Tar henne på orden

Jag har en bror som är 15 år. Typisk tonåring. Hade inte tagit på sig kläder eller ätit frukost trots att klockan var nästan halv ett på förmiddagen. Min mamma säger då till på skarpen att nu tar han på sig kläder, äter frukost och går ut 15 minuter så han får lite frisk luft. Hon tar naturligtvis upp detta med killen som klappade ihop för ett par veckor sedan av för mycket dataspelande (för det är det min bror helst vill göra, spela alltså). Jag går in på mitt rum och bläddrar i min tapetbok jag fått låna hem. Efter ett par minuter ropar en skrattande mamma på mig från vardagsrummet "kom hit ska du få se något". När jag kommer ut i vrdagsrummet och ser vad hon pekar på genom fönstret så börjr jag också skratta. Det är min bror som gått ut och bara ställt sig rakt upp och ner på vår parkering!!! Han gör inget utan bara står där. Ja, ja han är ju ute iaf sa vi och skrattade ännu mer. Till slut börjar han dock röra på sig (blev väl tråkigt) och tr sig en promenad upp till soptunnan och tillbaka. Men det var dagens skratt kan jag säga.

//T

Vågar jag vara kvar?

Igår kom det ett mail. Det behandlade en väldigt viktigt sak. Nu sitter jag här på mitt kontor och slänger ängsliga blickar mot fönstret. Tänk om jag gjort fel och de kommer straffa mig? Hur hårt blir straffet? Kommer jag bli utkastad? Jag menar, eftersom det gick ut ett mail om detta måste det här kontoret ta frågan på väldigt stort allvar och jag har har ingen aning om vad som är vanliga påföljder för brott mot detta. Mailet som gick ut var detta:

Från:   XX
Skickat:        den 26 november 2008 12:40
Till:   _Göteborg
Ämne:   Ljusstakar i fönstren

Det börjar bli dags för ovanstående. På fredag skall de tändas.

  • Jag utgår ifrån att varje våningsplan hjälps åt med att få det att se snyggt ut.
  • Tänk på att det viktigaste är att det ser bra ut utifrån.
  • Ställ därför alltid staken så nära fönsterglaset som möjligt.
  • Ni som sitter på plan 2 med fönster mot framsidan har ju ljusrampen på balkongen som lyser. Alltså inte lika noga där.
  • Jag fixar allmänna utrymmen

Hälsningar
XX


Från första början fick inte jag det här mailet så jag var ytterst förvånad när min kollega rusade in i mitt rum och släckte ljusstaken och väste "XX är i rummet bredvid". Sen skcikade hon över en kopia på mailet och min ängslighet började..


So the hunt begins

Lagom till juletid så kommer alltid det här behovet av att gå till en frisör. Det brukar vara en ganska stor utmaning bara att få en tid hos "sin" frisör. I år har ju jag (frivilligt) dubblat den arbetsinsats som krävs för att se hyfsad ut i huvudet. Jag ska för fasiken lyckas hitta en ny frisör eftersom jag flyttat! Så om någon vet en sansad frisör (både i priser och humör. Vill ju inte komma ut ruinerad och i hockeyfrilla..) i Göteborg med omnejd (söderut) kan ni väl tipsa mig? Tack.

//T

Tröst och inspiration

HIttade min knäckklubba som jag köpte på julmarknad i helgen. Den fungerar just nu som tröst för brist på Aladdinchoklad och lite som inpiration för julen. Kanske ska försöka mig på att koka knäck i år?
//T

Första lagret måste var slut innan man börjar på det andra!

Sitter hemma och jobbar ihop med min förkylning idag. Har på Malou efter 10 på tv:n. Just nu är det reklam. Bla för Aladdin. Oj, vad jag skulle vilja ha en sån chokladask i knäet nu och mumsa på..

Jag och mamma såg reklamen ihop igår kväll och mamma reflekterade över att det inte bara är vi i vår konstiga familj som nästan tvingar i farmor pralinen med körsbärslikör så vi får börja på andra lagret. Vi kom fram till att det är nog de familjer som inte har regeln att första lagret måste vara slut innan man börjar på det andra som är konstiga.

