers (risk för felstavningar). Helt förstummade blev vi! Killarna vill ju naturligtvis ha båten. Att ingen av oss har seglarcert verkar inte bekymra dem. Men man kan ju faktiskt bara bo på båten också som min moster sa. Det är ju strandläge iaf... Huset i C läter jättebra med tanke på att det är en modern villa men det är lite för långt till vattnet så vi skippar nog den. Nu ska vi träffas i veckan och bestämma oss. Själv ska jag googla som attan just nu och klicka hem en reseguide!
Ha en bra kväll!
//T


Le lögngroda

Vi ska ju hyra hus i Frankrike i sommar. Biljetter bokade och huset klart. Då ringer min morbror igår och säger att mannen vi hyrt av kommit på att han dubbelbokat! När morbror kollade om huset var ledigt de veckorna som jag, J, J och R ville ha huset för ett bra tag sedan så hade mannen helt glömt av att hans mamma och bröder skulle vara där samma tid!! Nu är det ju ingen katastrof för vi får ju ha ett av hans andra hus en en jättefin by men man blir ju lite besviken när saker går fel och man själv inte är orsaken till det. Men jag har bott i det huset vi nu ska ha och det funkar jättebra det också!
Avslutar med lite bilder från härliga Bormes les Mimosas (pardon my french)
 En gågata i stan

 Den kända kurvan i vilken man har fantastisk utsikt

 Mimosan som staden är uppkallad efter och som är en av orsakerna till att staden ett flertal gånger blivit utnämnd till årets vackraste stad


Kill Bill look alike

Eller vad tycker ni? Själv så tycker jag kanske inte att det känns så autentiskt med ett glas vin och en tuta....

Snart hemgång

Äntligen. Det som jag låg minus på min flex har idag blivit 30 minuter plus. Det var trevligt det... Men jag är ganska trött nu kan jag meddela. Men man ska inte klaga då man tycker att jobbet är roligt så det är egentligen inte klagning jag gör utan mer ett påpekande kanske? Och nu svamlar jag bara så jag loggar ut.
//T

Att finna lugnet

Ibland går jag på toa bara för att få vara ifred en liten stund. Alldeles nyss hade jag en sån stund. Kände att det var lite för mycket runt omkring och alla rycker i en överallt. Så då tvingade jag fram lite kissnödighet, gick på toa låste om mig och satt där några minuter utöver den korta tiden det tar att kissa ur sig några framtvingade droppar. Och nu tror jag att jag är mitt bättre jag igen. Alla hittar vi våra andningspauser på olika ställen...
//T

Folkligt engagemang

Landshövdingen efterlyser folkligt engagemang rörande regionfrågan. Och vad är idag folkligare än en blogg? Så jag visar mitt engagemang genom att skriva min åsikt här: Jag tycker Värmland ska gå ihop med Västra Götaland! Anledning? VG är liksom bara bäst (plus att jag skulle få bo i samma region som mamma....)
//T

Det var kul!

Festen igår var fantatstiskt kul! För den som undrar så gick jag som Uma i Kill Bill och alla kände igen mig, ångesten var alltså bortkastad energi!  Får se om det kommer upp någon bild eller inte :-)
//T

Det händer saker

Det är detta jag verkligen gillar med mitt jobb: det oväntade och det som "bara dyker upp". Pga det är i Burma som det sker så är belastningen inte riktigt så hård som den skulle varit ifall det hänt i ett land som faktiskt lät andra länder hjälpa en. Men det är fortfarande tillräckligt mycket för att adrenalinet ska börja åka lite fortare i blodet.
//T

Kris!!!

Hittade gula byxor och en gul kortärmad topp. Väldigt Kill Bill. I TEORIN!!! På mig såg det fruktansvärt ut! Som en kanariefågel rent ut sagt. En blek kanariefågel. Så nu är det lite kris. Men jag har ett samurajsvärd, kanske kan hitta på något med det...
//T

Gul träningsoverall

Någon som vet vart jag kan få tag på en? Ett samurajsvärd på det och utklädningen är klar: Uma Thurman i Kill Bill! Men vart fasiken hittar man en grul träningsoverall?
//T

Nummerlapp

Så nu har nummerlappen för starten i Vårruset dimpt ner här i postfacket. Hux flux så är den 15/5. Det kändes som så länge sen då man anmälde sig och tänkte att man skulle klara av att springa 5km utan problem. Nu tror jag att jag klarar av att springa sträckan men det vette fasiken om det blir utan problem..
//T

Trött så trött

Men mest i skallen. Det är mycket idag och mycket mer som skulle behöva göras. Men det var en lugn natt så jag fick sova.

Tjatat om det innan här men jag vet fortfarande inte säkert vad jag ska klä ut mig till på amskeraden med filmstjänetema på lördag. Gulp! Börjar närma sig...
//T

Burma/Myanmar

Usch, ni har säkert läst om den fruktansvärda cyklonen i Burma. Med tanke på att det är ett ganska (underdrift!) tillknäppt land så kan det ju hända att skadorna är än värre än de rapporterar. Snart är iaf ett FN-team på plats. Får se om vi skickar något vi också. Hopaps det blir klart innan jag går på beredskapen inatt. Nä! Vad själviskt det lät!! Skäms på mig. Nu ska jag gå och dra något över huvudet och ställa mig i en vrå och fundera på mina synder! Fy Therese
//T

Just det!

