Uttråkad

Något så in i bängen!!! Fram till strax efter 16 har det varit fullt ös. Träning, bastu, brunch och lite shopping på stan men sen kom jag hem och allt är jättetråkigt. Har dessutom gått på beredskap igen. Och gör inget för att göra mig gladare direkt. Han har bara lyssnat på musik och nu spelar han Guitar Hero. Börjar bli lite trött på den där leksaken om jag ska vara ärlig. Eller så är det bara mitt uttråkade humör som pratar. Vi skulle åkt och handlat idag men har fortfarande inte kommit iväg och nu är det väl nästan lite försent att åka och handla mat eller? Så nu ska jag nog sura lite när J kommer fråga om vi ska åka. Bara för att jag känner för det liksom. Någon mer än jag som är så här? Kan det vara vädret? Eller att jag ska jobba imorgon? Ja, alltihopa kanske...
Nä, nu ska jag sura extra mycket för nu hör jag hur J visslar ute i vardagsrummet!!!!
Trevlig lördag kväll förresten
//T

På efterkälken?

Jaha, då har man fått veta att kompisarna börjar köpa hus också! Och några har skaffat barn. tror säkert att någon har Volvo och vovve också. Inte annat än att man börjar känna sig lite stressad. Måste jag (och J också naturligtvis) köpa hus och börja producera ungar? Sen vill jag ju gifta mig någon dag också. Fast innan det vill jag vara förlovad. Och innan det kan ske måste jag ju bestämma mig om jag vill ha vitt guld eller vanligt guld och hur förlovningsringen ska se ut. Och för att inte tala om vigselringen! Hur i herrans namn ska jag ha den? Och barnens namn? Vad ska de heta? Det måste vara något som funkar på engelska det är ett krav. Jockes krav är att det inte ska gå att rimma något fult på så "Maja" är borta tex fast det är ett fint namn...
Nä, jag hinner nog inte med att ta så mycket vuxenpoäng det närmsta halvåret, sorry. Jag låter er andra gå om mig nu och sen sätter jag in dödsstöten! Moahahaha!!!
//T

Därmed basta!!

Detta är bara så rätt! Tycker även att man ska få lov att låta bli att anställa rökare just för att de är rökare. Sen är jag också beredd till eftergifter såsom att inte ha parfym på arbetsplatsen och dylikt.
//T

Jobbtillfälle

Vill bara tipsa om ett väldigt intressant och roligt jobb som du kan söka nu. Än så länge är det ganska få sökanden vad jag vet... Klicka här och sök
//T

Maskerad

Vi är bjudna på ett mycket trevligt 30-årskalas här framöver. Och det är filmstjärnetema! Nu behöver jag hjälp med lämpliga filmstjärnepar som jag och J kan klä ut oss till. Jag har kommit på några par; Louis Lane och Stålmannen (skittråkigt!) Miss Piggy och Kermit (originellt men svårt)och något gangsterpar jag inte minns nu. Vad ska vi klä ut oss till?
//T


Ångest

I kvadrat känns det som. men jag ska hålla ut den här veckan och sedan tror jag att det lättar lite på bördan..

Nästa vecka ska jag dessutom få göra något så kul som att ställa ut på HotSpot igen! Jippie! Så om någon har vägarna förbi vår monter där så ses vi.
//T

I-landsproblem

  • Vi vet inte vart vi ska på semester! Några förslag?
  • De bästa godisarna från påskägget är slut! Vad ska jag göra?
  • Mina armar darrar pga ett body pump pass förut. Märks att jag inte tränat armarna på ett bra tag... Men kan/ska jag bara vänta ut det eller kan jag göra något åt det?
  • Jag vill ha ett hus men det finns inget fint!
  • Min strumplåda svämmar över men vet inte om det är dags att slänga några ännu. Problemlösning tack.
  • När har man egentligen för många värmeljus tända?
  • Vad ska man ge sin älskade mams i 50-årspresent?

