Efterlysning

För att inte bli alldeles knäpp och förvirrad så har jag bestämt mig för att jag måste åka iv'g någonstans. Gärna storstad. Men jag behöver tips på bra resesajter. Så alla snälla bloggers, hjälp mig!!!
Tack på förhand!
//Therese


Jag, en Prinsessa!

Jag funderar pa att byta stil, eller snarare uppdatera min stil lite. Lite mera elegant, lite mera parlor och diamanter, lite mera kronprins vid min sida och jag skulle latt kunna passera som Mary (kronprinsessan av Danmark ni vet). Jag har inte fatt hybris, jo lite kanske... men det ar inte bara froken Ferm som uppmarksammat mig pa att jag ar lik Mary. En akta danska stirrade pa mig en hel middag innan hon vagade haspla ur sig att jag var ruggigt lik. En av mina arbetskopisar som laser mera Se och hor an vad jag gor (Malin jag har faktiskt slutat nu!) har aven hon och en bunt annat lost folk har patalat likheterna.

Sa nu kvarstar bara fragan hur kan jag skorda frukten av detta??? jag borde ju kunna fa ga fore i kon till alla clubar har i stan iaf. Kanske jag ska hora med Bono vad han tycker om saken. Kan Dominica passera i Paris som prinsessan Viktoria borde jag kunna passera som Mary i Dublin, eller?

Nu ska jag nog dra mig hemat, har varit pa rymmen fran polackerna en natt. Tack gode gud for Cecilia, nagonstans att ta vagen nar lagenheten blir for liten och polackerna for manga...

Hoppas alla har det bra dar hemma, tillfrisknat fran div virus och liknande. Man vill ju inte behova besoka doktorn, elle huur!
//Hannah

Åhh vad fint det blev...

Ommålningen i helgen belv en succé! Jag kan starkt rekommendera färgen Mio Muskot. Sedan kan jag starkt rekommendera att ha en person som J som hjälper till. Utan honom hade det inte blivit något alls kan jag lova. Han var helt underbar! Tack så mycket igen (vet att du läser J) Han är en riktig hejare på att måla. Mina starka sidor ligger mer inom tejpningsområdet och "finmåleriet" dvs fylla i där tejpen täckt lite för mycket. Så tillsammans var vi ett oslagbart team. Höll på till typ 1 på fredag natt och tills 2 på lördag natt. Vi var lite möra på söndagen kan jag säga...

Så nu är det dags att köpa lite nya grejer. Därför är en tur till Örebro inplanerad nästa helg. Där ska både EM-möbler och IKEA besökas! Kan knappt bärga mig!!! Vet precis vad jag ska ha. En bänk som man kan stoppa grejer i. Den ska jag handla på IKEA. Sedan vill jag ha en sån där lång smal, snygg, byrå. Sån som du har Hannah fast den smala vet du.

Funderar nästan på om jag måste ha en ny inflyttningsfest nu? Det blir nästan som en ny lägenhet när jag är klar :-) Vad tycker foket som varit på min första inflyttningsfest? Ska vi köra en till?

//Therese

PS Vännerkväll hos mig imorgon blir lite svårt. Jag är ju på musikal... Vad göra? Ska vi skjuta på det? DS


Brunchens utvärdering, kanske inte idag.....

Hej hopp!
Jag blev utsedd till att utärdera lördagens brunch, men eftersom jag insjuknade på lördagens eftermiddag och inte riktigt har återhämtat mig, så känner jag inte för att prata mat.... Däremot kan jag glatt meddela att det droppar härligt utanför mitt fönster! Rätt ner på min nytvättade fönster, men ja´ ä´ int´ bitter! 
Jag återkommer med en rapport från helgens brunchande om inte någon annan hinner före.... =)
// Jess

Helgens schema

Då alla andra (Sanna och Fralle) har lagt ut sina helgscheman så vill inte jag vara sämre. Håll tillgodo!
Fredag
16.15
Cyklar hem från jobbet
16.45 Åker med J och inhandlar färgen Mio Muskot plus diverse målartillbehör (några bra tips Fralle?)
17.30 Tejpning och middagslagning parallellt
18.15 Målning igång
18.17 J första förmodade utbrott på mig för att jag rollar fel eller nå´t
Någon gång sent ikväll Hallen färdigmålad och tejpning påbörjad i köket.

