Fix och fej

I helgen har J varit nere och så gott det går har vi försökt ställa iordning lägenheten. Nu håller målarna på med vardagsrummet och toaletten. När det är klart är hela lägenheten fixad. Känns lyxigt att få ha pekat utt ett gäng tapeter och så kommer det två killar som sätter upp det liksom. Efter nyår ska det blir helt och hållet ordning i lägenheten och då kommer det även bilder! Annars så har jag nog tänkt ta jullov nu. Så det kanske blir ännu sämre uppdatering än vanligt men ni stackars få trogna läsare kanske står ut med det?

Ha en riktigt god jul och ey gott nytt år!
//T

Mitt i natten och julklapp

Klockan är halv fyra ungefär och det känns som om det är mitt i natten! Det är ju jätteknäppt!! Ska dessuom på julbord ikväll som startar först 19:30. Visst är det ett sent julbord? Men roligt och gott ska det bli. Ska dock åka hem vid 22-tiden. Imorgon ska jag nämligen infinna mig på julfrukost på ett annat kontor. Men det är egentligen inte anledningen till att jag ska åka hem 22. Nej anledningen til det är för att jag kommer inte komma hem ikväll överhuvudtaget annars...

Fick en julklapp idag också! Blev jätteglad för jag var absolut inte förberedd på att jag skulle få någon. Fö mig var det naturligt att bara de som faktiskt är anställda på det här kontoret (min arbetsgivare hade inget ledig kontor till mig när jag började så de hyr in mig hos ett annat förbund) skulle få julklapp. Men så fick jag också! Så nu kommer Feskekôrka få besök av mig och mitt presentkort. Så trots att det känns som mitt i natten så är jag ganska glad ändå.

//T

Effektiv Elf

Jepp, det kan man kalla mig. Har känt mig lite duktigt som fixat och skrivit och haft mig. Elf yourselfade dessutom mig och mina två kollegor och skickade ut till resterande kollegor ute i landet. Tänk att en sån enkel grej kan vara så rolig!!
Nu är det lunch och sedan en riktigt möteseftermiddag. Sedan vidare till lägenheten och skrubba golv (hoppas hoppas att jag inte behöver!! Målarna var tydligen inte färdiga när jag trodde de var det så de kanske städat nu?) och hämta en kjol eller dylikt plagg för julbordet imorgon kväll. Wish me luck.. Främst med kjolletandet då alla kläder ligger i resväskor eller svarta plastsäckar...
//T

Musikhjälpen

Sitter här på jobbet med P3 på. De kör ju den här musikhjälpen hela veckan. Ganska kul tycker jag. Man får höra så mycket musik som man aldrig annars hör i P3. Nyss spelades Never let it go med Afrodite. Då kom jag på en sak: om jag skulle tvingas sjunga karaoke någon gång så skulle det lätt bli den låten. Eller Lena Ph med Det gör ont. Jepp så får det blir, de två eller ingen alls. Känns bra att ha fattat ett sådant för framtiden avgörande beslut.
//T

Numret till Skipper?

Är det någon som har det? Jag har nämligen ett litet tips till henne som hon nog skulle vara intresserad av. Det är nämligen så att ett av hennes allra mest omöjliga fall var framme i vår monter på en mässa för ett tag sedan och norpade till ig lite av vårt godis. "Jag tar några karameller" hör jag en bekant röst säga. "Ja, varsågod" säger jag med min allra trevligaste röst och tittar upp. Vem är det då som rafsar till sig några karameller på vägen förbi montern? Jo, Bert Karlsson! Tror ni man kan få lte tipsarpengar för detta så här i juletid?
//T

Smutsiga hantverkare

Var förbi lägenheten idag och spanade in målarnas resultat. Jättefint hade de gjort. På väggarna alltså.Golvet var jättesmutsigt!!! De hade liksom inte ens försökt städa. Hur tänker de när de går in i en lägenhet som var skinande blankt flyttstädad och ska jobba? Försöker man inte städa upp hjälpligt efter sig? Så imorgon bär det dit med en damsugare.

Sthlm

Dåligt med uppdatering men det beror på en liten tripp till Stockholm. Jobbtripp så förvänta er inte några spännande historier. Men jag såg iaf Ebba von Sydow förut på stan.

