Höstens första

Nu är jag halvvägs in på höstens första clementin (jag kallar allt som ser ut som en liten apelsin för clementin så kom inte dragandes med att det kanske är en mandarin!) och det blir inte full pott för denna första. Den är lite sur faktiskt.. Men av erfarenhet vet jag att de tar sig ju längre fram mot jul vi kommer.
//T

Fredag

Då var det fredag igen. Åker upp tll Karlstad idag vid 15. Ska gå på examenshögtid imorgon och få känna mig lite stolt över min examen.

I Göteborg är det inte så roligt väder idag direkt.. De senaste två dagarna har varit helt fantastiska och man har blivit glad bara av att titta ut. Idag är det lite gråare och lite kallare. Någon dag när jag vet hur man överför bilder från mobilkameran så ska jag lägga ut bilder på utsikten från mitt fönster. Lite avundsjuka kommer ni nog bli :-) Ska se till att det blir en solig dag bara.

Annars så fortskrider lägenhetssökandet. Men som sagt vi har lite is i magen nu med tanke på markanden. Tveka inte att höra av er om ni vet någon som vill bli av med en lägenhet i Göteborg. Hyres- eller bostadsrätt spelar ingen roll.

Nu: dags att jobba lite.
//T

Vattentrixet

Hanna och Vickan; nu testar jag erat tips mot sötsug. Har druckit några stora klunkar vatten. Väntar på effekten...
//T

UPPDATERING
10 minuter senare och det verkar funka ganska bra. Hoppas det håller i sig.

BTW har lagt till en ny länk. Snubblade över Sandra Dahlbergs blogg hos bloggkommentatorerna. Den är riktigt bra. Try it.

Back to business

Hej här är jag!
Dålig uppdatering pga följande orsaker: två tvådagarsresor till huvudtsaden samt brist på arbetsdator.. Nu är jag nyss hemkommen från senaste stockholmsturen. Har (försökt) lärt mig att ge feedback. Rätt och slätt feedback vare sig negativ eller positiv. Vet inte om jag håller riktigt med den inhyrda konsultens sätt att se det men jag förstod hennes idé. Har även tränat på att hålla anställningsintervjuer (därav feedbacksdelen) så nu behöver jag öva på det här lite mer. Så om någon av er känner för att få ha en simulerad anställningsintervju så kan jag göra det och samtidigt öva mig själv.

Annars så trivs jag väldigt bra på nya jobbet. Har en härligt 10-minuterspromenad från centralen på morgonen och jag njuter av varje steg och sedan är jag framme i det gamla redarpalatset som utgör mitt kontor och upp till de fräscha nybyggda lokalerna (J kan intyga att tom toaletterna är fina för en av dem lånade han i fredags kväll..) Tur att jg lade till det där om J:s toalettlåning annars så ser jag att ovanstående lika gärna skulle ha kunnat ha skrivits av Prinsessan. Brr...

Nu ska jag packa iordning min träningsväska. Hade tänkt göra premiär på ett göteborgs-SATS imorgon. Hoppas det går bra.
Nu är det dags för sängen!
Godnatt
//T

Godnatt

Veckans avsnitt av Singelmammor är sett. Var det någon mer än jag som tyckte att Malin betedde sig lite som en barnunge mot sin mamma? Mamman har fött minst 3 barn själv så jag tror nog hon vet hur man håller och pratar med ett barn utan att Malin skulle behöva berätta det.
Annars så ska jag gå och sova nu. Tåget mot Stockholm går redan 06:00. Det jäkla 06:38-tåget var fullt så jag får åka nästan 40 minuter tidigare men ändå vara framme en halvtimme efter det senare tåget. Ibland är livet jobbigt.. Ja, ja godnatt då.
//T


