Jag vill

Varför kan man inte läsa ELLE på internet? Inte för att jag skulle tycka om det så där jättemycket men just nu finns inte alternativet att gå ut och köpa senaste numret för mig. Det är liksom själv andemeningen i att vara sjuk: gå inte ut!  Så nu ligger jag här i sängen och längtar efter en ELLE och de där supersköna, ljusrosa sheperdstofflorna som jag sett på Wedins. Sen skulle jag kunna tänka mig en kaffe moccha också bara för att. Får drömma om det istället.
Godnatt
//Therese

Klar

Nu har jag sett The Queen. Kan starkt rekommendera den till alla som är någon sorts fan av Diana. Och ja, det smög sig in några tårar på slutet. Nu ska jag känna efter ifall jag rokar se Prestige också.
//Therese

Jag och The Queen

Ligger i sängen med filt och tofflor och har faktiskt satt på The Queen idag på DVD. Orkade inte släpa mig ur soffan igår och titta på den. Har stora förväntningar på den. Kanske rapporterar senar.
Host host
//Therese

När jag får barn någon gång i framtiden...

..så hoppas jag att inreda.com finns kvar så jag kan köpa söta wallies och sätta upp på väggarna. Verkar vara ett väldigt lätt sätt att göra om ett rum på. Lite vatten typ och sen upp med dem på väggen. När man är trött på dem så skvätter man lite vatten till och plockar ner dem utan att väggen skadas! Skitsmart!! Önskar bar att det fanns lite "vuxnare" wallies redan nu. Hade varit ett bra sätt att få lite tillfälligt liv på våra vita väggar tills vi bestämt vad vi ska ha för färg på dem.. Iaf de här tyckte jag var extra söta:


//Therese

Ensam

Nu börjar jag bli trött på att vara ensam. Fast J ringde alldeles nyss och sa att han strax skulle gå från jobbet och det tar bara 10 minuter (jepp, vi bor nära vårt jobb) så snart är han hemma.

Min ensamhet har jag hittintills botat genom att äta upp lördagsgodiset som fanns kvar i en skål på vardagsrumsbordet.
Nä, nu ska jag zappa lite till.
//Therese

Fråga om ork

Ska jag orka kravla mig ur soffan, hämta filmen i väskan och sätta på The Queen på DVD:n? Magen har lugnat ner sig lite eller så har den inte det eftersom jag inte rört på mig så den har inte kunnat skvalpa runt och jag har inte kunnat känna efter.

Nu längtar jag lite efter J som jag tycker ska komma hem och klappa mig lite på pannan. Även om mn ligger helt trött och egentligen inte orkar umgås med någon är det trevligt med sällskap..
//Therese

Urk!

Har nu stängt in mig på mitt kontor. Mår inte toppen... Funderar på att gå hem vid lunch. Hade magknip hela dagen igår. Under natten, morgonen utvecklades det tillett illamående. Åt lite frukost imorse för jag trodde att illamåendet kunde bero på att jag var hungrig. Blev lite bättre men nu är det sämre sen ett tag tillbaka.. Illamåendet kommer i vågor och mellan det så är jag lite yr och typ borta i huvudet. Det blir förmodligen inte bättre av att jag är trött för att jag var på bokrean inatt. Men jag har nog sovit de timmarna jag ska för jag sov lite innan bokrean också..
Usch, nu ska jag sluta beklaga mig.
//Therese

Julklapp!

Jag förstår om ni undrar över rubriken. Förklaringen är att det var den här helgen jag fick min julklapp från Hanky på riktigt. Jag fick 2 stycken biljetter till Gbg Horse Show inklusive övernattning på hotell! Världens bästa julklapp tycker jag, kunde inte ha blivit bättre! Vi åkte ner i lördags morse i Hankys nya bil. Checkade in på hotellet (Scandic i nordstan) runt 14- tiden, tog en lunch på Pasta Prego i nordstan och tog det lugnt några timmar innan vi promenerade bort till Scandinavium där Horse showen skulle börja kl 18.00. Hanky hade fixat biljetter med bästa läge så man såg jättebra (satt jättenära Jessica Almenäs som var värdinna).
Jag sprang lite då och då till mässan där de sålde hästsaker i kvadrat medan Hanky föredrog att sitta kvar och titta på världscupen i hoppning. För en kille som aldrig gillat varken hästar eller hästhoppning blev han grymt insatt och ringde mig hela tiden när jag var på mässan och rapporterade om allt som hände och följde tävlingen med stor spänning!
På söndagen vaknade vi tidigt och åt en stor hotellfrukost (ÄLSKAR hotellfrukostar!) gick och simmade i poolen en stund och gick sedan tillbaka till frukostmatsalen och åt typ brunch. Efter en mycket jobbig bilfärd hem (var snökaoset ALLAN) avrundade vi helgen i soffan och jag kan bara konstatera att jag är mycket nöjd med min julklapp!
// Marie


