Grrrr

Varför blir jag så gnällig och sur så fort jag är lite stressad? Jag måste liksom ha någon att bli lite kinkig på. Jag behöver få fräsa och småmuttra. Stackars J fick bli vittne till min stress imorse. Han hde bett mig igår att verkligen få upp honom också så tidigt som jag brukar gå upp. Sa till honom några gånger och fick bara några "mmmm" till svar. Sen när jag börjar muttra lite för att tiden bara försvinner och jag hittar inte fotbollsstrumporna och säger till honom "att nu tänker jag inte säga till dig en gång till. Du bad mig få upp dig igår men det här är sista gången jag säger till" så hör han mitt sura tonfall och studsar upp ur sängen! Så där fick jag utlopp för min sura röst och J kom upp i tid!  

Förresten om någon går förbi tågstationen och ser en röd cykel med cykelkorg ligga vält nästan precis där cykelställen börjar efter rödljuset och denna någon ställer upp cykeln så får den en guldstjärna i kanten.

Dagens "jag får ingen tvättid" eller något sånt: idag är det tredje dagen på rad som en tjej här på jobbet har SAMMA kläder på sig...

Det kanske bara är jag men jag tar aldrig samma kombo av kläder två dagar i rad. Byxor kan jag kanske ha 2 dagar i rad men överdel? No way!

// Ytliga Therese

Ofrivillig tågkompis

Varför är det så att vissa tror att man är kompisar bara för att man åker samma tåg/buss som dem? Jag vill inte prata med dig bara för att du råkar ha samma pendlingstider som mig! Imorse så var jag jättesnabb och sätta in MP3:n och stänga ögonen så jag slapp fejka att jag avr intresserad av en förestående konversation.

De som jag jobbar med är det inget problem med. Vi har en tyst överenskommelse att vill man vara tyst och sova så gör man det, man behöver inte prata. De jobbiga är de osm inte är på vårt jobb. Så sluta!! Jag vill inte vara din ofrivillga tågkompis!!!
//Therese

Vänner?

Hallå!

Vad har vi sagt? Idag eller i morgon? Är det hos Malin eller Tessi? Idag ska jag klippa mig, så vi får se om ni känner igen mig imorgon...
//HAnnah

Just nu...

...sitter jag själv hemma i soffan i min illgröna mysdress (även kallad "ärtan") och tittar på Design Simon och Thomas. Gillar det programmet. Är dock lite förvånad över dagens par som de är hos. De ska ha barn om två veckor har har förberett typ noll! Den dagen mitt test visar två streck så kommer jag börjar förbereda som bara den!
Var bara det jag ville säga, inget emningsfullt alls :-)
//Therese

Avstyrt

Phu.. Jag slipper bilen. Kan åka tåget (som jag absolut inte vet om det ens kan växla) imorgon som vanligt. Men tack för tipsen Marie!
//Therese

Förartips

Ska köra en automatväxlad bil (jobbets tom!!) till jobbet imorgon och kan behöva lite bra tips och råd. Jag är ju utbildad i manuell låda... Det bästa tipset jag fått hittills är att binda fast vänsterfoten någonstans så jag inte kan använda den..
//Therese

För er som bryr er

Jag har identifierat Slickegubbens och de Snacksaliga lärarnas placeringsstrategi på tåget så nu slipper jag dem!
//Therese

Viva la France, men jag vill att du kommer hem nu!

Hej alla vänner!

Idag är jag aningens bakis. Inte lika illa som H, som kört lite buss och så... men endå. Malin den lilla lusen är ju i Paris, skulle komma hem idag. Tror inte att det är möjligt för henne att ta sig hem dock, sabla SAS som bara strejkar! Som svar till Tessi får jag nog säga att vi får ta vänner när Malin tar sig hem. Hoppas ni har haft en bra helg! Det har jag. Frågade chans på H igår, utan lapp men han sa ja endå. Jag är så lycklig. Puss på er
//Hannah

Notis till vännerna

Hej alla vänner
Min Genèveresa är inställd så jag kan vilken dag som helst nästa vecka.
//Therese

Visst får man?