Lokal, regional och nationell bloggsfär

Finns det olika nivåer bland bloggläsandet? Jag kan bara gå till mig själv. Jag läser mest Karlstadbloggar och även några rikskända. Nu när jag har flyttat måste jag försöka hitta lite Göteborgsbloggar känner jag ,men vet egentligen inte varför. Kanske för att man vill känna en lokal ankknytning till det man läser? Vad tror ni? De stora bloggarna är ju stora pga att de är riktigt bra skrivna och därför drar publik från hela landet. Som äkta statsbyråkrat så vill jag ju dela in i tre nivåer och nu har jag ändå hitat den lokala och nationella nivån men kan någon ge exempel på en regional nivå i bloggandet? Nä, jag får nog fundera lite mer på det här.

Barn på tåg

Är för det mesta ganska lugnt men de senaste gångerna har barnen (och föräldrarna) från hell varit med på samma tåg som jag åkt. Jag har blivit ganska fast i min övertygelse att barn åker man i egen bil med för att inte störa ca 70 stycken andra som åker i samma vagn. Om jag nu någon gång kommer behöva åka tåg med barn så kommer jag att ta de minst populära avgångarna för att störa så lite folk som möjligt. Sen kommer jag också att anta en policy att jag med 3 väskor en skrikande unge och en vagn inte ska gå av tåget först och därmed stoppa upp alla andra. Om ovanstående inte går att genomföra ska jag se till att ungen sover exakt hela tågresan egnom att se till att den är aptrött när vi hoppar på tåget.

Visst jag förstår att alla dessa "barn är en naturlig del av samhället och man kan inte styra dem" blahaet men som förälder måste man ju försöka dämpa symptomen på en hysterisk unge. Tex om en 1,5 åring är gråter helt hysterisk i en full tågvagn och skriker på mamma måste då nödvändigtvis pappa hålla i ungen och försöka trösta henne då hon uppenbarligen vill sitta i mammas knä? Man kanske ska välja andra tillfällen än ett fullsatt tåg att praktisera jämställda föräldraroller?

nu har jag fått ur mig det här också och jag förbehåller mig rätten att göra en "pudel" inom ett par år.
//T

Hemgång

Nja, det blir nog hemgång efter lunch för mig och min kran. Känner mig ganska dimmig nu också. Ska nog bara köpa med en keso på hemvägen. Om ni vill veta vad jag ska göra med den så ber jag er att spana in arlas hemsida och klicka på dagens smala middagstips. Ser jättegott ut! Också kagom för vad jag orkar åstadkomma som middag tror jag..

//T

Fördelning

Min hjärna är består just nu av 75% hjränsubstans och 25% snor. Med ökande andel snor ska jag tillägga. Har redan sagt 3 gånger idag "Vad sa jag nu? Det måste varit snoret som talade". För övrigt önskar jag tips på flyttbilar som man kan hyra i Karlstad men lämna i Göteborg...
//T

Vad ska man säga?

Läste imorse att Postens VD har 900 000kr/månaden i lön. Var tvungen att läsa om det så jag såg rätt. Är det ingen mer än jag som tycker att detta är helt sjukt? Hörde en gång förklaringen att de svenska VD:arna skulle sticka utomlands om de inte fick de lönerna de hade. Bullshit visade det sig sen i en undersökning. Nu har jag iaf skickat iväg en fråga till Posten där jag bett om en motivering till hans höga lön och vem som satt den. Hoppas få svar. Ni kan väl göra detsamma?
//T

UPDATE!!!¨
Har ju glömt berätta att jag fick svar från Posten redan samma dag! Nu har han ju avsagt sig lönen vilket jag också tycker är fel. lön ska man ha men den ska vara rimlig. Iaf så svarade Posten på mina frågor om vem som satt lönen och hur den motiveras:

Hej,
Tack för din synpunkt.
 
Beröm och idéer är bra, men vi är lika glada åt kritik. Alla synpunkter är oerhört viktiga för oss i vårt förbättringsarbete och vår strävan är att våra kunder skall vara nöjda med våra tjänster och vår service.
 
Marianne Nivert (ordförande i Koncernstyrelsen, Posten) har kommenterat mediarapporteringen som följer:
 
"Media har rapporterat om Lars G Nordströms lönevillkor och det man kallar dubbla inkomster och rekordlöner. När styrelsen med kort varsel i somras rekryterade Lars G Nordström gjordes villkoren upp utifrån förutsättningarna att Lars G Nordström omedelbart skulle träda in i rollen som VD och koncernchef för Posten med ett nära förestående samgående med Post Danmark.
 
HANS BAKGRUND OCH ERFARENHET från liknande arbete inom Nordea värderas mycket högt. Att dessutom kunna få Lars G Nordström att åter ta ett tungt och ansvarsfullt uppdrag trots att han tämligen nyligen gått i pension var bra för att snabbt få kontinuitet i både den dagliga driften av Posten och att leda arbetet med samgåendet.
 