Mamma vet bäst

Skrattar bäst som skrattar sist.. Nu har även jag blivit utsatt för mammas frisk-luft-är-nyttigt-för-dig-kampanj som hon bedriver med jämna mellanrum. Både jag minsta lillebrodern är hemma och är sjuka idag. Mamma ringde för en halvtimme sen och sa till oss att gå ut och lufta oss samt vädra huset så att alla baskelusker försvinner en gång för alla. Detta är nämligen en riktigt sjukstuga. Och vågar vi säga emot mamma? Nej, vi båda tog på oss skor, vantar och mössa och tog oss en promenad till brevlådan (bor på landet så våra brevlådor är ca 5 minuters promenad bort..). Hämtade posten och öppnade båda ytterdörrarna och altandörrarna. Det är statusen just nu. Men nu börjar det bli riktigt kyligt så nu är det nog dags att stänga...
//T


Etapp 1 klar

Då är allt bohag inknökat i två rum i nya lägenheten. Gick väldigt smidigt att få in allt faktikst. Tog oss 1,5 timme att tömma en stor lastbil (vi ska aldrig mer köpa en grej så länge vi lever). Vad det kostade? Jo, en återkommande förkylning som nu även inbegriper feber och mycket mer halsont. Godnatt,
//T

On the road again

Jaha... Då är vårt hem ute på vägarna, just nu förmodligen någonstans på E45. Vet inte ens om de kommer svänga av och köra E6 eftersom en lastbil ändå inte får köra mer än i 90 så är det ganska onödigt kanske? Iaf, flytten pågår. Allt packat i en lastbil. Detta är en lite annorlunda flytt för mig. Jag har inte varit med så mycket i förarbetet utan kommer mer at ansvara för uppackningen. Men jag kommer heller inte att kunna gå runt och grina i lägenheten när jag säger hejdå till den. Kanske är ganska bra? Lite som att göra ett "clean cut" i ett förhållande eller att dra av ett plåster snabbt? Men en sak kan jag säga: det kommer kännas sjukt konstigt att åka till Karlstad och inte ha något eget hem att gå till!!

Mattkillen har ringt!

Idag ringde han. Mattkillen/gubben/mannen allt vad han nu har kallats. Men nu vet jag att det ligger olika prover i lägenheten och imorgon när la grande flyttlass går så kommer vi att kunna kolla på proverna och på måndag börjar arbetet med mattan och tapetkillarna sa att de är klara på måndag. Är så spänd på att se hur allt blir!!
//T

Grundliga killar

Trodde att mattmannen ringde när jag satt hos frissan men det visade sig vara målarna som ska tapetsera om lägenheten. Verkar vara rekoderliga herrar. De ringde för att berätta att de kommer inte hinna klart med allt tills på fredag som deras chef lovat. De har nämligen fått riva ner gamla tapeterna ända in till putsen. Så det kommer bli "jättefint när det väl är uppe men lite längre tid tar det" som han sa. Inte gör det oss särskilt mycket eftersom vi ändå inte ska flytta in på riktigt ännu. De skulle prioritera det andra sovrummet för då kan vi ställa grejer där och i vardagsrummet på lördag. men nu väntar vi fortfarande spänt på att mattmannen ska ringa så jag kan få välja nytt golv till köket.

//T

Ignore request

Två gånger nu har jag ignorerat en friend request på Fejan. Jag gillade henne inte när vi gick i grundskolan, hon gick inte klart gymnasiet och det lilla hon gick där så hade vi absolut ingen kontakt alls så varför skulle jag vilja bli kompis med henne på Fejan? Nä, precis det finns ingen anledning alls. Får se om hon fattar att jag ignorerar henne eller om hon fortsätter.
//T

Fler val

Jag tror kanske att jag börjar komma någonstans med min konflikträdsla... Nu har jag återigen pratat med hyresvärden och frågade helt sonika vad de tänker göra åt mattan/golvet i köket. Det såg ju fruktansvärt ut sa jag. Samtalet (som var väldigt trevligt) avslutades med ett löfte om att en golvläggare kommer ringa mig så jag ska få se prover och välja golv. Så där ja!
//T


Val alltså..

När jag läste sociologi så var det något om att människor är mer stressade idag. Inte för att vi måste springa ifrån vilddjuren som kan äta upp oss utan att vi har så många val att at ställning till att vi blir stressade av det. För valde du blått eller grönt, kaffe med mjölk eller utan, teoretiskt eller praktiskt program på gymnasiet osv. Nu kan man välja allt möjligt överallt hela tiden. Så det är ju inte konstigt att det faktiskt tagit en helg helg att bestämma tapeter till 4 rum i nya lägenheten. Men nu är det klart. Ska in till färgaffären och rapportera in mina val efter jobbet. Sen ska jag titta in i lägenheten också och (för första gången se den tom) sätta upp pedagogiska post-it-lappar till målaren ifall han blir det minsta villrådig om vart vilken fondvägg ska vara så kan han slänga en blick på mina post-its.

//T