Om någon ställer en fråga tex om sina kläder typ "snyggt eller hur?" på sin blogg visst har hon/han därmed uppmanat till att man får kommentera och att personen då även får tåla även obekväma kommentarer typ "nej, det var inte snyggt"?

Helt annat ämne: Vänner hos Jessie vid 19?

//Therese

Inte riktigt som jag tänkt mig men bra ändå

Idag gick jag in på banken för att byta batteri i min bankdosa. När jag kom ut därifrån hade jg även startat ett pensionssparande!!! Vet inte riktigt hur det gick till men jag är glad! Iofs har själva sparandet inte börjat än. De första kronorna dras två dagar efter min 25-årsdag i sommar då det är löning. Bör nog gå in och göra ett nytt vuxenpoängstest nu..

//Therese

Experthjälp efterlyses

Jag har fått ett sånt där gammalt fint skrivbord. Ni vet med några små lådor under bordskivan och ben som viker lite lite utåt innan fötterna. Saken är den att det är "naturfärgat" nu och har lite fläckar i träet (fukt eller så tror jag) på skivan. Jag vill därför måla om det lite. Hade tänkt mig vitt. Men jag vill inte ha det heltäckande vitt utan lite sådär genomskinligt.. Vad heter det att jag gör med bordet då? Heter det att jag laserar? Vad ska jag fråga efter för färg/lasyr/klet när jag går in i målaraffären? HJÄLP MIG!!! Det kommer nämligen bli jättefint om jag får göra detill den bilden jag har i huvudet....
//Therese

An inconvenient truth

I alla fall för andra.... Själv har jag inga problem med den. Den obekväma sanningen är nämligen den att jag inte tycker om djur. Helt enkelt. Och nu är jag ganska trött på att jag ska behöva försvara mig själv varje gång jag inte vill klappa en hund eller när en katt flyger upp i knäet på mig och jag inte tycker det är urgulligt.

Imorse hade taxichaufförens katt smitit in i bussen när han körde iväg och han hade satt den i bagagen. Men den smet ju fram därifrån och hoppade helt sonika fram i våra knän. Som tur var så var det en vettig taxichaufför som bara sa till den bredvid mig att grabba tag i katten och ge till honom. Sen så tog passageraren längst fram hand om katten under åkturen för hon hade en egen katt. Nu blev det lite of the subject men ändå. Hela resan och tills dess att vi var framme på våra kontor (ca 10 min) så fick jag typ försvara mig för att jag inte gillade katter. I de här diskussionerna blir jag ofta till slut så sur att jag bestämmer mig för att provocera "djurälskarna". Jag säger oftast något i stil med att jag tycker djur är äckliga. Vilket jag också gör i viss mån men jag övrdriver ganska ordentligt.

Så nu har jag "kommit ut" här på bloggen också and I'm proud of who I am!!
//Therese

PS kattungar kan vara rysligt gulliga och jag har en guldfisk själv och har haft kanin DS 

Slut för idag...

..tack för idag.
Den har dagen har sprungit förbi mig! Hjälp vad fort det gått. Och inte en enda sak som jag planerat att göra idag blev gjord. Så går det när man jobbar i en verksamhet med tvära kast bland prioriteringar. Nu är det iaf dags att åka hem snart. Ska hem en sväng coh hjälpa Byggare Bob alias Jocke att ställa upp bokhyllan mot väggen. Jag slapp bygga ihop något alls igår vilket kändes väldigt skönt! Jag lagade mat coh diskade istället. Sen så bär det iväg till Hannah. Chili con carne minsann... I'm impressed! Men sen blir det nog en tidig kväll (igen skulle Jocke ha inflikat här. Konstigt vad trött man blir när man pendlar...) så jag orkar med tidiga tåget imorgon så jag hinner få undan en massa saker inna det är långhelg igen! Jippie!!
Ooppsss nu damp det ner några viktiga mail (tror jag iaf) som måste hinnas kollas innan jag går till bussen.
Ha en bra kväll!
//Therese

Byggare Bob

I lördags var det då dags för Eurovision. en av min höjdpunkter under året. Mycket, mycket trevlig kväll och jag till skillnad från många andra tyckte att Serbien var en värdig vinnare!!! Hon var ju jättebra. Också väldigt skönt att slippa se ett schlagerbidrag utan "troschock" eller "nakenchock". All credit för det.

