Gubbar

Allvarligt funderar jag på att börjar arbeta i ett feministiskt nätverk eller något sånt! Iaf ett ställe där det bara jobbar kompetenta kvinnor för nu är jag så trött på tjatiga gubbar som inte förstår något alls! Fast som min manlige rumskompis här på jobbet upplyste mig om så behöver man inte vara ung och kvinna för att vara trött på gubbar. Han har också haft sina duster...
//T


Spindeln i nätet

Har de senaste veckorna kommit på eller snarare återupptäckt hur bra jag trivs med att ha rollen som "spindeln i nätet". Jag får jobba med det mesta och ha en övergripande koll men kan släppa detaljerna till andra. Om jag minns rätt så var det ungefär det som  mitt test visade också när jag en gång anställdes...

Jag brukar inte redogöra för vad jag har på mig för kläder på dagarna. Jag tror helt enkelt inte att jag skulle inspirera någon till klädesmäsiga stordåd. Men idag tänker jag göra ett litet undantag. För idag har jag på mig min helt nya t-shirt med pyttesmåt hjärtmönster i svart grått och silver. Det silvriga glittrar liksom till. Den här har jag på mig endast för att jag ska vara fin på Iselins 2-årskalas som jag ska på direkt efter jobbet. Har fått för mig att hon skulle uppskatta en silver-glittrig t-shirt. Eller vad tror ni?
//T

Öm...

Igår när jag lassade upp varor på bandet så drämde jag in mitt längfinger i barnsitsen på kundvagnen. Idag är det ömt och gör lite ont. Tur att jag kör pekfingersvalsen på tangentbordet.
//T

Tråkig...

Allt jag skriver om nu för tiden är jobb. Men det beror helt enkelt på att mitt liv kretsar kring jobbet nu. Väldigt hektiska dagar. efterlyser en person som är bra på att sammanställa helheter utifrån olika deldokument. Finns det någon därute som kan hjälpa mig med det?
//T

Nya tag

Tillbaka på jobbet. Unnade mig en liten sovmorgon för jag vet hur överjävlig den här veckan kommer bli. Men som sagt det är bara roligt jobb även om det är mycket.
Footloose i helgen var riktigt bra. Sen var det bra mat och dryck och sällskaået var alldeles förträffligt i form av Sandra och Josse. Nu måste jag dock återgå till verkligheten.
//T

Finurligt värre

Har precis fått hjälp med en finurlig inställning som gör att jag kan skicka och ta emot min mail i jobbdatorn fast jag inte har internet eller nätverksanslutning. Så nu blir det jobb på tåget mot Götet!
Woho!
//T

Update:
Det var för bra för att vara sant. Jag har ju inget trådlöst internet ju! Då funkar det inte.. Kanske kan datorn snappa upp ett på tåget, vi kan ju hoppas.

Nu ska jag ta helg!

Väntan

Vad jobbigt det är då man måste prata med en viss person som skulle ringa "vid 10" och man kan inte göra något förrän efter det samtalaet har ägt rum. Väntan alltså.. Ingen rolig grej alla gånger.

Årsbesked

Nu börjar ju alla årsbesked inför deklarationen lite längre fram i vår dimpa ner i brevlådan. Det som jag nästan alltid ser mest fram emot är mitt CSN-besked. Jag betalar mer än vad de vill och jag tappar alltid bort den där personliga koden så jag har inte så lätt för att gå in och kolla min aktuella skuld. Men nu vet jag tack vare att brevet kom igår! Jippie säger jag bara! Inte mycket kvar nu! Kanske ska spela en Harry Boy i helgen då det är 46 miljoner att vinna?
//T


Ensam hemma

Fast det kanske man inte ska skriva ifall galningarna kommer då? J har planeringsdagar med jobbet och är iväg i två dagar. Själv har jag diskat, tvättat lite och packat inför helgen. Gick upp på vinden med mina två stora NY-väskor och tog med mig den lilla ner. Den kändes fruktansvärt pluttig jämfört med de andra jag nyss burit upp kan jag säga. Men man får plats med en del i den kan jag berätta. Eftersom jag är lite mörkrädd så låste jag ytterdörren innan jag gick upp även om jag bara var borta 3 minuter. Men hade jag inte gjort det hade jag inte kunnat sova utan bara legat och funderat på om någon smugit sig in och skulle hoppa fram och mörda mig.. Brrr....