Ni ser vad jag får brottas med trots att jag är "ledig"
//T


Sorg

Idag när vi kom hem och skulle visa Isac snart 5 månader vår guldfisk Sharkie så gjorde vi upptäckten. Sharkie var död! Så nu har vi faktiskt lite sorg här hemma på riktigt.
Ha det så bra i fiskhimlen Sharkie...

Hur kunde du Måns?

Ända sen du viftade med höfterna till Cara Mia så reserverade du en plats på min "lista" (obs ej laminerad). Men nu gör du så här? Jag har hållt dig högt vad gäller såväl stil, kompetens och intelligens. Och det är inte det att du kärar ner dig i en av kändis-kändisarna, alltså någon som mest är känd för att hon är känd (även om jag redan här börjar tvivla på ditt omdöme). Nej, det handlar om att du så tvärsäkert uttalar dig om er kärlek och framtida liv ("hon är familjekär precis som jag") och det redan efter EN VECKA!! Den idealbild som jag målat upp av dig bara faller i spillror. Nästan så jag gråter lite här vid mitt skrivbord.

Men sen scrollar jag neråt i artikeln och hittar din faktraruta. Och där ser jag förklaringen och mitt hopp börjar vända åter: du är ju bara 21!! Så vi kan väl säga så här istället: du ringer mig om ett par år och så fixar vi ihop något då? Jag lovar att jag ska ha glömt den här lilla fadäsen då.
Kram på dig Måns så hörs vi om ett tag!
Din i framtiden hängivna Therese


Håkan

Jaaaa!!!! Den 18 april befinner jag mig i Oslo och spanar in Håkan Hellström. Fick en liten fråga för typ 20 minuter sedan och nu är tågbiljetterna bokade. Det kallar jag handlingskraft! Tack Josse för att du kom på att nämna Håkan för mig :-)

Vad tycker ni om detta?

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap.

Där kommer jag jobba from 1/1-09. Vad tycker ni om det namnet?

Jaha ja

Kom inte på någon bra rubrik. Sitter här och blir lite arg när jag tvingas göra grejer som jag inte tycker att jag och mina kollegor ska göra utan någon annan skulle kunna göra det. Sånt gör mig lite småsur men jag kanske ska lägga energin på något annat.

Tex kan jag ju tänka på att det bara är 3 jobbdagar den här veckan. 3,5 ifall man inte kan ta ledigt halvdag på torsdag men det kan jag.

Annars så sitter jag med jämna mellanrum och tittar ut genom fönstret och förösker smälta den dumma snön med min laserblick. Det tråkiga är ju bara att jag ännu inte på drygt 25,5 år lyckats få laserblicken att funka men skam den som ger sig!
//T

Klädfundering

Ikväll ska jag ha på mig en kjol och en body. Body använder jag för första gången igen på 15 år eller nåt sånt. Men när jag lade fram kläderna så slogs jag av funderingen: ska jag ha bodyn utanpå elle rinnanför strumpbyxorna?

Känns ju mest logiskt att ha den under strumpbyxorna. Men upplys gärna mig om jag har fel!!
//Therese


Glad igen

Idag känns det mycket bättre i själen. Kanske beror det lite på att det är fredag för mig idag. Imorgon är jag ju ledig, hur härligt som helst. Dock ska jag infinna mig i frisörstolen kl 10. Sitter och vändas lite över vad det ska bli. Lite mer ljusa slingor nu när vi går mot våren? Hur mycket ska jag klippa av? Vanliga uppklippta längderna och en liten snedlugg? Stor rak lugg? Mer uppklippt i nacken? Ge mig gärna tips och förslag.

Nu ska jag sluta blogga och börja jobba. Känner att det är alldeles för långt kvar till lunch (45 min) magen skriker redan nu.

//T

Om någon vill veta..

...så är jag just nu lite muntrare än i förra inlägget. Sanningen är trots det densmma. Jobbet är mitt liv just nu. Men jobbet är lite bättre just nu och därmed är mitt liv lite bättre.
//T

Motsats

Jag har sagt att jag aldrig skulle låta mitt jobb få bli mitt liv. Det funkar inte längre. Nu är mitt liv mitt jobb och tvärtom. Sorgligt men sant, hoppas bara att det får ett slut snart så att mitt liv kan vara mitt liv och mitt jobb kan vara just mitt jobb.

