Premiär!

Igår var det dags! Laddad till tänderna och me klackarna på begav jag mig mot Filmstaden för att träffa mitt bekanta men ändock nya filmsällskap. Nervös och förväntansfull på både film och sällskap. Summa summarum var att allt var fantastiskt! Gänget var jättetrevliga och filmen underbar. Jag snyftade till några gånger. Får bli till att se den hemma också så jag kan gråta ut ordentligt (man kan ju inte storböla med massa nya människor runt omkring sig..)

Sen var det hem till Hanna och spana in lägenheten och framförallt balkongen där det intogs diverse gottigheter och stämningen blev bara än trevligare. Vidare till Koriander och drink och dans. Jätekul! Någon gång vid ett gav jag upp. Snek förbi tjejen i "läderklänningen", tafsade lite på den(ja det var plast, ej läder) och sen hem. Tack så jättemycket för igpr allihopa!

Nu har jag ätit lite frukost och ska packa färdigt den där Kosovoväskan. Taxin kommer ju om drygt 1,5 timme jag börjar få bråttom!!!

Ha det så bra i veckan så hörs vi till helgen igen!
Oer and out!
//T

Slut på pendling?

Jaha ja, då ska man flytta jobbet till Karlstad igen. Hoppas att man aknske får en plats i nya myndigheten fast man är visstidare... Ja, tiden lär väl utvisa men jag oroar mig inte så mycket just nu ändå. Mycket kommer hända fram till 2009.
//T

Knyta ihop påsen

Idag är det de sista midsommarförberedelserna. Dags att knyta ihop den påsen. Ska åka ut redan idag till stugan. Känns lite dubbelt för jag hade gärna sovit hemma en natt till. Men då hade jag bergis försovit mig. Måste städa lite hemma också innan vi åker. J är inte riktigt med mig på det spåret. Så om du läser nu J så SKA vi städa innan vi åker. och skyll inte på min ynka resväska som råkar ta upp en och en halv kvadratmeter i hallen, det är ändå inte just den ytan som är värst!

Oj, det där kändes bra! Nu är det dags att sätta igång och förbereda lite inför resan till Kosovo nästa vecka. Dessutom ska vi idag få veta om vi även i den nya myndigheten får vara kvar här i K-hamn, flytta till Karlstad eller någon annanstans. Stället dallrar av nervositet kan jag säga!
//T

Count down no 3

Ungefär en och en halv timme kvar till match! Ska se den med jobbet. Hoppas de är bra att se på fotboll med. Egentligen gör jag nog detta enbart för att jag ändå har kvällstjänstgöring idag. Annars är jag ganska skeptisk till alltför mycket privat engagemang med jobbkollegor. Vissa har jag naturligtvis som privata vänner och det funkar bra. Men med de andra förblir jag gärna mer kollega än vän. Hur gör ni?
//T

Nyklippt

Då har jag varit hos frisören och är jättenöjd!! Hon fick till en väldigt fin blond färg. Det är som man skulle tro att jag faktiskt kan ha den här färgen naturligt. Jag kan kanske beskriva den som "höblond". Förtår ni då? Iaf, nu återstår den ultimata prövningen... Första tvätten och fixandet själv. Kommer nog äga rum imorgon. brr.. jag fasar.
Nu ska jag snart gå och sätta mig i bunkern och stanna där till kl 21. Fast ikväll är det lite annorlunda jämfört med andra bunkerkvällar. Vi har nämligen grillning med jobbet och sedan ska vi se matchen på storbild ihop så jag är inte själv här. Jättekul ska det bli!
Ha en bra dag!!
//T

SATC uppladdning

Jag har börjat ladda inför lördag. Här kommer ett hett tips...
//T

Klippning

Imorgon ska jag till frisören. Som vanligt är frågan "hur ska jag klippa mig". Vet att jag vill ta av en bit, det är lite för tungt och långt nu. Sen så är det hur luggen ska klippas.. Hmm.. kollade in lite på frilla.se och hittade de här som jag tycker är ganska snygga. Dock har jag ju inte samma sniktsform men kanske passar ändå. Får se vad det blir..
 
eller så här fast lite längre kanske?