Har ju glömt berätta att jag köpte en ny cykel i helgen! Så nu susas jag fram på Black Beaty (har en ovana att alltid döpa mina saker) med hjälmen säkert på huvudet. Om ni cyklar hoppas jag att ni har hjälm. För två veckor sedan blev en av mina kollegor påkörd när hon cyklade. Hon såg inte rolig ut kan jag säga. Nu har hon också hjälm...
//Therese

Nytt namn

Efter den här förmiddagen funderar jag på att ta "multitasking" som mellannamn. Vad tror ni om det? Fast det bästa är ju att jag mår så mycket bättre när jag röjer undan en massa saker. Slipepr jag avkna om nätterna för att jag drömmer om jobb :-)
Nu är det lunch!!
//T

Kär i ett tyg

Idag hittade jag en STOR bit vitt linnetyg i Åhléns stuvlåda. Det ska bli nya paneler till vrdagsrummet av dem. Dessutom hittade jag en underbar bit tyg till... Det ska bli nya kuddöverdrag av den men jag måste nog tillbaka till Åhléns för att se om de har kvar på rulle så jag kan göra paneler av det tyget också.
Nu ska jag nog hoppa i säng och kolla på tv där. Måste vara utvilad inför en hektiskt vecka på jobbet.
Bye bye!
//T
PS slänger in en bild på det underbara tyget DS

Svårt val

Ska ha lite egentid ikväll och se 27 dresses här hemma. Nu till mitt dilemma; vad ska jag äta till? Vet inte om jag vill ha smågodis eller kanske chips. Äter ett Granny Smith nu för att se ifall jag är mer sugen på något av alternativen efter det.
//T

Balkongfix

Fixargenen i mig vaknade till liv här under eftermiddagen så nu är grillgallret tvättat och bastpersiennen uppsatt på balkongen. Även en första sopning är gjord. Känner mig ganska nöjd. Imorgon kanske allt blir klart. Tror dock inte jag rår på grannarna.. Ska se om jag kan smyfota dem någon dag så förstår ni..
 Ett hörn av balkongen
 Ett annat hörn


Får se om jag väljer att ta tyg runt balkongen även i år för lite mer myskänsla och finare färger.
 Balkongen förra året


Tänkte även bjuda er på utsikten från balkongen. Man behöver aldrig undra vad klockan är :-)


Nä, dags att börja förbereda thaisoppa till middag. Förresten, ingen som är sugen på att kolla film med mig ikväll och äta lösgodis?
//T

Ost är gott!

Väldigt gott faktiskt! Särskilt med vin till. Jag lyckades känna hallon och vanilj i smaken igår. Stackars J blev nästan helt knäckt då han inte hittade någon smak (tyckte bara att det smakade vin) trots att jag sa till honom vad det var han skulle försöka känna. Men till slut kom han på en egen metod och lyckades då känna lite vanilj enligt honom själv. Tydligen var det kväljningar inblandade i den metoden..

Nu ska jag kanske ut och provköra min nya cykel. Beroende på om J köper en idag eller inte så cyklar vi kanske hela vägen upp till Forshaga och fikar hos svärföräldrarna och sedan hem igen.

Är lite i valet och kvalet om jag vill ut ikväll... Är bjuden på lite festligheter men vet inte om jag är på rätt humör. Vad ska ni göra ikväll?
//T

I händelsernas centrum?

Det kryllar av poliser här utanför. Och inte bara de "vanliga" poliserna. Även de mer "ovanliga" bussarna är här... Vi misstänker att det har att göra med SD:s årsmöte. Men varför det är så mycket aktivitet här nere på stan då mötet är på Gustaf Fröding vet jag inte. Vet ni varför? När vi kom nu hindrades en familj att få parkera ner i Scandics parkeringsgarage av en polis "it's closed" sa han. Med alla dessa poliser runt omkring mig känner jag mig ganska säker men å andra sidan hade det inte varit så mycket poliser här om inte hotbilden varit så stark. Det gör mig mer orolig än vad jag hade varit en vanlig fredagkväll. Nä, lite obehagskänslor får jag allt av all polis och när jag tänker på vad SD tycker och tänker känner jag ännu mer obehag. Brrrr....

Får hoppas på en lugn och trevlig kväll iaf. Vi har köpt hem en massa godsaker (det där med att handla inte hungrig vet vi inte vad det är) samt ett nytt vin (för oss). Tom ganska dyrt tycker jag.. 89:- är iaf ett av de dyraste jag köpt. Eller är jag så van vid mitt tysklandsvin att jag inte har rätt perspektiv?

Nåja, nu blir det lite snabb middag (kinamix och bacon) och sen ska vi sätta oss och vänta på att klockan blir lagom mycket för att plocka fram det goda.

Ha en bra fredagkväll!
//T

Shopping i Estland

Det är inte så ofta som jag lägger ut foton på bloggen men jag gjorde viss shopping i Estland förra veckan som jag känner för att visa upp. Kanske är det undermedvetet att vilja visa upp de vita skorna innan jag använt dem för när jag gjort det första gången kommer de inte vara vita längre.. Köpet av dessa innebär också att jag förlikat mig med kilklacken, äntligen.
 


Hade kunnat köpa fler skor för det var jättebilligt (typ 200 för de på bilden) men bagaget var incheckat och handbagaget tog inte så mycket som jag ville... En anledning att åka tillbaka helt enkelt!

Det blev även en väska:


Nu när jag ändå är på gång så slänger jag upp en bild på nya soffbordet. Vi är jättenöjda!! Kan även tipsa om TWILFIT-ljuset på bordet. Doftar jättegott och lagom. Tydligen är doften Cotton Flower


Nu ska jag fortsätta kolla favvoprogrammet: Lyxfällan (Tror du kollar också K)
//T