Lördag
09.00
Vaknar och äter en banan
09.10 Fortsätter med målningsprojektet i köket
11.15 Hoppar in i duschen och tar på mig lagom lediga och snygga kläder
11.45 J och jag beger oss iväg till lördagsbrunchen med Jessie, Marie och Henrik (där har ni anledningen till att det bara blir banan till frukost.
14.40 Med magar stora som hus börjar J och jag inse att vi måste nog dra oss tillbaka och fortsätta måla.
15.30 Jag lägger undan min pensel/roller och säger lite int att jag ska gå på toa. Sätter mig sedan där i ett par timmar och äntar på att J ska bli klar.

Söndag
09.00
Går upp oc börjar göra lyxfrukost till J. Våfflor (med kiwi, jordgubbar och kesella vanilj), smoothies och nybakade scones.
10.30 J på mycket gott humör och har glömt min timslånga toavistelse kvällen innan. Om det är något kvar att göra med själva målningen så fixar vi med det. Vet inte om det blir på det där Hollywoodaktiga sättet (duttar lite färg på varandras näsor och är hur förälskade som helst, puttinutt) men lite mys måste jag nog klämma in. För vid det här laget så är jag förmodligen så trött på målning att jag inte tänker röra en pensel om jag inte får hångla lite också!

Så, där har ni min helg! Önska mig lycka till!
//Therese

Elin, det ar jag!

Hej pa er igen!

Har ni sett reklamen for Elon, ni vet med Elin som sitter i badkaret och tvattar sina strumpor. Det ar jag, numera... Idag har jag tvattat som en galning i var Polska tvattmaskin (en balja i duschen), har blasor pa fingrarna! Som den effektiva kicka jag ar gjorde jag tva saker samtidigt... duschade och skoljde mina klader samtidigt, mycket praktiskt. Det kanske later snuskigt... men icke, kladerna lag i "tvattmaskinen" och jag stog i duschen, bara for  att slippa bli dyngsur tog jag en dusch samtidigt. Detta later inte bra, jag hor det. Trodde aldrig det skulle ske, formodligen inte ni heller. Sjalvfallet var det innan jag insag att det kostar 7euro att tvatta en fjuttig liten maskin och 9 for en inte lika fjuttig...

Jag vet att ni alla minns mig som froken huslig, denna huslighet har dock inte flyttat med till Irland! forsokte gora pannkakor, det blev en degklump! men for att se det fran den ljusa sidan har jag uppfunnit en ny ratt pannkaksdeg (Per var ar du nar jag behover dig???).

Nu ska jag nog forsoka hitta hem igen
sov sott alla vanner
Och Karin, ta det fint i Barcelona! hoppas du far det jatteskoj. Lite mera solsakert dar an har...

Sol och langt!

Hej alla glada!

Dublin badar i solsken... jag ar ledig i tva dagar!

Just nu sitter jag inte langt fran det lilla rattbo jag kallar hem och tankte blogga lite, sa mina kara vanner vet hur jag har det.

Tydligen ar det frageteckan kring vad jag jobbar med. Jag jobbar for Ted Baker (designer fran London, har funnits i Sverige, men lokalerna man hade pa NK passade inte riktigt...) och saljer klader i en stor butik som paminner om NK, ar ni med da? Det ar faktiskt ett riktigt kul jobb, butiken ligger i ett enormt shoppingcenter a la USA. Jag tjanar inte stora pengar, tyvarr! men saljer vi bra och nar malen for butiken far vi bonus... vore bra eftersom att allt i detta landet ar ruggigt dyrt!

En sak som svenskar borde lara sig av "Irskarna" Har ber folk om ursekt nar man gar in i dem, hur trevligt ar inte det??? eller ironiskt, beroende pa hur svensk och blaogd man vill vara. Har borde man dock lara sig lite av svenskar med, typ bygga nya hus som det inte regnar in i, ata nyttig mat brunt brod har betyder oftast att det ar choklad i inte vetekli...

nu ska jag nog ga och handla lite.
hores och sa mina sma puddingar. kanns tryggt att veta att ni haller vara traditioner vid liv.
kram puss och sa
//Hannah

Trötta kvällar...

