Tekniska Tessan del 2

Så nu har jag då lyckats plugga i hörlurarna också. Kollade med vår IT-kille om jag kan lyssna på webbradion via dem. Det ska jag tydligen kunna men det verkar inte fungera.. För i hörlurarna är det tyst och radion låter fortfarande från datorn.. Dessutom har jag konstaterat att mitt huvud inte är skapt för hörlurar. De passar inte på mig. De skaver eller glider av. Kanske för mitt superlena silkeshår :-) eller inte.. Den troligaste anledningen är "taskig skallform"...

//T


Varm om hjärtat

Imorse när jag kom till jobbet fick jag ett MMS. Det var från en liten tjej som är drygt 1,5 år. Pappa hade tagit ett kort med mobilen och skickat till mig. På kortet har hon på sig en Frölunda t-shirt!!! Sånt värmer ett Göteborgshjärta i exil....


Tekniska Tessan

Vi har fått webkameror på jobbet.. Just nu håller jag på att installera min... Det går sådär. Dessutom har vi fått hörlurar. Allt detta för att vi ska kunna "Skypa".. Detta har jag aldrig gjort.. Undrar ifall detta är bortkastade pengar på mig? Men så får man väl inte tänka? Jag är ju bara 25 och ska väl kunna lära mig sånt här? Får väl ta upp bruksanvisningen och läsa igen..
//T

Då var...

...SM-guldet i hamn! Grattis IFK. Hoppas pytt i pannan kommer smaka! Tråkigt bara att fotboll inte är lika stort i Värmland som hockey. Annars hade jag kunnat gå runt och se mallig ut hela dagen imorgon på jobbet. Äh, skit samma jag gör det ändå :-)
//T

Home sweet home

Nu är jag tillbaka här hemma igen. Oj, vad skönt det är att få komma hem efter att man varit borta.
Kursen i Polen var bra men jag kunde faktiskt redan ganska mycket. men det var ändå skönt att få bekräftat att man kunde rätt. Maten däremot i Polen är väl ingen höjdare direkt. iaf inte den vi fick. en kväll var det bra. Då fick vi något som kan liknas vid polska tapas. Riktigt gott. I Polen är de också helt överförtjusta i bakverk. Inte någon vanlig kanelbulle utan små bakelser av olika slag. De är så söta så man nästan spyr!

Trots att jag faktiskt "bara" åkte till ett land som inte ligger särskilt långt från Sverige och som är ett land som är med i EU så fick jag en helt ny tacksamhet för att få bo i Sverige. Det går inte ens att dricka kranvattnet i Warszawa!

Nåja, nu är jag hemma och dricker hur mycket vatten jag vill. Måste rikta ett jättetack till loverboy J. Han cyklade hem från jobbet för att hämta mitt vaccinationskort och sedan scannade han in det och skickade till mig. Allt för att jag skulle få iväg min visumsansökan innan kl 15. Han ska få välja vilken storlek han vill på popcornen ikväll. Jag har nämligen frågat ut honom på dejt och han sa ja. Vi ska se Råttatouille. Jepp, jag har valt film. En rättighet man har om man är den som frågar ut på dejt.

50 min kvar innan hemresa!
//T

Live från Kastrup

Nu sitter jag på Kastrup. SKulle egentligen vart i Warszawa redan men pga av "tekniska problem" så ställdes vår första flight in. "tekniska problem" betyrder egentligen; det var för få änniskor inbokade på flicghten och ni alla får plats på nästa flight så ni får åka med den. Men men, vi köpte in oss i loungen (tack Eurocard) och trots att det är måndag har jag druckit både ett och två glas vin!

Finland var ganska bra. Att åka som besökare vet jag numer att det bara innnebär att man är uppvisningsperson för värdlandet. Sålunda har jag fått lyssna på meningslösa föredrag, fått finska system mm promotat mot mig och åkt runt i en buss för att faktiskt se lite action. Jag lyckades dock rymma från bussen och smita iväg till myndighetens team som var på plats för att faktiskt övas. Mycket bättre. Maten var väl ingen höjdare den heller. För de som känner mig behöver jag bara beskriva en av middagarna: potatismos med en hög av renskav på men lingon och salgurka..