Vuxenpoäng

I helgen tog jag mina vuxenpoäng till en helt ny nivå. Var ju hemma hos kompisar och fick jättegod tomatsoppa och en underbar ananaspaj. Pajen var verkligen suverän!! Riktigt krispigt pajskal. När jag sitter och tuggar och slås av hur bra bakad pajen är så unslipper följande ord mina läppar: "J hur har du fått pajskalet så här bra?".
Bet nästan av mig tungan efteråt!!! Sånt ska man inte säga då man ännu inte fyllt 25!! Sånt ska jag säga om 10 år!! Men å andra sidan så undrade jag faktiskt hur hon fått pajskalet så bra... Hmm.. kanske inte var så fel ändå om jag sa så för att jag verkligen ville vet och inte för att det är något man ska säga?
Nä, nu svamlar jag bara!
//Therese

Vill ha vår!

Eftersom jag är trött på snö nu och vill ha vår. Har jag tagit mig friheten att byta design på bloggen. De ni...

En sån helg!

God morgon på er alla vänner!

Inte en helt klockren morgon i casa de Hannah faktiskt, skräll det är ju måndag! Helgen har varit över all förväntan, trots historiens jävligaste tenta i fredags med efterföljande jobb på den underbara "macken". Jag jobbade lite i lördags också, efter att först ha tagit en stärkande morgonpromenad. Jag vet det är ett galet påfund, men jag skulle inte hinna träna senare för att. Karin var i stan! en kompis från förr som Dogge skulle ha sagt. Galet oväntat och roligt att få ta en fika med henne på eftermiddagen (hon är en av de gravida kompisarna, det är allltid betryggande att träffa dem och se att de faktiskt är som vanligt).

Sen var det bestämt att jag skulle laga middag med Sandra. Hon hade dock insjuknat i både det ena och andra. i rädsla för bacilusker valde jag att inte fara dit. Istället plingade jag stans partypinglor A-K och E-L, visste att de hade en fest på g. Vi förfestade hos några kompisar till dem (jag drack bara cola, men kan ha roligt endå) sen for vi till BMB. Hade så roligt, länge sedan jag hade så roligt! Stod som fastvuxen på dansgolvet nästan hela kvällen. Massa folk ute, ännu mera kopisar från förr. Harran och Jessica som båda bodde här tidigare, var i stan för att festa till det lite. Riktigt kul! När jag gick hem såg jag min favvotaxigubbe på väg in till stan, självfallet hade han tid att köra hem mig. Jag slapp pulsa, bli antastad och var i säng halv tre.

På söndagen fick jag sova länge, gött! sen hade jag, eftersom jag var ledig, tid att träna dubbla pass. kunde inte ha blivit bättre. hoppas ni har haft en lika bra helg!  Marie, vill höra allt om helgen i Gbg.

återkommer med planen för vänner. hoppas tisdag funkar för er, jobbar onsdag.
// Hannah

Romantik

Nu har vi precis ätit maten som J lagat. Det var hur mysigt som helst. Vi kände båda två som att vi var på dejt. Nu är det lite deging i soffan framför let's dance. Är det någon mer än jag som spelar let's dance-spelet som blocket.se har? Riktigt kul ibland faktiskt.

Dags att spana in pinsamma Eskilstunabruden Yvonne Ryding.
//Therese

Jämställdhet?

Här sitter jag i våra sköna soffor framför TV:n med datorn i knäet och ett glas vin på bordet medans J står i köket och lagar mat... Det gillar jag!!