Våren måste komma snart! Jag är så trött på kvällarna eller egentligen hela dagarna att så att om inte våre kommer snart kommer jag att förvandlas till en gående zombie!! Jag har i alla fall fuskat lite genom att sola ett par gånger. JA jag vet att det inte är bra för huden och så men det skiter jag faktiskt i just nu! Var bara tvungen att få min beige, grå genomskinliga hud att se lite mer pigg ut.

När nu våren kommer att komma eftersom jag begär det, ska jag göra följande saker:
Köpa vårjacka
Dricka drinkar
Ta fler promenader
Leta efter jordbubbar ( vart hittade ni dom????)
Använda mina sjukt snygga, nyss fyndade pumps!!!
Köpa mig ett par läckra shorts

HMMM..... nåt mer kommer jag inte på, men det finns säkert mer saker att göra när solen börjar skina och träden blir gröna......Hoppas det blir snart!!

///Cleo




eggling & gräsling

Till alla som liksom jag, bara älskar inredning!..Här kommer ett hett hemsidetips..www.inreda.com.. 
Gå dit och njut av alla ursöta saker!! Spana extra noga in  våra nya vänner: eggling & gräsling, plantor som kläcks ur ett ägg, hur coolt som helst!  Så vännergänget, nu har vi ännu ett tema till vårens vännerkvällar, förutom balkongmöblel-shopping har vi nu även projekt: utökning av vårt prylbestånd hemma (om du nu får plats med fler prylar Tessie...?)
//Marie


Är det värt det?

Efter vår shopping igår, så skulle ju jordgubbarna avsmakas.... Kunde knappt vänta till morgonen då jordgubbar och fil skulle intas. Klockan ringer misstänktsamt tidigt.... Undrar vad jag tänkte på när jag ställde den kl 6.00!! Det är ju inte ens "skoldag".... Men det var bara att gilla läget och masa sig upp. Trodde jag ja. Efter en lite vurpa med min cykel igår (det var faktiskt jätteisigt på en fläck, Marie kan intyga). så har ett fint blåsvart blåmärke infunnit sig på mitt knä med tillhörande smärta! Som om inte det var nog så betalade sig BodyBalance passet igår sig också. Pilatesövningar för magen är inte att leka med... Så sammanfattningsvis så skulle man väl kunna säga att jag är lite öm idag, så det gick liiiiite segt att ta sig upp.Skynda långsamt....
MEN! jordgubbarna räddade min dag! De, musli och fil var en himmelsk kombination! De luktade jordgubbar, var riktigt röda och bäst av allt de smakade jordgubbar! De var med andra ord ett riktigt fynd. Nu ska vi bara se om de andra tjejernas var lika goda eller om jag lyckades få de bästa?! Flera bra saker är att det finns 4 "gubbar" kvar till en lite fruktsallad efter lunchen!
// Jess

Rapport från vänner-kvällen

Så då sitter vi här hemma hos Jessie. Vi kan konstera att det definitivt inte går åt lika mycket mat på tre pers som på fyra... Hannah kom tillbaka, vi kommer bli jättefeta om vi måste trycka i oss mer vitlöksbröd!!!

Som jag (Therese) tidigare skrivit så har vi varit och storhandlat idag. Vi kan rapportera om de bästa fynden:
Jordgubbar 9.90
Pasta 6.90 och
Lösgodis 5.90/hg

Rapport om jordgubbarna kommer så fort vi har provat dem.

Nu sitter vi bara och väntar spänt på DHW. Själv så har jag med mitt begränsade kanalutbud missat det mesta av säsongen... Men förhoppningsvis kan Marie och Jessie uppdatera mig (Marie skirker nu här bredvid mig tt hon kan inte uppdatera så jag rättar mig) Jessie kan uppdatera mig.