Just nu tittar jag på Carin 21:30. De pratar om chefer.. Och att alla vill bli chefer. Jag är inte så säker på att jag vill det faktiskt.. Jag vill på ett sätt syssla med verksamheten där jag jobbar men å andra sidan gillar jag de bitarna som ett chefsskap innebär iom budgetansvar, personalbitar och administration. Ja, ja jag blir ju inte helt knäckt tror jag om jag inte blir chef någon gång i mitt liv. Får fortsätta med metoden att hoppa på det som är roligt. Det är nog det tipset jag ska ge studenter nästa gång jag har en yrkesföreläsning: Hoppa på de tåg ni tycker verkar roliga!
//T

Så trött

Det är hemskt vad trött jag är. Spelade nästan ingen roll om jag hade sminkat mig eller inte imorse, tror inte att någon ser någon skillnad.

Tips för bot?
//T

Rensa-känslan

Den upptäckte jag igår kväll efter träningen. Ni vet den där känslan då man utan sentimentalitet bara kan slänga det som inte längre är aktuellt i garderober och byråer. Men jag har insett att jag skulle behöva gå på lite mer fester eller liknande tillställningar för att få använda lite mer av mina lite mer partyaktiga kläder. Slängde också 6-7 BH så idag ska jag kolla på lite nya efter jobbet hade jag tänkt mig. Kankse ska jag försöka bli lite "roligare" i mina BH-val. Fler än jag som köper svart, vit och beigt på BH? De mest användbara färgerna men ack så tråkigt...

Vill gärna ha in bra resturangtips från Götet också.. Italienskt gärna.

Nu tillbaka till det massiva jobbet. Fortfarand eingen som har lust att bli min body double/assisten/avlastare?
//T

91%

Jag kom upp i 91% av maxpuls på spinningen idag!! Kommer väldigt sällan över det där förbaskade 90%-strecket hur mycket jag än anstränger mig men idag så jäklar! Man ska vara glad över de små sakerna, livet blir roligare då :-)

//T

Duktig jag

Idag har jag också haft en sån där positiv dag på jobbet! Nu kommer jag att vara full av energi på cykel puls-passet om två timmar. Förresten, ingen som vill bli min oavlönande body double på jobbet? Trots att det är roligt med allt jobb så är det lite mycket?

Sen undrar jag om någon har varit i Prag? Jag och J funderar lite löst på att åka dit i påsk? Det kostar liksom inte så mycket...
//T

Jag är tillbaka i verkligheten

Där husen inte är 86 våningar höga och det inte står poliser i varje gathörn. Men hjälp vad roligt det var i New York!!! Det kan lätt räknas in bland de bästa semestrarna jag haft. Och ja, det blev en del shopping :-) Såpass mycket att jag fick köpa en resväska till. Mamma med :-)

Vi var på musikal (Grease) såg alla sevärdheterna (Empire, Trump, Chrysler, Frihetsgudinnan mm) och var tom med på inspelningen av Late Show med David Letterman. Vi hade sån tur att det avsnittet hade de Katie Holmes som gäst ( åhh vad jag vill ha hjärtformat ansikte och ha samma frisyr som hon. Bör nog ha frisören som kan komma och fixa det i reklampauserna också. Ja hon hade en egen frisör som kom fram i pauserna..) och bandet var Maroon five. Kunde inte blivit bättre.

Nu är jag som sagt tillbaka i verkligheten med en massa jobb. Om någon därute skulle vilja bli min oavlönade body double är det bara att anmäla sig. Man får ett väldigt roligt jobb och bra arbetskompisar. Någon som nappar?

Avslutar med några kort från NY.
//T

 Utsikt från Empire State Building

 Jag en solig dag i Central Park

 Jepp, de gula skolbussarna finns på riktigt

I'm off

Bara ett par timmar kvar innan tåget mot Göteborg och Mamsen och Papsen avgår. Imorgon fm sitter jag och förut nämnda mams på flyget mot New York, en liten mellanlanding i Frankfurt och sen är vi där! Wiiiiiii!! Är jätteglad! Har varit ute på lunchen nu och köpt en adapter så att vi inte riskerar att batterierna i kameran tar slut.
Är tillbaka om drygt en vecka gissar jag!
Ha det bra!
//T

Varför inte jag?

