Vi drar till Oslo

Vid lunch går tåget till Oslo. Ska hälsa på Josse och ha födelsedagsfest med henne! Ska bli riktigt kul. Fast samtidigt är jag och J nästan barnsligt förtjusta över att vi ska få bo på fint hotell! Med hotellfrukost!!! Mmmm längtar redan tills imorgon morgon (kan man säga så?). Då ska jag sitta och mumsa färska frallor, fil, pålägg, grönsaker mm.

Som julknarkare så ser jag också fram emot att få se Oslos julskyltning. Har höga förväntningar! Nu sitter förresten mina tjärnor och annan julbelysning uppe! Titta gärna upp på lite glögg :-)
Ha en bra fredag!
//T

Min nya hobby

Titt som tätt så ringer det telefonförsäljare hem till oss. Istället för att som jag tidigare gjort dvs snäst av dem på ett mer eller mindre vänligt sätt så provar jag nu en ny grej som gör att jag har lite roligare. Jag ljuger!
Tex i förra veckan ringde en tjej:
Therese: Hej det är Therese
Försäljerska: Hej Jag heter Lisa och undrar om Therese är hemma?
T: Ja, det är jag.
F: Hej, jag ringer från företaget X och vi lanserar nu en ny produkt som heter Mystery. Det är en rakhyvel och vi vill nu skicka en till dig alldeles gratis så du får testa den alldeles gratis. Vad säger du om det?
T: Nej, det är inte så intressant.
F: Får jag fråga varför?
T: Jag rakar inte benen.
F: Aha, du vaxar istället eller?
T: Nej, jag tycker ett är ett kvinnoförtryck att behöva raka benen.
F: Jaha, ok, hejdå.

J stod bredvid och tittade konstigt på mig när jag sa det där om kvinnoförtryck sen när han förstod sammanhanget efter samtalet så skrattade vi ihop.

I måndags ringde en annan försäljare.
T: Hej det är Therese
F: Hej, Jag heter Tina och söker Therese         (Varför frågar de alltid efter mig när jag svart med mitt namn?)
T: Ja, det är jag
F: Hej, hoppas allt är bra idag. För det första, jag ska inte sälja något till dig. Det låter väl bra?
T: Ja.
F: Har du hört talas om Melamin (Kanha varit melanim eller sånt också)
T: Ja, det är något ämne av något slag.
F: Oj, du visste alltså!? Inte många som gör det. Jobbar du inom vården eller?
T: Nej, mitt jobb är ganska långt ifrån vården.
F: Okej, men du vet kanske då att melamin är bra för immunförsvaret etc etc.
T: Är det tabletter eller kapslar som man får då?
F: Ja, det är tabletter och...
T (avbryter): Jag är allergisk mot överdraget på tabletter så jag kan nog inte ta dem.
F: Oj då. Är det något särskilt ämne då eller?
T: Ja. Du vet tabletter har ju ett överdrag som gör att de ska glida ner lättare i svalget och det är jag i de flesta fall allergisk emot. Måste alltid rådgöra med läkare innan jag tar medicin.
F: Ja, oj, då ska du nog inte använda dessa. Ha en bra kväll!

På vänneränget i onsdags så kom det upp fler idéer som jag ska prova. Hittills har det varit hyfsat trovärdiga lögner. Nu ska vi prova såna som verkligen inte har med ämnet att göra. Nästa gång ska jag säga typ "Nej, jag kan inte acceptera gratistrosor för jag är homosexuell/vinterkräksjuk/moderat". Ska bli kul och se hur de reagerar.
Ha en bra dag!


Åhhh typiskt!

Tror ni inte att jag glömde de där förbaskade lingonen i frysen på jobbet ändå? Nåja, mamma sa att det inte var så akut med dem. Ska försöka komma ihåg dem tills jag ska hem i jul.

På tal om jul, i helgen var jag på Lisebergs julmarknad. Mycket fint men det pissregnade hela tiden så vi frös lite jag och mamma men vi vandrade runt i drygt en timme ändå.

Nu är jag ganska nyss hemkommen från ett spontant cykel puls-pass! Gick till SATS för att bara gå på löpbandet eller något sånt och när jag kommer och ska dra mitt kort så ser jag cykel puls-korten. Snabbt som attan bestämmer jag mig för att köra det passet. Nu känner jag mig skitnöjd med mig själv! NU sitter jag med en kopp grönt te (smak orient) och lägger upp veckoschemat. New Yorkresan ska betalas, julgardiner strykas och STOR stjärna till sovrumsfönstret ska inhandlas. Så om ni har vägarna förbi Dykmagasinet och tittar upp och ser en stor stjärna så är det nog mitt sovrumsfönster ni ser :-) Välkomna in på lite glögg och hemlagad kola i såna fall. J har redan gjort 3 omgångar (avundsjuk nu Kerstin?) Nä nu ska jag sluta pladdra och se vilka sjukdomar jag har genom att tilla på EKG
Bye bye
//T

Dags att packa ihop

Nu är jag på kontoret en kvart till. Får inte glömma av att hämta lingonen i frysen. Mamma fick dem av morbror förra helgen men hon glömde dem i min frys och det skulle ju bara fattas att jag glömde dem i jobbets.