Under tiden vi väntar tittar vi på Rory Gilmores förfall!! Hur har den duktiga, artiga oskulden blivit en alkoholiserad, sexmissbrukande "drop-out" från Yale? Vad har jag missat? Alla mina ideal bara försvinner!!! Vart är världen på väg?

Nä nu är det dags att hugga in på lösgodiset!! ha det bra allihopa!
//Therese, Marie och Jessie

Bla bla bla

Dags för en uppdatering igen. Annars börjar detta likna Einemarkens blogg *blink blink*
Idag är det tisdag vilket innebär att det är Vänner-kväll! och ikväll så ska vi storhandla!! Jag är så exalterad över detta!! började på min shoppinglista redan i söndags. Och Hannah, jag lovar tt jag ska gå och kolla lite på de där hyllorna med alla konstiga grejer precis som du brukar göra när vi handlar. Sen är det hem till Jessie och laga något gott. Det är kul för detta är andra vekan i rad som vi kör lite "special edition" på vännerkvällen. Förra veckan var det ju poker. Som jag för övrigt vann!!!

Lyssnar just nu in mig på Robbie Williams. Räknar iskallt med att kunna alla låtar utantill till konserten i sommar (Förresten Jonas, ska Sandra ha den sista biljetten?) Sommar är för övrigt något som det får bli vilken dag som helst nu. är så trött på snö och kyla. Så nsygga vinterjackor har jag faktiskt inte att jag vill använda dem i ett halvår!! Visst jag har fyra att variera mellan (har börjat med en skidjacka nu cokså så då är det fem men ändå) men det börjar bli tråkigt ändå.

Jag måste bara få berätta om en grej som jag är stolt ver! Igår städade jag badrumsskåpet (n) Jag är så nöjd med mig själv. Slängde och dammade. La iordning och sorterade. Jag tror säkert att Sanna, Jessie och Hannah förstår den härliga känsla som infann sig efteråt...

För att göra er mer avundsjuka så kan jag berätta att igår så lovade J mig ett Dressing Room. Om han vinner 20 mille på lotto och hittar ett hus/bygger ett hus vid vattnet och om jag lovar att "ställa upp" minst 3 ggr/vecka vill säga. Så Hannah, Sanna, Jessie och Marie; ska vi sätta oss någon dag och börja planera hur det ska se ut? 

Det snoar i Dublin!

Halla mina goda kamrater!

Nulagesrapport!

Jag har funnit bostad, delar rum, men vem behover egentligen privatliv???
Har funnit arbete, flera faktiskt, alla vill ha mig! ;)
Har annu inte entrat Dublins club-varld, vantar med spanning!

Japp ni sag ratt, det snoar har i stan. Kanns mindre skoj, tur man har en luva med fran kalla Sverige...
Ska strax ga till socialkontoret och fixa pps nummer, vill inte betala mera skatt an jag maste.

Glad ar jag over alla gulliga mail jag har fatt, tur att ni inte glommer mig. Av mailen kan jag dock utlasa en viss vuxenangest, eller angest att vara parig och trakig... Tessi att kopa lagenhet ar inte "for vuxet" det ar smart. Sen tycker jag du ska investera lite av dina pengar i en biljett till Dublin, men det ar bara jag. For att fortsatta pa vuxentemat, ni far vara hur vuxna ni vill BARA ingen skaffar barn eller gifter sig nar jag ar borta!

Hot denna vecka ar!
Ted Baker
Nya jobb
Trevliga rumskompisar
St Patricksday
kikartor

Not ar!
Sno!
Regn (alltid ute, hi hi)
Killar fran Irland (inte snygga, fula klader, for fortjusta i skandinaviskor...)