Alla runt omkring mig verkar få inbjudningar till återträff 10 år efter nian... Men inte jag!!!! Varför får inte jag någon!?! Jag kanske inte ens kommer gå men inbjuden vill jag bli!
//T

Yes!

Det är så skönt att kunna känna att ett möte man höll i gick jättebra. Alla delaktiga, alla med alla på tårna och själv var man sammanhållande och drev och lirkade in diskussionerna på rätt spår. Och slutresultatet blir att gruppen presterar resultat. Känslan efteråt är underbar! Samtidigt är det väldigt nyttigt för mig att träna i att hålla möten. Tro mig, jag har haft katastrofala också! Men detta lägger jag i plusbanken.
//T

Vad har hänt?

Bara en fråga: får man som fullt frisk 25-åring gå och lägga sig kl 21? Jag längtar tills huvudet träffar kudden och jag flyter iväg.

Godnatt!
//T

Det börjar närma sig

Nu har jag skrivit ut biljetterna till NY och vouchern för hotellet. Är jättespänd men har inte börjat packa ännu. Kanske ska jag börja bli orolig för det? Kanske får börja lägga fram lite grejer ikväll så det känns som om jag startat.

För övrigt vill jag bara gratulera Marie Valla för sin placering i senaste världscupstävlingen i skidskytte i Vietnam. Östersund here we come! Bara att se ifall mentala tränaren och materialaren kommer fram med klistret i tid för i såna fall blir det succé!
//T


Rusch

Det märks tydligt att semestrarna är slut nu. Full fart på jobbet!

Måste bara få säga att Bleeding Love med Leona Lewis är min absoluta favoritlåt just nu!! Kan ha repeat på Ipoden hur länge som helst!!
//T

Aha-upplevelse

Jag kom precis att tänka på att jag har bott i Karlstad i över 6 år!! Fattar ni hur lång tid det är egentligen? Det är tex längre än en mandatperiod i riksdagen, lika lång tid som det tar en normalbegåvad unge att gå ut både mellanstadiet och högstadiet och om jag sparat 100:- i månaden under de sex åren så hade jag haft 7200:- nu.... Inte så mycket att skrika om det där sista exemplet men ändå ni fattar. Jag har bott här j**ligt länge....

Trevligt helgnöje

Igår sa jag till J att det är poängpromenad i Mariebergskogen i helgen. Vet ni vad han sa? "Vad kul, ska vi ta med oss kaffe också?". Precis den inställningen som jag älskar. Ska sitta och bläddra i lexikon ikväll samtidigt som jag sätter många poäng när Oldsberg läser sina ledtrådar. Måste ju klämma in en del rätta svar på poängpromenade.

Apropå (vadå stå-upp wannabe?) "På spåret", förra veckan var riktigt i gasen och satte tom en 10-poängare! Det ni. Ja, jag vet att det är pensionärsvarning på att titta på "På spåret" men jag har följt det hela livet känns det som. Sedan några veckor tillbaka så har jag även en dans till. Om ni är lika "På spåret-fanatiska" som jag så hör av er så lär jag er dansen.

//T

Varför?

Varför snöar det nu? Allt viktigt som inbegriper snö har ju varit: jul och nyår. Nä smält bort skiten!

Soffbord

Vi har i över ett år letat efter ett soffbord. Men det är jättesvårt att hitta något! Ingen av möbelaffärerna har särskilt stort sortiment, inte ens IKEA! Men nu har vi hittat det här på Mio. 120*120 cm, stort och bra. Dessutom snyggt. Vad tror ni?
image61

Vardag igen

Nu är jag tillbaka på jobbet igen. Känns faktiskt riktigt skönt, det blir lite långtråkigt att vara ledig för länge. Dessutom jobbar jag bara 8 dagar innan jag åker till New York! Det är ju inte alls långt kvar, har inte riktigt fattat än tror jag. Nåväl, om någon har tips på vad man ska göra så tar jag gärna emot dem.

Nä, dags att börja jobba, hörs sen kanske!
//T