Nu ska jag iväg till ett annat kulinariskt högdjur bland de europeiska länderna; Polen! Fast Patrik som jag reser med höjer golonkan till skyarna så är jag ytterst tveksam. Har med mig en påse Varma koppen för säkerhets skull. Nä, dags att dra sig mot gaten! ha det så hörs vi på fredag!

//Therese

Kommer jag få abstinens?

Detta är förmodligen det sista blogginlägget ända fram till nästa fredag. Lyfter ju med destination Finland och Ivalu imorgon. Kommer hem sent söndag kväll och måndag morgon bär det av till Warszawa. Jättekul ska det bli! Men frågan är kommer jag få bloggabstinens? Hoppas inte det. Har hört att abstinens kan var riktigt jobbigt.... Men man kanske inte kan jämföra en blogg med alkohol och narkotika.

Idag har jag iaf införskaffat mig mitt resekit. Innebär frukt (denna gång banan och clementin), godis (gott och blandat) samt en Wasa-sandwich. Dessutom ligger senaste Elle nerpackad och Lapidus "Snabba Cash". Det lär väl fördriva de 4 timmarna som jag har i väntan på Arlanda...

Nu ska jag fokusera på matchen. För er som kanske inte är så sportintresserade så kan jag berätta att med matchen menar jag SverigesEM-kvalmatch i fotboll mot Nordirland. Vinner vi är vi i EM.
Over and out, hörs om en dryg vecka!
//Therese

tappar hakan

Hörde precis en av Stureplanskillarnas advokat uttala sig om domen på 4 år som de dömdes till idag. Han tyckte det var så hemskt att tänka dessa unga killar som ska sitta i 4 år i fängelse... Öhhhh... Kan ingen berätta för honom att handlingar ger konsekvenser. Negativ handling = negativ konsekvens..Dessutom är killarna med råge myndiga och borde liksom ha fattat ovanstående resonemang.. De är ju inte direkt små naiva barn.. Ibland förvånas jag av människans dumhet....
//T

En moralisk gräns?

Jag hittade ett par svarta stövlar igår. Inte på Ecco eller Tessie. Ett par Vagabond. De snyggaste jag sett i den kategorin som jag letar stövlar. Jag köpte dem. De kostade 1600:-!!!! Nu känns det som om jag passerat en gräns.. 1600:- är j**ligt mycket pengar. För ett par skor? Är det värt det? Är skinnet verkligen så mjukt? Är klacken verkligen såpass mycket snyggare än på andra stövlar? Kring detta kretsar mina tankar nu. Jag vill egentligen inte vara en del av det sjuka shoppingsamhället utan ändå ha mina gränser för vad som är rimligt att lägga på kläder och skor. Och så går jag och köper ett par stövlar för 1600... Förstår ni mitt dilemma? Någon som tänker ungefär likadant?
//T

Ibland är det skönt att vara göteborgare

Till exempel en kväll då Frölunda utklassar Färjestad! Mohahahaha!! Skål på dig Kerstin
 //Therese


Nu är dagen slut!

Hur gick det till? Har varit full rulle hela tiden så allt har gått jättefort!
När jag kommer in till stan ska jag:
Växla dollar (passar på när kursen är låg)
Köpa present till minsta brodern som fyller fjorton (tröja från Peak kanske?)
Köpa nytt block till mig själv (vet att det finns block att hämta här på jobbet men hur roliga är de?)
Kolla efter snygga svarta stövlar (lutar åt ett par på Ecco eller Tessie)
//T

All work work

Tillbaka på mitt kontor som jag har alldeles för mig själv i minst 3 veckor till. Sen att jag är brota 1,5 av dem är bara meningslöst vetande. Igår kväll mfick jag ett mail till jobbmobilen som jag tyvärr läste för det förstörde stora delar av min natt och morgon. Blev lite stressad över det och samtidigt lite arg. Och när jag blir stresasd över något vaknar jag stup i kvarten och bara måste tänka på det som stressar mig en stund. Somnar om först när jag legat och intalat mig själv 15 gånger att jag ändå inte göra något åt det kl halv tre en söndagsnatt.

Nu har jag lite mer distans till mailet och flera av fårgorna i det har jag redan lämnat svar på så tidigt som för 2 veckor sedan. Men människan är helt enkelt en värre kontrollmänniska än vad jag är. Nu hoppas vi att hon är tyst ett tag.