nu ska jag fixa lite vuxengrejjor
kram pa er
hannah

Att bli vuxen

Det är något jag funderar över just nu. Jag tror nämligen att jag kanske har börjat bli vuxen på riktigt. En del säger att de blir vuxna när de börjar ha koll på sin ekonomi. Det har jag haft hela tiden så just det  vuxentestet räknas inte riktigt för mig. Visst, jag invetserar mina pengar istället för att köpa nya grejer så lite kanske det stämmer ändå. Men jag har tex börjat hålla mer koll på hemnet.se och kollar in bostadsrätter och prislägen etc. Innan har man mest gjort det för skojs skull men nu har jag börjat göra det för att, vem vet, inom en inte alltför snar framtid (2 år kanske) så kommer jag nog att köpa något. Många fler som jag känner och umgås med skaffar jobb och lämnar studentlivet. Det ger också vuxenpoäng. Det är inte heller många singlar kvar bland kompisarna.. För närvarande råder det en babyboom här på jobbet och i bekantskapskretesen också. Det har fått mig att tänka på att inom 5-6 år så har man förmodligen barn också! Ni ser!!! Bara en massa vuxentankar! Och det skrämmande är att dessa tankar inte skrämmer mig sådär jättemycket. Men det kanske är för att de första vuxentankarna kommer att realiseras om först 2 år eller nåt.. Hmm undrar om jag har panik då istället? Jag ber om att få återkomma då.

//Therese

"Gym-folket"

Jag är verkligen ingen gym-människa egentligen. Jag som är hästägare har alltid prioriterat den friska luften och närheten till naturen som man får uppleva på hästryggen. Men när jag fyllde år häromsistens fick jag ett träningskort på friskis och svettis. Detta har gjort att jag har börjat gå på gym och fått chansen att iaktta och uppleva vad det innebär att vara "gymfolk". Jag har fått lära mig att om man tränar på gym så är det viktigt att koncentrera sig på några muskelgrupper i taget för att få ett bra resultat. Det verkar ju rimligt, man hinner ju inte med att träna armar, ben, rygg och mage osv på samma pass. Dessutom ska man göra ungefär 15 gånger 3 repetitioner på varje träningsmaskin med vila emellan beroende på hur tunga vikter man använder sig av. Men denna uppfattning verkar jag inte dela med alla.. 
       Var på gymmet häromdagen och iakttog en "gubbe" i 50- års åldern genomföra sitt träningsprogram. Han gick runt till alla gymmets träningsmaskiner allteftersom de var lediga och gjorde ungefär 5 repetitioner per maskin och satt sedan och pustade och grinade illa och verkade helnöjd med sin kämparinsats. Sedan gick han målinriktad till nästa lediga maskin. osv. tills det var dags för streching som pågick ungefär en minut, och då strechade han hela kroppen! Måste erkänna att jag fnissade lite för mig själv åt denna roliga gubbe men insåg snart  att det är det som är charmen med friskis och svettis. Alla får vara som dom vill och jag är säker på att han var helnöjd med sig själv när han gick hem. Och det är ju det som är meningen med att träna, eller?
//Marie

Surgubbe

Jag blir så trött.. Var ute på en mysig promenad i strålande solsken med lånad golden retriver, gick prydligt och fint på vänster sida på en gångväg när en gammal gubbe på gammal cykel, rak i ryggen och med cykelhjälm på knoppen dyker upp en bit framför mig. Vi måste således mötas. Gubben, som kommer mot mig cyklar på höger sida från sitt håll sett,  vägrar byta sida och det blir jag som får byta till höger sida av vägen (från mitt håll sett). Detta gjorde mig dock ingenting, solen sken och jag var på mycket trevligt humör. Men helt plötsligt stannar gubben och börjar halvt skälla på mig att jag minsann går på fel sida av vägen och undar vad jag tänker på när jag utsätter honom för en sådan fara?

Jag säger till honom att jag trodde man skulle gå på vänster sida av vägen men det har gubben redan tagit reda på, det gäller bara på bilvägar minsann! Jag log mot honom och sa att det var hemskt bra att han påpekade detta och att jag var hemskt ledsen för mitt korkade beteende och gick sedan vidare. En surgubbe skulle inte få förstöra min dag! Men jag undrar ändå, varför är det så att vissa människor har ett behov av att uppfostra sina medmänniskor, tror dom verkligen att det gör någon skillnad att skälla på en enda människa och framför allt, tror dom att man lyssnar på dom när de skäller? Sätt in en insändare om det är så jobbigt surgubbe! Eller skaffa ett liv..
//Marie