Sitt livs resa?

Via Facebook har jag märkt att många av mina bekanta från förr är eller har varit (en eller flera gånger) i Thailand och länderna däromkring. När jag stod och diskade i förmiddags så kunde jag inte låta bli att tänka lite på det här. Är det jag som missar något som inte ger mig ute en månad eller tre och uffar runt från ö till ö eller kan det kanske vara så att det går lite inflation i det här med att göra den resan?

Jag tror jag är för lat och bekväm för att kunna vara ute så länge med bara en ryggsäck. Jag gillar att bli skjutsad till mitt hotell som är välstädat och har pool. Det är inte alltför långt till stranden och gärna nära till den obligatoriska turistshoppingen.

Nu ska jag börja leta efter en lämplig sommarsemester till mig och J. Cannes, bila i Europa eller kanske bara vara hos morfar på Hönö? Vi vet inte men man måste börja leta någonstans :-)

//T

IK dagen

Internationella kvinnodagen that is.
Jag ska nog "fira" den lite. Ska köpa blommor till mig själv, förmodligen göra lite egen suhi för första gången och kanske ta ett härligt bad. Då har jag tagit hand om mig tycker jag eftersom jag gjort saker JAG tycker om.
Alla andra kvinnor/tjejer/töser/flickor därute: Keep up the good work!

Sortimentkunskap?

Fick precis prata med 4 olika personer på ICA Maxi i Kristinehamn för att få reda på ifall de har Blue Dragons grejer för att göra egen sushi. Hjälp säger jag bara.

Och för er vetskap: de hade de grejerna jag frågade efter.

Jag klarade mig!!

Jag lever! Klarade mig ut till bilen levandes igår. Nu är jag på plats på jibbet igen och har satt igång 3 av 5 tv-apparater igen. Men världen håller sig lugn. Inte för att jag klagar. Kan sitta och jobba med lite annat då istället samt planera vad jag ska göra imorgon. Ska nog städa lite och kanske börja påskpynta. J är ju ändå inte hemma i helgen så jag kan göra vad jag vill, moahahaha!! Ingen som har lust att se melodifestival ikväll? Jag kommer att ha telefon och sökare och kan behöva avvika med kort varsel och kan inte dricka någon alkohol men för övrigt lovar jag att vara gott sällskap :-)

//T

Så det är så här det känns?

Sitter helt själv, ute i skogen på ett kontor där jag äter lite godis och dricker bubbelvatten. Ska sitta här i 1,5 timme till. Sen ska jag ta mig ut till bilen på rekordfart och köra härifrån. Måste erkänna att jag är lite mörkrädd just nu. Som tur är så finns inga fönster i rummet jag sitter i (dock 5 tv-apparater varav 3 igång). Min mardröm är att titta ut genom ett fönster och så dyker det upp ett ansikte. Brr...

Min taktik för säker lämning av bygganden är följande: 

  1. Släcker lamporna i korridoren
  2. Smyger fram till dörren (därför måste jag släcka lamporna så ingen ser mig utifrån, smart va?!)
  3. Kollar ut och försöker se något
  4. Om kusten är klar så trycker jag på öppna-knappen på bilnyckeln samtidigt som jag öppnar dörren.
  5. Efter det är det bara att kuta!
  6. Hoppar in i bilen och trycker snabbt som attan på lås-dörrarna-knappen
  7. I säkerhet och kör iväg förmodligen lite snabbare än de 30km/h som är tillåtet på området.

Naturligtvis kommer jag även slå en pling till morbror och kusinerna som jag ska sova hos inatt en liten stund innan punkt 1 träder ikraft. Någon måste ju kunna sakna mig ifall tex punkt 5 innehåller ett oplanerat fälleben från någon hemsking.