För övrigt så känns kroppen friskare. Tack till alla er som önskat "krya på dig" till mig. Det kändes mycket bra. men jag väntar nog med att gå och träna idag. kanske ett body balance imorgon.
//T

Kry igen

Eller iaf nästan helt. Igen feber iaf. Tänk vad uppåt jag känner mig nu liksom! Hade 37.1 imorse. Då fattar jag att jag var lite borta i fredags då jag hade 38.4. För det är väl en ganska hög feber om man normalt har 37.1? Ja, ja huvudsaken är att jag kan gå till jobbet imorgon. Har så mycket att göra de tre dagarna jag ska vara på jobbet så jag har inte tid att vara sjuk. På torsdag morgon lyfter jag mot Finland! Det ska bli kul att få vara observatör på en övning. När den övningen kördes senast 2005 i Norge jobbade jag. från halv sju till minst midnatt i 2 veckor.. Men roligt var det. Nu balladde jag ur helt här i texten Kanske feber på G igen :-)
Nu ska fisken få rent vatten! ha en bra söndagkväll
//T

PS de nya madrasserna är jättebra! DS

Nu är det bättre

Men inte helt bra. Sitter själv hemma inlindad i en filt. Tända ljus och fotboll på TV:n = en bra kväll. J stack iväg till en kompis. Han frågade om det var ok vilket det självklart var. Jag har själv väldigt dåligt tålamod med sjuka personer (riktigt dåligt) så för att inte fresta mer på J:s tålamod så var det nog bra att han drog :-)

Idag har jag förresten fått de nya madrasserna. Svärföräldrarna kom och hjälpte till att inhandla dem på IKEA. Själv låg jag hemma i sängen och i lagom tid tog jag bort lakanen från de gamla madrasserna och förflyttade mig ut till soffan istället. J har haft lite för långtråkigt idag också tror jag.. Medan han höll på att bestämma sig ifall han skulle iväg till sin kompis eller inte drog han igång med en ommöblering. Tror det blir bra när det är klart imorgon.

Nu ska jag dricka lite vitamindryck och fortsätta krya på mig!
Heja Sverige!
//T

Självömkan

Alla känner vi oss sjuka ibland men vanligtvis brukar jag bli bättre framåt dagen. Inte den här gången! Så jag tvingas konstatera att jag verkligen sjuk, sjuk. Hmmm känns konstigt. Jag och min ena bror är liksom aldrig sjuka. Den minsta brodern är sjuk ganska ofta jämförst med oss. Hur halkade jag in på det här? Nu ska jag sätta mig i soffan och vänta på att J ska komma med te och nybakat bröd.
//T


Inget Oslo

Ska lägga mig och gråta nu. *snyft*

Live från sängen

Ligger hemma i sängen fortfarade.Kroppen är tung som bly. Får väl masa mig upp och äta frukost snart. Men det känns tungt. Krya på mig.
//T


Det är synd om människan aka MIG

Jag har huvudvärk, jag är trött, jag har något konstigt i halsen och jag är alldeles matt i kroppen. Har ätit två clemeniner för att skrämma iväg eventuella baselusker med C-vitamin. Verkar inte hjälpa än. Nu har jag tagit Alvedon. Men jag är av övertygelsen att om du intalar dig själv att du är sjuk blir du sjuk. Så jag gör tvärtom: jag är inte sjuk så blir jag inte sjuk! För jag ska ju till Oslo imorgon!!!! Nä, dags för någon mer C-vitaminspäckad frukt.
//T

Visum

Imorse när jag kom till jobbet låg det en visumansökan på mitt skrivbord. Jag har aldrig ansökt om ett visum (och därmed aldrig innehaft något) förr i mitt liv. Tänk om jag skriver fel någonstans? Det står att jag kan bli åtalad i Kongo om jag ljuger? Räknas att stava fel på sitt namn eller adress som ljug? Dessutom står det på fransk-engelska i ansökan... Behöver jag säga mer än att jag läste tyska i skolan?!