//T

Snuvig snarkning

Har varit lite snuvig i några dagar. Bara så där lite att man precis märker det liksom. J har märkt det desto mer.. Natten till igår övervägde han tydligen att gå och lägga sig på soffan för att jag snarkade. Jag har aldrig hört på maken! Jag snarkar ju inte! Jo, kanske någon gång emellanåt DÅ JAG ÄR LITE SNUVIG OCH SOVER PÅ MAGE!!! Här tjatar han om att jag måste ha förståelse för hans allergi ocha tt man blir trött och konstig av den. Då är det väl inte mycket begärt att han ska tolerera att jag råkar snarka några nätter per år då jag är snuvig? Eller? Det måste ju vara ett jämställt förhållningssätt? Hjälp, nu slog tanken mig, J kanske inte är så jämställld som han verkar? Jag menar om man tittar noga på den här snarkhändelsen, hans reaktion och hans egna små iriiterande egenskaper så är det ju jättetydligt att han utövar ett väldigt starkt förtryck mot mig! Håller ni inte med? Fast just det... Nu kanske jag gick i spinn lite för fort.. Han fick ju sova till slut efter att HAN hade gått upp och hämtat öronproppar till SIG, han anpassade ju sig faktiskt till situationen.. Okej, jag fortsätter vara ihop med honom ett tag till.

//T

Måndag igen och lax på rummet

Då är det måndag igen. Dagen har gått riktigt fort måste jag säga. Och egentligen kan man säga att det är tisdag idag eftersom man är ledig på fredag.

Det luktar lax på mitt kontor idag. Ja inte bara på kontoret utan i min väska och om fingrarna också. Hade med mig ett laxpaket i folie som matlåda och det hade läckt lite. Förhoppningsvis så är lukten borta tills imorgon. Jag får väl se det lite positivt och drömma mig bort till Hönö och sommarstugan varje gång en lite pust av fiskdoft drar förbi näsan...
//T

Avgång

Är nog kvar drygt en timme på jobbet. Sen ska jag hem, slänga i grejerna i väskan och bege mig mot tågstation. Ska bara förbi Wilmas och plocka upp en makrillsallad. Har ni provat den? Underbar med grillad makril, gröna linser och dillpesto. Jag dreglar bara jag skriver det.
Ha en skön helg. Det ska jag försöka ha!
//Therese

UPDATE: Precis när jag tryckt på "publicera" ringer J och säger att han fårr ändrade lunchplaner och kan äta med mig på Vero istället. Mumsfilibabba!

Partytält

För säkerhets skull så har vi tänkt införskaffa ett partytält inför midsommar. Empirin säger att det är ganska bra med tanke på vädret. Men nu undrar jag om ni har några tips på bra tält? Har sett att  Rusta och Biltema har. Några fler?
//T

FYI

Så är jag gladare nu. Åt precis upp den sista av min härliga, belgiska chokladtryfflar som jag fått av en av mina utsända. Det hjälpte ganska mycket mot humöret.
//Therese

En "sån" dag

Jag har en sådan där dag då jag blir så irriterad på mycket!!! Sitter här och småkokar för mig själv. Tur att det snart är lunch. Också lite tur att jag hittat min inre bitch och inte är riktigt lika rädd längre för att säga till folk vad som irriterar mig. Ska göra det snart igen. Efter lunch.
//T

Therese går på spinning

Brukar vara ett av mina favoritpass men igår måste allt ha gått fel...

17:10 inkommer på Karlstad central, 20 minuter innan passet börjar. Cyklar som en galning hem.
17:19 Rusar ut ur lägenheten emd vattenflaska, spinningskor och handduk. En bit utanför porten kommer jag på att jag glömt mitt resårband som pulsklockan ska sitta i.
17:20 inne i lägenheten igen och letar upp bandet. Velar ett tag om jag ska min lilla väska och stoppa allt i eller inte. Väljer väskan. Springer ner för trappen samtidigt som jag försöker stoppa ner allt i väskan.
17:24 Inne på gymmet. Får en pulsklocka och ska bara ta på mig den och skorna. Upptäcker att det förbaskade resårbandet inte ligger i väskan! Inser att jag måste ha tappat det när jag försökt stoppa ner saker i väskan i farten. Går tillbaka till receptionen och förklarara t jag ska bara springa tillbaka och hämta det. Den snälla tjejen i kassan ger mig ett annat band om jag kan låna istället.
17:28 Äntligen inne i spinningsalen. Ska klicka i mina skor i pedalerna. Vänster går jättebra höger kärvar. Kollar under skon och ser att en av de två skruvarna som ska hålla clipset på plats har lossnat. Clipset dinglar alltså på en skruv. Smart som jag är kommer jag på en lösning. Snörar av mig skon och sätter fast den i pedalen och sen stoppar jag i foten i skon. Victory!!!
17:32 Passet startar äntligen!
17:36 Ja, ja uppvärmningsmusik kan vara lite tråkig
17:48 Herregud hoppas bara det är de första låtarna som är så här dåliga.
18:02 Nu får han ta och hålla käften lite den där instruktören.
18:05 Ett "kom igen nu" till och jag går ut härifrån!
18:12 Snälla skjut mig så jag slipper lyssna på honom och musiken!
18:17 Jag sa skjut mig!!!!
18:30 Hmm.. vissa går ut från salen, förmodligen för att hinna med en annan typ av pass som börjar nu. Jag kanske också kan smita fast jag inte ska på annat pass?
18:35 Nu måste det vara sista låten!
18:40 Nu är det sista låten och bara för att du din läskiga instruktör tjatat så mycket om "kom igen nu",  "ta i" och gud och hans moster så tänker jag bara göra vad jag känner för så det så!
18:42 Hmm undrar hur jag kommer ta mig loss med den där högerskon som jag satte på för sig själv? Lika bra att snöra av sig den och ta bort den från pedalen på samma sätt.
18:45 Passet över.
18:47 Dags för strechning. Har snörat av mig skon och stretchar på.
18:51 Försöker få loss skojäveln från pedalen!! Det går inte. Får så snällt g¨å ut och fråga instruktören om han kan hjälpa mig.
18:56 Instruktören kämpar fortfarande med hjälp av bla ett stämjärn för att få loss min sko samtidigt som han flåsar "du är inte den första som råkat ut för det här".
19:01 Instruktören hämtar Staffan som har tillgång till det riktigta verktygsskåpet. Staffan lyckas efter många om och men hitta rätt insexnyckel.
19:07 Skon är loss! Jag kan med lite värdighet glida ut ur spinningsalen ca 20 minuter efter alla andra.