//Therese

Pirr i magen och + guldfisk som har social fobi

Har fått lite informella nyheter som gör att det pirrar i magen.. Kanske kanske, hoppas hoppas... Återkommer när nyheterna eventuellt är officiella....


Är det någon som hört talas om folkskygga guldfiskar förresten? Vår verkar verkligen lida av social fobi eller möjligtvis någon form av ätstörning.. Så fort vi är framme vid honom så gömmer han sig under sin stora växt. Han äter heller inte om vi smular i lite mat och sedan står kvar för att kolla om han äter. Men om vi går därifrån och gömmer oss lite då går han upp och äter. Är detta verkligen ett normalt guldfiskbeteende? De andra jag haft har verkligen inte betett sig så... Tar tacksamt emot tips.

//Therese

Iväg

Så, tio minuter kvar innan vi är 3 stycken som ska mötas i receptionen för att åka iväg till Linköping. En sk tjänsteresa. Det är nog det löjligaste ord jag hört!! Men onekligen så fattar man vad det handlar om när man hör ordet... Ja ja nu babblar jag bara. Skulle bara säga tack för en rolig vänner-kväll igår. Ser redan fram emot nästa vecka och se tvillingarnas bravader och bitchiga Monique i Toppis.
See you!
//Therese

Lägenhet sökes!

Hallå där alla blogglovers!

Det var ett tag sedan nu, men det har liksom kommit lite saker före. Nu tar jag mig tid att skriva en rad (har tenta på fredag, så självfallet har jag all tid i världen), Tessi har uttryckt att hon tycker att vi andra bloggar lite snålt. Jag undrar om det är någon som har en lägenhet över? typ en etta för under 3500kr? gärna i Sommarro, Kvarnberget, Viken eller så. En kär vän till oss behöver flytta, ibland tar det slut och då vill man inte bo ihop längre...

Sen undrar jag, sola eller inte sola? Jag är just nu genomskinlig! I spegeln stirrar ett lik tillbaka, läskigt!Ska man ta lite bus (brun utan sol) kanske? jag vill ju inte bli en skinnsoffa i förtid...

Sen en rolig sak! Min handledare på c-uppsatsen tycker att min uppsats är bra! gick dit i måndags med tunga steg, flög därifrån. Nu ska jag bara klara av tentan, skriva hemtentan till nästa kurs och göra färdigt b-uppsatsen... samtidigt (varför läser jag dubbelt igen, trots att jag svor på att aldrig göra det igen?). Allt ordnar sig, förhoppningsvis. På fredag ska vi vila oss i form på Munken, vi vet att det har fungerat förut visst?

Nu ska jag packa ihop mina böcker och traska hem snart. Ikväll blir det spinning, ensam tyvärr. Sandra orkade inte, för lite sömn inatt tydligen. Sen ska vi till Marie och äta plättar, jag längtar!

Trots att jag har bra vänner söker jag en ny kompis, någon som är bra på datorer. Igår var Marie och jag på databutiken, inte kul, det blev dyrt. Tur är att jag får byta dator med mamma och pappa på påsk. Pappa vill ha en med mera ram-minne (heter det så?). Vilket gör att det  ser ut som om jag gör dem en tjänst, inte tvärt om. Jag som var färdig att slänga ut min dator genom fönstret...

Sådär, då har jag bloggat lite. Ser du det nu Tessi? Ses ikväll mina vänner.
//Hannah

Balkongiver

Igår när det bara var någon minusgrad eventuellt någon plusgrad så kom balkongkänslorna över mig. Idag med massa minusgrader var det lite svårare att ta fram dem igen. Men nu sitter jag på mitt kontor i värmen så nu kan jag tänka på det igen.. Sen vi flyttade i november så har jag nu en större balkong än vad jag hade uppe på Herrhagen innan = mer krukor! Jag hoppas att jag hittar någon bra bok på bokrean som ger mig en massa bra tips på hur jag får min supermysiga lite lummiga balkong.

