Tillbaka till det fina vädret

Tillbaka efter två härliga veckor i Frankrike. Jag har inte så jättemycket ångest. J ville däremot åka iväg på en ny resa 18 timmar efter att vi gått av planet. Det var så tråkigt här i Sverige tyckte han. Själv ska jag åka hemåt mamsen och papsen idag och imorgon ska vi ut till morfar i sommarstugan så då ska jag bada och fiska krabbor hade jag tänkt mig. Så jag ska väl äta frukost och sedan börja packa lite.
Var ute och partajade igår så det är egentligen konstigt att jag är vaken redan.. Tackar BK för mitt hittills hyfsade tillstånd så här på morgonkvisten. Trots att jag ramlade med cykeln och välte ut colan när jag lite snyggt skulle hoppa av cykeln vid cykelförrådet. Med tanke på att jag först trodde att jag vrickat foten så kändes en utspilld cola ganska ok faktiskt. Nä, nu ropar vaniljyoghurten på mig från köket.

 Favvomaten: Moules marinere
 
Skulle varit fler bilder men det vill ju inte funka!!!

Vaken

Har varit vaken ett tag. J ligger fortfarande i sängen även om jag inte tror han sover. Ville gå ut och säga ett par väl valda ord till personen som körde lastbilen som tar emot allt glas från Scandic här bredvid kl 05:30!! Men var lite för trött.. Hur kan man ens tro att det är ok att tömma en glasbehållare i en lastbil i ett bebott område så tidigt på morgonen? Samma sak med sopbilen. Måste den komma vid 6?

Nåja, tror jag vaknade lite tidigt idag för att jag har resfber. Fast jag inte borde. Allt packades klart igår dvs allt under kontroll. Idag ska jag bara gå igenom packningen igen och se om jag kan plocka bort ytterligare något.. Ska ha ett minimum med mig. Tror det finns en klänning som kanske ryker idag..

Får se om jag ska växla in mer pengar idag också. Tycker det är så fult att det ibland finns uttagsavgifter och att växelkursen blir så mycket sämre om man tar ut med kort utomlands. Vill inte göda bankerna mer än man redan gör!

Nä, om man ska gå in och hoppa lite i sängen så man får lite sällskap. Kanske ska vara lite snäll också och sätta på kaffe? Hmm, det får jag nog fundera på.

Iaf, ha det riktigt skönt i två veckor framöver, tveksamt om jag kommer blogga som ni förstår. Hörs i slutet av juli!
//T

Klar

Två väskor står packade och klara här på golvet. Jag har nog ungefär lika mycket med mig för två veckor som jag brukar ha för en. Men minimal packning råder då 4 personers väskor ska in i en minimal bil :-)

Imorgon em bär det av till Stockholm för en hotellnatt och torsdag morgon lyfter planet, destination Nice. Hoppas ni får det bra här hemma.
//T

Helgen

Då var bröllopshelgen avklarad. Det var en bra helg, vi kom hem vid halv tre inatt. Var väldigt trött då och idag har jag träningsvärk av dansandet. V och R var så fina och det kom allt en liten tår eller två inne i kapellet. Vädret hölls sig också jättefint fram tills middagen men då var vi ju ändå inomhus så det gjorde inget alls. Vår sång var uppskattad fast vi inte kom ihåg melodin när vi började... Men det repade sig som tur var.
Imorgon börjar min semester! Åhh vad härligt!!! Desutom står en lunch med
Pernilla på schemat. Det blir en bra dag imorgon tror jag!

 Så här fina var vi igår. Förresten första gången som J figurerar med bild på bloggen! Se och njut, det gör jag :-)

Snart dags...

Nu är det mindre än 2 timmar kvar tills jag har lämnat in för semester. Johanna sa att vi skulle åka senast kl 16 härifrån. Hem, packa ner finkläder mm och sedan till Dömle för grill.

Jag har nog aldrig längtat efter en semester så som jag gjort i år. Hoppas dessutom få besked (snälla, snälla låt de vara positiva!) om något under semestern också. Spännande värre detta!

Har 'e
//t

Signing out

Sista dagen innan semester!! Igår städade jag undan mycket av småplocket så idag går jag mest i beredskap om något oväntat dyker upp. Ska också se om jag kan rensa bland alla mina post-itlappar på skrivbordet. Gillar att komma tillbaka till ett fint skrivbord efter semestern.

Ikväll bär det av till Dömle för grillkväll med brudparet och deras familjer. Imorgon är det dags att at på sig finklänningen och ladda inför vigseln kl 15. Ska bli mysigt att sova över på Dömle ikväll. Imorgon är vi 4 stycken som ska dela på en taxi hem när bröllopsfesten börjar gå mot sitt slut. Hoppas verkligen på en jättefin dag imorgon!