Väntar nog ett tag innan nästa pass...


Uppladdning

Hoppas ni alla laddar upp ordentligt inför matchen ikväll. HEJA SVERIGE!!
Själv så har jag blivit sugen på godis tills ikväll efter diskussionen på lunchen. Då diskuterade vi gamla favoriter; Shake-tuggummin, tefat, klubbor som man doppade i surt pulver, pulver som fräste och studsade i munnen osv. Undrar om Nöjesbutiken har lite såna grejer? Vilket trevligt sällskap jag kommer vara i fotbollssoffan med fräsande pulver i munnen (moahaha haha)
T

Ring ring

Igår blev jag uppringd av in bästis Josse i Oslo. Blev lite ställd och undrade vad det var för särskilt hon hade att berätta. men sen säger hon att hon bara ringer för att prata lite. Man gör ju inte det så ofta längre. Jag blev jätteglad och vi pratade på ett par minuter (satt i bilen) och nu ska jag fortsätta den goda gärningen och inom en väldigt snar farmtid ringa någon av mina andra kompisar och "bara prata". Hur är det med er? Pratar ni mycket med era kompisar i telefon?
//T

Sega? Vi?

Vi har sagt i över en vecka att någon av oss ska gå upp på vinden och hämta fläkten för det är så varmt i sovrummet. Fläkten är fortfarande inte på plats i sovrummet. Och nu ska vädret bli sämre.
//T

Vilken dag!

Är lite trött i skallen men nu är killarna på väg till Zanzibar med ca 110kg utrustning. Visst halva Zanzibar är utan ström och det håller på att få allvarliga konsekvenser för samhället men de kommer att få bo på lyxhotell för det finns inga andra på ön! Jag hade också kunnat åka och sätta upp lite internet och sånt som de ska göra. Fick faktiskt träna på det i 2 timmar på Kursen i Estland. Dock tveksamt om de två timmarna var tillräckligt för att verkligen kunna åka ut på mission men ändå liksom. Jag är nog bara avundsjuk..
//T

Planeringsstadiet

Idag fick vi klartecken för att vi kan ha midsommar i Hyn. Det betyder samtidigt att det är jag och J som står för planerandet av årets midsommar. Så nu börjar jag planera. Det roligaste först så jag börjar med lekarna. Har redan hittat en rolig. Har ni några tips på andra?
//T

Isn't ironic?

Jag satt ju med alla tummar i kläm i torsdags för att jag skulle slippa jobba dag. Och jag klarade mig! Tills igår em när vi fixade iordning för grillningen. Då ringer min chef mig och frågar vad jag gör ("jag förbereder en grillning") och konstaterar att jag är i stan. Sen frågar han vänligt om jag kan tänka mig att "sy ihop säcken" med ett snabblarm som kommit i helgen. Visst säger jag för kul är det ju men på något sätt känns det ändå "Tji fick du som trodde att du inte skulle jobba idag!". Fast skillnaden är ju att jag kan sitta hemma och jobba. Kan sola fötterna genom balkongdörren eller så.
Trevlig söndag
//T

Btw

Visst är det en kväll som gjord för uteserveringar? Jag och J.et ska bara iväg och träna en kortis sen bär det av mot närmsta roséglas. Hoppas några kändisar kan haka på! Precis vad jag känner för ikväll faktiskt. Sol och vin!