DEN AVTALADE LÖNEN för Lars G Nordström om 900 000 kronor innebär att Postens kostnad för VD-ersättning är densamma som den var för vår tidigare VD Erik Olsson, vars ersättningspaket omfattade lön, pensionskostnader m.m. Lars G Nordström har inte rätt till avgångsvederlag, sk fallskärm, och uppsägningstiden är endast en månad. Nordströms pension från hans tidigare anställningar går enligt svensk lag inte att avbryta.
 
Detta och styrelsearvodena har varit kända för styrelsen och ska inte sammanblandas med den ersättning som har avtalats för det arbete som styrelsen har anställt Lars G Nordström att utföra för Postenkoncernen.
 
# Jag har förståelse för att Lars G Nordströms lön uppfattas som hög. Jag vill dock betona att bolagets kostnad är densamma som för förre VD:n och att vi nu har en VD och koncernchef med rätt kompetens, ledaregenskaper och erfarenhet att leda Posten i den situation som bolaget befinner sig i, Marianne Nivert, styrelsens ordförande.
 
# Styrelsen är mycket nöjda med Lars G Nordströms arbete i Posten."
 
 
Tack för att du tog dig tid att kontakta oss.



Gäsp

Zlatten fick guldbollen. Vilken skräll.. Själv så tycker jag och har alltid tyckt att han är Sveriges mest överskattade fotbollsspelare. Gäsp säger jag bara. Sen så är det ytterliagre ett bevis på vart viss journalistik i Sverige är på väg när det görs en nyhet (och framhävs som hjälteinsats) då Zlatan berättar att han minsann byter blöjor på sina barn. Jaha liksom.. Det vore väl självaste f*n om han inte skulle kunna slita sig från sin lek och göra en sådan simpel sak. Nä, ibland blir man mörkrädd.
//T

Nähä

Visste in att en köksfläkt inte räknas som sånt som tillhör lägenheten? För att få en fungerande köksfläkt så kommer vi alltså med all sannolikhet behöva köpa en själva. Hur löjligt är inte det då!

Modet började nästan sjunka nu ang nya tapeter också. "Nä men de är ju hela och rena. Vaddå? Ja, de kan ju vara lite out of date så att säga men det är ju i bra skick så här blir ingen omtapetsering". Men om jag är förberedd på det så känns det kanske inte lika hemskt om de säger så?

//T

Flyttrens

Det känns lite knasigt ibland att lämna vår superfina lägenhet här i Karlstad men nu har jag nog vant mig vid tanken och i huvudet förösker jag möblera våra nya 78 kvadrat. Är i Karlstad den här helgen och tanken är att jag ska börja med lite rensning. Känner mig lite som en skurk mot J då jag inte kan vara med mer än några helger och fixa. Jag får ta igen det när det kommer till uppackandet i nya lägenheten. Men vad jag ville komma till är att det finns vissa positiva saker med flyttar ändå. Man får ju rensat en del. Det kräver dock att man är på sitt "slänghumör". Har väl inte 100%-igt sådant humör just idag men jag är nog upp och tangerar 85%. Nu är iaf badrumsskåpen rensade. Oj vad man samlar på sig när man har stora ytor...

Även "viktiga papperfacket" är rensat men jag gick inte riktigt i mål där då vi saknar lite plastfickor. Nu fortsätter jag med förvaringskuben som egntligen är en rektangel. Spännande att se vad man hittar där i. Till allt rensande har jag fantastiska Veronica Maggio i högtalarna. Har höga förväntningar för hennes spelning ikväll.

//T

Nej jag är inte kallhjärtad och barnhatare men..

Tydligen har förskolepersonal i Alingsås hällt peppar på ett barns tunga för att lära barnet att inte räcka ut tungan och vara elak. Nu är det utredningar, skolinspektion och massa upprördhet. Visst det kanske inte var det klokaste av personalen att hälla peppar på tungan men det är ju inte direkt så att det var råttgift.. Detta barnet kanske är ett av de där allra hemskaste barnen som alltid finns i dagisgrupperna och vet ni vad: dagispersonalen är faktiskt bara människor också och ibland kan det nog rinna över även för dessa väna människor.
//T


Unikt?