Jag och J tjuvfirade lite semester igår eftersom vi åker till Dömle ikväll. Vi testade Valfrids nya deli-meny. Lika bra som alltid! Älskar det stället. Innan vi gick det hade vi fått ett samtal från Frankrikesällskapet J och R som frågade om vi inte ville cykla till dem och dricka ett glas vin och äta hemmagjord choklad och jordgubbsmarmelad på crostinis toppat med flingsalt. Utmärkt efterrätt och väldigt trevligt!! Vi såg såna där fallskärmar som man sitter i en sele under och har en motor för att styra. Det och fallskärmshoppning är lite av mina drömmar. J sa då att det får vi göra på din möhippa. Jippie sa jag medan min J sa att han inte tänker gifta sig med mig eftersom jag inte vill ta hans efternamn. Men som sagt, jag får väl arbeta på den saken :-)

Nä, nu ska jag nog rensa bland de där post-itlapparna tror jag..
Ha en bra dag i solskenet!

Kalla mig hård

Men alltså vad tror folk? Man kan tyvärr inte lägga ansvaret på banker, mäklare mm. Det är din egen privatekonomi det handlar om dådu ska köpa en bostad och då får du räkna på hur dyrt det kommer bli. Visst bankerna ger råd och tips men du får själv välja om du ska lyssna på dem. Det finns väldigt lätta mallar på internet för att räkna ut vad som händer ifall räntan höjs med olika procenttal. Och om man köpte bostad för ett par år sedan så kan man väl inte ha varit så naiv att man trodde att det skulle hålla i sig hela tiden med den låga räntenivån? Och om man vill ha ytterligare hjälp och tips finns bla konsumentverket.se som är oberoende. Så kom inte och gnäll över dyra boendekostnader för att du tog ett för högt lån för din ekonomi och sen var så dum att du inte räknade med en höjd ränta!
//T 

Snart födelsedag

Jag har ju nästan glömt av att jag fyller år snart! Herregud är det ett vuxentecken att födelsedagen liksom koms ihåg allt närmre det faktiska datumet? Förr räknade jag ner 2 månader i förväg. Nåja, idag är det 20 dagar kvar. Jag tror J har börjat fundera på present med tanke på de kryptiska frågorna jag fått. "Om det skulle vara en present du har använding för i Frankrike vill du ha den innan då eller på din födelsedag?" (jag fyller år dagen innan vi åker hem). "Vad förväntar du dig? Att jag släpar med en present eller att du får den här hemma istället?" Svar: jag förväntar mig någon form av uppvaktning och någon liten present om det så bara är en bukett blommor på plats i Frankrike. Så nu är jag nyfiken på vad jag kan få... Själv så fixade jag J:s födesedagspresent i fredags. Han fyller inte år förrän i början av augusti men det är bra att vara ute i god tid. På tal om det man aknske ska börja köpa julklappar snart?
//T

Håll tummarna

Jobbet jag är intresserad av kommer förmodligen inte ens att komma ut på annons!! Jag ska maila rekryteraren en lite beskrivning av mig själv och ett CV. Så nu måste ju konkurrensen ha minskat som attan ifall de inte går ut publikt med en annons! Hur många tror ni det är som kan vara med nu?
//T

Nu är det sommar!

Eftersom jag var utanför landets gränser så blir min sommarpremiär en vecka senare än alla likasinnade. Ikväll kl 21 ska jag se Morden i Midsomer! När det börjar sändas så är det verkligen sommar!! Igår fick jag för mig att det sänds på onsdagar (dumma jag) och att jag skulle missa det imorgon eftersom jag jobbar till kl 21. Missar man början så är det ju lite svårt att hämta igen som ni förstår. Men nu var det ju på tisdagar så ikväll är det jag och SVT HD! Längtar redan!!! Tack J för att du påminde mig om rätt dag.
/

Tillbaka och funderande

Hej hej!
Tillbaka igen. Har dock inte haft någon direkt energi att skriva på bloggen förrens nu.
Kosovo var jättebra! Så intressant och spännande! Det kändes ungefär så som Grekland var för 10-15 år sedan. Absolut ett av de bästa insatsländerna just nu skulle jag kunna säga. Maten var helt fantastisk och billig. Det lönade sig knappt att handla egen mat och laga hemma då man kunde äta ute för ungefär samma pris!

I lördags hade vi en liten möhippa för V som ska stå brud på lördag. De ser ut att få fint väder iaf, kul! Själv var jag första gången i solariet igår och imorgon är det dags för nästa tur. Provasde min klänning emd tillbehör igår och jag kände mig ganska fin. tror det blir ett superbröllop!

Går och funderar på en liten sak... Lever ni som ni lär? Jag har alltid sagt att det är viktigast med roliga arbetsuppgifter än hög lön. Är lite sugen på ett nytt jobb och det passar in på mig perfekt men jag fick en liten varning från en som jag känner i organisationen om att det kan vara ett steg neråt för mig i karriärsstegen och kanske även lönen... Hur tänker ni om det? Nu har jag inte ens sökt jobbet ännu och när jag gör det är det ju långt ifrån att jag får det men ändå... Mottager tacksamt råd...
//T

UPDATE:
Har nu fått kompletterande uppgifter och för mig skulle det inte innebära någon försämring i lön så nedåt på karriärstegen är det inte trots att man byter bana helt!