Fotbollsfiasko

Igår var det dags. Premiären för mig i mitt nya fotbollslag. Gud vad jag var taggad. Ni som var på samma fest som mig på lördagen (där jag drack mestadels vatten, bara lite vin) kan intyga detta. Hade fått en plats i startelvan som vänsterback (lite av favvoposition) i denna oviktiga träningsmatch. Allt kändes bra. Visst det hade varit lite tungt i bröstet på träningen på lördagen men va fan, det går ju över! NOT!!!! Redan på uppvärmningen kände jag att det där tunga i bröstet satt kvar. Jag fick liksom inte ner någon luft. Jag sa till tränaren att det var så och han sa att då fick vi byta lite mer helt enkelt.

8 min spelade jag!! Av 90 möjliga!!! Det gick inte mer. De var stopp i bröstet, jag kunde inte dra djupa andetag. Gick av planen och kände mig alldeles yr. Fatta att jag var besviken. Jag gick hem och grät i mitt badkar. Så idag ska jag träna så hårt att mina lungor knäcks!! Är så arg så jag vet inte vart jag ska ta vägen!!! Det är bara att hoppas på en ny chans i nästa träningsmatch på lördag... Och då jävlar!!! 

Hot or not?

45220-18

Halla alla BLlovers!

Tankte att jag skulle bidra med veckans hot och not lista har i Dublin...

Hot!

Selleri (jag har lart mig ata detta nu, vuxet va?)
Sotpotatis (hur var mitt liv innan denna gudagava???)
Heath Ledger (need I say more, kolla bilden bara...)
Fasta (ingen choklad innan lordag, egentiligen innan pask men men)
Despo (har har man kommit langre i serien om de desperata hemmafruarna, me like)
Vinkvall ikvall!

Not!

Regn
Datasalar (ingen luft, skrivare som kranglar, slut med pengar pa utskrifskontot, jag kan fortsatta)
Gubbar! inga killar fodda innan 78 tack!
Sura cafebitraden
Daliga serier fran Irland som handlar om inget och folk kallar varandra lofv hela tiden

Listan har en del annat ocksa, lite for barnforbjudet for att publiceras pa denna blogg. jag har inte gjort listan sjalv! C och L ar medskyldiga...

I ar ar aven sjalvrespektens ar, for den som inte visste det!

Oprah ar standigt pa hot och not listan. Igar gjorde hon frukost till sin man. Funderingen ar, finns han egentligen vi har ju aldrig sett honom!

Nu ska jag fixa lite annat
kom igen mina kdchicks, mer blogging tack!
//Hannah

Tar mitt ansvar

Jag får göra det och uppdatera denna blogg lite. dessvärre kan jag inte ge er något referat från meodifestivalen den här veckan. Såg inte programmet... Var på lagfest istället. Men jag lyssnade på låtarna när de spelades på radion tidigare på lördagen. Kanske inte hade tippat att Poodles skulle gå vidare men men..

Annars så ägnar jag min tid åt konstiga funderingar och konstateranden. Tex så var det test av "hese Fredrik" i måndags. Ni vet den där larmsignalen som låter första måndagen i varje månad. Jag undrade vad som händer om det faktiskt inträffar en skarp händelse när signalen övas? Jag sprang naturligtvis bort till vår presscehf med min skrämmande fråga. Han tyckte det var en bra fråga från mig men han kunde inte svara på den. Sannolikheten för att det skulle hända är ju minimal men risken finns. Vi kom överens om att vi hoppas på att de som läser upp meddelandet i radion är noggranna med att påtala att testet har övergått i skarpt läge och att de kanske kör signalen flera gånger.

Sedan så har J upplyst mig om att jag snart kommer få en istapp i ögat om jag ska fortsätta slita ner varje tapp jag ser. Dett hade jag själv inte tänkt på! Jag är helt besatt av att riva ner is och snö från tak och sån't. Jag skulle vilja ha det jobbet... Iaf, jag har hitintills bara varit så fascinerad av att slita i istappar att jag inte tänkt på att jag kan få dem i ögonen. Jag har lugnat mig lite nu efter jag gjort detta konstaterande.