Babyboosta

På 3 dagar har jag hunnit med att träffa 4 barn. Ålder alltifrån 30 timmar till 2,5 år. Jättegulliga var de allihopa! Så nu har jag babyboostat mig själv. Det konstiga är att jag inte är så sugen själv. Kanske är jag som vanligt en riktig motvalskärring för just nu går det inte en vecka utan att man får höra om någon ny nära eller långt borta som ska ha barn och om alla andra ska ha då vill inte jag för jag vill inte vara som alla andra jämt. Kan det vara en sån enkel förklaring? Eller är det så enkelt som så att jag känner att jag har lite mer att göra i mitt liv innan jag låser fast mig med ett barn? Eller så är jag helt enkelt inte mogen vilket uttrycket "låsa fast sig med ett barn" vittnar om. Nä, jag nöjer mig med att låna barn i fortsättningen också.
//T

Hi hi

Imorgon börjar jag mitt nya jobb. Med att "jobba hemma". Kontorsfrågan har inte riktigt löst sig så jag åker till Stockholm på kurs på tisdag och ner till Göteborg på onsdag. En dag till med J:et känns bra. Vi kör någ en tacomåndag imorgon när vi fått en hel dag till.

Nu ser vi på hål i väggen. Det är faktiskt riktigt roligt.

//T

Städat

Så här städat har mitt skirvbord aldrig varit. Kan ju bero på att jag lämnat bort eller packat ner alla papper, pärmar mm som trängst därpå under 1,5 år.


Nu har jag även börjat säga hejdå till folk. Började nästan gråta nu när David gick. Kommer ju lipa inför allihopa på fikat sedan.. Får skärpa mig och bara gråta inför vissa utvalda tror jag...
//T 

Sista dagen

Jaha. Då gör man sista dagen på det som varit ens första riktiga jobb. 4 år har jag spenderat på den här myndigheten. Har varit helt okej men det känns väldigt rätt att byta nu. Ser fram emot att gå in i ett nytt kontor på måndag. Bara de kan höra av sig och berätta vilket kontor... Inte helt klart ännu nämligen.
Nä, nu ska flyttlådan fortsätta att packas.
//T

BEBIS

A har fått sitt andra barn för två timmar sedan! En liten pojke vilket är superkul då de var bergsäkra på att det var en tjej till. Det bästa av allt är att jag får träffa honom imorgon!!! Kan knappt bärga mig!!
//T

Vildunge

Hanna! Missade du intervjun med Mowgli aka Sebastian på tv imorse? Nu får han visa exakt vilken klippskreva han gömde sig i och berätta att han morfar lärt honom om vildmarksliv. Nä, jag håller med dig och Malin Wollin se till att ha koll på ungarna och lär dem stanna med gruppen än att blåsa upp det hela till att vi ska lära småungar äta myror. För sjutton det är i Sverige på 2000-talet.

Succé och premiär

Igår gick jag på core boll igen. Tänk att det är så barnsligt roligt att leka med en boll? Och stark blir man tydligen samtidigt. Det blev faktiskt en riktig succé igår. Ni vet flygplansövningen jag skrev om förra veckan? Den här gången hade jag en boll som faktiskt var rund och kanske lite mer balans i kroppen för jag lyckades ligga en riktigt lång stund. Säkert en 5 sekunder, och det mina vänner är en lång stund för mig.

Imorse gjorde vantarna premiär. Lite för tidigt i mina ögon egentligen men fingrarna har frusit de två tidigare mornarna som jag cyklat till tåget. Väldigt fiffiga (återigen ett härligt uttryck) vantar jag har. De har liksom en lucka som man kan fälla över så det blir tumvantar. Fäller man ner luckan så har man ett par torgvantar istället. Mycket bra.

Intressant läsning va? Sorry...
//T

Vad hände?