Gick förbi en stor HM på vägen till jobbet och såg att det redan stod folk utanför och köade för nya designerkollektionen. Fast efter vad jag såg av den i skyltfönstret så tyckte jag inte direkt att det var värt att köa för.. Lite lustigt faktiskt. Att alla vill ha det "unika" från HM. Men om något ska vara unikt så ska det ju vara hyfsat ensamt eller har jag missförstått? Även om kollektionen finns i begränsad upplaga så är det ju ändå en hel del som kan köpa den. Det borde ju vara bättre för dessa kvinnor (jepp, mestadels kvinnor) mellan 20-35 att köpa sina kläder på KappAhl om de vill vara unika. Eller? Det är ju inte så ofta man ser någon fräsch 28-åring komma ut med en fullpackad KappAhlspåse? Nä, unikt = det som förr var vanligt.
//T

OMG

Jag har precis ätit de godaste kolasnittarna (småkakor) som jag någonsin ätit. Receptet kommer ta en tur på kontoret och vi får hoppas att jag kommer i närheten av denna smakupplevelse när jag själv gör dem.
//T

Stavningsförslag

När jag skrev "mammavik" i ett mail så ville datorn Outlook rätta det till "mammalik". Det är ju inte ens samma sak! Vik är ju på jobbet, mammaliket är ju den som går hemma :-)

//T

Rester

Jag vill nog tro att resterna av orkanen Paloma som drog in över Kuba för ett par dagar sedan på något konstigt sätt har kommit till Göteborg.. Jäklar i mig vad det blåser! Tur att jag har matlåda och slipper gå ut idag..
//T

Nämen ojdå!

Döm av min förvåning då jag läser detta , tittar sedan ut genom fönstret och gissar vad jag ser 150 meter bort genom mitt fönster?

//T

Kartelldregel..

I nya lägenheten kommer vi att kunna ha en lampa ovanför köksbordet. Detta innebär att jag äntligen kommer att kunna ha den underbara lampan Kartell Fly.. Nu pågår färgvalet för fullt. Jag har ju alltid velat ha en röd. Men samtidigt kan det vara mer "praktiskt" med den lätt gråtonade. Fast också kanske mer tråkigt? Just nu lutar det åt rött.. Refrensgruppen (dvs Sara och mamma) har även de sagt röd eftersom det verkar som om jag mest vill ha den. Ja, ja får väl se om jag kör på hjärta eller hjärn...

Avundsjuk

Var över på kontoret där jag egentligen ska sitta och hämtade ett kuvert med massa post till mig. På kuvertet står mitt namn i värsta fina handstilen. Sånt blir jag så avundsjuk på.. Jag kan inte ens få de tre "e:na" i mitt egna förnamn att se likadana ut.. I högstadiet så var jag Tobias så bra och snabba på en svensklektion att vi var klara långt före alla andra. Då gav vår fröken oss lite extrauppgifter. Renskrivning... Det säger allt om min handstil.

För övrigt har jag nog för första gången drabbats av en ålderskris.. Har varit ute en del på universitet det senaste och alla är så små, så små.. Känner mig som värsta kärringen men mina 26 år.. De är typ 22 år, skitsnygga och äger världen. Minns det som igår.. Tänk om man kunde spola tillbaka tiden. Då skulle jag lätt bli 20-21 igen. Gud vad roligt det var!

Idag kommer Josse från Norge. Ska ta med henne på lite after work är tanken. Ska bara fundera ut vart. Tar Sara till hjälp som ska joina AW. Om någon annan är i Gbg och också vill haka på så gör det.

//T

Svettigt värre

Har varit och lunchtränat (när jag kom tillbaka var det lunch och Gustav den 6:e Adolfbakelse så nu är det plus minus noll igen..) och det var så sjukt svettigt. Men väldigt roligt! Ska försöka få det passet som en vana. Bryter den iofs redan nästa vecka då jag är borta på torsdagen men en gång ingen gång. Eller?

Trött men förväntansfull

Är så trött. Gick upp tidigt, tidigt imorse för att hinna göra lite på jobbet innan jag ska iväg och flänga. Men nu är jag här. Solen håller på att gå upp över Göteborgs hamn och jag har precis ätit en clementin. Så nu luktar det jul på mitt kontor. Det gör mig lite förväntansfull inför julen. Iår kommer december bli en riktigt flyttmånad så det lär inte bli det sedvanliga julpyntet utan lite mer ad hoc-pyntande när jullådorna anländer till nya lägenheten. Förresten om någon därute har som hobby att packa flyttlådor så har jag ett litet projekt till er. Anmäl er i kommentarsfältet. Först till kvarn..
//T