Jag ska nog ha sån där grön "minigolfbanematta" på balkonggolvet, färgglada blommor i balkonglådan, en ny lavendel och kryddor i småkrukor. Sen vill jag ha nya lyktor som man kan hänga upp och en fin vattenkanna. Sen kan jag sitta där ute jämt i sommar och dricka saft :-)

Hoppas bara att allt överlever... Annars får jag väl be er andra bloggare om tips.
Nu längtar jag efter våren och sommaren
//Therese

45220-35Lägga några såna här på balkonggolvet?

Fin balkonlådaDen här skulle jag gärna ha lite kryddor i på balkongen.

Bilder hämtade från inreda.com

Blodsockerblues

Nu så här på eftermiddagen så sjunker mitt blodsocker i botten. För att stilla mitt begär så har jag gjort en lite lista på vad jag är sugen på:

  1. Sojabönor- rostade och saltade från Risenta, med eller utan smak
  2. Wasabiärtor- annat gott naturgodis av den lite starkare sorten
  3. Nötter- av alla sorter
  4. Mörk choklad- gärna en pralin med go fyllning men helt vanlig mörk choklad går också bra

Inte för jag vet om detta stillade mitt begär men nu har jag ändå fått det ur mig
//Therese


Nöjd?

Blev lite filosofisk (jag Jonas, jag har lite djup i mig) förut när jag såg snöflingorna singla ner utanför mitt kontorsfönster.. Just då kände jag mig väldigt tillfreds med mitt liv. Har den bästa sambon någonsin, väldigt fin lägenhet, har ett jobb, härliga vänner och sedan igår en guldfisk som gör mig glad. Sen blev jag lite rädd. Får man verkligen vara nöjd med sitt liv? Allt verkar handla om att man ska sträva vidare uppåt, bortåt hela tiden. Men tänk om man är nöjd och bara låter livet ha sin gilla gång? Blir jag nu då automatiskt stämplad som en tjej utan ambitioner och "driv"? För det kan jag säga att det är jag inte! Kan inte jag bara få vara och ta vara på det jag har här och nu istället för att hela tiden tänka på vad nästa steg är?

Jag har alltid sagt att man ska aldrig nöja sig men man får lov atta vara nöjd. Så nu ska jag nog leva efter det själv också. Så idag ska jag unna mig själv att få vara nöjd och inte känna någon påhittad stress!

Ha en bra dag allihopa och ät en semla!
//Therese

Jobbtoaletter

Här kommer min lista med de tre värsta sakerna som man kan råka ut för på jobbtoaletterna:

  1. Kiss på ringen- så äckligt att behöva torka av efter någon annan så jag nästan spyr!!
  2. Könshår på ringen- brukar stå upp och blåsa så hårt jag kan ner på ringen och hoppas att det försvinner annars så byter jag toalett.
  3. Massiva spår av diarré i toaletten- nuförtiden är det första jag gör att lukta när jag öppnar toadörren. Stinker det för mycket vänder jag direkt. Usch usch usch!! Varför kan folk inte städa lite efter sig?

//Therese


Framtida sportblogg?

Under det närmsta året så aknske det kommer bli lite fler sportinlägg på den här bloggen.. Iaf om m,an ska gå efter resulatet av den senaste vänner-kvällen och Hannahs mammas förtjusning. Vi bestämde nämligen att vi ska se på nästa års skidskytte-VM i Östersund där Hannahs föräldrar lämpligtvis bor. Pratade med Hannah och hennes mamma tyckte det var en underbar idé då de bodde på "skjutavstånd". Så tre av oss vänner kommer att sitta med Hannahs mamma och dricka vin. Den fjärde, i detta fall Marie, får inte intaga alkohol då det kan försämra hennes prestation. Hon har nämligen planer att ställa upp som skidskytt! Vi är mäkta imponerade. Och, det saknas ju faktiskt en fjärde medlem i damstaffetten!

Så vi får snart börja lägga upp barmarksträningen för Marie och till hösten drar vi igång själv skidåkningen och skyttet. Jag tror jag ska vara mental coach... Marie lyssnar väldigt bra på mig. Iaf de gånger som jag har varit hennes "drinking-coach". Hon kan nämligen "glömma bort" att dricka på fester så om jag är där och påminner henne om att ta en slurk så brukar hon få jättekul.