Långhelg it is!!

Jippie! Jag blev inte beordrad till beredskap på söndag!!! Jippie igen!!!!
//T

Kan de göra så här!?

Ja, de kan de. Det vet jag redan. Men jag vill verkligen inte bli inkommenderad till att ha beredskap på söndag!! Det innebär att jag sitter i en fönsterlös bunker i åtta timmar!! Dessutom får jag inte ut någon ledig dag av det hela som man får i vanliga fall eftersom jag får ihop min veckovila ändå!!! Buhäää!!! Men det kan tydligen kompenseras lite iaf så jag tex kan åka tidgare hem till mamsen nästa helg. Men men, jag skulle fundera över lunchen . Ja, ja får se om det hittas någon annan lösning. SOm min chef påpekat till den som vill kommendera in mig så jobbade jag 28 timmars övertid förra veckan...
Håll tummarna för mig att jag också kan ligga i Sandgrundsparken i helgen!!
//T

Phu!

Avdelningsdag hela dagen idag, är lite trött nu. Men lite mat i magen så är jag nog lite piggare igen. Är fortfarande sugen på inlines, får kanske ge mig ut senare. Helst skulle jag vilja sätta mig på en uteservering och äta något gott men får vänta med det. Håller på att reda ut planerna för långhelgen men vet ju inte riktigt vad jag vill. Mycket frågetecken nu :-) Hoppas ni är klarare i skallen
//T

Jag, en stor flicka

Idag tror jag kanske, möjligen, händelsevis att jag testar båtbussen, den långa turen, alldeles själv. Jag är en stor flicka nu så jag klarar av  (vågar är det rätta ordet) att  göra saker själv. J ska träffa kompisar ikväll så honom får jag inte med mig nämligen. Så det är nog båttur eller glo på snoppmannen på gymmet som gäller.

Fast jag kan ju köra en premiärtur på inlines också.. Ja, jag får se vad som händer.
//T

Se där ja!

Då har skatteåterbäringen trillat in på kontot. Alltid lika trevligt!
//T

Utkastad

Hmm idag ska jag ha lite vänner över på besök och imorgon ska J det. Han får lov att vara hemma när jag har mina vänner där (sen om han är det eller inte är en annan fråga) men jag ska tydligen försöka hålla mig ur vägen så gott det går på onsdag.. Får väl hänga på gymmet med snopp-mannen kanske.. Om någon annan har ett bättre förslag så hör av er...
//T

Dåligt minne

Hur gjorde man förr i tiden (15 år sedan) när man inte hade internet för att söka upp alla möjliga kontakuppgifter till folk? Tror knappast att telefonkatalogen var lika uttömmande som internet. Dessutom kan man inte söka på förnamn i telefonkatalogen vilket i mitt just nu specifika fall så är ett förnamn det enda jag har!
//T

Kli på snoppen?

Just det! Glömde berätta i förra inlägget. Idag på gymmet var det en kille som helt öppet stod och pillade sig på snoppen och/eller lade den till rätta. Jag tittade bara en kort stund (kan ju inte stå och fånstirra på sånt heller!) och då såg jag att han definitivt hade handen innanför kalsongerna och pillade. Funderade på om jag skulle gå runt med den där desinfiktionsflaskan som finns vid vissa maskiner resten av tiden. Kändes dock inte rätt så jag lät bli, men jag höll stenkoll på vilka grejer han vidrörde!
//T

Helgens grill

Som jag skrev tidigare försökte vi i lördags få hit några av våra kompisar för att grilla men ingen kunde. Nåväl, det här är vad de missade!

 Min egenkomponerade drink. Jag har lite poblem med at döpa den då jag vill ha in alla orden: Fizzy, Pink, Twist och Lemon. J:s drink (ej på bild) heter Balcony Breeze

 Grill in action. Jag skötte det kvällen till ära.

 Det färdiga resultatet. Jag kan med att säga att det var väldigt gott fast jag gjort det själv :-)

 Sommarbalkongen från utsidan. Försök att bortse från J:s piké på vädring...

 Min (okej då, vår) älskade balkong från insidan. Behöver någon lite sockerärtor, sallad eller tomatplantor är det bara att komma förbi. Jag var inte förberedd på att alla fröerna skulle gro.... Det har aldrig hänt innan. Då får jag vara glad för en eller ett par groddar...

Så där ja! Tror ni någon kommer att tacka nej till sommardrinkar och grill hos oss något mer? Nej, inte jag heller!


//T