Blev alldeles kass i magen, ont i huvudet och jättekonstig. vad hände? Blev lite bättre efter lasagne och avokado men ändå.. Hoppas det blir bättre nu. Såg till min glädje att jag tagit fel på dag för core boll. Det är idag (då jag kan träna) och inte imorgon(då jag ska bowla). Jippie!
//T

Annan karriär

Ibland undrar jag ändå om jag skulle ha blivit ett ekonompatrask ändå.. Jag finner det ibland ganska roligt att sitta och pyssla med siffror och göra amatörprognoser för utfallet på vissa insatser. Men sen kommer jag på mig själv att jag överväger att bli ett ekonompatrask! Då skrattar jag lite för mig själv och skakar på huvudet och fortsätter med annat.
//T

Lägenheter

I helgen var jag hemma och spanade in lägenheter. Mycket trevligt. Glädje blandades med bevsikelse. Någon var bättre än den såg ut på bilderna och en annan avsevärt sämre. Nu ska vi ha lite is i magen och se vad som händer med den som vi kan tänka oss, fast för ett lägre pris.
//T

Dagens citat

Har meddelat personalen i fält att jag ska sluta. En som svarade avslutade sitt mail så här: Lev snyggt men försiktigt.
Det är jättebra!

//T

Say hello...

...to my little friend luggen! Igår fick jag hipp som happ (härligt uttryck!) en klipptid hos Helena på MOas. Det var 3 stycken oberoende av varandra som rekommenderade henne så jag kände mig säker. Så numer ser jag enligt J ut som Lilla My. Men hon är en bra förebild tycker jag. Har dock inte rött hår utan kvar lite av den blonda nyansen istället. Kändes så himla skönt att klippa bort så mycket som jag gjorde. Riktigt njöt när jag såg vilka långa testar som bara föll ner mot golvet. Så nu är jag redo för hösten, välkommen in.

Vid lunch bär det av mot Göteborg. Ska på lägenhetsvisning vid fem coh på söndag har jag två till. Får se om de är lika fina som på bilderna. Håll också tummarna för att de är det och att ingen annan vill ha dem.
//T

Så typiskt!

Här ska man börja ett nytt jobb och tänker se lite "najs" ut i håret. Ringer i (mina ögon) hyfsat god tid till frissan och får veta att alla tider är slut! Jag skulle ju slinga och dessutom släppa in luggen i mitt liv igen. Detta kräver sin frisör. Så nu står jag på väntelista och hoppas någon blir sjuk. Kan någon ge bra tips på andra bra frisörer i stan? Behöver nog en backup-plan...
//T

Avslutningsrätt

Varning! Det här inlägget kommer handla mycket om mat. Bara så ni vet innan ni börjar läsa.

Idag kom jag på vad jag ska bjuda på när jag slutar här nästa fredag. Marängsvisch! Det är ju så gott! Fast man äter det väldigt, väldigt sällan numera. Varför är det så? Pratade med Håkan (allt-i-allon) att han får smuggla undan ett par bananer åt mig i fruktkorgen så tar jag med resten. Dvs glass, maränger och chokladsås. Åhh.. längtar redan..

Nästa matpunkt är pajen jag ska göra till vår lilla improviserade kräftskiva vi ska ha ikväll. Jepp, ni läste rätt, kräftor på en onsdag. Min mamma gör en ostpaj som är jättegod och som jag modifierar lite lätt efter vad jag har i kylen. Men jag kan lova att den brukar bli god även när jag gör den.

Idag hade jag med mig et favvismellisarna till jobbet. Några matskedar Keso med rostade solrosfrön. Alldeles lagom mycket som mellis.

Nu är det en timme kvar till lunch och för de av er som inte listat ut det ännu så kan jag berätta att jag redan är hungrig!!

//T


Eminent min käre Watson

Har precis knäckt en ekonominöt här på jobbet. Eller ja, min chef gjorde väl en del av grävandet men jag gav förklaringar och sen skulle jag reda upp det som vi nystat upp. Och det har jag gjort med bravur! Oroade mig lite men det gick fint. Gäller att göra snygga avslut på jobbet innan man lämnar.

Har tandvärk. Fått en tid hos tandläkaren på torsdag om det nu inte skulle gå över innan. Hoppas det men jag tror det inte. Är visdomstand som växeroch jag vet hur den brukar kännas när det bara är lite normal växtvärk men detta känns högst onormalt och har inte gått över med den vanliga hexidentkuren.. Hmm...

//T