Jessie får vara hennes matrådgivare och kock. Hannah får vara materialare för hon har ju faktiskt viss erfarenhet av skidåkning, bra merit. Om det är någon där ute som känner att ni kan bidra med någon särskild kompetens (eller pengar!!!) till vår skidskyttesatsning så hör av er.
Nu ska ringa Wolfgang och få lite tips!
Tjipp
//Therese

Seg dag

Har en liten halvseg dag på jobbet. Får inte till alla gerjer men å andra sidan vet jag inte om jag behöver jobba mer me dem idag ändå.. Har precis ätit lunch och nu är det bara 3 timmar kvar tills träningen...
Läste min kompis Jonas
blogg. För att vara lite mysig på alla hjärtans dag så ska han visa Sandra (min bsta kompis) sina nyinköpta bowlingskor.. Vi får väl hoppas på att han överraskar med något för henne också..
//Therese

Åhh vad trevligt!

Igår var en dundervännerkväll! Hummusen verkade uppskattad så nu kan jag göra den fler gånger till er. Fast (som vanligt kanske jag kan säga?) så gick de rostade pumpafröna hem bäst. Shit vad vi är bra på att äta dem!!

Idag är det alla hjärtans dag så kram till er alla!!!
KRAM KRAM KRAM
//Therese


Shit pommes

Såg precis att vi har haft 1954 unika besökare på vår sida! Trodde aldrig i mitt liv att så många varit inne!!
//T

Vännerkväll

Kära vännerna
Jag slutar spinna kl 18 ikväll, duschar och småhandlar sen. Detta innebär att ni är välkomna hem till mig vid halv åtta. Låter det bra? Med tanke på Tjockholmen så bjuds det idag på hemmagjord hummus med morotsstavar, nöt/frö mix, frukt och keso. Låter det bra? Ska också meddela att en sjuk sambo kommer befinna sig i lägenheten. Han hostar, har lite feber och kommer vara instängd i sovrummet!

Nu måste jag hitta någon som kan sanktionera ett inköp av en dubbelnougat!! Jag dör om jag inte får en innan jag börjar läsa projektplanen jag har framför mig... Jag kan ju liksom inte säga till mig själv att jag får köpa en dubbelnougat, det är ju fusk.. HJÄLP!!!!!
//Therese

Bloggdrink i Karlstad

Då har trenden kommit hit till Karlstad. Den 1/3 ses vi, alla karlstadbloggare, som vill kl 19Restaurang Arena. Jag kommer och jag hoppas att några av mina andra kdchicks följer med.
//Therese

allting går att sälja med mördande reklam...

Men ingen har sagt att produkten kan vara mördande också!!! Igår tog jag en shoppingrunda på apoteket. Skulle bara ha skavsårsplåster men det slank ner vanligt plåster och en dryck från helvetet också!!! Listerin!! Ni vet det där gröna munsköljet och där användarna får en explosion i munnen när de gurglar på TV? Vet inte om jag håller med om att det var en explosion direkt.. Mer frätskador skulle jag tro. Det var så starkt att mina ögon tårades. Tungan domnade bort och det sved i hela munhålan!!! Så imorse så tog jag bara hälften av den angivna dosen. Lite bättre men inte bra. Så akta er säger jag bara!!!!
//Therese

Aj!!

Har precis ätit lunch och har fått sånt magknip!!
Mitt humör blir inte bättre då jag ser min vänstertumme med plåster på efter en liten falukorvsolycka igår...
AJ! Nu kom det ett knip till. bäst att jag går en sväng och dricker lite vatten.
//Therese

Karlstad hjälp mig!

Har fått veta att vårt avtal med gymmet här i huset kommer sägas upp. De har tydligen fördubblat påriserna på företagsavtal och då vill inte jobbet vara med längre... Så nu ska vi få ett sånt där friskvårdsbidrag istället.. Så nu behöver jag lite tips på bra träningsställen. Gymmet här har ju gått upp i pris även för privata kunder så jag tänkte att jag skulle kolla upp lite fler ställen. Jag bor ju typ 1,5 minut från SATS men det stället har alltid skrämt mig... Jag går liksom inte och tränar för att visa upp mig och lite den stämpeln har ju SATS.. Fast om jag går dit så slipper jag ju garanterat min ex-granne och nyblivna medlemen på gymmet som jag är på nu. Vänner, ni vet vem jag menar. Marie hänger ju på Friskis men det känns för långt bort för en latoxe som jag.. Det måste vara nära antingen i anslutning till jobbet eller till hemmet.. Så snälla alla kom med tips!