Mailade lite med J förut. Tydligen har IKEA varit hemma och lämnat av det vi beställt så ikväll blir det bygga av. Om några veckor får vi vår nya tv-bänk från Walfrid Svenssons möbler. Det är jättefin!!! vem vet, om jag blir nöjd när allt är klart så kanske jag vågar vara så personlig att jag lägger ut en bild från vardagsrummet.
Kram kram
Therese

Pendlingens parasiter

Nu har jag ju pendlat ca 1,5 månad. Och redan börja jag hitta saker att irritera mig på. Eller saker och saker, det är mer personer. Hittills har jag identifierat två stycken saker som jag förösker undvika när jag hoppar på tåget på morgonen.

De första som jag stötte på är De snacksaliga lärarna. Det är 3 personer (en tjej och två ibland 3 killar) i 25-30årsåldern. De sitter alltid ihop på ett sånt där 4-säte, ni vet två+två vända mot varandra med bord. Sen så sitter de och pratar oavbrutet hela vägen till Kristinehamn!! För h**vete klockan är 07:14 när tåget börjar rulla och om man jobbar som lärare så borde man få prata tillräckligt under dagen istället för att få medpassagerares öron att blöda?!

Det andra irritiationsmomentet pratar inte så mycket. Faktum är att jag hade föredragit att han pratade! Det jag irriterar mig på med Slickegubben är hans (omedvetna?) vana att göra små klick- och sugljud med munnen och tungan. Förstår ni vad jag menar? Typ som när man suger på sin tunga och drar in luft mellan tänderna. Detta gör han oavbrutet, förutom när han inte pratar vill säga. Imorse blev jag så irriterad med samtidigt så fascinerad att jag kom på mig själv med att stirra på hans mun!!! Som tilläggsinformation kan jag säga att det är en läskig syn när han slickar sig om läpparna...

Och tror ni att det någon gång har fallit sig så att de sitter i närheten av varandra så att man med ett taktiskt drag kan undvika dem alla? NEJ!!!!

Tror ni man kan kräva etikettsregler på tågen? Om inte, wish me luck med undvika dem i fortsättningen...

//Therese

Vänner?

Halloj!

Efter en god lunch hos Jess har den välbekanta paltkoman inträtt, gött! Hur blir det i morgon? Har du vänner Tessi? Vi är sugna nu efter denna sorgeperiod... Funderar på att spinna innan, om någon är sugen på att följa.
//Hannah

Ville bara...

...säga att jag känner mig så glad och uppåt idag. Det liksom sprudlar i mig av (vår?) glädje! Dessutom ska vi snart få bulle här på jobbet. Mmmmm....
//Therese

Vilken melting pot!!

Igår kväll avslöjade Aktuellt innehållet i den utredning som ska läggas fram på måndag rörande vår och två andra myndigheters framtid. Hittintills har det varit locketpå och jag beundrar verkligen utredningen som lyckades hålla tätt så länge som de gjorde. Naturligtvis så kände vi som jobbar i det som berörs att Aktuellts uppgifter verkade stämma. Det gjorde de också tydligen.. Idag har vår generaldirektör fått gå ut och bekräfta att Aktuellts uppgifter i stort stämmer överens med utredarens förslag. 300 pers ska bort... Fast jag kaninte säga att vi är så där jätetnervösa/spända etc här. Tydligen värre i Karlstad har vi hört. Men det kan ju bero på att där säkert är fler som berörs. Jag menar, sånt som är lätt att rationalisera bort är ju administrativ personal såsom ekonomer och personalare. Om man då dessutom ska slå ihop 3 myndigheters såna avdelningar så blir det en del övertalighet.. Och just vår sån avdelning ligger i Karlstad. Dessutom säger förslaget att den nya myndighetens ledning ska ligga i Stockholm.