Sedan så har jag börjat fundera på klassikern "brinner huset upp eller ner?". Om det är någonstans jag borde hitta svaret på denna fråga så borde det ju vara här på mitt jobb, eller hur? Jag har iaf gjort en egen teori som jag använder som sannning tills dess motsatsen har bevisats. Om branden börjar i källaren och hela huset blir förstört så måste ju huset ha brunnit upp. Om branden istället börjar på vinden så måste huset ha brunnit ner. Håller ni inte med mig?

//Therese


I Dublin

Hej igen alla vanner!

Detta ar en underbar morgon i Dublin, efter en lang helg av fest... Har precis inhandlat en stor kaffe for 1,59, kommer aldrig mera klaga pa att det ar dyrt kaffe pa uni pa UCD ska man vara miljonar om man inte vill bli en termos-tont...

Annars ar jag bara nojd, bristen pa snygga killar (ingen kan faktiskt matas med honom vi kan kalla C...fniss, fniss) vags garanterat upp av all underbar shopping. Har drabbats av nagon form av virus, kan vara en blandning mellan fagelinfluensa och galna kosjukan.... det ter sig iaf sa att jag vill kopa alla skor jag ser, nastan. kanske inget nytt, men det ar som om viruset slagit med ny kraft.

Fick ett sms i morse, mamma har mitt nummer nu gar jag inte saker... hon ville bara forsakra sig om att jag var i Dublin mellan 4-7 maj, hon och pappan skulle hit da. samma sak hande nar jag pluggade i Spanien. Hon bara ringde och fragade om jag var hemma en viss tidpunkt, eftersom hon pappa och mormor o morfar skulle till Madrid da. Det roliga i kraksangen ar att man nastan far hota henne for att komma till Karlstad... ja ja, jag ska nog vara glad att de kommer, parentes-besok betyder goda middagar pa fina restauranger.

Sen kan jag bara saga att pa Irland ar man ruggigt bra pa rattvisemarkt! vi har kopt snabbkaffe och choklad, billigare an i Sverige o gott sa klart. Finns en fin butik i stan med massor av varor och prylar, ska ta kort sa ni far se. Detta blev ju ett jattelangt inlagg, nu maste jag soka jobb
puss och loove till er mina darlings!

100 år och modeintresserad!!

Idag har jag jobbar extra på ett servicehus (jag brukar göra det ibland). Det är så himla skönt och jobba där ibland för då får man höra lite sköna kommentarer iadg fick jag höra att min jumper var så snygg till skillnad från vederbörandens gamla trasa!! Jag menar skönt att vara typ hundra år och fortfarande uppskatta lite mode. Även om jag nu inte riktigt vill hävda att min hoddie är senaste mode direkt, men det är ju inte lätt att veta när man aldrig får komma ut.

Jag är faktiskt rädd för att bli gammal. Då ska man helt plötsligt bli intresserad av bingo och folkmusik även om man aldrig förr ägnat sig åt sånt. Man får ju bara hoppas att man har några anhöriga som kan ta hand om en så att man inte ligger där själv och ruttnar bort.....

Nej usch vad tragiskt det blev nu, men även denna blogg måste väl få sina mörkare inlägg ibland.

Dagens makeup tips: PLOCKA ÖGONBRYNEN!!!!! Jag blir tokig på alla som inte gör det, all annan makeup blir ju inte bra om du inte gör detta!! Say no to unibrow!!!

//Cleo


Jag haller vad jag lovar...

Nu ar jag i Dublin! Har det helt underbart, snofritt har Jess ca 7 grader. Igar va vi pa ett chokladcafe och at chokladsoppa med marsmellows! Har aldrig atit nagot liknande i hela mitt liv! Tank er att ha utsikt over Dublin och sippa pa rinnande choklad... later snuskigt va? Sitter och jobbar pa mitt CV nu, helt fantastiskt va mycke jag gjort...

Ville bara beratta for er att allt ar bra har, men jag langtar lite efter er...
Massa looove till er mina vanner!
//Hannah


ps. Har nytt nummer, Cleo har det.ds


Är jag en djurvän eller bara en bra vän?