Dagen har gått i ett precis som retsen av veckan. Otroligt mycket att göra men efterom jag vet att det är för en begränsad tid (fram till februari) så är det ok. Då är det bara roligt. Hade inte velat ha det så här på heltid :-)
Nä nu dimper de sista mailen för mig idag in och jag  måste svara!
Ha en bra helg
//T


Upprörd

Att använda orden upphandling, företagshemligheter, vinst och äldreomsorg i samma mening gör mig fruktansvärt upprörd. Våra gamla är inga handelsobjekt!

Back from Africa

Hej hej!
Jag är tillbaka! Har varit det ända sen i lördags lunch faktiskt. Men på något sätt har veckan rusat iväg och jag har fått många sköna flextimmar på jobbet. men nu tar jag mig tid att skriva.

Kenya (Nairobi) och Kongo (Lubumbashi) var verkligen en upplevelse! Allt så annorlunda mot vad man är van vid. I Nairobi rörde man sig inte utanför på gatorna när det blivit mörkt. Risken att råka ut för något obehgligt ökade markant då. Blev dessutom vittne till ett rånförsök när vi satt i taxin i rusningstrafiken. Helt sjukt!

Lubumbashi var lite mer så som man tänker sig Afrika. Kvinnorna hade dessa underbart vackra och färgglada kläderna och bar saker på huvudet. Här växlade man pengar (dollar) mitt på gatan och avokadoträden fanns på kontorets gård. Föröskte fixa in lite bilder nu men det ville sig inte! Ska jobba på det.

Imorgon fredag ska jag bara jobba till halv två. Sen ska jag hem en sväng till mamma och pappa. Kanske blir det julmarknad på Liseberg eller godisbak. Ha det!
//T

Packad och klar

Nästan iaf. Min väska är sprängfylld! Då har knappt med några egna grejer mer än underkläder och två par byxor samt ett minimum av hygienartiklar! Bara jobbkläder, myggnät och sånt... Oj, vad tungt det kommer vara.. Har även sett till att pengar, kort och försäkringskort är med. Jag kanske borde göra som Monica i Vänner och säga "checked" efter varje grej hon packat klart?
Som ni märker så har min hjärna börjat ställa in sig på att jag ska åka nu. Känns som om jag inte hunnit förbereda mig mentalt för det har varit så mycket annat på jobbet i veckan. Men nu så!

Min mage kurrar som bara den... Undrar om jag måste laga middag eller om J tar med sig något på vägen hem från jobbet?
Nä, nu ska jag packa handbagaget!
//T

Dags för avresa

Nu ska jag gå från jobbet om en halvtimme. Fixa lite grejer på Karolinen och sen hem och packa iordning väskan inför min resa. Är lite nervös. Tänk om jag blir rånad? Blir jättesjuk i någon maggrej? Har ju inte hunnit få hela koleravaccinationen tex.. Malaria? Fast jag äter profylax och har med mig såväl myggtält som myggmedel. Nä, resfebern blir allt mer påtaglig.

Hemma ligger batterierna till kameran på laddning så jag hoppas jag kommer kunna lägga upp några bra bilder när jag är tillbaka om en dryg vecka. Ha det bra i bloggdjungeln så ska jag se om jag får se lite riktig djungel. Wish me luck!

Och som Hannah sa: om alla andra kommunikationssätt är utslagna så finns alltid bongogram och röksignaler :-)
Over and out!
//Therese

Bara så ni vet..

Om det var någon ni kände som ringde till vår "Kosovojourtelefon" för en liten stund sen och ingen svarade så beror det på att jag hade glömt telefonen på toaletten... Be dem ringa igen! Nu har jag hittat telefonen!!
//Therese

Jobb igen

Ni hittar inga som är intresserade av intressanta jobb med jättebra lön? Tipsa gärna ekonomer, controllers och andra administrativa personer att gå in på hemsidan http://raddningsverket.se/kosovo De är lite luriga att få tag på...

//T

Där ser man!

Idag har jag och J varit ihop i 2 år! Känns definitivt inte som så länge samtidigt som det gör det. Någon som förstår vad jag menar? Oavsett, grattis till oss!!

Vill du ha ett spännande jobb?

Kolla in den här länken http://raddningsverket.se/kosovo och se om det finns någon tjänst som passar dig. Det är väldigt positivt ifall det är kvinnliga sökanden.

Sprid detta till alla ni kan tro är intresserade. Sista ansökningsdag är 10/11

Ohhh noooo!!!

Camilla Läckbergs första alster blir totalt slaktat i TV. Hjälp vad dåligt det är. Vi har bytt kanal till fredag hela veckan istället...
//T

Det blir julmarknad!

Jag kommer få jobba halvdag idag!! Jag ska sluta snart faktiskt. Äta lite lunch och sen hemåt med dator och papper! Hoppas det är fina saker på julmarknaden... *drömmer mig bort*

Wroooooooom

Ungefär så låter det just nu när dagen susar förbi! Allt är ett hektiskt och hyfsat välorganiserat kaos på jobbet idag. Vi är väldigt få personer i lokalerna och samtidigt har vi, tvärtemot alla tidigare signaler, fått extremt kort tid på oss för att genomföra ett mastodontuppdrag. Men kniven mot strupen är ju trevligt ibland...
Får se om det blir halvdag imorgon som planerat så jag kan åka till julmarknaden på Mårbacka.. Håller fortfarande tummarna för det.

//T