Om planen lyckas så hörs vi imorgon!
Over and out!
//Den mörkrädda konspiratorikern...


Äntligen!

Nu har jag köpt lite tyg! På IKEA där jag hann vara en stund innan jobbet. Ska ju sitta här tills 21 ikväll så då får man också börja lite tidigare. Kan cokså tipsa om att Lindex har bazar idag... Mycket bra priser! Hittade 3 par skor för vardera 50kr, 3 skärp a´ 10 kr, halsband, 15 kr, gula skinhandskar för en tjuga om jag minns rätt. Just de hanskarna skulle ha kostat 50:- eftersom de var i skinn men jag tror hon slog in fel pris och såpass låg moral har jag att jag inte säger till då. Så en full påse med smått och gott för 260:-. Inte dåligt tycker jag!

Nu ska jag snart äta middag här på jobbet. I vanliga fall skulle den ha varit lunchlåda men då jag inte var här förrän efter lunch så får den bli middag istället.
Hejrå!
//T

Attans

Blev inget tyg igår. Blev däremot uteätning så jag är inte helt förkrossad ändå.

Idag har typ halva avdelningen åkt till Sälen. Jättetyst i korridorerna. Själv är jag inte så mycket för skidåkning, kan vara roligt någon gång då och då. Jag är mer för solbränning :-)

Idag ska jag ha utvecklingssamtal med min chef. Börjar bli lite nervös. Har skrivit ner och förberett mig enligt de mallar vi har men är ändå nervös för jag vet ju inte vad han ska säga. Sen är jag lite nyfiken på om han kommer säga något om de fasta tjänster som är utlysta och som jag naturligtvis har sökt. Usch, vad nervöst... Ja, jag, får se om jag skriver något sen om hur det gick.
Ha det!
//T

tyg

Tror jag ska köpa tyg idag efter jobbet. Det borde pigga upp mig lite! resultatet av symaskin + tyg kanske inte blir lika uppiggande, men vem vet..

Något uppiggande

Var och hämtade mitt bokpaket igår. Det räddade en del av kvällen. Är så himla trött nu för tiden. Vet inte vad det är. Fräser i sömnen åt J gör jag också. Stackars honom.... Någon som har några bra tips på hur jag piggar upp mig. Lina på jobbet rekommenderade blutsaft (stavas det så?) men när jag sa det till mamma så sa hon att det var jätteäckligt. Nä, tar tacksamt emot alla möjliga tips på uppiggande åtgärder.
Ha en bra dag!
//T


Paketet

Jaaa!!! Enligt Posten borde det ligga en avi hemma på hallgolvet som berättigar mig att hämta ut mitt bokreapaket på Hagahallen!!! JAAAAAAA!!!!!
//T

Hitt på nåt!

Det vill jag göra! Men jag vet inte vad.. Kanske n bio? Eller en långpromenad? eller laga en ny maträtt? Sy lite på symaskinen? Det skulle kanske vara bra att göra när jag tänker efter.. Måste ju öva lite. Men då måste jag hitta lite övningstyg också. Där dök problemet upp. Men om jag tar en promenad till Lamberget och tygaffären där så kan jag ju gå hem och testsy efter det? Då har jag gjort två grejer på listan!

Eller så går jag helt enkelt och lägger mig 20:45 ikväll igen..
//T

Snart är det påsk!

Som jag skrev tidigare så masakrerade jag ju resterna av julgranen igår. Allt för att förbereda inför nästa högtid: påsken! Ska nog börja plocka ner min påsklåda från vinden i veckan och börja förbereda lite. Var på museet igår och de hade jättefina påskpynt! Bla metallägg i olika storlekar. Ett sånt kanske jag vill ha... Gillar idéen med ägg, det är ju en ganska fin form på ägg. Smaken dock är uschlig! Nä, jag håller mig till prydnasäggen jag.
//T

Lite sent?

Idag klippte jag itu och packeterade ihop julgranen och ställde den vid sopnedkastet. Den har stått på balkongen ett tag. Men bättre sent än aldrig, eller hur?
//T