Dagens roligaste: Ska troligen till Berlin på Ino och Media seminarie i mitten av mars. Ska bli skitkul!
Dagens värsta: Vaknade med huvudvärk som inte gett med sig än... Jippie!!

//Therese

Pimp that snack

Kolla in denna sjuka sida på nätet där folk får skicka in bilder på deras hemmagjorda bakverk i jättestorlek. På bilden ska det dessutom finnas en jämförelse med bakverket i naturlig storlek så att man kan jämföra. Det finns tydligen folk som lägger ner tid på att baka en jätteafter-eight och jättedumle osv osv. På bilden nedan är det någon som gjort en jättevariant av en m&m kula...Den normalstora m&m kulan syns som en liten prick på bilden. Sjukt men skoj!
//Marie



45220-33
www.pimpthatsnack.se

Loungen here I come

Var ute och åkye igår och var alltså inte på jobbet. Idag när jag kommer tillbaka ligger det ett brev från SJ i min postkorg. I kuvertet ligger mitt numera 2-stjärniga Commeokort!!!! Jippie!! Nu får jag sitta i loungen och dricka kaffe när jag vill på Centralen och inte bara när jag har 1-klassbiljett!!
En sån här grej kan verkligen göra ens dag!
//Therese

Egokick

Jag provade att googla mitt namn på bilder på just google.se. Lite egokick att se att man är med på första sidan med träffar!!
//Therese

Dåligt pixlat?

En svensk "världsstjärna" står inför rätta för sexuella övergrepp. På aftonbladet.se:s förstasida så har de en bild på honom från typ en övervakningkamra. Lite lätt suddig kan man säga. Men om man klickar på länken så är ansiktet huxflux pixlat.. Nu undrar jag om någon av er därute vet vem det är. Jag känner inte igen typen på den dåliga förstasidebilden...
//Therese

Bara en iakttagelse...

.. men är det någon mer än jag som tycker att Agneta Sjödin har en liten kula på magen i kvällens "Let´s Dance"?
//Therese

Mitt område

Hittade via några andra bloggar en länk´som var lite rolig. Man skriver in sin gatuadress och så får man reda på hur det området man bor i är. Kan väl inte säga att mitt väl hyfsat:

Typ: C06 Minglande singlar

Utmärkande drag
  • Unga inte riktigt 25 måste räknas som ungt
  • Ganska välutbildade ja
  • Singlar här stämmer det väl sämst... Är ju liksom sambo
  • Medelinkomsttagare det räknas jag nog som
  • Hyresrätt i medelstor stad O Ja
  • Nöjesintresserade bor två minuter fråm Blue Moon Bar....
  • Förändringsbenägna individualister Hoppas det tror jag iaf...

Gå in och testa själva så jag får läsa om era orter.
//Therese


Ännu ett steg på vägen

På lördag börjar en av mina mest hektiska perioder. Melodifestivalen!!! Och för er som inte visste det så har jag i år biljetter till finalen i Globen! Då jag är en ytterst god administratör så har jag sedan länge sonderat terrängen vad gäller boende. Idag har det gjorts en bokning på ett vandrarhem. Får se om jag hittar något annat men nu finns det iaf en bokning. Jag har även införskaffat tågbiljetter ToR Karlstad- Stockholm. Jag kan rekommendera alla att åka med någon som räknas som barn. Kom sjukt billigt undan med biljetterna på tåget och natten på vandrarhemmet blev inte heller så dyr...

Annars så är läget finfint. Förutom att jag är riktigt trött. Har varit iväg i tre dagar på ne workshop som vi organiserade. Det är först när det är över som man märker att man varit på helspänn hela tiden. Men några nätters sömn till och jag är människa igen. Åhh, just det! I helgen ska jag få glo på bebisar och förmodligen hålla en också om jag vill. Jag ska nämligen på dop! Det är jättekul tycker jag!!

Nä, nu ska jag snart på lunch.
//Therese