Alla som känner mig: sätt er ner och se till att inte hoppa i taket när jag ska berätta vad jag ska göra i helgen. Jag, Therese, ska vara kattvakt! Precis,  det är helt otroligt! Tror att Veronica hade frågat alla andra hon kände och de kunde inte så till slut hade hon inget annat val än att fråga mig. Mitt uppdrag består i följande moment:
Fredag: Släppa ut katten ur sovrummet när hantverkarna har lämnat lägenhten. Uppdrag utförs under fredag eftermiddag.
Lördag: 2-3 skedar mat. Uppdrag utförs efter lunch på lördag.
Söndag: 2-3 skedar mat. Uppdrag utförs så fort Vasaloppet är i mål och baksmällan släppt efter lagfesten.... Troligtvis framåt tre på eftemiddagen.

Jag tror detta kommer gå finfint!!
På måndag får ni en slutredovisning av uppdraget.
//Therese

Fanfar

För att gottgöra för mitt übertråkiga inlägg förut ska jag nu glädja er med ett annat mycket roligare!!!! Allas vår Marie fyller 25 idag!!!!!!! En fanfar och lite "ja må hon leva" för henne tycker jag!!! Grattis grattis!!! Hoppas du har en bra dag!!!


//Therese

En dag i mitt liv

I brist på annat att skriva lite om min dag. Det är ganska tråkigt så ni behöver inte läsa om ni vill. Jag tycker bara det är så synd om inte bloggen uppdateras varje dag.

Jag vaknade av att J:s klockradio gick på. Efter ett tag gick vi upp. Inga roliga kommentarer eller liknande att rapportera. Åt däremot god frukost; avokado på bröd med frön i!! Mums!!

Kom till jobbet, svarade lite på några mail. Skrev litepå en grej och uppdaterade lite dokument. Åt min lunch som bestod av thaistroganoff. Gick tillbaka till mitt skrivbord och jobbade på. Höll på att glömma av ett möte men hann ändå. Drack lite kaffe och nu ska jag snart gå hem. Så här kan en vanlig dag vara i mitt liv. Låter kul va? Välkommen till vuxenvärlden säger jag bara!!!

Men lite roligt händer idag iaf. Jag ska på kalas!! Min kompis U fyller 24 idag. Blir nog go tårta. Ska bara ta med mig en bukett tulpaner. Det stod väldigt klart på inbjudan att man inte skulle ta med sig något annat än ett leende. Då blir det bra med tulpaner eller hur?
Nä, nu packar jag ihop för dagen. Ledsen att jag ödslat er tid då ni läst detta inlägg.
//Therese

Etapp ett!

Har lagt locket på brunnen, bryggan är tjärad, ska bara in till stan och sälja geten...sen drar jag. Frostmofjället får vänta, inatt drar jag till arlanda sen vidare till Dublin. Förutsatt att jag tar mig ut ur Jesses lägenhet, kan behöva skotta mig in till stan. Jess har precis mätt, det har snöat 2,5 decimeter sen igår. Galet mycket snö i denna stad idag, Jess är svart i synen tom jag blir lite rädd för henne...

Tack för taxi! Snart kommer P och hämtar mig, vad skulle jag göra utan honom???
Tack alla vänner för middagen igår, puss på er!
//Hannah

Snö? VARFÖR???

Nej men vad trevligt, det snöar........

Var det fler än jag som fick den härliga vårkänslan häromdagen då solen sken och fåglarna kvittrade? Inget mer pulsande så långt ögat kunde nå, inget mer omkringhalkande för att ingen plogar....... Jag var så glad! Så glad att jag köpte mig en vårjacka..... Och det fick man ju bittert igen!
Vad har vi gjort för ont för att förtjäna detta? Det enda positiva jag kan se i denna tunnel av mörker är att barnen som har sportlov får snö i alla fall, men sen blir jag bitter igen och undrar "varför har inte jag sportlov?"  Finns fler anledningar... Men  men.... Det är väl bara att dra på sig jackan, vira in sig i sjalen, hämta geten och framförallt se till att man har med sig både kälken och vantarna. Det är långt hem!
// Jess- som absolut int é bitter