Nä, jag får helt enkelt kopier min medresenärs ansökan. Alltså med mina uppgifter men sen se vad han skriver/kryssar i på andra saker.. Men för att vara på den säkra sidan: kommer ni starta ett blogguppror för att få mig fri ifall jag åtalas i Kongo?
//T

Swebus

Ska iväg på min 25-årspresent i Oslo i helgen. Ett pyjamasparty där det även ingick en pyjamas och presentkort på resan dit. Går in på Swebus hemsida och tänker boka biljetten. Då kan man inte använda presentkort över webben upplyser en hyfsat trevlig telefonist mig. Nähä! Och för att vara säker på en plats måste jag köpa biljetten 24 timmar innan men jag sitter ju i en annan stad än vad bussen går ifrån så jag kan ju inte riktigt kila iväg på lunchen och skaffa biljetten!! Jag avskyr när det blir jobbigt! För övrigt så är det återigen en ganska hektiskt dag. Mina telefoner krånglar och det är inget trevligt...

Ikväll är det iaf Vänner och det ser jag fram emot. har ju fortfarande inte varit hemmahos Hannah och Henrik. Får jag träffa honom ikväll förrsten Hannah?
//T

nu är det lite bättre

Har hämtat mig lite efter de hemska bilderna nu men fortfarande är det helt oförståeligt hur människor kan göra så mot varandra.

Dagen har rusat iväg igen. Har fått finansieringsbeslut på min första "insats" så nu blir det att skicka iväg en utbildare till Nya Zeeland. Jippie för oss!!
//T

Fruktansvärt

Jag har precis sett autentiska bilder på lemslästade människor i Afghanistan. Människor som ligger på en vanlig gata men de har inga huvuden och det är en massa blod runt omkring. På en bild är alla ansiktdrag helt borta. Det är en blodig klump som sitter på halsen/nacken... Av kläderna att döma verkar det vara soldater (inhemska) som fallit offer för självmordsattacker. Detta är något av det vidrigaste jag sett.... Usch, blir verkligen illa berörd. Detta kommer inte släppa så lätt... Jag menar bilderna kommer ju inte försvinna ur mitthuvud bara för att jag raderat mailet ur inkorgen..
*brrr*
//T

Hektiskt

Ville bara titta in och säga hej. Mycket på jobbet idag! Men som sagt det är roligt när det är så också. Nu följer lite personliga meddelanden:
Ulle: Hade ni det bra på Koriander? jag var där lite senare på kvällen och drack en drink. Mycket god!
Vänner: Vart när hur den här veckan?
Skogsfrun: Kan inte jag få en lista på alla dessa härliga webbshopar som du hittar överallt?

Das ist alles!
//T

Jag sitter verkligen här!

Har ju sen en vecka tillbaka gjort upp planer att jag ska skriva på min uppsats idag. Och vet ni vad jag gör? Jo, jag sitter här och skriver. Känner mig lite nöjd med mig själv. Har skrivit över en sida. Håller på med lite kort beskrivning om Sekretesslagen nu. Vill liksom bara få det "lätta" överstökat så man kan gå in på det kluriga såsom analys mm...
//T

Bokat, betalat och klart!

JAG SKA TILL NEW YORK!!!

12 januari lyfter jag och mamma från Landvetter destination NY!
Nu går resten av eftermiddagen och kvällen i ett lyckorus!
//T

AHHHH!

Så låter det ungefär varje gång jag andas nuförtiden då jag är utomhus. Djupa andetag för att få in den sköna höstluften så långt man kan i lungorna! Vet att många andra redan skrivit om hur underbar hösten är men detta är min blogg och jag skriver vad jag vill och jag vill skriva att: Hösten är underbar!

Ikväll ska jag göra quesadillas hade jag tänkt mig. Så J om du kan tänka dig att skippa innebandyn så kan du också få!
//T


Frajdej

Har inga planer för kvällen.. Lite lustigt känns det.. Någon som har lust att hitta på något?
//T

Mör

Har suttit på möte hela dagen. Är lite trött i skallen nu.. Ska åka hemåt om en kvart. J har fått i uppdrag att köpa kanelbullar. Mums filibabba! För er som bryr er så kan jag också berätta att vi nått förlikning i madrass/TV-frågan. Allt kommer att inhandlas på en och samma dag eftersom vi behöver kärra till allt. Så nu får jag nya madrasser OCH en ny TV. Blir en Panasonic verkar det som.
Over and out!
//T