Om ni vill se Aktuellts sändning så klicka
här och välj 21 sändningen från igår, 3 maj.
Spännande spännande!!!! (Eller inte, beror på om ni är intresserade av mitt jobb eller inte :-)  )
//Therese

Ändrade planer

Min lilla "crazy idea" får vänta lite. Hann inte med den bussen det var tänk för jag fick springa iväg på en liten jakt efter malariamedicin. Fick tag på lite som tur var :-)
Nu kanske det finns några där ute som undrar vad jag jobbar med om jag springer efter malariamedicin? I såna fall tycker jag att ni ska gå in på 
www.tria.se (klicka på yrkesföreläsningar) och anmäla er till den yrkesföreläsning som jag har på Karlstad Universitet nästa fredag den 11/5. Se där, nu fick jag in lite reklam för mig själv också! Jag kan avslöja såpass mycket att trots jakten på malariamedicin så jobbar jag inte inom sjukvård :-)

//Therese

Crazy idea

Har haft så läskigt mycket att göra på jobbet den senaste veckan så jag är alldeles slut i huvudet nu faktiskt. Kom då på en lite crazy idea: kanske tar jag den lite tidigare bussen ner från jobbet och ägnar en timme eller två åt att gå i Kristinehamns centrum! Har ju inte hittat en enda vår jacka jag vill ha i Karlstad så då aknske man ska pröva sina vingar på andra orter... Vad tror ni om den idén?
//Therese

Nyfikenhet eller kommande 25-årskris?

Så många andra bloggar jag läser skriver om smink och sånt så jag vill inte vara sämre. Begav mig i förrgår till Kicks för att köpa ny mascara och puder. Satsade på samma märke som min foundation, dvs Clinique. Måste säga att jag är supeernöjd! Mascaran är jättebra. Ger massa volym och det bästa är att den går bort med bara lite vatten!! Pudret känns också jättebra. Men förutom att jag är nöjd med det jag köpte så är jag även jättenöjd med det jag fick gratis! Jag fick en liten söt randig necessär med massa Cliniqueprodukter i. Minimascara, rengöring, rouge, läppstift, nattcremé bla. Med fanns också en liten rengöringsborste. Ser ut som en minivariant av en sån där ryggborste man har i duschen. På kvällen sprutar man på lite av rengöringstvålen och skrubbar försiktigt ansiktet i cirkelrörelser (mkt viktigt antar jag eftersom det fanns med en bruksanvisning..). Det blir liksom som en peeling varje kväll.

Efter det så har jag smörjt med nattcremén som luktar lite som mandel (tror jag). Sen är jag som en babyrumpa i ansiktet!!! Det är jätteskönt! När mitt Biothermmousse är slut kommer jag definitivt köpa Cliniquetvålen!!

Rouget är också jättefint, har använt det två dagar i rad nu. Men iofs har ingen berömt det.. Fast på det här arbetsstället är det typ bara jag som ger andra komplimanger så jag får ge en till mig själv ("Snyggt rouge idag Therese!" "Tack så mycket Therese" ). Nu känns det bättre :-)

Undrar om den här nyuppväckta fascinationen för krämer och rengöring har att göra med att "gratis är gott" eller om det lurar en 25-årskris bakom hörnet? Det är ju faktiskt mindre än 3 månader kvar nu? Någon som har liknande erfarenheter? Hmm....

Nä, nu får jag sluta här och börja jobba istället.
Ha det bra!
//Therese


En svart vecka

Då har det nu skett.. Det vi alla vetat om ett litet tag men kanske inte velat ta till oss. Marie har flyttat. Till Gnesta!!!! Så därför har ett enhälligt (eller jag och Hannah iaf) vänner-råd fattat beslutet att vännergänget ska ha en sorgevecka (bra initiativ Jessie!) efter Marie och vi återuppstår nästa vecka hemma hos mig.

Nu ska jag jobba som en liten blå och vänta på att Marie mailar mig fårn sin nya coola Gnestamail.
//Therese