Seg dag + problem

Lite småseg dag idag satt precis jag och min kontorskompis Andreas och pratade om. Är läskigt trött! Men jag ska ta en dusch nere i morbrors hus innan det är dags att ta på sig den trevliga attityden och äta middag med två tyskar. Visste ni att det fanns en turkisk kolgrillsrestaurang här i Kristinehamn? Inte jag heller. Får testa den ikväll. Ser såna här representationsmiddagar lite som skatteåterbäring :-)

Jag har fått ett litet problem på halsen. J har lovat att vi ska köpa nya madrasser. Men han vill liksom inte fixa det! Nu har dessutom IKEA ett bra erbjudande om att man får några hundralappar att handla annat för om man köper madrasser. Och ni vet hur många doftljus det kan bli! Eller filtar eller något annat bra. Men han ringer inte de som vi brukar låna kärra av och skjuter liksom upp det hela tiden. Fast han lovat och att jag äntligen (i hans ögon) gått med på att skaffa en 42 tums TV. Borde han inte vara lite mer medgörlig tycker ni? Nåväl, vad ska jag göra?
//T

Det var väl det jag trodde!

Hädanefter blir det gröna nyckelhålet som riktlinje för nyttigheter
//T


Oh what a beautiful morning

Det var det verkligen imorse! Solen sken och hösten kändes i luften. Saknade att inte jobba i Karlstad och kunna sptesera till jobbet och bara känna lukterna. Men å andra sidan är ju jobbet mycket roligare här så det är värt att pendla.

För övrigt kan jag bara säga att i platt-tvkampen så har jag givit efter och godtar numer 42 tum. Men nu ska vi bara veta vilken det är vi ska köpa. Några tips någon?

Ha det gött!
PS IFK utklassade något fjantigt Stockholmslag igår! Jippi!!! DS

Här är jag!

Har inte haft tid att blogga i helgen men nu är jag tillbaka!
Oj vilken bra helg det varit! När jag kom  hem i frdags eftermiddag så hade vi en ny hall! Tänk vad ett byte av hatthylla, skoställ/bänk och hallmatta kan göra! Måste nästan lägga upp en bild på hur fin den är nu! Ni som varit hos oss innan lär se en markant förbättring. Ni som inte sett "före-hallen" får föreställa er något hemskt :-)

Efter ha inspekterat den nya hallen en stund slängde jag in en flaska rosé på kylning (ja man får fortfarande dricka det!) för en kompis sen många år tillbka skulle komma och hälsa på. Vi kan inte säga att vi har jättetät kontakt men det är aldrig något problem att ta upp den och det är såna kompisar jag vill ha! Nu hoppas jag att vi kommer umgås lite mer intensivt under hennes nästkommande 1,5 år här i Karlstad igen.

På lördag kl 11 fick jag celebert besök! En kompis med sin lilla dotter som är drygt 1,5 år och med sig tog de min kusin som är 6 och som jag och J skulle vara barnvakter åt. Vi gick på muséet och Alfons-utställningen som inte var en utställning i ordets rätta bemärkelse. Det var ett stort Alfonslekland! Där hade de roligt. Sen fortsatte vi till det som jag kallade för experimentverkstaden. Där hade jag läskigt kul också!!

Efter muséet gick jag och Vilhelm och hyrde film och sen hemåt. Vi bakade egen pizza och snacksade senare på kvällen när vi såg på filmen. Jag och J konstaterade också att vårt hem inte direkt är barnapassat... Ville ramlade ner från en av våra barstolar och slog hakan i bordet. Men det gick bra. Sen så kom vi även på att det inte är bra att ha ett träbord som är hyfsat känsligt för fukt och fläckar då en 6-åring är på besök. Samt heller inte att barstolarna har en vit tygklädsel... Efter middagen åkte alla fyra klädslarna in i tvättmaskinen efter att en av dem fått en tomatsåsfläck... Vid filmtittande så hälldes ett glas cola (dock ett av de mindre glasen, jag är inte så dum att jag ger ett barn ett stort glas!) ner på den ganska dyra ryamattan... Som tur är så är den mörkspräcklig så vi överlever. Men vi insåg att det är tur att vi inte planerar barn inom den närmaste framtiden för då hade vi fått göra om lägenheten igen!

Oj, nu blev detta ett LÅNGT blogginlägg och de är ganska jobbiga att läsa. Nåja, ni som kom så här långt: tack för att ni läste!
//T